Şimdi Ara

E3 2018 | ANA KONU |E3'TE DUYURULAN TÜM OYUNLAR ANA SAYFADA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.876
Cevap
20
Favori
52.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi hocam. Rekabet bize yarar. Xbox elbette güçlenmeli ama şuan bulunduğu durum açıkçası pek iç açıcı durum değil. Ps4 76 küsür milyon satarken xbox 36 civarı satmış. Arada 40 milyon fark var. Xbox ın satış sayısından iki katından daha fazla. Umarım xbox kendini düzeltir yoksa bu fark çok daha fazla açılacak.

Açıkçası ben Sony'nin xbox ın pasifliğinden yararlanıp saldığını düşünmüyorum tam tersine Sony, artık daha fazla birinci parti oyunlara yöneleceklerini ve şirkette buna göre pozisyon değişiklikleri de olduğunu belirtti. Xbox da inşallah oyun konusunda geliştirir kendini. Ayrıca xbox da olan oyunları pc ile paylaşması büyük hata. Satış sayısının bu kadar az olmasının nedenlerinden biri de bu.

Ayrıca geçtiğimiz zamanlarda Phil Spencer'ın oyunlarımızı bütün platformlarda görmek isteriz diye bir sözü vardı. Böyle bir şey yapmaları kendi ayaklarına sıkmaktan başka bir şey değil.

https://leadergamer.com.tr/microsoft-ozel-oyunlar-diger-platformlar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CollatZ2508 -- 9 Mart 2018; 19:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Satış anlamında dudak uçaklatıcak kadar fark var. Ben Phill Spencer'ın ne yaptığını hala anlamış değilim, konsolu niye çıkardınız o zaman one x'in amacı neydi? 4k da oyun oynamak? bunu zaten pc'de yapıyor niye xbox tercih edilsin ki? konsol alan kişi özel oyunda oynamak istiyor. Özel oyun olmadıktan sonra 16K olsa neye yarıyor ki. Göz boyamaktan başka bir şey değil. 1080p olsun adam akıllı oyun olsun.

Sony geçen nesile göre saldı hocam her ne kadar oyun geliştirmek eskisi gibi kolay olmasa da istese Sony geliştiricileri üzerinde durur çıkarıcaksınız der. Sony'in bir gidişatı var her halde öyle gidiyor, ya da bu nesile uzatmak istiyor. Konsol satışlarından memnun adamlar zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ps3 dönemi oyun konusunda güzeldi ama maalesef zaman değişti ve oyun sektörü de değişti. Oyunlar çok daha fazla detaylı olduğundan yapım süreleri iyice uzadı. CD projekt Red, cyberpunk 2077 üzerinde hala çalışıyor. Oyun 2013 de duyuruldu. God of war 2013 ün ortalarında yapılmaya başlanmış. Kaliteli oyunlar artık en az 4-5 sene içinde yapılıyor. Cod her sene çıkıyor ve sürekli vasat oyun çıkarıyorlar ayrıca oyun süresi de 6-7 saat. Bunu bile 3 stüdyo ile yapıyorlar. Yani vasat dediğimiz cod oyunları bile yaklaşık 3 sende yapılıyor. Maalesef sektör bu hale geldi. Belki de hiç değişmeden 10 sene önceki gibi kalmalıydı.

• 99'dan beri PS kullanıyorum. 2010'a kadar oyun sektörü çok hızlıydı. 2010'dan itibaren hafif hafif oyun sektörü biraz yavaşlamaya ve oyunlar uzamaya başladı. 2015'den itibaren oyunlar baya gelişti, teknoloji açısından oyun yapım süreleri uzadı. Dediğiniz gibi 3 ila 5 yıl arası oyun yapım süresi. 2020'den itibaren ise neler olucak kim bilir, belki daha kötüye gidicek online tabanlı oyunların çoğalması, single oyunlar eskisi gibi rekabet görememesi.

EDİT; Horizon'da 2013'de başlanmış 2017'de çıktı 4 yıllık bir gelişme süresi. Beklemeye değdi Oyun harikaydı, tek kusuru İngilizce, insan istiyordu Türkçe altyazılı olsun kısmet değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 9 Mart 2018; 20:25:53 >
  • Hocam beni en çok korkutan o. Hikaye tabanlı oyunlar git gide azalıyor. İnsanlar online oyunlara yöneliyor. Zaten ne anlıyorlar ben de anlamıyorum. Ben de online oyun oynarım. Battlefield 1 ve overwatch. Fakat senaryo oyununu asla online oyuna değişmem. Online oyunların bu kadar ilgi görmesi ve hikaye tabanlı oyunlara ilginin azalması firmaları da online oyuna yönlendiriyor. Sony bu konuda iyi. Senaryolu oyun olarak çok güzel işler çıkarıyorlar ve açıklamalarına göre de hikaye tabanlı oyunlardan vazgeçmeyecekler gibi gözüküyor. Elbette Sony nin yanında bethesda, square Enix, Rocksteady, rockstar, CD projekt Red gibi hikaye bazında iyi ürünler veren stüdyo ve firmaları sayabiliriz.

