Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıklamanız çok yardımcı oldu. Sersörü kendim yapmaya çalışacağım. Nasıl yapılacağını bi araştırmam lazım. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öneri üzerine uyvun fiyat diye 130 liraya lago fb aldim eca yazılı onay tuşlu olan...başlangıç hendikaplarini geçtim cok şükür ayar yapmak 1 günümü aldı. max kazan 40 derece ev isiniyor sıkıntı yok. ama bu alet modulasyon yapmıyor. kombiye bakıyorum yine +-9 çalışıyor. yani on off termsotat gibi çalışıyor yada biz bu modulasyon lafini yanlis anladik.

• Ad3m A kullanıcısına yanıt
    Kombiniz modulasyonu destekliyormu ve kombinin modukasyonlu soketine mi bagladiniz termostadi

• evet 35. klemense bagladik 24 vdc oda termostati. en sagdaki 1. klemens basit termostat içinmiş. zaten onda çalışmadı. kombi confeo premix. internetten de baktim satıcı ilede görüştüm uyum konusunu onayladilar.calisiyorda zaten kombiye set veriyor ancak kombi yinede +-9 çalışıyor set sıcaklığından. bana modulasyonu böyle anlatmadilar. brulor deki gazi kısıp açıp ideal çalışacaktı. suyu 9 derece soğutup tekrar ısıtmak için güç harcamanın pek bi mantığı yok on off termsotat işte.

• Benim kombim eca confeo plus bende on off cosa var lago oyle calismamali forumda lago kullanan arkadaslara bir sorun Isterseniz.lagoda kazan sicakligini kendi ayarlamasi gerekiyor diye biliyorum.cosa almasaydim niyetim lago almakti.dis hava sensörü ile lago daha iyi sonuc verdiginide okumustum.

• forumu okuya okuya devam ediyorum.bahsettiğim sikinti yasayan cok. sanırım bu alet dis hava sensörü olmadan modulasyon yapmıyor.

• Confeo premix in minimum isil gucu saatte 7.3 kw. Yani en küçük alev boyunda bu kadar ısı üretiyor. Farz edelim ki 8 metre peteginiz var. 40 derece su sicakliginda bu radyatörün saatte vereceği isi petek metresi basina saatte 550 watt civarıdır. 8x550 =4400 watt yani 4.4 kw. Kombi minimum güçte 7.3 kw urettigine gore peteklerin isil kapasitesini aşan ısı dönüş suyunun ısınmasına neden olacaktır. Bu rejimde çok kolay +9 sınırını gececegindenden alev kesip su cevrimine geçecektir.

Kombim modülasyonlu termostat ile alev kesmesin minimum güçte saatlerce calissin istiyorsaniz. Öncelikle kapasitesi uygun minimum isil gucu dusuk bir kombi tercih edilmeli ki termostatin kontrol araligi kombinin kısıtlamalarına takilmasin. Sonrasinda bu isil rejime uygun bir tesisat projesi cizilmelidir.

Opentherm termostat ve dış sensorle ne yazık ki bitmiyor.

• cevap için teşekkürler. bu dediğiniz isitmada anlaşılır min seviyede gaz yakae ama set sıcaklığını yakalayamaz çıkar gider taa ki gazi kesene kadar. peki tekrar isitmaya başlamak için kombinin normal bekleme sarti 9 derece soğumasını bekliyor suyun. zaten termostat yokkende böyle çalışıyor.esasen sorguladigimiz termsotat.

• Yani donus suyunuz isinirsa kazan sicakligi da artar. 50/30 donen suda donus suyu 40 dereceye cikarsa kazan sicakligi da 55 e kadar yurur.(delta t formulu) +-9 olayı donus suyunun cok fazla ısınıp ayarlanan kazan sıcaklığının çok ustune çıkmasını engellemek icin koyulmus bir önlemdir.

• mantıklı o zaman bi sorun aramaya gerek yok benin açımdan.termostat kombiye set degeri gönderiyor onu gördüm. yani oda isininca 40 olan su ayatini 30 olan alt sinira kadar düşüyor.sizin bakış açısıyla problem yok kombi izin verse termsotat halledecek. teşekkür ederim üstad sağol varol.

• Evet termostat alev modülasyonu filan bilmez. Sadece oda sıcaklığına gore kazan isisini ayarlar. Mevcut kazan ısısı ile termostatin verdiği komut ısı ile arasindaki farka gore alev açılacak ya da kisilacak mi buna kombi karar verir. İste bu kisimda kombinin minimum isil guc kısıtlamaları ortaya cikar.

