Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.633
Cevap
19
Favori
63.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz de aynı konudan muzdaribiz.

12 Eylül'deki sınav ingilizce hazırlıktan muaf olmak isteyenlerin girdiği sınav.

13-4-15 Eylül ise hazırlık okuyacakların hangi seviyeden başlayacağını gösteren sınav.

Mantıklı olan 12 Eylül'deki sınava girenlerin 13-14-15 Eylüldeki seviye sınavlarına girmemesi ama açıklamalarda bunu teyit eden bilgi yok, tersine herkesin gireceği vurgulanmış.

Ama ikinci çevrim içi yani evden bilgisayarla katılacağınız bir sınav.

Benim yorumlarım böyle. Tecrübeli arkadaşlar konuya bir açıklık getirir ya da ileride öğrenci işleri detaylı bir açıklama yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekfuture -- 20 Ağustos 2023; 15:18:12 >
  • ilginç bir durum hocam öğrenciler de bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun hocam taban değilse de son 2 ya da 3. kişi olmuş

• Ps2ciGenç P kullanıcısına yanıt

Eğer hazırlığı atlamak istiyorsan 12 eylüldekine gireceksin ve o sınav yüzyüze. Eğer hazırlık okuyacaksan 13-14-15 teki kur belirleme sınavlarına online şekilde girceksin

Eğer ikisine de girmek istiyırsan nası oluyor bilmiyorum ama muafiyeti geçemeyip kur belirleme sınavına girmesen bile beginner olarak başlatıyorlar

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

aynen öyle. şansımız yaver gitti bu sene :)

• ekfuture kullanıcısına yanıt

sessizce puanıma bak hocam..

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition)

Aslında mantıklı olan muafiyet sınavına girenin seviye belirleme sınavına girmemesi.

Çünkü muafiyet sınavında aldığın puan zaten seviyeyi gösterir. Muafiyet sınavında 59 puanla başarısız olan bir öğrenciyi beginner olarak başlatmak çok mantıklı bir iş değil.

Ama haklısınız açıklamalardan sizin yorumunuz doğrultusunda beginner olarak başlattıkları sonucu çıkyor. Muhtemelen sınavı yapanlar iki ayrı ekip, kendi aralarında bir çekişme içindeler. Olan öğrenciye oluyor.

• 2.2 puanla odtu econ vay be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilgisi olan varsa 350 puan civarı kaç k sıralamaya denk geldi bu yıl bilen var mı

eşit ağırlık

• ekfuture kullanıcısına yanıt

Hocam b2 civarı bi ingilizce yoksa muafiyete girmek bence mantıksız zaten asıl olarak yaz okulundaki hazırlık sınavında da kalan öğrencilere yapılıyor bu 12 eylüldeki muafiyet sınavı.

Muafiyete girenin amacı geçmek olmalı çünkü ona göre okulda sınıf vs ayarlıyorlar yaz okulundaki hazırlıkta kalan öğrencilerle beraber.

Kur belirleme sınavının da online olması daha iyi bence çünkü ekimde açılıyor okul arada kalacak yer vs problem olur. Sınav 3 gün açık kalıyor istediği gün girip çözebilir

• etlasuuk E kullanıcısına yanıt

• I can finally sleep kullanıcısına yanıt

şu linkteki bilgileri doldurarak, ortaöğretim puanı dikkate alınmış olarak hem puanınızı hem de sıralamanızı gerçeğe çok yakın olarak görebilirsiniz.

Bizim sınav sonuçlarımızla birebir örtüştü çünkü.

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition)ertan sinan şahin
    YKS TYT AYT Puan Hesaplama ve Sıralama Hesaplama
    https://ertansinansahin.com/yks-tyt-ayt-puan-hesaplama-ve-siralama-hesaplama
  • 6kyla yerlesemedik 😵, tau iktisat bile gelmemis nereye kadar cekecek lan bu. Artık TMde 3k üstü bomboş bence, ayrıca tau hiç hak etmediği yerlerde

• @ekfuture hocam pm de banım var benim buradan yanıtlayayım. Öncelikle teşekkürler vaktim olduğu için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım birilerinin hayatına dokunabildiysem ne mutlu bana.

Yurt meselesini şöyle açayım.

Yurtlar üçe ayrılıyor--- Numaralı Yurtlar (Okulun Doğu bölgesinde, devrim bölümlere yemekhaneye vs daha yakın ama konfor batıya göre düşük. ) İsimli Yurtlar ( Okulun batı bölgesinde, bölümlere yemekhaneye vs uzak ama okulun içinde ringler olduğu için sıkıntı olmuyor yürüyerek de 10-15k dk mesafede doğu tarafı, batıda biraz köpek problemi var ama ben daha yaşamadım.) Konukevleri (Hepsi doğu bölgesinde isteğe bağlı tek ve iki kişilik yurtları var özel yurt konforunda fiyat vs bakımından gayet uygunlar o açıdan).

Kısa süre sonra öğrencilerden yurt/burs başvuruları için bilgileri doldurulmaları istenecek. Aile'ye ait taşıt araç, arsa, konut, maaş durumları vs. girilecek sonrasında YKS puanıyla beraber bu bilgiler harmanlanıp puanlar oluşturulacak.

