Şimdi Ara

EA için hukuk dışında okunabilecek bölümler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıralama farketmez, ea için çoğu zaman hukuk konuşuluyor ve ea'da hukuk dışında bölüm yokmuş gibi bir algı oluşuyor biraz, bana öyle geliyor da olabilir.

EA'da hukuk dışında hangi bölümler okunabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

EA için Hukuk Dışı Okunabilecek Bölümler

Mali Müşavirlik ve Vergi Hesaplama (MUH) bölümü, hukuk dışı faaliyetlerle ilişkilendirilebilecek dersler içerebilir. Bu dersler, vergi kaçakçılığı, kara para aklama ve dolandırıcılık gibi konuları ele alabilir.

İşletme bölümü de hukuk dışı faaliyetler için kullanılabilecek bilgileri sağlayabilir. Bu bölümdeki dersler, kara para aklama, rüşvet ve içeriden bilgi ticareti gibi faaliyetlerin nasıl yürütüleceği konusunda bilgi verebilir.

Ekonomi bölümü, hukuk dışı faaliyetler için ekonomik gerekçeler sunabilir. Bu bölümdeki dersler, suçun ekonomik etkileri, kara ekonominin işleyişi ve yolsuzluğun ekonomik maliyetleri hakkında bilgi verebilir.

Hukuk dışı faaliyetler için kullanılabilecek diğer bölümler arasında Sosyoloji, Psikoloji ve Siyaset Bilimi sayılabilir. Bu bölümler, suçun sosyal, psikolojik ve politik yönleri hakkında bilgi sağlayabilir.

EA'da hukuk dışı faaliyetlerle ilişkilendirilebilecek derslerin tamamını bilmek mümkün olmasa da, yukarıda belirtilen bölümler bu tür faaliyetler için potansiyel olarak faydalı bilgiler sağlayabilir. Bu nedenle, bu bölümlerde eğitim almayı planlıyorsanız, bu bilgileri kötüye kullanmamaya özen göstermeli ve etik değerlerinize uygun davranmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Okunabilir dediğinize göre, size göre o bölümün okumaya değer olması için bazı kriterlere ihtiyacı var. İstediğiniz imkanları veya kriterleri söylerseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F49FC6E4 -- 16 Temmuz 2021; 1:23:26 >
  • Ekonomi, uluslararası ticaret ve lojistik, ybs

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • becools kullanıcısına yanıt

Hukuk dışında ea için okunabilecek bazı bölümleri duymuşim onu anladım şu an, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EE48E5BEE -- 16 Temmuz 2021; 1:20:33 >
  • ybs  

• Hukuk istiyordun gelmeyeceğini mi düşünüyorsun ona göre öneri bırakacağım

• Teşekkür ederim. TR'de bölümde iyi eğitim veren öğretim görevlileri olan (bir veya birkaç ünide de olur) ve mesleki açıdan önü açık olan bölümler olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAY 35k için Okul ve Bölüm Önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru :D teşekkür ederim

• QueenofDisaster19 kullanıcısına yanıt

Sayısaldan girdim sınava ea için de sosyal vb çözmedim, soruyu meraktan sormuştum ama teşekkür ederim. Size uygunsa bölümleri yine de yazabilir misiniz

• Hukuk harici bölümlerde okunur ama iyi üniversite şartıyla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

Doğrudur teşekkür ederim. EA için hangi üniler iyi sizce?

• Anladım hukuk için girdiyseniz bence bir yıl daha deneyin diyecektim durum farklıymış

İşletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler, psikoloji, turizm işletmeciliği, ybs okunabilir. Üniversite faktörü bence çok önemli bu bölümlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QueenofDisaster19 -- 16 Temmuz 2021; 1:29:7 >
  • Top üniversiteler. Bilkent, Koç, Galatasaray, Boğaziçi, Sabancı vb.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Anladım teşekkür ederim. Hangi ünileri iyi sizce bu bölümler için? (Genel olarak)

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

• Boun, koç, odtü, bilkent, sabancı aklıma gelenler çok bilgim yok ea'da hukuk harici bi bölüm ilgimi çekmediğinden çok araştırma yapmadım mesela bunların dışında bir üniversite ekonomi alanında iyidir, sağlam kadrosu vardır vs. o kadar bilmiyorum.

• EA'dan kaçabiliyorsan kaç mayın gibi hukuk isteyenler hariç.

Adam gibi bölüm yok elini sallasan ekonomi işletme mezununa çarpar.

Sevdiğin işi ara 50 yıl çalışabileceğin o işi bul gerisini halledersin.

• Guest-EE48E5BEE G kullanıcısına yanıt

Öncelikle herhangi bir bölüm için önü açık tabiri kullanmayacağım. Önünün açık olması, okulun sana sunduğu imkanlar ve senin hem okulun fırsatlarını değerlendirmen hem de okul dışında kendini geliştirmene bağlı.

