Şimdi Ara

E6300 Saçmalık değilmiş :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: athlon_35

Evet işte e6300'ün çöküşü bu resimlerde
    bu arada @aqua78 çok teşekkürler.ama bu testler e6300'e 200 verenler için kötü oldu

kusura bakma da resmen saçmalıyosun

tek sisteme bakıp da mı karar veriyosun işlemcinin iyi veya kötü olduğuna

belli ki arkadaşın sistemden uyumsuzluk var..git overclock bölümüdenki 6300 skorlarına bak superpiden 19 sn alan var..bu kadar da marka sempatizanı olmayın..iyiye iyi demeyi öğrenin
  • Ya fake ya da anakartla işlemci veya anakartla ekran kartı arasında bir uyumsuzluk olmuş.OLur mu öyle saçmalık ya default halde +5000 le +4500 ün arasına giren işlemci giderde +3200 le denk olur mu??
    quote:

Orjinalden alıntı: aqua78

Arkadaşlar bugün yeni sistemim geldi ve abimin pc si ile testleri yaptım. Sonuçlar beni çok şaşırttı ve sinirlendirdi.

Sistemim:

E6300 işlemci
    MSI F-Neo Anakart
    1Gb kingston ddr2 667mhz ram
    250gb western d. harddisk 16mb cache sata2
    x1600xt 256mb ddr3 ekran kartı

diğer sistem:

amd 3200+
    epox 9npa anakart
    2*512mb ddr 533mhz ram
    250gb samsung harddisk sata2

İlk olarak yeni sistemde 3dmark testi yaptım ve 8830 puan aldı.Sonra amd li sisteme yeni ekran kartını takıp test ettim 8710 aldı.

Sonra Fear ı açıp son detaylarda test ettim iki işlemcide birbirine yakın fps ler aldı

En son kaspersky de sistem taraması yaptırıp Call of cthulhu oyununu 1280/720 çözünürlük 6x antialiasing de çalıştırdım ve sonuç yine aynı!!

Ayrıca amdli sistem çok hor kullanıldı. Bir sürü program yüklendi ama intelli sistem taptaze test edildi.

Madem iki işlemci neredeyse aynı sonuçları veriyor 80$(amd 3200+) vermek yenine neden 200$(e6300) veriyoruz??Yoksa bendemi sorun var yanlış test ediyorum

Bir daha anandtech olsun tomshardware olsun hiçbirinin yaptığı testlere inanmayacağım!!!

Bu konuda siz ne düşünürsünüz?

• quote:

Evet işte e6300'ün çöküşü bu resimlerde
    bu arada @aqua78 çok teşekkürler.ama bu testler e6300'e 200 verenler için kötü oldu

nerde çöküş ben göremiyorum???
    milletin aklını bulandırmaya hakkın yok
  • @athlon_35
    estağfurullah sana kötü laf etmedim kimseyede etmem
    tamam amd cisin rekabet güzeldir
    yanlış anlama dostum
    ben ne amd nede intel taraftarıyım en güzelini hangisi yaparsa onu tutarım ve kullanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahim171

Ya fake ya da anakartla işlemci veya anakartla ekran kartı arasında bir uyumsuzluk olmuş.OLur mu öyle saçmalık ya default halde +5000 le +4500 ün arasına giren işlemci giderde +3200 le denk olur mu??
    quote:

Arkadaşlar bugün yeni sistemim geldi ve abimin pc si ile testleri yaptım. Sonuçlar beni çok şaşırttı ve sinirlendirdi.

Sistemim:

E6300 işlemci
    MSI F-Neo Anakart
    1Gb kingston ddr2 667mhz ram
    250gb western d. harddisk 16mb cache sata2
    x1600xt 256mb ddr3 ekran kartı

diğer sistem:

amd 3200+
    epox 9npa anakart
    2*512mb ddr 533mhz ram
    250gb samsung harddisk sata2

İlk olarak yeni sistemde 3dmark testi yaptım ve 8830 puan aldı.Sonra amd li sisteme yeni ekran kartını takıp test ettim 8710 aldı.

Sonra Fear ı açıp son detaylarda test ettim iki işlemcide birbirine yakın fps ler aldı

En son kaspersky de sistem taraması yaptırıp Call of cthulhu oyununu 1280/720 çözünürlük 6x antialiasing de çalıştırdım ve sonuç yine aynı!!

Ayrıca amdli sistem çok hor kullanıldı. Bir sürü program yüklendi ama intelli sistem taptaze test edildi.

