Şimdi Ara

E8400 dar bogaz yaparmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar e8400 3.0 işlemci 1*1 2gb 800 mhz ram 5770 ekran kartı ve 500 watt power var sistemde

bazı oyunlarda son ayarlarda kasılıyor. çözünürlük 1440*900 kullanıyorum.

sizce dar boğaz sorunu olabilirmi yoksa zaten sistem gücü bu kadarınamı yetiyor.

örnek olarak bazı oyunlar

nfs hotprs. her ayar full de akıcı oynanmıyor.

call of duty black opt. her ayar full de akıcı oynanmıyor.

company of heroes dx10 hersey fullde fps 10 lara kadar düşüyor.

yorumlara göre sistemi update edebilirim. tesekkurler.

düzeltme :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serokutay -- 21 Ocak 2011; 22:28:40 >

• ramdan olabilir e8400 çok iyi oc oluyor 3.3 da kullan en az 5770 le hot pursuit i akıcı oynaman lazım
  • ramler normalde 1066 kıngton fakat 2.2 volt verip 1066 da calıştırınca ve e 8400 işlemciyide 3.4 e cıkarınca sistem stabilitesi bozuluyo ve bi süre sonra anakart o.c. ayarlarını resetliyor.

işlemcide extra sogutucuda var. yinede olmadı.

nfs hotprs. de hersey full aa açık 40-50 fps de oynuyabiiyorum. hız hissi olmuyor 60 fps nin altında.
  • İşletim sistemi nedir, anakartın biosu, sürücüleriniz güncel mi? Normalde overclocksuz bile kastırmaması lazım ama full ayarlarda kasabilir tabi. Biraz kısıp denediniz mi, ortalama fps değerleri nedir? Bir de ramlerinizi anlamadım 1*1 2G ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imploser -- 21 Ocak 2011; 22:23:46 >
  • 2 adet 1 gb toplam 2gb demek istedim. anakart bios sürümü güncel su an.

kıstığımda elbette düzelme oluyor. fakat ben 5770 in daha güçlü olacağını tahmin etmiştim açıkcası.

işletim sistemi windows 7 32 bit.

quote:

Orijinalden alıntı: Imploser

İşletim sistemi nedir, anakartın biosu, sürücüleriniz güncel mi? Normalde overclocksuz bile kastırmaması lazım ama full ayarlarda kasabilir tabi. Biraz kısıp denediniz mi, ortalama fps değerleri nedir? Bir de ramlerinizi anlamadım 1*1 2G ne demek?
  • bazı oynlarda kullandığın ram 2 gb yi geçebilir yada ekran kartın yetersiz olabilir benim arkadaş 512 mb asus 2900xt ile call of duty oyununu full oynuyor donamdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost recon advanced -- 21 Ocak 2011; 22:35:15 >
  • HD5770 her oyunda full açtıracak kadar güçlü olsaydı daha güçlü kart çıkartmaya ihtiyaç duymazdı firmalar. Kullandığınız çözünürlük yeterince düşük aslında, 40-50 FPS de gayet yeterli bir değer. Önemli olan minimum fps'nin 30'un fazla altına düşmemesi. Bellek miktarının yetmemesi muhtemel, deneme şansınız varsa bir arkadaşınızdan 3 GB veya üstü bellek edinerek deneyebilirsiniz.

Düzenleme: O işlemciye de 3.6GHZ'e kadar overclock yapıp ramleri 800'de bırakabilirsiniz. Sadece 3.6'dan sonra 800'den fazlasını isteyecek. 1066 Mhz'de zorlamayın o rami, 900'ün fazla üstüne çıkmayın derim. FSB:DRAM; 1:1 kullanmanızı tavsiye ediyorum. Stabilite sorunu işlemciden önce ramde oluyordur muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imploser -- 21 Ocak 2011; 22:48:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • E4500 E7300 bile 5770 e darboğaz yapmıyorken E8400 hiç yapmaz ama oc et 3.0 yada 3.5 nereye gidiyorsan zaten o cpu iyi oc oluyor bildiğim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

E4500 E7300 bile 5770 e darboğaz yapmıyorken E8400 hiç yapmaz ama oc et 3.0 yada 3.5 nereye gidiyorsan zaten o cpu iyi oc oluyor bildiğim kadarıyla

