Şimdi Ara

e-ticaret siteleri neden e-cüzdana geçti?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birkaç zamandır e-ticaret sitelerinin (hepsiburada, n11 vs) eğer e-cüzdana paramı atarsam bana harcamak için fazladan para vereceklerini gördüğüm bildirimler alıyorum. ne oluyor? bunların amaçları nedir de buna yönlendirmek istiyorlar bizi?

aynısı kredi kartını kaydetmekte de geçerli. hem de epey süslü kampanyalar yapıyorlar bunun için? benden izinsiz kartımdan para çekemeyeceklerine göre amaç kart bilgilerimi satmak falan mı oluyor burda?

• Peşin para tatlıdır. 200 lira atarsın, 120 liraya bi alışveriş yaparsın, kalan 80 lira diğer alışverişe kadar birkaç ay yatar, onlara ya sermaye olarak ya faiz geliri olarak katkısı olur. Belki bu şekilde bankanın kestiği pos ücretlerinden de (daha az işlem nedeniyle) karları olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlki cevaplanmış zaten. İkincisinin de satmakla alakası yok, çalacak olsalar alım anında girerken de çalarlar. Bunlarla ilgili araştırmalar var, sırf siteyi biraz daha karışık yapıp satın alma aşamasını zorlaştırırsan, 2 yerine 3 adımda götürürsen mesela, satış oranları azalıyor, insanlar arada vazgeçiyor. Her şey çok kolay olursa, kredi kartı bilgilerini bile girmeden çat diye alabilirsen almasam mı ya acaba diye düşünecek zamanın olmaz.

Onun dışında bilinç altı seviyesinde satın almanın kolay olduğu işleniyor o sitede, o siteyi tercih edesin geliyor.

• Bu cüzdan yönlendirmelerinde hem sanal pos işlem ücretinden tasarruf ediyor. Para kendilerinde kalıyor (sen alışveriş yapmasan da paranı o websitesine bağlamış oluyorsun) Aynı zamanda sana cüzdandan alışveriş yaparsan %1 gibi ek para veriyor bonus olarak dolayisiyla senin o parayı harcamak için yine bir şeyler alman gerekiyor. 1-2 lira bonus para verdi diye ornek veriyorum 50 liralık harcama yapıyorsun sonra o 50 liralık harcamanla 50 kuruş kazanıyorsun başka bir siteye gitmek yerine sürekli bonus kazandığın icin o siteden başka bir yerde alışveriş yapmayı tercih etmiyorsun.
    Çevremdeki insanlar bu nedenle sürekli trendyoldan alışveriş yaptıklarını söylüyorlar (2 lira kazandığımı da harcayayım diye söylüyorlar)
    Biraz uyanık olup piyasa araştırması yapmak 1-2 lira icin boş şeyler almamak lazım bennnce

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kredi kartini bilmiyorum ama cuzdana para yuklediginde zaten coktan satin almis oluyorsun bir seyi, sanal para. Urunu sana sonra gonderiyor ama satis islemini coktan yapiyor. Bundan sonra parayi istedigi yerde kullanir, faize de yatirir, isletme giderleri icin de kullanir, ona kalmis. Yalniz bu sanal cuzdanlarin son kulanma tarihi olabilir, dikkat et. Amazon'da yok bildigim kadariyla ama Turkiyedeki firmalarda olabilir. Atiyorum 2 yil paraya dokunmazsan sana bir sey gondermemis de oluyor, havadan para.

Bunun ustune sen diyelim 200 lira yuklediginde o 200 lirayi harcamak isteyeceksin. 2 t-shirt aldin diyelim, 170 lira tutu. Kalan 30 lirayi orada birakacak degilsin ya. Ucuncu t-shirt'un de 85 liraysa, 55 lira daha yukleyeceksin. Eger cuzdana yuklememis olsaydin 170 liralik alip cikacaktin ama simdi 255 lira harcadin.

Bunlardan daha onemlisi ise bence seni tuketmeye mecbur birakmasi. Sana 10-20 lira veriyor ama seni tuketimde tutuyor. Surekli tuketmelisin ki bunlar surekli satabilsin. Bu yuzden Amazon milyonlarca kullanilmamis sifir urunu satmak yerine yok ediyor. Yok ediyor ki onlara bir sekilde eriseme, surekli yenilerini al, surekli tuket.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.