Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servisle telefonda görüşmemde yüksek sıcaklık 23 e düşük sıcaklık 22 ye ayarlı iken lago oda sıcaklığını 20 derecede gösteriyor ve pompayı çalıştırıyor suyu devir daim yaparak soğutmaya devam ediyor aslında gaz yakarak su sıcaklığını sabit tutarak ısıtma yapması lazım dediğimde eğer lago kombiye kumanda ediyorsa kombi ekranında su sıcaklığını görmeyeceksin ekranda 5 ibaresi olacak dedi muhtemelen yanlış bağlantı var dedi ama lago ekranında e-bus iletişim sembolü aktif olduğu halde bu durumun olması kafamı iyice karıştırdı.
    Lago kullanan arkadaşlar kombi ekranında su sıcaklığını görebiliyormusunuz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paylaşımcı

Servisle telefonda görüşmemde yüksek sıcaklık 23 e düşük sıcaklık 22 ye ayarlı iken lago oda sıcaklığını 20 derecede gösteriyor ve pompayı çalıştırıyor suyu devir daim yaparak soğutmaya devam ediyor aslında gaz yakarak su sıcaklığını sabit tutarak ısıtma yapması lazım dediğimde eğer lago kombiye kumanda ediyorsa kombi ekranında su sıcaklığını görmeyeceksin ekranda 5 ibaresi olacak dedi muhtemelen yanlış bağlantı var dedi ama lago ekranında e-bus iletişim sembolü aktif olduğu halde bu durumun olması kafamı iyice karıştırdı.
    Lago kullanan arkadaşlar kombi ekranında su sıcaklığını görebiliyormusunuz acaba ?

benim kombide suyun sicakligi gorunuyor lagoda sagdaki düğmeyi cevirince kombi uzerinde yazan sicakliğı gosteriyor
  • sabah 9 gece 23.30 arası 21 derece set edildi
    gece 23.30 sabah 9 arasi eco modunda 20 derece set edildi

15 gunluk sarfiyat 40 metreküp gece sabaha kadar çalişiyor genelde calişmiyor kombi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttrapper

quote:

Orijinalden alıntı: paylaşımcı

Servisle telefonda görüşmemde yüksek sıcaklık 23 e düşük sıcaklık 22 ye ayarlı iken lago oda sıcaklığını 20 derecede gösteriyor ve pompayı çalıştırıyor suyu devir daim yaparak soğutmaya devam ediyor aslında gaz yakarak su sıcaklığını sabit tutarak ısıtma yapması lazım dediğimde eğer lago kombiye kumanda ediyorsa kombi ekranında su sıcaklığını görmeyeceksin ekranda 5 ibaresi olacak dedi muhtemelen yanlış bağlantı var dedi ama lago ekranında e-bus iletişim sembolü aktif olduğu halde bu durumun olması kafamı iyice karıştırdı.

benim kombide suyun sicakligi gorunuyor lagoda sagdaki düğmeyi cevirince kombi uzerinde yazan sicakliğı gosteriyor

Cevabınız için teşekkürler lago üzerinden su sıcaklığını görebiliyoruz servisin dediği lago takılı ise kombi üzerinde 5 ibaresi olacak su sıcaklığını kombi ekranından göremeyeceksin diyor ama böyle olacağınıda tahmin etmiyorum. Diğer arkadaşlarda kendi kombilerindeki durumu yazarlarsa olay netleşecektir.

