Şimdi Ara

E8400 ---> Q9650 Fark Yaratır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

E8400 işlemcim var Q9650 işlemci alsam oyunlarda çok fark yaratır mı?

Bilgi rica,

İyi günler

• oyununa göre değişir ama fark illaki yaratır, işlemci kaynaklı ekran kartı darboğazı bir miktar daha azalır, bu da sana daha üst model bir ekran kartını daha verimli kullanabilme şansı verir. Ama işlemciye OC şart.
  • Kullandığınız ekran kartı nedir acaba?
  • Kasa Özelliklerim:

E8400
    GTX560
    4gb ram

Yorumlarınız için teşekkürler,

Oynadığım oyun Counter Strike GO

Şu anda çatışmada 100 fps civarı alıyorum, bütün sistemi değiştirmeden işlemciyi 775 de max. arttırsam nasıl olur diye düşünüyorum.
  • bu q9650'yi nerede kaca buldun?counter strike gibi oyunlar icin degistirdiginin bir anlami olmaz.4 cekirdek isteyen gta4 gibi oyunlar oynuyorsan oyle masraf yap.
  • Hocam counter strike go dedığimiz oyun yüksek donanım ıstıyor öyle deme :)
  • cs go da e8400 yetersiz kalıyor. Q9650 ile ciddi fark yaratılır. Ancak Q9650'ye ne kadar ödediğiniz önemli. Bu devirde lga775'e pek yatırım yapılmamalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @HiqhWoltage Hocam ne kadar fark yaratabilir? Ek olarak Q9550 ile Q9650 csgo acısından fazla farkı var mıdır?

Teşekkürler
  • yorumsuz
     E8400 ---> Q9650 Fark Yaratır Mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 28 Haziran 2013; 22:34:44 >
  • name kullanıcısına yanıt
    Aralarında frekans farkı kadar fark olur. e8400'ü 4.2ghz'e çeksen de %100 kullanımı oluyor gtx560 ile ve gpu kullanımı asla %40 geçmiyordu oyunda. Tabi düşük ayarlarda bu değerler fazla fps almak için.. Yani q9550 alsan da hız aşırtma yapsan iyi olur. Çok işlemciye yüklenen bir oyun.
  • E8400 ü bir türlü overclock yapamadım, sürekli bios default olup tekrar başlıyor :)

4.2 de çalıştırmak için aşağıdaki değerler ne olmalı? İşlemci soğtucum var.

@HiqhWoltage

E8400 ---> Q9650 Fark Yaratır Mı? E8400 ---> Q9650 Fark Yaratır Mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi name -- 28 Haziran 2013; 23:28:03 >

• 4 ghz de o işlemci ile oynayamayacağın oyun yoktur.. 2 sene daha çok rahat kullanırsın :) ben hala kullanıyorum her işimide çok rahat takılmadan yapıyorum ...yeri geliyor battlefield 2 multide oynuyorum ,metro'da oynuyorum şimdi son çıkan company of heroes 2 yi full çözünürlükte oynuyorum banamısın demiyor :D
    e8400,7850 2 gb ekran kartı ve ssd disk kullanıyorum :D çok rahat 4.5 ghz de kullanıyorum yıllardır :) o işlemcinin revizyon nosu önemlidir önce ona bak..ayrıca o işlemci voltajı çok düşük en az 1.300 en fazla 1.500 yapmalısın
    Q9650 işlemciyi beleş bulursan eline bedava geçerse iyi yoksa para verip almaya değmez :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Haziran 2013; 13:13:07 >
  • Hocam açıklamaların için teşekkürler,

Fotoğrafa bakıp nasıl dolduracağımı söylebilir misin?

Clock ratio, Ramlerin frekasnsı gibi?

Teşekkürler,

@Normandia_06
  • name kullanıcısına yanıt
    Sendeki ayarlar benim eski anakarttan biraz daha farklı duruyor. Şöyle ki eski hatırladığım kadarıyla fsb'yi 470, cpu voltage'ı 1.40v, VTT ya da vvt mi ne öle bir ayar vardı o 1.20- 1.30 v olmalı ramlerin fsb oranı 1:1 idi ve 2.2v ile çalışan crucial vardı bende. Şu an 9x gördüğün clock ratio'nun 470 ile çarpılması gerek ya da 465 ki 4.2ghz olsun. Senin o değer 333. Onu bul 465-470 yap daha sonra voltaj ayarlarını gir 1.4v cpu, vvt 1.3 ya da 1.2. Ramlerin fsb'ye oranı da 1:1 olmalı yoksa ramler daha fazla oc olup stabilite kaybolur.

Soğutucu ve anakartın ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 29 Haziran 2013; 15:04:55 >
  • Anakartım GİGABYTE G41MT-S2PT, soğtucumu bilmiyorum ama sırf işlemci için pervanesi kırmızı güzel bişi almıştım zamanında.

Fotoğrafa bakıp şu şöyle bu şöyle dersen yapabilirim ancak, senin söylediğin bazı ayarları göremiyorum bem.

:(

@HiqhWoltage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi name -- 29 Haziran 2013; 16:25:48 >
  • Anakartın ve soğutucun 4.2ghz için yetersiz kalabilir. Kırmızıysa Xilence marka bir şey olabilir. Pek iyi sayılmaz yani.

FSB dediğim o ekrandaki host clock frequency... Onu enable yapıp frekansını 422 yap. 3.8ghz sanırım o soğutucu ve anakart için yeterli. Voltaj da gerekebilir o frekans için de 1.3v yeterli gelir. Yani cpu vcore'u 1.30v'ye tamamla.

Sayfalara bak illa 5:6 ya da 4:3 oranlı gibi bir şey olmalı onu 1:1 yap. Ya da ramlerinin üstesinden gelebileceği bir frekans yap. 422'ye 1:2 olabilir. Ramlerin ddr3 sanırsam üstesinden gelirler ayarlamasan da muhtemelen.
  • p45 chipsetli olsaydı kamçılar giderdin gittiği yere kadar o anakartla pek birşey yapılmaz
  • 6300
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.