• Ek olarak dediğiniz gibi sağ doner düğmeyi kazan ısısının gosterildigi kisima gelene kadar çevirip onay tusuna bastiginizda hesaplanan kazan ısısını görürsünüz. Oda 0.1 derece isindikca bu deger 1 derece düşer. Oda soğudukça da 1 derece artar. Bu P02=10 için geçerlidir. P02=20 yaparsaniz 0.1 derece oda isisi için 2 derece azaltıp artırır.

• anladım üstad. bu durumda şu an ki havalar daha ılıman yarın bir gün-15 -20 lere gelindiğinde kombi min ısıl değeri belki de suyu isitmaya yetmeyecek ve o zaman biraz daha kontrolü sağlayabilir termostat diyebilir miyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Ek olarak dediğiniz gibi sağ doner düğmeyi kazan ısısının gosterildigi kisima gelene kadar çevirip onay tusuna bastiginizda hesaplanan kazan ısısını görürsünüz. Oda 0.1 derece isindikca bu deger 1 derece düşer. Oda soğudukça da 1 derece artar. Bu P02=10 için geçerlidir. P02=20 yaparsaniz 0.1 derece oda isisi için 2 derece azaltıp artırır.

MErhaba, AÇıkcası ben bişey anlayamadım, bu modülasyonlu termostat oda sıcaklığı set değerine yaklaşırken alev boyunu kısmaya başla komutu vermiyor mu?

bunu kombi mi yapıyor?

Peki arkadaşın dediği gibi +9-9 bandında aç kapa çalışmasını engellemek için ne yapılması lazım?

Ben de bu üründen sipariş verdim ama modülasyon yaptırmayacaksa siparişimi iptal edip honeywell marka alacağım sanırım.

• Set değerine yaklasirken kazan sıcaklığını dusurur. 43 ten 40 a in gibi. Simdi kombi anakarti bunu nasıl yapacak? Kazan sıcaklığının düşmesi için gaz valfine alev boyunu kisma emri verecek. Anlatmak istedigim bu. Modülasyon yapmaz değil. Dolayli yoldan oluyor bu is.

+-9 derece olayı termostatla ilgili degil. Kombi anakartinin yazılımı öyle çalışıyor. İster modulasyonlu, ister on off ister termostatsiz kullanin. Ayarlanan derecenin 9 derece ustune cikarsa alev kesip su cevrimine geçiyor.

Honeywellde alsaniz ayni mantikla kazan sıcaklığı ayarlayarak calisacak. Opentherm calisma mantigi boyle.

• Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Peki ama bu durumda modülasyonlu veya on-off termostat almanın ne farkı kalıyor?

Ben en ucuz on off termostat alsam da madem kombi aynı şekilde davranacak?
    Modülasyonlu termostata boşa para vermiş olmuyormuyuz? yanlışmıyım?
  • Aynı olmaz ki. On off ta kazan ısısını kombiden 50'ye ayarlarsaniz sürekli 50 de yanar. 9 derece farkına girdiginde su çevirir. Tekrar ateşleme yaptığında yine 50 den yanar.Lagoda oda isindikca 50 den baslar 40 a kadar dusurur.9 dereceden alev kestiginde yeni ateşlemesi oda sıcaklığina bagli güncel kazan değerinden olur.

• Ah şimdi anladım! Süper anlatım oldu nihayet aradaki farkı anladım, çok teşekkürler.

• evet aynen takibini yapıyorum kombi set değerini oda sıcaklığına göre değiştiriyor.kazanımı burada siz kombiyi dusurmuyosunuz o izin verdiğiniz aralıkta düşüyor kaca düştüyse +-9 çalışıyor. bu yuzden su çok soğumasın diye 44 yaptım max sıcaklığı ancak 35 e düşüyo. yanmaya basladiginda her halukarda üst sinira yaklaşıyor.belki havalar cok soğuyunca kontrol değişir bilmiyorum bu min ısıl değerle alakalı.
    kullanma kılavuzundan baktım benim kombi 20.000 kcal ve min ısıl değeri 6.8
    kilavuzda petek boyu metrajiyla ilgili açıklama yok. ben odalari ölçtüm 7.2 metre 60 cm lik radyatorler eca marka. ev duvardan duvara net 138 metrekare Antrede radyatör yok ve termostat da oraya bağladım.en uzak en kuzey oda dan da sıcaklığı baska termometre ile tajip ediyorum. 21 kusurlerde geziyor

• Ad3m A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam nasıl termostattan memnunmusunuz bende yeni sipariş verdim 1 haftaya kadar bağlatırım herhalde. Bir de bu kazan sıcaklığını kaça ayarlamak gerekiyor min. max.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.