Şimdi Ara

Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
1
Favori
18.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ben AKG324P kulaklık için; şüpherim ve çekincelerim hakkın da AKG sitesine mail attım.. Cevap gelince yazacağım.. MailiniziTürkçe olarak da gönderebiliyorsunuz..
    (Linke internet explorer'dan girin.. firefox'tan sorun oluşabiliyor)
    http://www.akg.com/personal/iletisim,tid,222,_psmand,5.html

Ayrıca AKG 324P ile ilgili arama sonuçları
    http://www.akg.com/personal/?search=1&ul=%2Fpersonal%2F&o=0&wm=sub&m=any&g=Turkce&q=AKG+324P&submit.x=14&submit.y=5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 22 Haziran 2009; 14:51:22 >

• Arkadaslar ne olmuş bu konuya böyle kaynamış üç gün tatil yaptım gözlerime inanamadım. Ne yalancılığımız kalmış ne sahteciliğimiz kalmış ... Mediamarkttaki ürünle aynı ürün dediğimiz kulaklıkta konu media markt da sahte satıyor olabilir düşüncesine kadar ulaşmış

Ben de bu arada boş durmayıp AKG Türkiye ile temasa geçerek hepsiburada ve Mediamarktta ürün veren Burak Bey ile görüşerek detaylı bilgi sahibi oldum. Dilerseniz madde madde yazıyorum :

1) AKG 'den yetkili Burak Bey ile yapmış olduğum görüşme sonrasında ;

>>>Hepsiburada ve Mediamarktta ürünleri kendilerinin verdiğini ve hiçbir şekilde sahte olamayacağını

>>> Hepsiburada ilanında belirtilen resmin dahi AKG tarafından belirlendiğini ve bu resmin orjinal ürüne ait olduğunu , AKG K 324P Chrome model orjinal ürünün bugüne kadar Türkiye piyasasına sürülen bütün modellerinin halkasının SİYAH renk olduğunu onayladı.

>>> Orjinal AKG K 324 ürünlerin halen depoda mevcut ve satış durumunda olduğunu

>>> AKG K 324P olup halkası siyah renk olmayan ürünlerin bugüne kadar Türkiyede satılmadığını muhtelmelen yurtdışında özel üretim olduğunu ve akg sitesindeki fotonun da muhtemel bu üretime ait olduğu öğrendim.

2) Utuman incelemen için teşekkürler hiç olmazsa semato'nun sattığı kulaklığı hiç eline almadan konuşanlar, hatta AKG yi hiç kulağına takmadan konuşanlardan çok daha somut olmuş. Fakat bence kıyaslamanda beyaz ve chrome ürünü karıştırmışsın. AKG K 324 beyaz ürünlerinin halkası metalic renktir aklında bence beyaz renk kalmış, aynı şekilde mediamarkttaki ürünlerin haklasını metalic renk olarak hatırlayan arkadaslar da yanlış hatırlıyor mediamarktta ürün veren AKG sorumlusu bile siyah olduğunu açıkça söylüyor.

• Bu arada bugüne kadar semato'nun ürünlerini her yerde öneren arkadasların bu ürünlerin arkasında duramamış olmasını da anlamak zor yani mış- muş larla kurulu iddialar yerine elinizdeki kulaklığı anlatsanız yeterliydi bence.

@fifo

Ben bugüne kadar yapmış olduğum söylemlerin sonuna kadar arkasındayım. GG den aldığım ürünü faturalı orjinali ile yanyana koymadan incelemeden millete önerebilecek kadar ne salağım ne de safım. Ama ben senin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum sağlık olsun... Bundan sonra kimsenin nerden kulaklık aldığına da karışmam kim nerden alırsa alsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stonpary -- 22 Haziran 2009; 15:09:12 >
  • Yalnız olay sadece siyah/gri halka olayı değil.

utuman da semato'dan aldığı k324p'nin sesi için de farklı yorumunu yaptı.

Bu saatten sonra isteyen alır isteyen almaz tabi.. Ben olsam utuman'ın yaptığı sesi farklı yorumundan sonra kesinlikle almam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuttFTS.

