Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.633
Cevap
19
Favori
63.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence bölüm hak etmiyor o sıralamayı ama ybsyle çap yapıyor ve çap diğer fakültelere göre daha kolay gibi sadece 3 bölüm olduğu için, o yüzden tercih edilmiştir. Ybs iibf isteyenler için uygun bölüm zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cipsea C kullanıcısına yanıt

baktım şimdi gsü soc 5.5k, boun soc 3.1k. 2.5-5k arasında takılır bence bu üçlü ilerleyen senelerde. gsü'de iyi çekmiş 8k>5.5k fena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Ağustos 2023; 16:55:16 >
  • Hocam şimdi fark ettim de 34 yaş ve üstü kadın kontenjanından boun fiziğe 166 puanla yerleşmiş birisi, diğer bölümler de benzer durumda🤡

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metehaun kullanıcısına yanıt

hazırlığı geçemez bence çoğu bu okulların çalışma temposu yks'den çok daha beter. bu arada gsü hukuk 350'lere düşmüş vay arkadaş

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Dün akşam ODTÜ kontenjanlarını geçen yıl ile karşılaştırdım.

ODTÜ geçen yıl Ankara Kampüsüne 2898 öğrenci kabul etmişken bu sayı bu sene 2498'e düşmüş Yani tam tamına 400 kontenjan azalması var. Bu sene girenler 4-5 sene önce girmiş öğrencilerin yerine talip olacağından kontenjanları buna göre karşılaştırmak daha mantıklı olacaktı belki de. Ama bildiğim kadarı ile ODTÜ kontenjan azalması önceden beri devam ediyor ya da en azından 4-5 sene öncesine göre artmamıştır.

Dediğiniz gibi eve çıkmama eğilimini telafi eden bir durum var ama hangisinin baskın çıkacağı belli değil tabi.

Sorun konukevinin de garanti olmaması. Geçen yıl belirtilen günde saat 09.30'da açılmış, akşam saat 4-5'e kadar zaman varken 5 dk. sonra bütün odalar dolmuş. Saat 9.30'da ekran başında olanlardan siteye giremeyenler bile olmuş.

Geçen yılın ekrancopy'leri olsaydı en azından siteye girişte nasıl seçim yapacağımızı bilirdik. Oraya mı bakacağız buraya mı derken açıkta kalma ihtimalimiz var..

Yurt puanı herhalde formları doldururken belli olmuyor, olsaydı gecikmeli olarak da olsa yurda yerleşip yerleşemeyeceğimizi bilirdik. Anladığım kadarı ile yurt yerleştirmelerinin açıklandığı gün yurt puanı öğreniliyor.

• hocam seneye bilkentin durumu ne olur yine astronomik çeker mi ileri

• Daha gidebileceği yer kalmadı gibi. Böyle bir şey olmasi için boun/odtü nün kontenjan azaltıp econ burslu sayısının 15e falan inmesi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dazlak kartal reis sağolasın tercih sürecinde yardımcı olduğun için. sen zamanında marmara ing ybs'nin 3.9 ile gelmeme ihtimali var demesen (ki gelmezmiş) belki de diğer bölümlere bakmayacaktım veya arkasına sadece ist ybs yazıcaktım. araştırmalar sonucu sınava hazırlanma nedenim olan iktisatta karar kıldım ve rahatlıkla ytü iktisatı tercih ettim. her şey için teşekkürler. ayrıca sen 13k tahmin ediyodun ki ben biraz fazla görmüştüm bu tahmini bölüm 10.5'e çekmiş. seneye 6 k'yı falan görebilir ytü iktisat bence sen ne diyosun?