• Arkadaşlar Merhaba;
    Confeo prmix+Eca lago ot kullanıyorum (ayrıca danfoss tv var) yalnız şöyle bir problemim var. Ot'nin sıcaklığını maximum yapsamda 40-50 arası yanıyor, arzu edilen set derecesine ulaşmadan kapatıyor. Ne yapacağım?
  • harputt H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Kombi kazan sıcaklığı kaç dereceye ayarlı? Eğer 45C civarı ise bunu 55C yapın...
    ben 40 dereceye sabitledim memnunum şuan kombinin daha yuksek sicaklikta çalişmasini istiyorsan uzaman kurulumdan 7 nolu parametreyi yukseltmen gerekir 55 60 derece deneyebilirsin yardimci olması acisindan resmini ekledim anahtar konuma getirip 7 nolu parametreye gelip istedigin sicakligi yazacaksin

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım
  • kazan sıcaklığını yükseltsemde fark etmiyor. Neredeyse saatlerce 40-49 arası sıcaklıkta yanıyor(set sıcaklığına ulaşmadan kapanıyor ve tekrar düşük sıcaklıkta devam ediyor). Bir türlü set edilen sıcaklığa ulaştırmıyor. Tamam evi başta yüksek sıcaklığa getirebilsem belki sorun olmayacak ama ulaştırmadığı gibi o zaman aralığında yakıtta çok verimli katkı sunmuyor. Ben en azından kombiyi ilk açılışta yüksek kazan ısısıyla bir süre çalıştırmak istiyorum ancak bir türlü çözüm bulamadım. Saatlerce o ısı aralığı yerine belki bir saat 50-60 arası yansa olacak. Ne yapacağımı çözemiyorum...
  • lago arkasinda kablolarin yerini degiştiriniz olmazsa kablo uclarini birbirine bağlayip elle kombi uzerinden sicakligi yukseltip istenilen değerlere ulaşıp ulaşmadiginiz gözlemleyiniz
  • Akşam dayanamayıp ot'yi kombi kısmından söktüm. Ayarlanan derecenin +9:-9 şeklinde çalışıyor problem yok. Sizde durum nasıl yani 50-60 gibi ayarlanınca bu değerlere ulaştırıyormu belli bir sürede. Yani oda sıcaklığı 19 derece siz ot'den 21 ayarladınız ot kazan sıcaklığını 55 ayarlayınca çalışma durumu nedir?
    normalde bneimki 40 dereceye ayarli senin icin 50 dereceye set edip denedim sorun yok

• İlginiz için teşekkür ederim. Denerken yani 50'ye set edince ne kadar sürede o değere ulaştı? akşam olmazsa dediğiniz gibi kabloların yerini değiştireyim birde öyle deneyeyim umarım çözüm olur... birde ot'yi resetlemeyi denedim olmadı nasıl yapılıyor?
  • nekadar sürede ulaşti bilemiyorum takip etmedim reset olayi şöyle oluyor lago fb yi yerinden cikartiyorsunuz tekrar takinca sagdaki tekerleğin ortasindaki onay tuşuna basili tutuyorsunuz ekranda EEPr gorunce reset işlemi tamamlanmiş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttrapper

nekadar sürede ulaşti bilemiyorum takip etmedim reset olayi şöyle oluyor lago fb yi yerinden cikartiyorsunuz tekrar takinca sagdaki tekerleğin ortasindaki onay tuşuna basili tutuyorsunuz ekranda EEPr gorunce reset işlemi tamamlanmiş oluyor

kardeş senin lago ile normal derece arasında derece farkı var mı? vede hassasiyeti ölçebiliyor musun? benimkinde -1.3 fark var ve hassasiyet galiba 0.5 derece
  • LAGO 0.1 DERECE HASHAS LIKTA CALİSİYOR NORMAL TERMOMETRE İLE BENİM LAGO ARASİNDA - 0,8 DERECE FARK BULDUM 4 NOLU PARAMETREYE - 0,8 YAZDİM ŞUAN EŞİT GİDİYOR
  • Yok arkadaş çözemedim bu işi resetledim kabloların yerini değiştirdim kazan sıcaklığını 80 e getirdim 3 saat oldu 49 U geçmiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lago da yazılımsal bi sorun var gibi gorunuyor geçmemesi için hic bir neden yok ben 40 dereceye ayarliyorum 48 dereceyi goruyor bazen bugun 50 derece yaptim ilk defa 50 dereceyi gordu lago yu aldiginiz yere verin değiştirin bence yenimi aldiniz bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: harputt

Yok arkadaş çözemedim bu işi resetledim kabloların yerini değiştirdim kazan sıcaklığını 80 e getirdim 3 saat oldu 49 U geçmiyor...