Madem iki işlemci neredeyse aynı sonuçları veriyor 80$(amd 3200+) vermek yenine neden 200$(e6300) veriyoruz??Yoksa bendemi sorun var yanlış test ediyorum

Bir daha anandtech olsun tomshardware olsun hiçbirinin yaptığı testlere inanmayacağım!!!

Bu konuda siz ne düşünürsünüz?

arkadaşım keşke fake olsam.. bu sonuçlara baktığımdan beri sinirliyim. Bilip bilmeden ban demeseniz daha iyi olur...

birde cpu testi filan yapayım son kararımı vericem.

• quote:

Orjinalden alıntı: trkocaer

@athlon_35
    estağfurullah sana kötü laf etmedim kimseyede etmem
    tamam amd cisin rekabet güzeldir
    yanlış anlama dostum
    ben ne amd nede intel taraftarıyım en güzelini hangisi yaparsa onu tutarım ve kullanırım

tamam şimdi anlaştık bende bana kötü bir laf söylüyorsun diye küplere binmiştim

• arkadaşlar, paylaşamadığınız nedir ?

E6300 çok iyi bir işlemci ailesinin en küçük üyesi. bu işlemci ailesi yani core2 duolar açık ara athlon64 rakiplerinden iyiler. bunu kabul edip etmemek size kalmış.

İşlemci karşılaştırıyorum diye tutup niye 3D Mark yapıyorsunuz ? 3D Mark'ın amacı ekran kartı karşılaştırmaktır. F.E.A.R. ekran kartına aşırı yüklenmesi ile tanınan bir oyun. Testleri yapan arkadaş bilerek yada bilmeden E6300'ün gerçek performansını görmezden gelmek için elinden geleni yapmış.

E6300 overclock'suz iken rakibi X2 4600+'dır. Yapılan arkadaşın ki hariç bütün ciddi sitelerin testleri bu yönde sonuç vermiş.

İşlemci performansı ölçecekseniz en azından bu yönde yazılmış benchmark programları kullanın.
    yaptığınız aynen buna benziyor ...

• @trkocaer , pm ne bir bakarmısın
  • e6300 ü beğenmeyen beyler buyrun testler
    http://forum.donanimhaber.com/m_8807448/mpage_1/key_//tm.htm#8807448
    fx62 ye fark atıyor
    sadece testlere bakın
  • bunlar bazı testler ama amd 3600 o/c li
    link silinmiştir bazı arkadaşların çok görmüşş olmaları nedeni ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 31 Ağustos 2006; 17:35:24 >
  • biz o testlerden çok gördük
  • quote:

Orjinalden alıntı: allreadydead

arkadaşlar, paylaşamadığınız nedir ?

E6300 çok iyi bir işlemci ailesinin en küçük üyesi. bu işlemci ailesi yani core2 duolar açık ara athlon64 rakiplerinden iyiler. bunu kabul edip etmemek size kalmış.

İşlemci karşılaştırıyorum diye tutup niye 3D Mark yapıyorsunuz ? 3D Mark'ın amacı ekran kartı karşılaştırmaktır. F.E.A.R. ekran kartına aşırı yüklenmesi ile tanınan bir oyun. Testleri yapan arkadaş bilerek yada bilmeden E6300'ün gerçek performansını görmezden gelmek için elinden geleni yapmış.

E6300 overclock'suz iken rakibi X2 4600+'dır. Yapılan arkadaşın ki hariç bütün ciddi sitelerin testleri bu yönde sonuç vermiş.

İşlemci performansı ölçecekseniz en azından bu yönde yazılmış benchmark programları kullanın.

Bilerek e6300 ün performansını düşükmüş gibi göstermem imkansız. Benim kafamdaki sistem amd 4200+ yada 4600+ dı. bu siteye girince kararım bir anda değişti e6300 almaya karar verdim. Cpu testi daha iyi nasıl yapılır bilemiyorum. Program ismi flan söylerseniz gerçek sonucu görmüş oluruz hemde rahatlamış olurum. Çünkü fazladan verdiğim 120$ ı ekran kartına yatırsaydım diye düşünmeye başladım ve kafayı yemek üzereyim.

