Şimdi Ara

E6300 Saçmalık değilmiş :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yeni sistemim geldi ve abimin pc si ile testleri yaptım. Sonuçlar beni çok şaşırttı ve sinirlendirdi.

Sistemim:

E6300 işlemci
    MSI F-Neo Anakart
    1Gb kingston ddr2 667mhz ram
    250gb western d. harddisk 16mb cache sata2
    x1600xt 256mb ddr3 ekran kartı

diğer sistem:

amd 3200+
    epox 9npa anakart
    2*512mb ddr 533mhz ram
    250gb samsung harddisk sata2

İlk olarak yeni sistemde 3dmark testi yaptım ve 8830 puan aldı.Sonra amd li sisteme yeni ekran kartını takıp test ettim 8710 aldı.

Sonra Fear ı açıp son detaylarda test ettim iki işlemcide birbirine yakın fps ler aldı

En son kaspersky de sistem taraması yaptırıp Call of cthulhu oyununu 1280/720 çözünürlük 6x antialiasing de çalıştırdım ve sonuç yine aynı!!

Ayrıca amdli sistem çok hor kullanıldı. Bir sürü program yüklendi ama intelli sistem taptaze test edildi.

Madem iki işlemci neredeyse aynı sonuçları veriyor 80$(amd 3200+) vermek yenine neden 200$(e6300) veriyoruz??Yoksa bendemi sorun var yanlış test ediyorum

Bir daha anandtech olsun tomshardware olsun hiçbirinin yaptığı testlere inanmayacağım!!!

Bu konuda siz ne düşünürsünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqua78 -- 31 Ağustos 2006; 19:58:34 >

• kardeş bana kanıt göster resim filan yollada görelim
  • E6300 işlemciyi defultta kullanıyorsun herhalde bas o/c yi görürsün aradaki farkı gerçi o anakarttan ümitli değilim ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

E6300 işlemciyi defultta kullanıyorsun herhalde bas o/c yi görürsün aradaki farkı gerçi o anakarttan ümitli değilim ama
    oc ile alaksı yok bunun e6300 havada karada 3200+ yı yatarak hatta 1200Mhz de geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi athlon_35 -- 31 Ağustos 2006; 15:28:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: athlon_35

kardeş bana kanıt göster resim filan yollada görelim

çok istiyorsan tekrar test yapıp resimleri gönderirim ama testlere baktıkça kendimi çok kötü hissediyorum!!

• E6300 ve E6400 oc yapıldığı zaman değil 3200 ile fx serisi ile uğraşan bir katil çıkartıyo ortaya.oc uygulanmalı bu iki işlemciye.intel E6300 ü özellikle oc fanatikleri için üretti gibime geliyo.
    forumda E6300 ü 1.86ghz dan 3,4ghz e çıkartan arkadaşlar olduğunu görürsün
  • evet bir kaç kişiden daha duymuştum bu gibi konuları , o/c basarsan rahat farkı görürsün kafana takma, fiyat performansa en iyi işlemci e6300 bas o/c .
  • bence sorun anakartta dq6 da dene bakalım kim kimi geçiyo

E6300 Saçmalık değilmiş :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

E6300 ve E6400 oc yapıldığı zaman değil 3200 ile fx serisi ile uğraşan bir katil çıkartıyo ortaya.oc uygulanmalı bu iki işlemciye.intel E6300 ü özellikle oc fanatikleri için üretti gibime geliyo.
    forumda E6300 ü 1.86ghz dan 3,4ghz e çıkartan arkadaşlar olduğunu görürsün

tamam o/c yapınca havada karada geçicek ama önemli olan o/c siz geçmesiniydi. Sistem gelmeden önce 3200+ le dalga geçiyordum ezik sistem diye. şimdi durum ortada.

ayrıca kasa 300w lık.. yani o/c yapabilirmiyim?soğutucuda yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: aqua78

quote:

Orjinalden alıntı: athlon_35

kardeş bana kanıt göster resim filan yollada görelim

çok istiyorsan tekrar test yapıp resimleri gönderirim ama testlere baktıkça kendimi çok kötü hissediyorum!!
    çok istiyorum kardeşim
    eğer böyle bi mesele varsa amd'nin e6300'ü nasıl devirdiğini görmek isterim.Sen yapıver sana bi zahmet şu testleri.