Yalnız olay sadece siyah/gri halka olayı değil.

utuman da semato'dan aldığı k324p'nin sesi için de farklı yorumunu yaptı.

Bu saatten sonra isteyen alır isteyen almaz tabi.. Ben olsam utuman'ın yaptığı sesi farklı yorumundan sonra kesinlikle almam...

Zaten kim nerden alırsa alsın olay o değil konu farklı bir boyuta taşındı. Utuman'ın yorumları iyidir gayet de somut yaklaşmış olaya.

Ama utuman'ın yorumuna dikkat edersen sesini beğendiğini tam aksine basın fazla geldiğini belirtiyor.

Bu durumda benim aklıma gelen ilk şu oluyor ki olay da buraya bağlanacak gibi görünüyor;

Muhtemelen bu model AKG tarafından piyasaya sürüldü ve bütün forumlarda özellikle basslarının yetersizliği ön plana çıkartıldı. ( Yabancı forumlarda tek eksisi bassları olarak belirtildi bizde de aynı ) Utuman arkadasımız da bu ürünü yurtdışından getirdiği için muhtemelen elindeki ürün ilk üretilenlerden.

Daha sonra AKG komple bir tasarım değişikliğine gidip hem malzeme olarak daha ekonomik hemde bassları kuvvetlendirilmiş bir ürün piyasaya sürmüş olabilir.

Yani bu ürün muhtemelen iki çeşit üretilmiş ve şuan hepsiburada'da satılanlar en son güncel halleri. Konuya birde bu açıdan bakmak lazım sonuçta bahsedilen ürünün basslarının geliştirildiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stonpary -- 22 Haziran 2009; 16:01:50 >

• Bu şekilde bir ses değişikliğinin olması imkansız. Görünüm ve kablo olarak kulaklıkların değiştiğini biliyoruz ama ses olarak değişen kulaklık bugüne kadar görülmemiştir.

Sesi daha güzel olabilir. Fakat bu semato'nun sattıklarının, AKG'nin kendi sattıkları ile farklı olduğunu, yani sahte veya yan sanayi dediğimiz ürünlerden olduğunu gösterebilir.

Ki ses açısından konuşursak AKG'nin her hangi bir kulaklığının bugüne kadar bas ağırlıklı/vurgulu herhangi bir kulaklığı olmamıştır. Hatta AKG ses rengi şeklinde bir terim bile vardır yurtdışında.

Sesi farklı fakat güzel şeklinde bir savunma(!) olmamalı, olamaz. O zaman semato ilanına orjinal değil fakat sesi daha güzel yazsın, ona göre satsın, bakalım kimse alıyor mu...

Halen de hepsiburada'nın ki son üretimdir, utuman'ın aldığı ilk üretimdir şeklinde bir savunma'ya gerek yok, ki buna savunma değil ancak kıvırma denir.

Ayrıca, sonuçta siz de bir alıcı olduğunuza göre, siz de bir mağdursunuz. semato'yu savunmanıza gerek yok. Değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: stonpary

Zaten kim nerden alırsa alsın arkadasım olay o değil konu farklı bir boyuta taşındı. Utuman arkadasımızın yorumları iyidir gayet de somut yaklaşmış olaya.

Ama utuman'ın yorumuna dikkat edersen sesini beğendiğini tam aksine basın fazla geldiğini belirtiyor.

Bu durumda benim aklıma gelen ilk şu oluyor ki olay da buraya bağlanacak gibi görünüyor;

Muhtemelen bu model AKG K 324 tarafından piyasaya sürüldü ve özellikle basslarının yetersizliği ön plana çıkartıldı. ( Yabancı forumlarda tek eksisi bassları olarak belirtildi bizde de aynı ) Utuman arkadasımız da bu ürünü yurtdışından getirdiği için muhtemelen elindeki ürün ilk üretilenlerden.

Daha sonra AKG komple bir tasarım değişikliğine gidip hem malzeme olarak daha ekonomik hemde bassları kuvvetlendirilmiş bir ürün piyasaya sürmüş olabilir.

Yani bu ürün muhtemelen iki çeşit üretilmiş ve şuan hepsiburada'da satılanlar en son güncel halleri. Konuya birde bu açıdan bakmak lazım sonuçta bahsedilen ürünün basslarının geliştirildiği.

