Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: derrreci

quote:

Orijinalden alıntı: shadow_okann

arkadaslar eca confeo premix alalı 1 hafta oldu.bayagı bır acemıyım yardımcı olursanız cok sevınırım.bu parametreden bahsetmıssınız ben gıdıp kontrol ettım 80 de duruyor.evın sıcaklıgıda su anda 23 derece gozukuyor ama sıcak degıl
    sımdı bu kazan sıcaklıgını 50 ye dusursem daha fazla mı sogur
    bır de 50 ye cektıgım zaman yakıt tasarrufu saglarmıyım

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım

Ben 55 yaptim su an isinabiliyorum o deger maksimum kazan sicakligidir.siz 55 yapin eger kombi surekli 55 te calisirsa o maksimum kazan sicakligi yetmiyor demektir yukseltirsiniz.ama ilk calistirildiginda 55 olabilir bir muddet calistirip oyle bakmalisiniz.

nasıl ustad anlayamadım sımdı kombının uzerınde 55 te calısırsa artırayım dıyelım kı 50 lerde o zaman sabıt mı kalsın.bu kazan sıcaklıgı ev sıcaklıgını etkıler mı

yanı dun mesala 80 deydı. ev sıcaklıgı normaldı sımdı ıse 55 e cektım termostadıda 24 e ayarladım soguk oldugunu hıssettım.sımdı 25 dereceye cıkarttım

bır sorum daha olacack degerlı ustadım. sımdı benım termostadım salonda ve salonda oturmuyor.bır tane kucuk oda var orada oturuyoruz.sorum ıse su olacak ben salonda kı peteklerı kapatsam termostad oranın sıcaklıgını mı algılayacak.dolayısıyla sıcaklıgı saglamak ıcın sureklı yakıt mı sarfedecek.hep bu olay kaafama takılıyor

salonu kapatsam sıcaklıgı 24 e ayarlasam o salonda kı termostadı baz alarak mı calısacak.yanı calısma prensıbını bır turlu cozemedım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derrreci

quote:

arkadaslar eca confeo premix alalı 1 hafta oldu.bayagı bır acemıyım yardımcı olursanız cok sevınırım.bu parametreden bahsetmıssınız ben gıdıp kontrol ettım 80 de duruyor.evın sıcaklıgıda su anda 23 derece gozukuyor ama sıcak degıl
    sımdı bu kazan sıcaklıgını 50 ye dusursem daha fazla mı sogur
    bır de 50 ye cektıgım zaman yakıt tasarrufu saglarmıyım

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım

Ben 55 yaptim su an isinabiliyorum o deger maksimum kazan sicakligidir.siz 55 yapin eger kombi surekli 55 te calisirsa o maksimum kazan sicakligi yetmiyor demektir yukseltirsiniz.ama ilk calistirildiginda 55 olabilir bir muddet calistirip oyle bakmalisiniz.

nasıl ustad anlayamadım sımdı kombının uzerınde 55 te calısırsa artırayım dıyelım kı 50 lerde o zaman sabıt mı kalsın.bu kazan sıcaklıgı ev sıcaklıgını etkıler mı

yanı dun mesala 80 deydı. ev sıcaklıgı normaldı sımdı ıse 55 e cektım termostadıda 24 e ayarladım soguk oldugunu hıssettım.sımdı 25 dereceye cıkarttım

bır sorum daha olacack degerlı ustadım. sımdı benım termostadım salonda ve salonda oturmuyor.bır tane kucuk oda var orada oturuyoruz.sorum ıse su olacak ben salonda kı peteklerı kapatsam termostad oranın sıcaklıgını mı algılayacak.dolayısıyla sıcaklıgı saglamak ıcın sureklı yakıt mı sarfedecek.hep bu olay kaafama takılıyor

salonu kapatsam sıcaklıgı 24 e ayarlasam o salonda kı termostadı baz alarak mı calısacak.yanı calısma prensıbını bır turlu cozemedım

Termostatin oldugu odadaki petek surekli acik olacak yoksa kombi surekli calisir.kazan sicakligida eger 55 dereceye ayarladiginda evin ici istenilen sicaliga geliyorsa birak oyle kalsin ama kombi surekli calisiyorsa ve istenilen sicakliga gelmiyorsa yukseltmen gerekir.bunuda kombi calisma esnasinda kazan sicakligini kontrol ederek anlarsin.eger istenilen sicakliga getiremiyorsa kombi cogu zaman maksimum kazan sicakliginda calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 gündür şu lago fb okuyorum araştırıyorum. yemin ederim çözdüğüm an profosörlük ünvanımı isteyeceğim ev ahalisinden.