Evet dediğine katılıyorum 4ghz e kadar gideri var o işlemcinin. Tabi iyi bir anakart ramler ve cooler ile.
  • tesekkurler. ramleri kastırmadan sadece işlemciyi o.c yapalım bakalım belki bi faydası olur.
    araba yarışı tarzı oyunlarda 60 fps nin altı genelde oyundaki hız hissini öldürüyor, yada kumanda etmeyi zorlaştırıyor. bu benim görüşüm tabiki
    kişiye göre değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serokutay

tesekkurler. ramleri kastırmadan sadece işlemciyi o.c yapalım bakalım belki bi faydası olur.
    araba yarışı tarzı oyunlarda 60 fps nin altı genelde oyundaki hız hissini öldürüyor, yada kumanda etmeyi zorlaştırıyor. bu benim görüşüm tabiki
    kişiye göre değişebilir.

30 fps üstü gayet akıcıdır. 25 altı ise oynanılmaz hale sokar. 5770 güçlü bir kart değil fakat düşük çözünlükte aa af yokken high de oyun oynatır akıcı fps seviylerinde.
  • İşlemciye kesinlikle oc yap(3,5 yada daha üstü) .Ben nfs yi aa x4 ve herşey full de ayni çözünürlükte rahat oynuyorum.Ama senin ramlar win7 için yetersiz olabilir.
  • 3.5 nedir hakaretmi ediyorsunuz işlemciye :)

4.5 + gideri var o işlemcinin..

ramlerin çarpanını düşür voltaj vermene ne gerek varki ? 1.8 voltta kalsın çarpanını düşür Oc yaptığında yine zaten 1066mhz civarına gelecektir..

hatta gerekirse çarpan düşürdükten sonra zamanlamalarıda yükselt oc yaptığında yine eski halinde kalsın..
  • quote:

tesekkurler. ramleri kastırmadan sadece işlemciyi o.c yapalım bakalım belki bi faydası olur.
    kişiye göre değişebilir.

60 fps'nin altında hız hissini öldürdüğüne katılmıyorum. Ancak; gözün rahatsız olacağı kadar ani fps düşüşlerini Fraps gibi bir program algılamıyor. Yani; 50'den birden 25'e düşüyor gibi gösteriyorsa, 25 fps normalde gözü o kadar rahatsız etmeyecekken o andaki düştüğü fps 10 gibi bir fps oluyor ve bu anlık olduğu için program tarafından ölçülemiyor. Siz ise bu durumda 25 fps yetersiz sonucuna varıyorsunuz, bu gayet normal bir durum. Ben Hot Pursuit'te HD6950 gibi bir kartla sert virajlarda ve NOS bastığımda ani fps düşüşleri yaşıyordum ve gözümü rahatsız ediyordu. Son DirectX paketini yüklediğimde ise sorun büyük ölçüde çözüldü.

Bunun dışında ramleriniz ile ilgili mesajdakine göre 800 Mhz olduğunu düşünerek konuştum, oysa ki imzanızda 1066 Mhz gözüküyor. Ramlerin fabrika çıkış değeri nedir? İşlemcide overclock testi yapılırken ramler en aşağı nerde oluyorsa öyle bırakılır stabilite testi açısından. Uygun işlemci hızı bulunduktan sonra ise istenirse ramlere bir miktar daha oc yapılabilir. Bu yöntem stabilite bozukluğunun hangi donanımdan kaynaklandığını anlamakta yarar sağlamaktadır.

Anakartınız da 400 FSB'nin üzerinde sorun çıkarabilir, kullananlar ne kadar çıkmış bilmiyorum ama P43'ler P45'lere göre overclock konusunda takozdur. Bu da overclock konusunda stabilite sorunu getirebilir size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imploser -- 22 Ocak 2011; 1:06:32 >

• sorun başka bişeden de olabilir ama sen bi oc yap gittiği yere kadar zaten anlansın duruma göre
  • quote:

quote:

kişiye göre değişebilir.