• Plesac kullanıcısına yanıt
    Hocam bence econ ea'nın en iyi bölümü ytü de top 6 üniden hemen sonra geliyor gayet iyi bir üniversite. Çok mantıklı bir tercih yapmışsınız bölümde başarılar dilerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekfuture kullanıcısına yanıt

Odtü kontenjan azalması son 2-3 senedir var ama bu sene diğer senelere göre baya fazla kontenjan düşüşü oldu. Yurt sorununu çözmek için yaptıklarını düşünüyorum o yüzden illa ki dengeler bence bunun muhasebesini yaparak kontenjanları kısmışlardır. yine de hangisi baskın gelecek bilmek zor dediğiniz gibi ama iyi bi durum sonuçta kontenjanlar bu derece düşmese yurt işi daha da sıkıntıya binerdi.

Konukevi garanti değil haklısınız, yurt çıkmama durumunu riske atmamak için konukevinde yığılmalar olmaya başladı. Hocam tam olarak bilmiyorum ama anında parayı yollayıp dekontu ilgili yurdun mailine atmanız gerekiyor diye biliyorum. Bu arada benim senemde yurt puanı 20 olup sonradan dilekçe ve mail yoluyla konukevine yerleşenler oldu bu da bi ihitmal ilk başvuruda tamamen doldurmuyorlar yine açıkta yer bırakıyorlar.

Yurt puanları konukevi başvuruları bittikten sonra açıklandığı için odtü ya yurt ya konukevi seçeceksin diyor, o yüzden bu ayrımda bir seçim yapmak gerekiyor.

Ek olarak tek ve çift kişilik odaların o kadar hızlı dolacağını düşünmüyorum, öncelik dört kişilik odalarda olacak daha uygun oldugu için o yüzden maddi durum elveriyorsa tek ve çift kişilik odalara hızlı bi başvuru ile yerleşeceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Ağustos 2023; 18:20:1 >

• Nakit Burs + Garanti Yurt + Güçlü Akademik Kadro + Seçmelide istediğin dersi seçme rahatlığı + Ankara Dezavantajını sağladığı staj vs imkanları ile çok hissetirmemesi vb vb. bence bilkent yükselmeye devam eder hocam ama bu kadar astronomik olmaz. boğaziçi ile bilkent arasında seçim yapılacak seneye çünkü econ 350-400, işletme 450-500 ui 600-700, sbky 1200-1400 olur diye düşünüyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Ağustos 2023; 18:22:51 >
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

ben de öyle düşünüyorum, teşekkürler. siz de kartal reis kadar yardımcı oldunuz ybs vs econ konusunda, sağolun

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

of demeyin hocam ya neyse hedefi yükselticez o zaman

• Plesac kullanıcısına yanıt

Rica ederim kardeşim. Güzel tercih olmuş zaten o sıralamaya top okul iibf gelmiyor onun yerine tier2 okul + en iyi bölüme yönelmek mantıklıydı. Aynı sınav sonuçları olursa yani tmciler ilk 10k'yı domine ederse bence yine uçar. Taü iktisat 12>5.5 yapmış, Ytü econ seneye 10.3>4-5k yapar diye düşünüyorum.

• Hocam gerekirse birinciliği hedefle bence tmde işler fena karıştı çünkü top okul+top bölüm istiyorsan 1.3k dışına sekmemen lazım (odtu econ, itü econ sınır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Ağustos 2023; 18:27:34 >
  • selamlar tekrardan itu ekonomi yerlesen var mi? 1800 civari kapamis sanirim. eanin her bolumu inanilmaz ilerlemis

• Bu arada geçen sene top okullar dışında yerinde sayan sbky,sbui,ui vs de patlamış iibf faktörü carryledi galiba

örn. hacettepe sbky 78-->53k , istanbul sbui 20-->12k fena uçuş olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Ağustos 2023; 18:40:58 >
  • hydr0766 H kullanıcısına yanıt

Tİer1 boun koc odtü itü bilkent

Tier 2 hacettepe, ytü, marmara, iü.. aralarında sıralarsam da marmara ve ytü ilk 2

tier 3 mülkiye, deü, gazi

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.