Şimdi Ara

e90 spariş verdim bir kaç sorum var (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en ucuz alaşım jant olan hmj V kollu 16 inc jant ötv+kdv ile 1.130 euro ya geliyor.. sonradan takmak daha mantıklı değil mi?
    hatta şimdilerde arka park sensörüne bile takıldım 435,63 euro + %60 ötv + %18 kdv
    sensatec deri döşeme farkı ise 432 euro + %60 ötv + %18 kdv
    yani arka park sensörü daha bile pahalı
  • ona bakarsan sigara donanımına bile 25€ para mı ne alıyorlar yani... bu kdr çok takılacaksan vazgeç BMW'den rahatla
  • tamponu delik desik ettirmeyi dert ettirmezsen ucuza akustik ses uyarili park sensoru rahatca taktirirsin istedigin marka. sonradan taktirinca iscilik fiyatina ragmen OTV farki yok devletin gecirdigi, ondan cok daha makul olacaktir. sonradan cozumler gunumuzde oldukca da basarililar.

ben acikcasi ugrasamam, uzerinde alirim o yuzden. sonrada bol bol kufrederim OTV denen merete.
  • kumas-deri karisik spor koltuk kullaniyorum. memnunum acikcasi. full deri sart degil.

bej aracin icini ferah gosteriyor, ozellikle disi koyu renk ise.

ancak ben aracin dis renginden bagimsiz hep koyu renk ic istemisimdir bugune kadar. acik rengin bakimi zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

ona bakarsan sigara donanımına bile 25€ para mı ne alıyorlar yani... bu kdr çok takılacaksan vazgeç BMW'den rahatla

takılmak değil arkadaşım.. alaşım jant bayideki satış danışmanının bile tavsiyesi oldu ki o aklıma soktu..
    gayet de mantıklı..
    park sensörü de zaten espiriydi ancak anlamamış olmanıza takıldım bakın şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namessar

tamponu delik desik ettirmeyi dert ettirmezsen ucuza akustik ses uyarili park sensoru rahatca taktirirsin istedigin marka. sonradan taktirinca iscilik fiyatina ragmen OTV farki yok devletin gecirdigi, ondan cok daha makul olacaktir. sonradan cozumler gunumuzde oldukca da basarililar.

ben acikcasi ugrasamam, uzerinde alirim o yuzden. sonrada bol bol kufrederim OTV denen merete.

park sensörü bmw proffesional cd ile bağlı olarak çalışıyor.. tamponu delik deşik ettirmek bir tarafa orjinal sensörler ve işçilik de az para tutmaz sonradan takılsa ki orayı burayı söktürmeye de gerek yok diye düşünüyorum..
    internette 170 euro + kdv ye gördüm bir ara bugün örjinal 4 adet sensör ama bunu professional cd ye bağlayabilmek sıkıntı yaratır diye düşünüyorum..
    sorun olmayacağına,bağlantıların hazır olduğuna kanaat getirsem ( pek de mümkün gelmiyor bana ) bunu da direkt elerim boş yere ötv ödememek için..
    bu donanım yerine ilave;
    dış chrome line - 235.97 euro
    katlanabilir dış ayna - 226,89 euro
    esasen sonradan montajı imkansız ya da yapıldığında estetik ve sağlıklı ve veya daha ekonomik olmayacağını düşündüğüm donanımlar..

• BMW satış danışmanları bu her şeyi beklerim.. adamlar araç satmak için ekonomik çözümler sunuyor(!).. konuyu da gayet güzel anladım merak etmeyin..
  • quote:

BMW satış danışmanları bu her şeyi beklerim.. adamlar araç satmak için ekonomik çözümler sunuyor(!).. konuyu da gayet güzel anladım merak etmeyin..

aslında mantıklı şeyler de söylüyorlar..doğru oldukları noktalar yok değil..
    mesela sensatec döşeme alıp koltuk ısıtma almamak bence doğru değil..
    şahsen kendime 3.500 en fazla 4.000 euro luk bir donanım rakamı belirledim.. bu şekildeki bir bütçe ile rakam plaka tescil vs masrafları hariç 45.500 - 46.500 euro civarında oluyor yaptıkları küçük indirimler de dahil olmak üzere.. belki de biraz daha pazarlıkla 45.000 - 46.000 euro civarında tamamlanacak..
    bu şekilde 2010 başındaki comfort pakete eşdeğer belki de biraz daha fazla donanımlı bir araç elde etmiş olmayı umuyorum..
    bakıcaz artık hayırlısı..

• bende hala jantda kaldım haftaya aracım geliyo 18" jant takıcam ama 287 kodlu bmw nin orjinal jantının replicaksı yok ): napıcağımı şaşırmış durumdayım bu kadar mı zor olur bi jant bulmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abstruseozgur

bende hala jantda kaldım haftaya aracım geliyo 18" jant takıcam ama 287 kodlu bmw nin orjinal jantının replicaksı yok ): napıcağımı şaşırmış durumdayım bu kadar mı zor olur bi jant bulmak.

16 lık jant seçeneklerinde sıkıntı olmaz sanırım? ben de alaşım jantı donanıma dahil etmek istemiyorum..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abstruseozgur

merhaba arkadaşlar. bir kaç gün önce 320d e90 spariş verdim ağustos sonunda gelicek. bir kaç gün boyunca sparişimde değişiklik yapabilirim. şu an aklımda 2 sorun var.
    1. si içini sentatex (yapay deri) bej istettim ve tavanı da antrasit (bir arkadaşın ısrarıyla) . acaba bu iki renk uyumlu olur mu ?
    2. si de aracı kapak jant istettim çok fazla ücret istiyorlar ve jant seçeneği de çok kısıtlı o yüzden kendim jant alacağım. 17" düşünüyorum yakıt ve performans açısından ama 18" kullanan arkadaşlar varsa onlarında görüşlerini bilmek istiyorum.

şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım

1) aracın içinde kullanılan deri yapay deri değil yalnız onu nereden çıkardınız çözemedim açıklamanızı isterim.. BMW'lerin tüm modellerinde kumaş seçenekli koltuklar haricinde Nappa ve Dakota deri kullanılmaktadır. Nappa ve Dakota derileri, ingiliz markası olan Land Rover'ın Range Rover ve Discovery modellerinde kullanılan 1. sınıf Oxford derinin kalitesine en yakın derilerdir. Yapay deride bırakın terletmeyi, araç güneş altında kaldığında kapıyı açıp koltuğa oturamazsınız, o derece yakar insanı. bunun dışında kesinlikle hava geçirgenliği olmadığı için altınıza giydiğiniz pantolon, şort gibi giysilerin terlenerek ıslanmasını geçelim, kolunuzun koltuğa değdiği yerleri bile 1-2 dakika içinde terletir. oysaki BMW'lerde kullanılan derilerde maksimum hava geçirgenliği ve kaliteli olduğu için özellikle yaz aylarında klimayı açtığınızda kesinlikle terletme yapmıyor. kendimden örnek vermek gerekirse, ben çok terleyen bir insanımdır, ancak klimayı açtığımda kesinlikle yapış yapış olduğumu hatırlamıyorum.

2) E90'ın üzerinde gelen tüm jantlar kapaklı gelmiyor diye biliyorum. hepsi çelik jant. kapaklı jant sadece 1 serisinde var. eğer yakıt tasarrufu sağlamak istiyorsanız 17" idealdir. BMW'nin kendi sunmuş olduğu jantarın dışındaki jantlar pek yakışmıyor. sadece çok kaliteli krom - nikelaj jantlar var (gerçekten şık tasarıma sahip olanlar). onların fiyatları malum, jant lastik ile beraber en basitleri 2.500TL den başlıyor.

bnm aracımda alp beyaz, koltuklarım dakota bej ve trimlerim gri... iyi bir seçim bencede

BMW 3 serilerinde deri koltuklar yapay deridir, daha üst versiyon ve belirli bir ücret karşılığında gerçek deri olmaktadır.

• birkaç versiyon deri döşeme seçeneği var..
    en makul fiyatı olan sensatec deri döşeme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLY

BMW 3 serilerinde deri koltuklar yapay deridir, daha üst versiyon ve belirli bir ücret karşılığında gerçek deri olmaktadır.

dakotadan bahsediyorum ben zaten sensatec'den bahsetmiyorum..
  • merhaba arkadaşlar,
    benim bir sorum daha var;
    E90 kasa için kronik sorunlar ya da dizel motorları için sorun,şikayet var mıdır?
  • MErhaba arkadaşlar,

3.20 d yi Bilen ve kullananlar ile yaptığım görüşmeler sonucunda çoğu deri döşeme önermiyor özellikle bej rengi ve deri döşemeyi önermiyorlar. Beji temiz tutmak kumaşda olsa deride olsa zor olduğpunu soyluyorlar. Bunun yanında alaşımlı jant içinde fiyatın çok olduğunu söylüyorlar.

Sadece bilgi vermek istedim.
  • ben deri döşemeyi seçtim sanırım,kumaş koltuk da gözüme hoş görünmedi özellikle kapı iç döşemelerinde..
    özellikle de bu sebeple seçtim ve bej de seçtim maalesef zira aracın içini daha ferah gösteriyor.. şu anki 2010 insignia da da içi bej döşeme daha ferah yapıyor içeriyi..
    alaşım jant konusuna katılıyorum ama
  • bende içini bej deri seçtim (: bakımı zorda olsa güzel ve ferah duruyor. bu arada alacak olan arkadaşlara antrasit tavan öneririm. Tavanda leke görmek istemiyorsanız bire bir ve hoş bir iç görünüm katıyor.
    jant konusunda haklısınız sırf bu yüzden kapak jantlarla spariş verdim. Şu an kapak jantlarla biniyorum araca ve aylardır jant araştırması yapıyorum. Kafayı sıyırmak üzereyim diyebilirim. 17" mi 18" mi orjinal mi başka barkamı. 18" olursa yay taksammı takmasammı gibi bir sürü sorunla uğraşıyorum şu an :D . bazen diyorum keşke 17" bi jantla isteseydim kurtulurdum bu çileden ama insan o paraya kıyamıyor.
  • bence 17 jantı geçmeyin..
    hatta ben 16 jantta kalmayı düşünüyorum.. malum RFT lastikler sert olduğu için konforu daha da çok bozmasın..
    205 55 16 yeterli olacak artık.. gerçi 225 50 16 daha çok yakışıyor 16 jantta ama 50 ye düşmeyi çok istemiyorum.. siz ne önerirsiniz bu konuda?
  • hayırlı olsun , darısı (e92) bizim başımıza
  • çok teşekkürler Allah daha iyileriniz,güzellerini sizlere nasip etsin arkadaşlar..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.