• bence öyle bir özel üretim olsaydı mutlaka bildirirlerdi halka satışları arttırmak adına adamlar eşşekmi yaptıkları iyileştirmeleri tüketiciye bildirmeyecek.
  • Yahu hay semato'nun dicem şimdi. Ben onu değil kendimi savunuyorum ve mağdur olduğumu da düşünmüyorum.

Ayrıca ben sadece olası fikrimi söyledim olabilir şeklinde belirttim bu illa bu şekildedir anlamında olmaz sadece muhtemel bir senaryodan bahsediyorum.

Sen de dilersen AKG Türkiye sorumlusuna ulaş ve kafana takılanları sor neden tasarım değişikliğine gittiklerini danış yeterki somut veriler üzerinden gidelim.
  • Eğer İstanbul'daysan utuman'ın sattığı K324P ile denesen, herkes net bir sonuca ulaşır sanırım...

quote:

Yahu hay semato'nun dicem şimdi. Ben onu değil kendimi savunuyorum ve mağdur olduğumu da düşünmüyorum.

Ayrıca ben sadece olası fikrimi söyledim olabilir şeklinde belirttim bu illa bu şekildedir anlamında olmaz sadece muhtemel bir senaryodan bahsediyorum.

Sen de dilersen AKG Türkiye sorumlusuna ulaş ve kafana takılanları sor neden tasarım değişikliğine gittiklerini danış yeterki somut veriler üzerinden gidelim.
  • Sorun o ki istanbul'da değilim zaten olsaydım bugün yapmıştım bu işi. Utuman arkadasın telini göndermiş sağolsun bir fırsat çıkarıp gitmek lazım ama benim elimdeki chrome model utumanın sattığı beyaz model ve üzerinden yıla yakın zaman geçmiş kulaklıkların şuanki durumundan iç temizliğinden nasıl emin olunabilir ki.

Yakın zamanda mediamarkttan veya hepsiburadadan alan yok mu içimizde ?
  • Hangi şehirdesin?

quote:

Sorun o ki istanbul'da değilim zaten olsaydım bugün yapmıştım bu işi. Utuman arkadasın telini göndermiş sağolsun bir fırsat çıkarıp gitmek lazım ama benim elimdeki chrome model utumanın sattığı beyaz model ve üzerinden yıla yakın zaman geçmiş kulaklıkların şuanki durumundan iç temizliğinden nasıl emin olunabilir ki.

Yakın zamanda mediamarkttan veya hepsiburadadan alan yok mu içimizde ?

• Bu arada biraz önce okanbay'ı aradım onunla konuyu tekrar değerlendirdik. Kendisi şirinevlerde oturuyormuş ve bu haftasonu izne ayrılacakmış ben fırsat bulursam gitmeye çalışacağım ama daha önce gidebilen olursa iyi olur, bu hafta afyon'da olacağım...

@Utuman

Okanbayla görüştüm senin kulaklık hakkında detaylı konuştuk zaman bulabilirsem bu hafta içi buluşup tekrar değerlendireceğiz. Sen okanbayla en son ne zaman konuştun kendisinin bana söylediği ;

"elimdeki kulaklığın şuan bassları Cx 500 ile tamamen aynı, utumanın bana verdiği zaman ile şuan arasında basslar arasında dağlar kadar fark var ilk aldığımda bu kulaklığın bassları nerdeyse hiç yoktu" diyor kendisi

Kısacası utuman okanbay bassların çok arttığını söylüyor sana zahmet sen de arar mısın onu ?
  • AKG 'den yetkili Burak Bey'in mail adresini yazarsanız.. Biz de tüketici olarak sorularımızı soralım..
  • Frux senin danıştığın mail ortamına ben de mail attım ama henüz cevap yok. Ben mailleşmek yerine servis telefonunu bulup ordan sorarak ulaştım kendisine. Aşağıdaki numarayı arayarak Burak Kösten Bey'i isteyeceksin kendisi Türkiye'deki media markt ve hepsiburadalara AKG K 324 veren kişiymiş.

