Şimdi Ara

E5200 ile gta 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    E5200 2.5ghz işlemcim, hd 7770 ekran kartım, 2gb ddr2 ramim var. Geçen gün gta 5 kurdum, 1440x900 (max) çözünürlükte, diğer ayarlar kapalı olacak şekilde oynuyorum. Donmalar çok sık oluyor tahmin edebileceğiniz gibi. Bu nedenle işlemcimi overclock etmek istiyorum. Ancak nasıl yapabileceğim konusunda en ufak bir fikrim yok.
    İşlemcim boşta iken 42-45 derecelerde, (core0 ve core1 değerleri) oyundan hemen cıkıp baktıgımda ise 59 60 civarlarında gözüküyor. Stok fan mevcut. o.c etme şansımız nedir bu haliyle? En azından 2.8 ghz ?

Anakartım foxconn g31mv/g31mv-k
    Şimdiden teşekkürler..

Bu arada güç kaynagım 650w bronz.

Edit : Arkadaşlar bunları yaklaşık 2 3 saat önce yazmıştım. Bir kaç araştırma ile işlemcimi 3ghz'e çıkarmayı başardım. Max 63 derece falan oluyor oyunda. Ancak hala kasıyor. Daha ne kadar yükselebilirsem rahat oynayabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elitforce kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı vram çoşturcak ayar açma 1 gb vram biliyorsun ekran kartın
    İkinci olarakta 2 gb ram yetersiz min 4 gb lazımki 5-6 gb yediği oluyor ama low ayarlarda oynuyorsan kurtarabilir.
    Bunları yapıp işlemciyi 3 ghz bile yapsan bile garantisi yok akıcı oynayamayabilirsin oyun ciddi işlemci gereksinimi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 14 Temmuz 2015; 19:02:47 >
  • Min 6GB Ram lazım.
  • rami 8 yap donmadan oynarsın
  • Ramim yetersiz onu biliyorum. Anakartim max 4gb ram destekleyebiliyor ne yazıkki. 4Gb ram kurtarır mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elitforce

Ramim yetersiz onu biliyorum. Anakartim max 4gb ram destekleyebiliyor ne yazıkki. 4Gb ram kurtarır mi sizce?

İşlemcin ve Ram'in yetersiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elitforce kullanıcısına yanıt
    hocam benim 4gb vardı arada takılmalar oluyordu ardından bitane daha 4 gb aldım sonra rahat rahat oynadım ancak benim bu dedikilerim medium high da idi lowda 4 gb kullanabilirsiniz ancak yanlış bilgi vermek istemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gta IV Da 30 Fps Alıyorum.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Minimu sistem gereksinimi q6600 olan oyunu o islemciyle zoooor oynarsin

• 1024x768 olsa monitör oynanırdı sanırım ama böyle zor
    ayrıca boştaki değerler çok düşük değil
    e7400 37 37 34(cpu core1 core2) şeklinde, yazın ise 38-39 oluyor
    yükte 59-62 civarı, sanırım bilgisayarcı macunu yenilememiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 14 Temmuz 2015; 21:14:11 >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Çözünürlüğü düşürürseniz işlemci daha fazla bayılır monitor ne kadar destekliyorsa sonuna kadar açılmalı çözünürlük.

• quote:

Orijinalden alıntı: azakd42869

Çözünürlüğü düşürürseniz işlemci daha fazla bayılır monitor ne kadar destekliyorsa sonuna kadar açılmalı çözünürlük.

işlemciye yüklenildiğini bilmiyordum hocam, çözünürlüğü düşürünce de oynanmıyor oyunlar haklısınız,
    yani max çözünürlüğü 1024x768 olsa oynanırdı
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Yani olabilirdi ama ha çözünürlüğü 1024x768 yapmışınız ha çözünürlüğü 1024x768 olan monitor almışsınız bişey fark etmez .

• Dostlar. Yardımlarınız fikirleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Anakartımın max desteklediği işlemciyi yani e8500 almayı düşünüyorum. Biraz overclock ile iyi performans verdiğini biliyorum bu işlemcinin. Yanına da +2gb ram eklemeyi düşünüyorum.
    Yani sistemim
    E8500 (o.c)
    Hd 7770
    4gb ddr2 ram olacak.

Ne dersiniz bu sistemle Medium oynar mıyım?
    Yoksa boşa yatırım mı yapmış olurum ?
    Tekrardan teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum..
  • bence boşa yatırım hocam, ddr2ye para vermemek için hala hd3650 var, ve pc memlekette olunca hiç dokunmadım, geldikçe cs falan atıyorum.
    e8500 ün fx6300den farkı korkunç ama e8500 zamanına göre sağlam tabiki
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core2+Duo+E8500+%40+3.16GHz

bütçe elverince 7770e uygun sistem toplanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 15 Temmuz 2015; 15:37:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.