Merhabalar, Eca Confeo Plus marka kombimiz normal çalışıyor. Radyatörler ve sıcak su siteminde bir sorun yok. Normal çalışırken sesinde de bir anormallik yok. Bazen durup dururken kombi ötmeye başlıyor. Düdük sesi gibi sürekli bir ötme. Musluktan sıcak suyu açınca ötme sesi kesiliyor. Ses normale dönüyor. Farklı zamanlarda günde bir iki sefer bunu yapmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir? İnternette araştırdım, ama genelde sıcak su musluğunu açınca ötme yaşanıyormuş. Bizde tam tersi. Ötme başladığında sıcak suyu açınca ötme olayı bitiyor. Hangi parçada sorun yaşanıyor olabilir? Bununla ilgili bir bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkürler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etpalaz -- 10 Ocak 2022; 10:19:17 > |
ECA Confeo Plus Ötme Sesi ( Çözüldü, yeni sorun var gibi )

-
-
filitre temiz ise 3 yollu vana yada bypass
-
Videosunu çektim ekledim.
Bunun için illaki servis çağırmak mı gerekir. Bu parçaları kendimiz değiştirebilir miyiz?
-
-
Pompa tamamen durmadıkça veya limit termostatın kendisi arızalanmadıkça 1 arızasına geçmez çünkü bypass var. Ama yan sanayi bypassların içindeki yay orjinallerden daha sert(ben o yüzden yan sanayi daha çok hoşuma gider) o yüzden su geçirgenliği daha azdır. Pompa suyu ısı sensörüne iletemeden(yeni bypass suyu az geçiriyor, pompa kademesi düşükte olabilir) limit termostat atıyor. Banyo peteğini çok az açık bırak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya banyo petegini ac yada herhangi bi peteğin kademesi 4 ayarla yüksek sicaklik hatasi sanirsam pompa isinmasindan kaynakli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 10 Ocak 2022; 13:50:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
pompa 3 kademede olması normal ama bütün termostatik vanaları tamamıda kapanacak kadar odaların ısınması hiç normal gelmedi, demekki ev iyi ısınıyor. önceki ötme sorunununda sebebi termostatik vanaların tamamının kapatmasından kaynaklı olur, hatta 1 arızasınında ana sebebi peteklerin kapanması, banyo peteği açık olunca haliyle ayda 30-50 arası yakar(petek/havlupan büyüklüğüne göre)
daha önce bütün termostatik vanaların aynı anda kapanacak kadar ısınan bi ev görmedim, en az bir iki odada küçük petek /dengesiz petek seçiminden kaynaklı odanın ısınması gecikir ve vana tamamen hiçbir zaman kapanmaz, tuhaf.
soruyu sorduğun ilk yazıda termostatik vanadan bahsetmemiştin o yüzde filitre demiştim (su geçinin olmama sebebi filitre kirliliği değil, vanaların kapanmasıymış)
-
Aynı sorunu yaşıyorum kombi ateşledigin de ötme sesi oluyor sıcak suyu actıgım an ses gidiyor ne yapmam lazım yardımcı olabılırmısın el yatkınlıgım var kendım yapabılormıyım acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X