Şimdi Ara

ECA Dijital oda termostatı bağlantısı.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
7
Favori
36.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Orijinalden alıntı: Ad3m

quote:

İyi forumlar...

ECA Dijital oda termostatı bağlantısı..

üstad bu resim confeo premix için de uygun mu kombi içi laho fb montaji için

Şeffaf kablo modülasyonlu oda termostatı bağlantısıdır.

Sağda uçta kalan ise basit oda termostatı kablosudur.

Modülasyonlu termostat tavsiyemdir, fiyatı biraz pahalıdır, fakat 2 ayda amorti eder.

Güncel resim isterseniz p.tesi günü paylaşırım.

İyi forumlar...

Üstad, Confeo Premix için aldığım General HT 300 kablosuz var. Önceden de birşey sormuştum, cevaplamışsın, teşekkürler.
    Vericiyi makineye bağladım. Sıradan bir kablo ile. Elektriği de kombiden çektim. Verici çalışıyor. Alıcıyla buluşuyor ama kombi devreye girmiyor.
    Bağlantıları söktüm kombi çalışmaya başladı. Nerede yanlış yapıyorum?https://store.donanimhaber.com/3c/ae/b5/3caeb5b5ece3ed5a3dde5aa85e9f69ab.pnghttps://store.donanimhaber.com/13/c7/ba/13c7ba210a7a7ab3f3e676746997922d.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUNUSFERDA -- 30 Kasım 2016; 8:26:57 >

• quote:

quote:

quote:

İyi forumlar...

Modülasyonlu termostat tavsiyemdir, fiyatı biraz pahalıdır, fakat 2 ayda amorti eder.

İyi forumlar...

Acaba kablo seçimim mi hatalı? 35 numaradaki köprüyü söküp evdeki ince priz kablosu ile bağlantı sağladım. Verici ile alıcı çalışıyor ama kombinin çalıştığını gösteren mavi lamba hiç yanmıyor. Arıza olduğunda yanan kırmızı da yanmıyor. Sigortayı aç kapa yapınca ilk anda çalışmaya çalışıp kesiliveriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: YUNUSFERDA

quote:

quote:

quote:

İyi forumlar...

İyi forumlar...

Acaba kablo seçimim mi hatalı? 35 numaradaki köprüyü söküp evdeki ince priz kablosu ile bağlantı sağladım. Verici ile alıcı çalışıyor ama kombinin çalıştığını gösteren mavi lamba hiç yanmıyor. Arıza olduğunda yanan kırmızı da yanmıyor. Sigortayı aç kapa yapınca ilk anda çalışmaya çalışıp kesiliveriyor.

Pek ihtimal değil fakat, kablo yönünü değiştirmeyi deneyin.

Akşam eve geçince güncel detay foto atarım.

İyi forumlar...

Not:

X1A kısa kablo ile köprülü olacak, X7A ise modülasyonlu termostata bağlanacak, termostat ECA ürünü değil ise uyumsuzluk yaşanabilir, genelde satıcılar uyumlu derler fakat uyum konusu montaj esnasında anlaşılır.

Aldığınız yada takmaya çalıştığınız termostat AÇ/KAPA yöntemi ile çalışan termostat ise X7A da iş görmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 30 Kasım 2016; 8:51:42 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyi forumlar...

İyi forumlar...

Pek ihtimal değil fakat, kablo yönünü değiştirmeyi deneyin.

Akşam eve geçince güncel detay foto atarım.

İyi forumlar...

Not:

X1A kısa kablo ile köprülü olacak, X7A ise modülasyonlu termostata bağlanacak, termostat ECA ürünü değil ise uyumsuzluk yaşanabilir, genelde satıcılar uyumlu derler fakat uyum konusu montaj esnasında anlaşılır.

Aldığınız yada takmaya çalıştığınız termostat AÇ/KAPA yöntemi ile çalışan termostat ise X7A da iş görmez.

Üstad, vericinin elektriğini kombiden almakla sigortadan çekmek arasında fark var mıdır?

• melodramm kullanıcısına yanıt
    X1A daki körüyü söküp vericinin elektriğini oradan almaya çalıştım. Olmayınca elektriği X1B'den aldım. Bu arada X1A'daki köprüyü bağlamamıştım. Bundan olabilir mi?
    Çok özür dilerim, her mesajın sonuna teşekkür ederim yazacağım diyor, sonradan unutuyorum. Çok teşekkürler.
  • quote:

X1A daki körüyü söküp vericinin elektriğini oradan almaya çalıştım. Olmayınca elektriği X1B'den aldım. Bu arada X1A'daki köprüyü bağlamamıştım. Bundan olabilir mi?

Aldığınız ürünün bağlantı şeması içerisinden çıkmıştır.

Onu paylaşırsanız daha net yardımcı olabilirim.

İyi forumlar...
  • quote:

http://www.nrjbox.se/image/cache/data/GENERAL/HT300.03-600x600.JPG

Kutusundan çıkan bir montaj şemasıdır, küçük bir kağıt parçası olacak.

