Arkadaşlar Ebay'dan Xbox360 almak istiyorum.Kargo vs.. bana kaça patlar acep???
130-150 dolar kargo tutar geri kalan gumrugu saymiyorum bile 600dolara burdan almak daha iyi
ben kargo dahil 380$ a aldım. şu anda samsun gümrükte beni bekliyor. gümrük kaç para tutacak bilmiyorum. yaklaşik 1 ay oldu alalı. 5 günde tr ye geldi. 25 gündür bana gelecek haber bekliyorum.ne kadar gümrük tutarsa burada haber veririm. almak isteyenler ona göre karar verir artık. ama ben şahsen tavsiye etmem. ben fazla araştırmamiştım. aldıgım zaman fiyatlar 900-1200 lira arasındaydı.o zaman cazip görünüyordu. ama artık 750 liraya bile var tr de. o yüzden bence hiç maceraya girmeyin. algıgım 360; http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=280065598844&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=018
uygar en iyisini yapmışsın, s anırım çevirici adaptöre ihtiyacın yok çünkü capon vers.
valla iyi yapıp yapmadıgım gümrük vergisinden sonra belli olacak. şu an için hiç birşey belli deil. normal şartlarda %10 gümrük alınması lazım ama burası türkiye hiç bir şey belli olmaz...
quote:
Orjinalden alıntı: blackduck
uygar en iyisini yapmışsın, s anırım çevirici adaptöre ihtiyacın yok çünkü capon vers.
Hocam sen makinayı hediye seklinde belirtip yaptırıp dusuk fiyattan gosterdinmi.Bende almayı dusunuyorum hadiye paketleticem ve 100 doların altında gostericem.Takılıcagını sanmıyorum.Sen yollayan elemana hiçbir uyarıda bulunmadınmı?Hocam yanlıs hatırlamıyosam Avrupa Birligine dahil ulkelerden gelen urunler icin max %18 diğer ülkeler içinse max % 25 gümrük vergisi alınmakta.
ben makinayı 31 aralıkta aldım. hediye diye işretlendi. 31 ocak a kadar hediye sınırı 400$ ( 300 euro) idi. ama makina yaklaşik 25 gün istbulda sevk edilmeyi bekledi. 31 ocakta samsuna yollamişlar. valla sınır 400$ diye fiyatını aynı yazdırdım. zaten koskoca makinaya 100$ yazdırsam kim inanır. ayrıca 1500 euro ya kadar ki ürünlerde gümrük vergisi %10 müş. ama işte hesp edemedigim sevkiyatın uzun sürmesi. makinayla aynı anda rgb kablo almiştım play asıa dan ayın 10 unda geldi. makina daha gelecek. 31 ocakı da geçtik. valla ne olacak bende bilmiyorum. eger %10 gümrükle yırtarsam sadece"360 konsol " alacam bitane daha burada güç kablosu av kablosu satan oluyor. o şekilde bi konsol daha yapacam. yada sadece "konsolu " satabilirim makinası ölmüş bi arkadaşa.artık haftaya belli olacak
Ya hocam inanırlar tabi.Atari der geçersin.Yada dersin arızalı diye ucuza aldım falan.Zaten o fiyattan olunca takılmazdı hiç.Neyse hocam geçmiş olsun insallah bizim basımıza gelmez bu olay.
dedigim gibi artık olan oldu. ama bu aliş veriş bi örnek olacak. artık inanip inanmadıkları belli olacak. yalnız alakalımı bilmiyorum ama başka bi forumda okumuştum. bi arkadaş ps2 getirmiş. bunu kontrol eden memurlar ps2 yi LAPTOP sanıp buna göre vergi istiuorlar. anla artık durumu. sonuçta çocuk bunun ps 2 oldugunu anlatıyorda vergiden kurtuluyor. aslında bu makinayı almaya cesaret veren olay yazın bi arkadaşima fransadan gelen paketti. yazın arkadaşima paketin içerigi; 1 xbox360, 4 adet dreksiyon, 2 adet normal xbox. hepsi aynı pakette. posta yoluyla geldi. ödedigi vergi sadece 20 lira. bunun gibi çok örnek var... bakalım benim başima ne gelecek. belli olmaz belkide gümrük ödemem. (inşallah).
Uygar87,kargo parasını nasıl ödüyorsun?Kapıda mı,yoksa ebay amı veriyorsun?
kargo parasını ürün parasıyla bereber veriyosun.
uygar kargo iyi tutmuş bu hangi ülkenin ebay ı?
abd. kargo usps de ( abd. ptt si) daha uygun. sadece özel (fedex dhl ups) kargolar pahalı olur.
quote:
Orjinalden alıntı: izmirli mert
uygar kargo iyi tutmuş bu hangi ülkenin ebay ı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme