Bildirim
ebob ekok basıt sorular !!!1
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
yardım edebılcek yok mu ? -
http://sketchtoy.com/65813822 ÜSTTEKİ SORU -
hocam alttaki soru -
BAKAYIM -
http://sketchtoy.com/65813947 çok karışık anlattım anlamadım diyorsan alta yaz düzenleyeyim burda 2 ve 3 ün katı olması gerektiğini ve tam bölünmesi için 2 ve 3 ün katı seçilmesi gerektiğini unutma çünki pozitif tam sayı demiş yoksa birsürü sayı denemen lazım ben hemen 3 ve 9 koydumli m+3 den 6 ve 12 olsun bunların içindede 2 ve 3 çarpanı böylelikle 48 e bölünsünlerki n de tam sayı çıksın m =3 için 6^3 olmadı m = 9 için 12^3 ifaedesi 48 e tam bölündü ve m=9 n+2=36 çıktı m+n ise 43 çıktı -
-
Explicit Content iyi anlatmış benimki gereksizce uzun kafanı karıştırmadım inşallah :) -
Ebob ekok konu anlatımına ve soru çözümlerine buradan ulaşabilirsin -
hocam b ye 2^2 yazıyoruz ama 3^2 uzerındekı 2 gıdıyor neden 2 nın uzerındekı 2 gıtmıyor ? -
Şöyle yapalım.
Soru:
m ve n pozitif tamsayılardır.
48.n=m^2
olduğuna göre m nin en küçük değeri kaçtır?
Şıklar : 24 16 12 10 8
Şimdi bu soruda, 48'i çarpanlara ayırdık. 2^4.3 bulduk.
2^4.3.n=m^2 oldu
şimdi 2 nin üzeri 4, 2 ye dair başka bir çarpan eklenmesine gerek yok. ama 3 ün derecesi 1, bunu 2 nin katı yapmalıyız. En küçük değerlerden bahsettiğimiz için 2 yapacağız. Bunun için 3 çarpanı gerekiyor n nin içinde.
2^4.3^2=m^2 oldu değil mi?
m yi bulmak için dereceleri sadeleştiririz. Solu sadeleştirelim. --- 2 üzeri 4, 2 üzeri 2 olur --- 3 üzeri 2 , 3 üzeri 1 olur. Eşitliğin sağ tarafını da sadeleştirelim (ki amaç zaten m yi 1. dereceden yani (m^2) şeklinde değil (m) şeklinde bırakmak)
2^2.3=m oldu
buradan m=12 geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Explicit Content -- 30 Ağustos 2015; 22:37:56 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X