Yurt listesi açıklanmadan önce konukevi başvuruları oluyor o yüzden iyice karar vermek lazım yurt/konukevi arasından seçim yapmak gerekiyor, barınma işi hiç riske atılmak istenmiyorsa(kyk,özel yurt vs) konukevi başvurularını beklemek daha mantıklı, ayrıca eğer aile durumu vs iyiyse konukevine yönelmek daha mantıklı özellikle memur çocugu olunca net maaş yazıldığı için çıkma şansı iyice düşüyor.

Konukevi harici yurtlar için başvurulardan sonra liste açıklanıyor bu listede 75+ olanlar ilk haftadan bir yurda yerleşiyor, sonrasında her hafta düzenli yurt listesi yayınlanıp puanlar düşüyor ona göre sıradaki öğrenciler yurtlara yerleşiyor.

İki önemli durum var

Birincisi öğrenciler eskisi kadar kiraya çıkamıyor şuan yurtlar son sınıf öğrencisi kaynıyor dolayısıyla 2019-2020'ye kıyasla yurt çıkma oranı baya düştü benim girdiğim sene 24 puanlı tanıdığım bi kıza yurt çıkmıştı ben 45 puan ile 1 sene bekledim 2 puan ile yurt kaçırmıştım. Kız listesi hazırlık+arasınıf olmak üzere iki kere turlamıştı. Yurttan çıkmama olaylarından dolayı geçen sene sanırım hazırlık olan kızlarda da herkese çıkmamış, erkeklerde ise 55 ile kapattığını biliyorum sene sonu listenin. Yani her sene yurt şansı azalıyor 2019'dan önce şehir dışından gelen herkese yurt çıkıyormuş tabi bu sorun okul kaynaklı da değil yurt yapmamalarını saymazsak. Ben bahçeli 7.caddenin orada ilk sene kişi başı 1.2k vererek kalıyordum arkadaşla şuan aynı evi 15-20k ya kiraya veriyorlar 1+1 kottaki evi.

İkinci durum bu seneki kontenjanlar azalmaları yaklaşık 400-500 kişilik azalma var ve ciddi olumlu etkisi olacak bence yurt çıkma durumuna yani son sınıf öğrencilerinin yurttan ayrılmama sorununu bu kontenjan olayı dengeleyebilir ve yurt çıkma durumu tekrardan 2020 senesine dönebilir. genel olarak böyle atladığım yerler olabilir

• metehaun kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım geleceğinden neredeyse emin olduğum çoğu yer 3 4 puanla kaçmış. İyi ki marmarayı silmişim istemiyordum yoksa yatay geçiş nasıl yapılır diye soruyordum şu an.

Taü işletme-iktisat büyük balon oldu, almanca durumundan dolayı GSÜ muamelesi görüyor ama GSÜ oturaklı bi üni mezunları belli başlı yerlere dağılmamış. hem fransa menşeili hem diğer kurumlar,firmalar vs daha çeşitli, iibf için top tier GSÜ. TAÜ benim için Marmara ve YTÜ'den farkı olmayan bi yer hatta almanca olması dezavantaj kimse kusura bakmasın mercdes, siemens vs diye almanca'ya katlanılmaz üstüne iibfde staj ve iş ilanlarında %90 ingilizce arıyorlar, almanca fransızca bunlara ekstra bakıyor bazı yerler. üstüne yurt sorunu, kampüs küçüklüğü vs ekleniyor tabi 10-20k yapan için güzel alternatifti de. işletmesi 3k iktisatı 5k olmuş o kadar da boyu uzun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Ağustos 2023; 16:25:25 >
    Kesinlikle öyle ama bu sene en sona açıkta kalmayayım diye yazıp diğerleri çekince yerleşen çok kişi var gibi geliyor bana.

Boğaziçi sosyoloji şaşırttı beni, tabandan arkadaşım yerleşti 473le 2999du sıralaması. Felsefe yükselirken, sosyoloji nasıl düştü anlamadım, niye sence?

İİBF'ye yönelim oldu o banttaki iibf ve ybsler (odtu iibf, itü econ, taü econ işletme, marmara ybs, yeditepe bilgi işletme econ ) daha mantıklı geldi çocuklara. bir de auhf'den vazgeçmediler, 500 kişi almasına rağmen 3.2k dan kapattı helal olsun.

felsefe ise arka tarafta olduğu için çekmesi normal 5-6k sonrasında ytü econ, iü ybs yerine burayı yazdılar. yoksa odtü soc 19k'dan 8k'ya çekerken boun soc'un düşmesini başka şekilde açıklayamayız tamamen tercih eğilimlerinin iibf ve ybs ağırlıkta olmasıyla ilgili. Aynı şekilde psy'de de talepte düşüş var ciddi kontenjan düşüşleri bile çok yükselmelerini sağlayamamış.

• Boun turizm'de sosyolojiyi geçmiş mesela tarihi dönüm noktası. turizm bence bu gidişle psy'yi de devirir.

Odtü sosyoloji 8 bin olduysa gsü sosyoloji 5 binlerde kapatmıştır herhalde

Boun sosyoloji hala 2 binlerde mi?

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.