• aslında bu performans bana yetiyor ama benim derdim 80$ lık kartla aynı sonuçların çıkması.

testleri yapmaya başıcam şimdi yakında upload ederim resimleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: aqua78

aslında bu performans bana yetiyor ama benim derdim 80$ lık kartla aynı sonuçların çıkması.

testleri yapmaya başıcam şimdi yakında upload ederim resimleri

tamam çok sağol testleri biran önce bekliyorum .
    ha yanında cpu-zyi açmayı unutma.Resmi upload ederken resmin adını "e6300 nasıl tokatlanır"koy
  • 3d mark skoru sadece işlemci hızını göstermez. Büyük ihtimalle ekran kartı darboğaz yapmıştır, yani o skor x1600xt'nin skorudur. iki işlemci arasındaki farkı görmek için Super Pi hesaplatmanı öneririm. Ayrıca PCMark programı da olabilir.

Ek : Ayrıca tomshardware ve anandtech'e laf atmışsın. Dikkat edersen onlar testlerde 1900XTX gibi üst seviye kartlar kullanırlar ki, ekran kartı skora müdahale etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 31 Ağustos 2006; 15:48:38 >
  • aslında conreo 6300 üde çok abartmamak lazım süperpi vs testlerinde evet çok iyi sonuçalar ama hergün evde süper pi tesi yapmıyoruzz bunun kullanıcıya standart işlerde nasıl yansıdığını herhangi bir farkın olup olmadığını tartışmak lazım..sonuşta her iş işlemziyle bitmiyor ki dğer bileşenlerde onunkadar etkili bence...

yinede conreo diyen arkadaşlara saygılar tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpbey

aslında conreo 6300 üde çok abartmamak lazım süperpi vs testlerinde evet çok iyi sonuçalar ama hergün evde süper pi tesi yapmıyoruzz bunun kullanıcıya standart işlerde nasıl yansıdığını herhangi bir farkın olup olmadığını tartışmak lazım..sonuşta her iş işlemziyle bitmiyor ki dğer bileşenlerde onunkadar etkili bence...

Katılıyorum bilgisayar sadece işlemciden ibaret değil.
  • oyunlarda performans belirleyen ekran kartları..bu yüzden fpslerde fazla fark olmaması doğal..superpi yaptır aradaki farkı görürsün..amd 3200 le conroe 6300 karşılaştırılamaz bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

quote:

Orjinalden alıntı: alpbey

aslında conreo 6300 üde çok abartmamak lazım süperpi vs testlerinde evet çok iyi sonuçalar ama hergün evde süper pi tesi yapmıyoruzz bunun kullanıcıya standart işlerde nasıl yansıdığını herhangi bir farkın olup olmadığını tartışmak lazım..sonuşta her iş işlemziyle bitmiyor ki dğer bileşenlerde onunkadar etkili bence...

Katılıyorum bilgisayar sadece işlemciden ibaret değil.

+1

pm attım delta53

• tek çekirdekli üretimden kalkmış olan bi işlemci ile conroeyi aynı keseye koymuşsunuz ya helal size
  • hocam bu conreo ların photoshop, render vs gibi işlerde performansı nasıl acaba bilgisi olan varmı veya bi adobe premierde çalışırken fark ettiriyormu kendini..
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

tek çekirdekli üretimden kalkmış olan bi işlemci ile conroeyi aynı keseye koymuşsunuz ya helal size

şu an için e6300 almayın bence K8L2yi bekleyin.k8L çıktığı zaman tahminen e6300 50-100$ olur gibime geliyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.