resmen bitirme tezi gibi uğraştırıyor adamı..
  • bu termostatın hassasiyet derecesi 0.5 midir. çoğu yerde bu şekilde olduğuna dair mesajlar okudum. oysa ürün açıklamalarında ısı hassasiyeti 0.1 olarak geçiyor.. Eğer 0.5 ise bu 1 dereceye tekabül ederki buda konforsuz bir ısı olur. Ben daha once 0.5 denedim başka bir oda termostatında ve resmen üşüyordum.
    Eğer buda öyle 0.5 hassasiyetliyse bana önererebilceniz eca premixe uyumlu modülasyonlu 0.1 yada 0.2 oda termostatı varmı. .. öncelikli tercihim eğer 0.1 yada 0.2 oluyorsa eğer eca nın oda termostatıdır tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurugaddere

bu termostatın hassasiyet derecesi 0.5 midir. çoğu yerde bu şekilde olduğuna dair mesajlar okudum. oysa ürün açıklamalarında ısı hassasiyeti 0.1 olarak geçiyor.. Eğer 0.5 ise bu 1 dereceye tekabül ederki buda konforsuz bir ısı olur. Ben daha once 0.5 denedim başka bir oda termostatında ve resmen üşüyordum.
    Eğer buda öyle 0.5 hassasiyetliyse bana önererebilceniz eca premixe uyumlu modülasyonlu 0.1 yada 0.2 oda termostatı varmı. .. öncelikli tercihim eğer 0.1 yada 0.2 oluyorsa eğer eca nın oda termostatıdır tabiki.

Benim kullandığım model yaklaşık 4 sene önceki versiyon iç sıcaklık 0.1 aralıklarla ayarlanıyor ve 0.1 hassasiyetle çalışıyor, bende dış hava ısı sensoru da bağlıdır.

Bu 0.1 hassasiyet ancak ayrı bir 0.1 hassasiyetinde oda derecesi ile izlenirse anlaşılıyor, kendi üzerindeki derece göstergesi içeriyi 0.5 aralıkla gösterir buna bakılarak bu hassasiyet anlaşılmaz.

Fakat 0.1 derecelik değişimleri dengelemek en az 5-6 saat gibi uzun vadede elde ediliyor ve kapı pencere açılmasından etkilenir odadaki insan sayısından etkilenir onu da unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurugaddere

bu termostatın hassasiyet derecesi 0.5 midir. çoğu yerde bu şekilde olduğuna dair mesajlar okudum. oysa ürün açıklamalarında ısı hassasiyeti 0.1 olarak geçiyor.. Eğer 0.5 ise bu 1 dereceye tekabül ederki buda konforsuz bir ısı olur. Ben daha once 0.5 denedim başka bir oda termostatında ve resmen üşüyordum.

0.1 hassasiyetle çalışır göstergesi 0.5 araliğinda çalışır sertifikalı termemometle ile denenmiştir.
  • Arkadaşlar, geçen hafta bu termostattan alıp taktım. Takılacak soketteki köprüyü kaldırdım, lago'yu bağladım, termostat düzgün çalışıyor gözüküyor. Peki eski on/off termostatın boşta kalan soketini eskisi gibi köprüleyecek miyiz yoksa boş mu kalacak? Ben bu eski on/off termostat soketine yine köprü attım doğru mu yaptım acaba?
  • ergin45 E kullanıcısına yanıt
    Doğru yaptınız.
  • beyler bundan ben de almak istiyorum nerden kaça aldınız? bu arada kombi bakımlarında kampanya varmış hermetik 65tl yoğuşmalı 80tl yaptırsam mı kararsız kaldım confeo premix kullanıyorum.
  • Merhaba ,
    LAGO FB OT ile ECA Confeo nasıl bağlanacağını bilen varmı? Kullanım kılavuzunda X1A girişindeki köprüyü alıp buraya bağlayın yazıyor. Ama bu nokta 240V bağlantı noktası elimdeki cihaz Modülasyonlu Haftalık Programla ma modeli olunca 18 V DC bu noktadan bağlanmayacağını düşünüyorum. Kombinin hangi noktasına bağlantı atılacağını bilen varmı?
    Teşekkürler
  • megulbaba M kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkten bakın, X7A Lago opentherm, bağlantı ucu,

X1A nın köprülenmiş kalması gerekiyor orası on-off termostat için

http://forum.donanimhaber.com/m_69510515/tm.htm
  • üstadlar
    bu modülasyonlu lago termometre ile ilgili kafama takılan bir şey var, 7 gün günü 3 ayrı Saatinde programlara yapıyor anladığım kadarı ile diyelim 07,00 de 22 derece,8 de 10,00 derece saat 17,00 da 22 dereceye tekrar çıkarmasını programlasak doğru anlamış isem bu durumda gece yatarken 3 defa program sınırı olduğu için 10 dereceye kendimin indirmesini yapmam lazım.... sabah 7 de tekrardan 22 ye kendi çıkaracaktır,,, bu şekilde işleyişi değilmi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcloud

üstadlar
    bu modülasyonlu lago termometre ile ilgili kafama takılan bir şey var, 7 gün günü 3 ayrı Saatinde programlara yapıyor anladığım kadarı ile diyelim 07,00 de 22 derece,8 de 10,00 derece saat 17,00 da 22 dereceye tekrar çıkarmasını programlasak doğru anlamış isem bu durumda gece yatarken 3 defa program sınırı olduğu için 10 dereceye kendimin indirmesini yapmam lazım.... sabah 7 de tekrardan 22 ye kendi çıkaracaktır,,, bu şekilde işleyişi değilmi??