Kazan sıcaklığını 80 e getirmeniz kombi su çıkış sıcaklığının 80 derece olacağı anlamına gelmiyor oda sıcaklığı set edilen sıcaklığa gelmiyorsa anahtar sembolü altındaki 7 nolu maksimum kazan suyu sıcaklığı çok düşürülmüş demektir eğer bu değer 80 ise ve set edilen sıcaklığa ulaşılamıyorsa kombinin 70-75 derecelerde sürekli yanıp yanmadığı gözlenmeli yanıyorsa ve set edilen değerlere gelemiyorsa ısı kaybına uygun yeterli radyatör metrajı yok demektir. set edilen değere gelemiyor ve kombi mak. sıcaklığı 80 iken yüksek sıcaklıklarda yanma meydana gelmiyorsa lagoda sorun var demektir. Bence bu lagolar bir işe yaramaz hassasiyetleri düşük oda sıcaklığını bile ondalıklı gösteremiyor bilseydim almazdım ama aldık artık bir kere.

• Lago Fb ot şuana kadar Gözlemlemelerimi aktarmak istiyorum çalişma mantığını tamamen anladim diyebilirim..

Set edilen sicaklik ile ot üzerinde sicaklik farki fazla ise +9 -9 olarak çalişiyor Örnek Set değeri 22 derece Lago da görünen 20 derece ise kazan sicakligi da 40 derece olarak ayarli varsayalim 49 da stop 31 de tekrar ateşleme yapıyor istenilen sicakliğa ulaşmak için yüksek bi ısıtma eğrisi oluşturuyor.

Set edilen sicaklikığa ulaşmış üzerine çıkmışsa şuan benim evdeki öyle 20.5 set edilen sicaklik lago üzerinde 21 dereceye kadar kombi çalişiyor yani 0.5 derece üzerine cikiyor set edilen sicakligin kombinin tekrar ateşleme yapmasi 20.9 derece yani 0.1 hashaslıkta devam ediyor lago fb 21 dereceyi gorunce ateşleme kesiliyor devirdaim devam ediyor.
  • Selamlar,

Lago+ConfeoPlus ile ekim15-kasım15 döneminde 88m2 kullanım ve 100TL faturanın ardından kasım15-aralık15 faturası da geldi. bu kez kullanım 150m2'e yakın fatura ise 165TL gelmiş. h.içi (cuma hariç) sabahtan 19.00'a kadar düşük değer 19 derecede çalışıyor. 19.00'dan 24.00'e ise 21.5 derece yüksek değerde çalışıyor. akşamdan sabaha 7.00'a kadar gene düşük değerde. gelişmiş ayarlarda 7. ayar (yüksek kazan sıcaklığı) 55, 8. ayar (düşük kazan sıcaklığı) ise 35'te set edilmiş durumda ve genelde set edilen değerleri aşmıyor kombi. evimiz 130m2 dubleks yeni bir daire. yalıtımlı ve kuzey-batı cepheli. yanımızdaki dairelere 345 ve 280 TL faturalar geldiği düşünülürse Lago (veya başka bir OT) yalıtımlı evlerde öncelikle konfor ve kullanım kolaylığı ardından da bir miktar tasarruf sağlıyor. özellikle dubleks evler için konfor ve tasarrufun OT ile artacağını düşünüyorum çünkü bizim gibi kombisi alt katta ve balkonda yaşam alanı da çoğunlukla üst katta olan bir evde üst katta bulunan OT kombiyi kapatıp açma derdini ve hatta kapatmak yerine gece açık uyuma tembelliğine de engel olmuş oluyor. kısacası bizim deneyimimizde Lago kılavuzundaki gibi ince ayarlı çalışmasa da F/P olarak vasatı aşıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.