AKG Servis Tel No:

0090 212 257 75 00
  • AKG Türkiye distribütörü > SFRKD elektronik A.Ş > http://www.sfrkd.com/
    Sitesin de yeni model AKG K 321 modeli de var >http://www.sfrkd.com/Public/Brand.aspx?BrandId=26

Bir de bayi listesin de electro world ve media markt var ama hepsiburada'yı bulamadım?! Yoksa benim mi gözümden kaçtı?!
    Bayi listesi >http://www.sfrkd.com/Public/Resellers.aspx

AKG Türkiye distribütörü iletişim
    ------------------------------------------
    Tel: +90 212 257 75 00
    Satış sales@sfrkd.com
    Pazarlama marketing@sfrkd.com
    Genel info@sfrkd.com
    Servis service@sfrkd.com
    -------------------------------------------
    Genel info@sfrkd.com'a mail atıp, sorularımı sordum..
    EDit >> AKG Türkiye distribütörü 'nün sitesinde ki K 324 P modelinin kapsül halkası siyah gözüküyor..
    http://www.sfrkd.com/Public/Model.aspx?ModelId=186

AKG : KULAKİÇİ : K 321 >http://www.sfrkd.com/Public/Model.aspx?ModelId=1948
    AKG : KULAKİÇİ : K 340 >http://www.sfrkd.com/Public/Model.aspx?ModelId=1950
    (Bu yeni modeller sanırım yakında AKG bayilerinde satışa sunulacak)

Ayrıca AKG Türkiye distribütörü, SFRKD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Uğursoy ve AKG Consumer Başkanı Dorian Staps’in Türkiye de
    katıldığı toplantı hakkın da bir haber de buldum.. Bu da AKG magazini olsun..
    http://www.bilgisayar-destek.com/akg-consumer-kulaklik-lansmani-reina%E2%80%99da-yapildi%E2%80%A6/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 22 Haziran 2009; 21:03:00 >

• Dediğim gibi bence hiç mail ortamına bulaşma çok gecikiyor işler. Ben Burak Bey'le görüştüm görüşme sırasında sorularımı sordum, hepsiburadaya ürünü veriyorlar belki listen güncel değildir yarın kendisine sorarsın.

Telefon görüşmesinde kendisi hepsiburadadaki ilanı açtı fotoya baktı yanında beyaz ürün varmış hepsiburadaki beyaz ürünün aynısı olduğunu haklasının metalic renk olduğunu ve hepsiburadaki ürünlerin fotosunu bile kendisinin gönderdiğini belirtti.

Yanında chrome model olmadığı için bir saat sonra depodan getirtti ve kendisi beni aradı ürünün halkasının siyah olduğunu ve hepsiburadakideki foto ile tamamen aynı olduğunu söyledi.

AKG nin sitesindeki fotonun ise Türkiye'ye hiç satılmadığını ama bir ihtimal az sayıda özel üretim olabileceğini o yüzden koymuş olabileceklerini de ekledi.

Kısacası mailde bir haftada alabileceğim bilgiyi bana bir günde verdi.

• Hocam bu konuda size açıklık getireyim. Belkide bu forumda ilk k324p kullanıcılarındanımdır. Aslında her iki üründe gerçek. Hatta beyaz olan modelin beyaz tıkaçları olan versiyonuda mevcuttur. Ben Amerika'dan ilk ürün aldığımda ürün krom renkli halkalıydı. Sonra bir tane daha aldım 1 yıl sonra falandır hatırlamıyorum tam olarak, halka rengini siyah geldi. Bende çakma olacağından şüphelenerek akg merkezine sorduğumda gelen cevap şuydu. Ürünlerin yeni versiyon olduğuydu, sadece görünüş farklılığı varmış. Teknik olarak soruma daha net cevap verebilecek birde mail adresi vermişler. Buraya mail attım firmadan, o da şunu belirtti. Yapılan krom renkli kapsül halkasının çok fazla sahteleri türemiş. Bu nedenle akg firması sahteciliğin önüne geçmek için bu halkayı modifiye etmiş ki bunun malzeme kalitesi olarak taklit edilmesi ve monte edilmesi daha zormuş. Hatta hatırladığım özel bir metodla ile bunu monte ettiklerini falanda anlatıyordu mailde ama hatırlamıyorum detayını. Yani sonradan kulaklığın içinin açılıp açılmadığı belli oluyormuş ayrıca bu sayede sahte olduğuda. Ki ben orjinali ile sahtesi karşılaştırma fırsatım oldu. Gerçektende halkada bir malzeme kalitesi farklılığı var hissedilen. Artık özel dedikleri malzeme ne ise onu bilmiyorum. Aslında bi ara deneyecektim içinin açıp tekrar monte etmeyi ama bozarım şimdi elimde kalır diye denemedim o zamanlar. Yoksa bakacaktım ne kadar özel bir monteleme yapmışlar diye. Benim bu konuda ki bilgim bundan ibarettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 22 Haziran 2009; 21:49:03 >