Edit: Kesinlikle. Türkçe olması gereken güzel bir oyundu. Oynadığım en iyi oyunların arsındadır horizon. Türkçe yi hak eden bir oyundu fakat maalesef türkçe olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CollatZ2508 -- 10 Mart 2018; 13:13:5 >
  • Aynen hocam Sony olmasa işler zor bizim açımızdan :) Bende online oynuyordum ama belli süre çok sıkıyor, farklı oyun istiyorsun. Single oyun şart yani, online bir yere kadar iyi. Ayrıca Electronic Arts'dan çok soğudum mikro ödeme yüzünden BF5 gelicek gram sevinemiyorum, illa bir şeyler yapacaklar. COD zaten bulaşmıyorum WW2 geldi onu bile almadım, oyun çok traş geldi. Overwatch güzeldi fakat o da sıktı ben ilk çıktığında oynadım tabi şuan nasıldır bilemiyorum. Yani single olmadan, zevk alamıyorum. CD Projekt çok kaliteli firma ama oda 5 yıl sürüyor oyun yapım süresi. Cyberpunk 2077 çıksın diye sağa solda haber var mı diye bakıyoruz sürekli :)

Online bir yere kadar güzel, sonra sıkıcı ama single öyle değil, seviyorsun ve her oyun yeni ve farklı tür oynuyorsun. Single oyunlara elimden geldiğince destek çıkıyorum işte ön sipariştir, indirimlerle alıyoruz napalım :)

• Dediğiniz gibi bizim gibi senaryo odaklı oyunlara önem veren kitlenin firmaları desteklemesi lazım. Belki online a kayan oyuncular da önümüzdeki zamanlarda single oyunların değerini anlar da bu tür oyunlara daha çok talep olur.

• İnşallah hocam 3 ay kaldı konferans'a neler olucak kim bilir :)

• Şimdiden heyecanı bastı zaten konferansın.

• Geçen sene kulaklığı takmıştım son ses birde yatarak konferansı izlemiştim oyunlar duyuruldukça uyku hiç kalmıyor zaten sabaha kadar oturuyordum. Bu sene ki oyunları duydukça fena heyecanlandırıyor.

Geçen sene 4.30 da başlamıştı sanırım konferans Sony'nin bu sefer saat kaça denk gelicek acaba?

• Yine o civarlarda olur. Sabaha karşı. Ama herhalde tam belli değil. En azından görmedim ben. Bende kesinlikle sabahlarım. Konferansı canlı izlemenin keyfi çok ayrı. Artık exc oyunların oynanışlarını gösteririler diye düşünüyorum.

• Neil Druckmann kesin göstericek dedi PSX 2017 panel sırasında Oynanışın geleceğini, Ghost of Tsushima gelir. Death Stranding'den bekliyorum. Fromsoftware yeni oyunu felan baya beklediğim oyun var yani :)

• Hocam aynı beklentiler içindeyiz.

• Bonus olarak birde; Team İCO var. Shadow of Colossus, ICO ve The Last Guardian'ı yapan elemanın oyununu çok merakla bekliyorum. TEAM Ico kapatıldı sanırım, GunDesign olarak devam ediliyor, Japan Stüdyolarının birinde yine Sony'e ait. Bir ara resim paylaştı kız ile yaratık vardı yine baş yapıt sanatsal bir oyun geliyor gibi :)

• Benim aklımdan çıkmış Hocam. Şimdi hatırlattınız bana. Dört gözle onu da bekliyorum. Sony batıracak bizi ya. Cüzdanı en iyisi teslim edeyim.

• böbrek satılır sahibinden

• Hocam işler oraya doğru gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CollatZ2508 -- 9 Mart 2018; 22:36:14 >
  • Bu E3 de Sony nin helvasını yiyeceğiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Bu E3 de Sony nin helvasını yiyeceğiz

Güldürdün

• 90 gün kaldı E3 Yaklaştıkca heyecanım katlanıyor :) Ben e3 2018 de sony cephesinden ; Death stranding oynanış , Ghost of thushima oynanış ve çıkış aralağı, Spiderman oynanış ve çıkış tarihi , Days gone oynanış ve çıkış tarihi , 1 tane de Yeni Ip bekliyorum hocam siz neler bekliyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 10 Mart 2018; 19:20:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.