60 fps'nin altında hız hissini öldürdüğüne katılmıyorum. Ancak; gözün rahatsız olacağı kadar ani fps düşüşlerini Fraps gibi bir program algılamıyor. Yani; 50'den birden 25'e düşüyor gibi gösteriyorsa, 25 fps normalde gözü o kadar rahatsız etmeyecekken o andaki düştüğü fps 10 gibi bir fps oluyor ve bu anlık olduğu için program tarafından ölçülemiyor. Siz ise bu durumda 25 fps yetersiz sonucuna varıyorsunuz, bu gayet normal bir durum. Ben Hot Pursuit'te HD6950 gibi bir kartla sert virajlarda ve NOS bastığımda ani fps düşüşleri yaşıyordum ve gözümü rahatsız ediyordu. Son DirectX paketini yüklediğimde ise sorun büyük ölçüde çözüldü.

Bunun dışında ramleriniz ile ilgili mesajdakine göre 800 Mhz olduğunu düşünerek konuştum, oysa ki imzanızda 1066 Mhz gözüküyor. Ramlerin fabrika çıkış değeri nedir? İşlemcide overclock testi yapılırken ramler en aşağı nerde oluyorsa öyle bırakılır stabilite testi açısından. Uygun işlemci hızı bulunduktan sonra ise istenirse ramlere bir miktar daha oc yapılabilir. Bu yöntem stabilite bozukluğunun hangi donanımdan kaynaklandığını anlamakta yarar sağlamaktadır.

Anakartınız da 400 FSB'nin üzerinde sorun çıkarabilir, kullananlar ne kadar çıkmış bilmiyorum ama P43'ler P45'lere göre overclock konusunda takozdur. Bu da overclock konusunda stabilite sorunu getirebilir size.

dediklerinize katılıyorum, bi başka örnek mesela oynanbilnir seviye bir fpsye bile düşüşlerde sanki takılıyormuş hissine kapılıyor insan (60 tan 35e düştüğünde mesela) halbuıki zaten o seviye akıcı ama gözümüz ve beynimiz bir öncekine adapte olduğu için diğerine adapte olmakta belli bir zaman harcıyor. diğer bir yandan sismte stabilitesini sağlamak adına (oc den bahsetmiyorum) sistemde herzaman herşeyi güncel (up-to-date) tutmakta fayda çok... bunu hep diyorum.

edit: P43 te fazla OC yapmak istiyorsanız (FSB MAX 436 MHZ) PCIEx frequency i 104 mhze ayalryın. cpu yu güzelce oc ettikten sonra ram leride oc edersin gittiği yere kadar frekansa çıkarrısın sonrada zamanlamalarla oynarsın biraz stabiliteyide rame voltaj vererek sağlarsın performsnın artacaktır eminmi tabii eğer sismtede hatalı yapılmış bir ayar yada virus benzeri performnaı etkileycek şeyler yoksa

P43 Overclock konumda var burayada uğrayabilirsiniz yardım amaçlıhttp://forum.donanimhaber.com/m_44571474/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 22 Ocak 2011; 1:16:07 >

• @X-FI

Fps konusunda tam olarak dediğim o değildi. Aslında sizin dediğiniz de doğru, ani değişimi göz bozulma olarak algılıyor ama ben fps ölçen programların ani değişimleri bize tam olarak sunamadığından bahsetmiştim.

Overclock konusunda da güzel bir katılım yapmışsınız, özellikle P43 sahibi biri olarak konu sahibine daha faydalı olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

ramlerin çarpanını düşür voltaj vermene ne gerek varki ? 1.8 voltta kalsın çarpanını düşür Oc yaptığında yine zaten 1066mhz civarına gelecektir..

Ne demek ne gerek var? 1066mhz ram'ler 2.1V ister çalışmak için. 1.8V ile stabil olmaz.
  • quote:

@X-FI

Fps konusunda tam olarak dediğim o değildi. Aslında sizin dediğiniz de doğru, ani değişimi göz bozulma olarak algılıyor ama ben fps ölçen programların ani değişimleri bize tam olarak sunamadığından bahsetmiştim.

Overclock konusunda da güzel bir katılım yapmışsınız, özellikle P43 sahibi biri olarak konu sahibine daha faydalı olabilirsiniz.

yo zaten senin dediğindne yola çıkarak bende kendi tecrübemi paylaşayım dedim bir P43 sahibi olarak yardım ederiz tabii p43 olsun veya olmasın herkese yardım ederim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: fero01

sorun başka bişeden de olabilir ama sen bi oc yap gittiği yere kadar zaten anlansın duruma göre

bence de...

HDD yi ve RAM leri de test.... edin...

kasmamız lazım bence.... windows u yeniden felan kurun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.