• Tartışma yavaş yavaş rayına oturdu..
    Ben yeni kulak içi modellerinin satışa başlamasını bekleyeceğim.. K321 veya K340 modellerinden birisini tercih edeceğim sanırım..
    324P modelinden soğudum valla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Hocam bu konuda size açıklık getireyim. Belkide bu forumda ilk k324p kullanıcılarındanımdır. Aslında her iki üründe gerçek. Hatta beyaz olan modelin beyaz tıkaçları olan versiyonuda mevcuttur. Ben Amerika'dan ilk ürün aldığımda ürün krom renkli halkalıydı. Sonra bir tane daha aldım 1 yıl sonra falandır hatırlamıyorum tam olarak, halka rengini siyah geldi. Bende çakma olacağından şüphelenerek akg merkezine sorduğumda gelen cevap şuydu. Ürünlerin yeni versiyon olduğuydu, sadece görünüş farklılığı varmış. Teknik olarak soruma daha net cevap verebilecek birde mail adresi vermişler. Buraya mail attım firmadan, o da şunu belirtti. Yapılan krom renkli kapsül halkasının çok fazla sahteleri türemiş. Bu nedenle akg firması sahteciliğin önüne geçmek için bu halkayı modifiye etmiş ki bunun malzeme kalitesi olarak taklit edilmesi ve monte edilmesi daha zormuş. Hatta hatırladığım özel bir metodla ile bunu monte ettiklerini falanda anlatıyordu mailde ama hatırlamıyorum detayını. Yani sonradan kulaklığın içinin açılıp açılmadığı belli oluyormuş ayrıca bu sayede sahte olduğuda. Ki ben orjinali ile sahtesi karşılaştırma fırsatım oldu. Gerçektende halkada bir malzeme kalitesi farklılığı var hissedilen. Artık özel dedikleri malzeme ne ise onu bilmiyorum. Aslında bi ara deneyecektim içinin açıp tekrar monte etmeyi ama bozarım şimdi elimde kalır diye denemedim o zamanlar. Yoksa bakacaktım ne kadar özel bir monteleme yapmışlar diye. Benim bu konuda ki bilgim bundan ibarettir.

Utumanın da zımbayla tutturulmuş gibi dediği o bağlantı galiba. Siyah halkanın malzemesi sanki sert plastik veya fiber gibi metaldan çok daha hafif olduğu için tercih edilmiş özel bir malzeme gibi duruyor. Ama beyaz modelin halkası metal bilindik sennheiser cx serisi türü halka galiba...

• Yurtdışında yeni AKG'ler satılıyor şu an. Ben birkaç sitede gördüğümü hatırlıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: frux

Tartışma yavaş yavaş rayına oturdu..
    Ben yeni kulak içi modellerinin satışa başlamasını bekleyeceğim.. K321 veya K340 modellerinden birisini tercih edeceğim sanırım..
    324P modelinden soğudum valla..

Bir de aslında başka bir çözüm, elinde semato'nun K324P'lerinden olan biri, AKGnin distribütörüne götürüp karşılaştırsa veya sorsa, tam net bilgi elde edebiliriz. Gördüğüm kadarı ile AKGnin distribütörü bayağı ilgili, yardımcı olacaklardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 22 Haziran 2009; 22:06:01 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.