O şekilde bir Sınır yok 24 saate yarım saat aralıklarla istediğiniz kadar gece-gündüz sıcaklığı seçimi yapabilirsiniz ayrıca hafta sonu hafta içi ayarlar farklı olabilir

Fakat 10 derece 22 derece gibi büyük farklar çok fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 17 Kasım 2016; 12:57:48 >
  • mastor1 kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim... 3 kez zamanlama sınırı o şekilde diye düşündüm... dereceleri gündüz ve gece de makul seviyelere çekmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Orijinalden alıntı: mcloud

üstadlar

O şekilde bir Sınır yok 24 saate yarım saat aralıklarla istediğiniz kadar gece-gündüz sıcaklığı seçimi yapabilirsiniz ayrıca hafta sonu hafta içi ayarlar farklı olabilir

Fakat 10 derece 22 derece gibi büyük farklar çok fazla

Sayın Mastor1 sizin kullandığınız lago fb önceki versiyon yanlış hatırlamıyorsam. Bizdeki düğmeli olandan. Bizimkinde bir günü sadece 3 parçaya bölebiliyoruz. Program ayarlamaya geliyoruz. Mesela hafta içini ayarlayacağız. 1 yazıyor gündüz başlangıç saati ve gece başlangıç saati ayarlanıyor. Sonra 2 ye geçiliyor. Orda da gündüz başlangıç saati ve gece başlangıç saati ayarlanıyor. En son 3 e geçiyor. Orda da gündüz başlangıç saati ve gece başlangıç saati ayarlanıyor ve bitiyor.

Ama sizinkinde öyle değil. düğmeyi bir tarafa çevirince gündüz, diğer tarafına çevirince gece olarak ayarlanıyor. Bence o daha güzel.

ECA ya bir e posta gönderdim. Kombi açma kapama hassasiyetinin ayarlanamaması ile ilgili. Forumlarda herkes şikayetçi dedim. 0.1 ile 0.5 arasında ayar yapabilmemiz için bir yazılım yapılamaz mı diye sordum. Bakalım ne cevap gelecek.

• musto44 M kullanıcısına yanıt
    2 -3 senedir 24 saat tek sıcaklık kullanıyorum daha memnun kaldık yakıt da farketmiyor denemiştik.

Lago salonda salon 21 de ayarlı yatak odaları 18 de sabit.

Yatak odaları için ayrı termostatik vanalar falan yok salon 21 olduğunda yatak odaları kendiliğinden 18 oluyor Radyatör boyları doğru seçildiğinde bu mümkün olması gereken de bu şekilde.

Eğer ısıtma projesinde her oda için ısı kayıpları ve radyatör hesapları doğru yapıldıysa oluyor.

Sadece 2-3 gün ev boş kalacaksa tatil moduna alıyorsun sen dönmeden istediğin zamanda tatilden çıkıyor.
  • Bu cihazla kullanabileceğim dış hava sensörü satan bir yer var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautician

Bu cihazla kullanabileceğim dış hava sensörü satan bir yer var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

ECA kendi sitesinde var görünüyor servislerde de olabilir

http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/184/dis-hava-sensoru

7006901592 Dış Hava Sensörü (Confeo Plus Ve Fortius Plus Kombiler Haricindeki Tüm Kombiler için) 30.00
  • mastor1 kullanıcısına yanıt
    Servislere sormadım. İnternette araştırdım satan bi yer bulamadım. Servise sorayım o zaman. Teşekkürler

• @Aeronautician

O satilan dis sensor direk lagoya baglamak icin uretilmis. Piyasada satilan lagolar da dis sensoru dogrudan takmaya musait degil. Eca Merkezi sistem icin olan 3 pinli modeli getirtmis. Yani satilan dis sensor ile lago uyumlu degil.

Kombinin anakartina baglarsaniz lagoda dis sensoru algilar. Ancak anakarttaki yazilim 3 kelvin toleransli olcum yapiyor. Bu da hava sicakligina bagli olarak bir kac derece yuksek gostermesine neden olur. Ornegin disarida gercek sicaklik 10 dereceyken termostat ekraninda 13 gorursunuz. Gercek sicaklik 0 in altina indiginde bu fark 4-5 dereceye kadar acilir.Dis sensoru olanlar eger kombiye baglamislarsa disariya harici bir dijital termometre koyup karsilastirirlarsa farkli degerler alacaklardir.

Lagoya baglamak icin ise eski klemensi cikarip en az 4 pinli bir klemens uydurup 3 ve 4 nolu cikislara dis sensoru baglamak gerekiyor. Ben oyle yaptim ve artik dogru gosteriyor. Dis sensoru kendiniz de yapabilirsiniz bu arada. Basit bir 5k ntc termistor elemandan olusuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 22 Kasım 2016; 15:48:19 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.