Şimdi Ara

E8400 O.C. Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlar için overlock yapmalımıyım ne yapabilirim nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

e8400 işlemci
    dfi lanparty dk p45 t2rs PLUS anakart
    xilence tower cpu sogutucu fanlı
    2*2 gb 800 mhz corsair ram
    Hd6850 Radeon Powercolor ekran kartı
    800 watt xilence r3 psu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• varmı öneride bulunabilecek olan arkadaslar?
  • OVERCLOCK RİSK TAŞIYAN VE DİKKATLİ YAPILMASI GEREKEN BİR İŞTİR
    Her şeyden önce deneyimli bir arkadaştan yardım almanı öneririm. Elindeki işlemci fiyat performans olarak çok iyi bir işlemci ve ekran kartında çok yüksek olmadığı için darboğaz da yapmaz.Öncelikle ben daha önce e8500 kullanıyordum ve senin işlemcinle arasında sadece çarpan da 0.5 lik bir fazlalığı var yani neredeyse fark yok ben sana kullandığım değerleri yazayım sen dene nerede stabil kalabiliyorsan orada kal. Fsb arttırmak zorundasın öncelikle çarpanının 9 olması lazım fsb oranını 445 e al ve hızın 4005 mhz olsun voltajı 1.4 civarında kullan daha sonra deneyerek daha aşağıya da alabilirsin ancak dikkat etmen gereken ram lerin sorun çıkartmaması onlara da bios dan hız ayarı yapabilirsin ve voltaj verebilirsin korumaları varsa eğer 2.2 ye kadar çıkabilmeleri lazım ancak dikkat et yanmasınlar ve voltajı işlemcideki gibi kademeli olarak arttır ardından zamanlamalarını da değiştirebilirsin cl4 de çalıştırmayı bir dene olmazsa cl5 e alırsın.Daha da ilerlemek istersen 470 fsb ye alabilirsin burdan sonra voltajı kademeli bir şekilde deneyerek bulman lazım küçük aralıklarla arttır ancak ram lerin bu fsb ye çıkamayabilir ve işlemcide 1.42-1.44 aralığını da pek geçme..Bütün bunların olabilmesi için en büyük şart soğutman soğutmanın iyi olması lazım dikkat et 80 dereceyi pek geçmemeye bak fazla geçersen direk mavi ekran alırsın bu en iyisi olur aslında işin sonu yanmaya kadar gider.Tam detaylı yazamıyorum şu anda ancak sormak istediğin bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.