İyi forumlar...
  • confeo plus kombim icin General Dijital Kablolu Oda Termostatı HT-250 almayı dusunuyorum uyumluluk tablolarında uyumlu oldugu gorunuyor.bu termostatı hangi baglantı ya baglamam gere ECA Dijital oda termostatı bağlantısı..kli 1 no lu mu(on-of)olan yoksa 33 nolu open therm olan mı tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemucell

confeo plus kombim icin General Dijital Kablolu Oda Termostatı HT-250 almayı dusunuyorum uyumluluk tablolarında uyumlu oldugu gorunuyor.bu termostatı hangi baglantı ya baglamam gere ECA Dijital oda termostatı bağlantısı..kli 1 no lu mu(on-of)olan yoksa 33 nolu open therm olan mı tesekkurler.

ECA dan başka marka önermem, ECA dışındaki markalarda sadece AÇ/KAPA şeklinde çalışır ki verilen paraya göre çöp bir uygulama olur.

Esas ekonomi ise modülasyon ile yapılır.

İyi forumlar...

• teşekkür ederim oneriniz için ..hangi modeli almamı tavsiye edersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemucell

teşekkür ederim oneriniz için ..hangi modeli almamı tavsiye edersiniz..

http://www.kombi.com/urun/resimleri/ECA-Modulasyonlu-Program-Saatli-Oda-Termostati-600.jpg

İyi forumlar...
    Hocam öncelikle selamlar. Bende de benzeri bir sorun var. Yeni ECA (modülasyonlu Lago FB) oda termostatı aldım. Ben bunu önce bilmediğimden, üzerinde oda termostatı yazıyor diye X1A'ya bağladım. Termostat hiç tepki vermedi ekranında hiç bir şey gözükmedi. Daha sonra çalışmayınca bende biraz araştırdım ve X7A'ya bağladım buraya bağlayınca termostatın ekranında her şey göründü. hatta ayarlarını bile yaptım ama kombiye kumanda etmedi. Kombinin sıcaklık ayar düğmesiyle oynayınca bir kaç saniyeliğine değişiklik oluyor fakat sonra kombinin ekranında sürekli 0 yazıyor. ve kombi hiç devreye girmiyor. Nedendir, ne yapmam gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ayrıca klemenslerin yeri resimde gösterdiğim gibimi? doğrumu?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

• ozca78 O kullanıcısına yanıt
    Baştan sonra okudum ama ne hikmetse kullanıcı arkadaşların hiç biri bağlantının nasıl yapılacağını, yaptıktan sonra ayarların nasıl olduğunu anlatmamıslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozca78

Hocam öncelikle selamlar. Bende de benzeri bir sorun var. Yeni ECA (modülasyonlu Lago FB) oda termostatı aldım. Ben bunu önce bilmediğimden, üzerinde oda termostatı yazıyor diye X1A'ya bağladım. Termostat hiç tepki vermedi ekranında hiç bir şey gözükmedi. Daha sonra çalışmayınca bende biraz araştırdım ve X7A'ya bağladım buraya bağlayınca termostatın ekranında her şey göründü. hatta ayarlarını bile yaptım ama kombiye kumanda etmedi. Kombinin sıcaklık ayar düğmesiyle oynayınca bir kaç saniyeliğine değişiklik oluyor fakat sonra kombinin ekranında sürekli 0 yazıyor. ve kombi hiç devreye girmiyor. Nedendir, ne yapmam gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ayrıca klemenslerin yeri resimde gösterdiğim gibimi? doğrumu?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Bağlantı yönünü ters çevirmeyi deneyin.

Mesajınızı şimdi gördüm.

İyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Baştan sonra okudum ama ne hikmetse kullanıcı arkadaşların hiç biri bağlantının nasıl yapılacağını, yaptıktan sonra ayarların nasıl olduğunu anlatmamıslar.

Hocam vallahi yıllar oldu, eve geçince video paylaşayım.

İyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Hocam vallahi yıllar oldu, eve geçince video paylaşayım.

İyi forumlar...

Haklısınız. Ben bağlantıları yaptım cihaz ile iletişime geçti ancak termostatta hangi ayarları nasıl yapacağımı bir türlü bulamadım. Bendeki termostat yeni seri sanırım. Birde kombinin ön panelindeki sicak su ve petek sıcaklığını yukseltmedigimde kombi petekleri isitmiyor ve sıcak su alamıyorum.
  • Merhaba,

ECA CONFEO PLUS kombi kullanıyorum.

General HT-250 Oda Termostatı satın aldım ve cihazın 230 VAC Oda Termostatı yazan en sağdaki girişine taktım.

Cihazda birde OpenTherm Oda Termostatı diye bağlantı yeri var, doğru yere mi taktım yoksa opentherm' e mi takmalıydım ?

Ayrıca Confeo Plus modülasyonlu bir kombi midir? Anne babam evlerinde kullanacaklar, Eca ' nın modülasyonlu bir oda termostatını mı almalıydım?

General Ht-250' nin bir zararı olur mu?

Ekte cihazın resimlerinide bulabilirsiniz.
    #1 - Open Therm
    #2 - Vac 230 Oda termostatı

Yardımcı olursanız çok severim.  ECA Dijital oda termostatı bağlantısı..

@Melodramma hocam bilgilerinizi sizde paylaşırsanız sevinirim.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemon39 -- 2 Mart 2017; 1:4:19 >

• Eca calora kombiye General HT300 set kablosuz termostat bağlamak istiyorum

Ama bağlantıyı nereye yapacağımı bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.