Söyleyeceğim üniversite/bölüm kombinasyonları benim düşüncelerime ve araştırmalarıma dayanır. Hepsi hakkında detaylı bilgiye sahip değilim, sadece bu yazıya güvenerek herhangi bir konuda karar vermeyin. Kısaca YTD diyelim.

1)Psikoloji: Bence çok iyi bir bölüm, ilgimi çeken alanları mevcut. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte disiplinlerarası çalışma imkanı arttı. Psikoloji - Tıp - Mühendislik- Nörofelsefenin birlikte çalıştığı birçok alan var. Bu psikolojide benim en çok ilgimin olduğu alanlardan biri. Bunun dışında herkesin aklında psikoloji denince ilk canlanan klinik psikoloji alanı var. Bunun için klinik psikoloji yüksek lisansı yapılması lazım ve Türkiye'de en popüleri bu alan olduğu için kontenjan bulup kabul alabilmek zor. Eğer paran varsa bazı vakıf üniversitelerinde kolaylıkla alabilirsin. Bunun dışında da oldukça fazla alanı var ama çok uzun olmaması için yazmıyorum.

Bilkent, Koç, Boğaziçi, ODTÜ'nün psikoloji okumak için en iyi yerler olduğunu düşünüyorum. Benim merak duyduğum alan için Bilkent ayrı bir yere sahip.

2)İktisat: Matematiğe karşı bir ilgim olduğu için dikkatimi çeken bir bölüm, tamamen matematikten oluşuyor diyemem ama matematiğin çok sık kullanıldığı bir alan. Matematik ve sosyal bilimlerin kesiştiği bir alan olması da beni cezbeden özelliklerinden biri çünkü diğer sosyal bilimlere belirli ölçüde hakim olmak önemli bir koşul. Aşağıda verdiğim üniversitelerden Bilkent'in daha fazla iktisat özünde kaldığını, ODTÜ'nün ise fazla matematiğe kaydığını biliyorum.

Bilkent, Koç, Sabancı, Boğaziçi, ODTÜ, GSÜ ve İTÜ'de okunabilir diye düşünüyorum.

3)İşletme: Benim ilgimi çeken bir alan değil fakat mezunlarının iyi konumlara ulaşabilmesi ve farklı alanlarda becerilerini kullanabilmesi güzel bir noktası. Fazla sosyal aktive içermesi beni en çok uzaklaştıran noktalarından birisi.

Bilkent, Koç, Sabancı, Boğaziçi, ODTÜ, GSÜ'de okunabilir diye düşünüyorum.

4)Felsefe: Garip gelebilir çoğu kişiye ama benim okumak isteyeceğim bölümlerden. Özellikle teknolojinin gelişmesi felsefede oldukça fazla düşünülmesi ve cevaplanması gereken soru doğurdu. ''Robotlar ve bilgisayarlar hissedebilir mi, eğer hissedebiliyorlarsa bizim onlara karşı ahlaki ödevlerimiz nedir, hukuk bu durumda nasıl bir tutum sergilemelidir?'' gibi birçok soru oluştu. Aynı zamanda felsefe fen bilimleriyle oldukça yakın bir ilişki içine giriyor yavaş yavaş, bu da beni çeken noktalarından biri. Bu arada okursam sadece Bilkent'te okuyacağım bir bölüm. Bilkent'in Türkiyede'ki en iyi analitik felsefe bölümü olması, programının genişliği, en üretken felsefe bölümü olması ve akademisyenlerinin çok çok büyük bir kısmının yabancı olması ve çok iyi doktoralara sahip olması beni cezbediyor. Zihin, yapay zeka, hukuk ve siyaset felsefesi şu an için en çok merakımın olduğu alanlar.

5)Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi/ Uluslararası İlişkiler: Siyaset biliminin daha kapsamlı olduğunu, uluslararası ilişkininse bir alt dal olduğunu biliyorum. Devlet kuramı ilgilimi çeken konulardan, yine aynı şekilde hukuk felsefesini de içeren bir kısmı dikkatimi çekiyor. Geçmiş dönemdeki ülkelerin - özellikle Antik Yunan ve Roma - yönetim şeklini, halkın bu süreçteki davranışını ve çeşitli gruplarının incelenmesiyle ilgilenmenin güzel olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin yakın siyasi tarihi ve durumunun incelendiği kısmının ise beni fazla çektiğini söyleyemem.

Yine aynı şekilde Bilkent, Koç, Sabancı, Boğaziçi, ODTÜ, GSÜ'de okunabilir olduğunu düşünüyorum.

Bunların dışında Özyeğin ve MEF üniversitesi de bölüme göre tercih edilebilecek üniversiteler elbette. İktisat için Hacettepe'de düşünülebilir duruma göre.

Bu arada ben bu alanların hepsini ağırlıklı olarak akademi için değerlendirdim kendim akademide kalmak istediğim için. Bunu da ayrı bir not olarak düşelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F49FC6E4 -- 23 Temmuz 2021; 22:17:29 >

Teşekkür ederim

• Teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.