• Saygılı ol bilgisasayar devi firmaların testlerinide mi inanmıyon tamam forumda ki conroe kullanıcılarına inanmıyon anladıkta.Ama ben bunu dh ye hakaret olarak görüyorum siz ne olarak görürseniz görün.
    quote:

biz o testlerden çok gördük
  • @aqua78
    pm attım
    bak dostum aqua78 sen testleri yaparken ekran kartına bakıyorsun ve bu yüzden arada bir fark göremiyorsun
    sorun burda
    sana bir örnek vereyim amd64 +3000+512ram+ x800gto agp ile 3dmark05 ten 6000-7000 arası bir puan almıştım
    e6300+7600gs+512 ram ile 5200 puan aldım
    gördüğün gibi e6300 düşük fakat sorun ekran kartı x800gto çok güzel bir karttır 7600gs e göre işte e6300 3dmark05 te düşük puan almasının nedeni bu eğer sen daha iyi bir ekran kartı ile denersen sonucun daha iyi olacağını görürsün

gel gelelim işlemciye şayet render+şıkıştırma+v.b. işlemler yaparsan elindeki amd işlemci 3dk yapıyorsa (misal) e6300 bunu 1-2 dk da yapacaktır burda işlemcinin farkını göreceksin

• ya araştırmadan bilip bilip bilmeden böle iddalı konuşmayın alla alla

al arkadaşımhttp://www23.tomshardware.com/cpu.html
    gir bu siteye istediğin 2 işlemciyi seç karşılaştır

bu site sayesinde conroe almışsan siteyi karıştırma herkeze bi teşşekür et ilk önce
  • süper pi yi indir onla karşılaştır bakalım arada kaç saniye fark olacak.O/C Bölümünde var.
    Ayrıca gerçek konudan uzaklaşılmış 3d mark ekran kartı testidir o yüzden işlemciden dünya kadar puan farkı ortaya çıkmaz.İşlemci süper pi vs vs gibi proglarla test edilir.Bilip bilmeden conroe ye çamur atmayın.
    Dostum sen hiçç kafana takma senin işlemcin defaultta 3200 i %40 o/c li iken %100 fark atar.Fx 60 ada yaptığı gibiBazı amd taraftarı arkadaşlar intel in başarısını kendilerine yediremiyo tabi hepsi değil bazıları.Amd de yapsın böyle bi işlemci bizde boyun eyelim ve tebrik edelim nedir bu emeğe saygısızlık anlayamıyorum valla hi
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: allreadydead

arkadaşlar, paylaşamadığınız nedir ?

Bilerek e6300 ün performansını düşükmüş gibi göstermem imkansız. Benim kafamdaki sistem amd 4200+ yada 4600+ dı. bu siteye girince kararım bir anda değişti e6300 almaya karar verdim. Cpu testi daha iyi nasıl yapılır bilemiyorum. Program ismi flan söylerseniz gerçek sonucu görmüş oluruz hemde rahatlamış olurum. Çünkü fazladan verdiğim 120$ ı ekran kartına yatırsaydım diye düşünmeye başladım ve kafayı yemek üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 31 Ağustos 2006; 17:45:15 >

• quote:

athlon_35 Tarih 31 Ağustos 2006; 17:29:12

dostum o testler chip,tomshardware veya başka sitelere ait değil
    şahsen benim yaptığım testler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahim171

Saygılı ol bilgisasayar devi firmaların testlerinide mi inanmıyon tamam forumda ki conroe kullanıcılarına inanmıyon anladıkta.Ama ben bunu dh ye hakaret olarak görüyorum siz ne olarak görürseniz görün.
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

ya araştırmadan bilip bilip bilmeden böle iddalı konuşmayın alla alla

bu site sayesinde conroe almışsan siteyi karıştırma herkeze bi teşşekür et ilk önce

kusura bakma ama çok gereksiz konuşmuşsun..

ben bir terslik olduğunu ve bunun nedenini araştırıyorum.ama senin amacını anlayabilmiş değilim.

neyse konuya dönersek, 3dmarkta sadece cpu testi yaptım ama skoru göstermedi neden olabilir?

@ibrahim171 , birazdan indiriyorum programı..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

ya araştırmadan bilip bilip bilmeden böle iddalı konuşmayın alla alla

kusura bakma ama çok gereksiz konuşmuşsun..

ben bir terslik olduğunu ve bunun nedenini araştırıyorum.ama senin amacını anlayabilmiş değilim.

neyse konuya dönersek, 3dmarkta sadece cpu testi yaptım ama skoru göstermedi neden olabilir?

@ibrahim171 , birazdan indiriyorum programı..

+1

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.