Şimdi Ara

eca kombi sıcak su problemi petek suyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim kombim eca confeo premix 2013 yılında almıştım. birde modülasyonlu oda termostadı kullanıyorum. termostat içindeki ayarlarda peteklere giden su sıcaklığını 50 yapmıştım. termostat ta da oda sıcaklığını 23-24 derece olarak ayarlıyorum. oda sıcaklığı bu seviyenin altına düşünce kombi çalışıyor. çalışırken kombinin üstünde görünen sıcak su derecesi 50 veya 51 olarak çalışmaya devam ediyor. fakat bir kaç haftadır termostat içerisindeki ayarı 60 dereceye çıkarmama rağmen kombi çalışırken peteklere giden su sıcaklığı (kombide görünen) 45 dereceyi geçmiyor ve bu seviyeye çok uzun sürede geliyor. herhangi bir hata vermiyor. sorun ne olabilir sizce? teşekkürler..

• 3 yollu vana tamir edilecek düzelir
  • Ustam hangi vana oluyor bu nerede tam olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önerisi olacak kimse yokmu arkadaşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kombi ile kullanım suyunu kullanabiliyorsan, peteklere sıcak su geliyorsa 3 yollu vana ile alakası olduğuna ihtimal vermiyorum. termostat üzerinden yada kombi üzerinden tasarruf modu v.s. varsa onu aktif etmiş olabilirsin. tasarruf modu aktifse, kombi olası en düşük kazan sıcaklığında tutmaya çalışıyor. eco mod, tasarruf modu v.s. onu araştır. bu birinci ihtimal.

ikinci ihtimal ise; termostatın modülasyonlu olduğu için, kazan çıkış sıcaklığını 100 de yapsan, oda sıcaklığına göre kazan sıcaklığını kendi ayarladığı için, o değerin üzerine çıkmaz. oda sıcaklığını 23 ayarladın diyelim, oda gerçekte 22,8 olsun, kombi dönen su sıcaklığı ve gerçek oda sıcaklığından yola çıkarak kazan çıkış sıcaklığını .... yaparsam oda 23 olur diyor. bi algoritması var. 45 yeterse 45 ten yukarı çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 3 Şubat 2019; 12:46:28 >
  • Teşekkürler. 1. Ihtimale baktım birşey göremedim. 2. İhtimalde ise söylediğiniz mantıklı fakat işleyiş o şekilde değil. Benim ayarladığım oda sıcaklığına getirmek için kombiyi tam gaz çalıştırıyor termostat. Zaten bunu önlemek için 55 derece ile sınırlamıştım. Bi de 2 derece birden arttırmama rağmen aynı şey oluyor. Mesela oda 22 görünüyor isteneni 24 yapıyorum yine aynı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.