Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukardaki tartıştığımız gibi işte durum bu ben min 30 max 40 kullanıyordum havalar soğudu yetmedi max 45 yaptım. yetmeyince artirmaya devam anlaşılan. kullanımı zor evde benden başkası ayar yapamaz vede kullanamaz. anlatsan anlamiyorlar zor yani.ama ben çözdüm artık kolay bana göre ama uğraşıyorsun bilseni bile çevir dur düğmeyi. hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.bize faydasi oda sıcaklığına gore kombi su sıcaklığı ayarını düşürüp yükseltmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ad3m A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam hafta sonu servis bağlayacak şimdilik bana da bi hayli karışık gibi geliyor kurcalaya kurcalaya öğrenecem artık

• hayırlı olsun. bizim en alt kat da alti bos dukkan benimde alt boş günlük tuketimlerimiz aynı.onlarsa 45 47 lerde yakiyormus. bi üstü bizden 60 metrekup aşağıda.3 umuzde aynı zamanda basladik kullanmaya ayni dakikada 20 gun önce ... ekonomi alt katin dolu olmasiyla oluyor demekki termostat ile ciddi bi ekonomi yok görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ad3m -- 8 Aralık 2016; 12:25:28 >
  • Benim alt boş üst dolu evde yalıtım yok kazan 60 ta çalışıyor tüketim 6 metreküp falan bakalım termostat değişince fark olacak mı? Bir de benim üstte babam oturuyor onun üstü çatı orada da yalıtım yok tüketim bir hayli fazla. Ben kazan sıcaklığını min 30 max 60 olarak kullanmayı düşünüyorum umarım termostat istediğim gibi olur

• 6 metreküp cok iyi ya ben 12 11 e ancak dusebildim ilk basta 15 yakiodu

• Ben izmirde yaşıyorum bu aralar soğukta olaa onun da etkisi vardır benim üst katta 10 civarı yakıyor

Hocam bence 55e alın hava ısınınca düşürür 30olur35olur hava soğudukça 40 yapar 45 yapar sürekli ayar yapmak zorunda kalmazsin

• myctapha kullanıcısına yanıt
    öyle düşünüp 50 derece yapmıştım bi kac gun once ama günlük tüketimim 2.5 metreküp artinca 45 e çektim tekrar.

• myctapha kullanıcısına yanıt
    Ot çok işe yaramıyor o zaman

Bende min.30 max.60 kullanıyorum malum evde yalıtım yok max.50 yetmiyor. Tüketimde pek fark olmadı gibi görünüyor ama şu da olabilir bu ara izmir bi hayli soğuk bunun da etkisi vardır diye düşünüyorum.

Ayrıca gündüz 22 derecede kullanıyorum kombi gazı kesiyor ama devirdaim devam ediyor ama termostat kombiyi hiç kapatmıyor neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firari5535 -- 18 Aralık 2016; 18:52:19 >
  • Bende ECA Lago FB kullanıcısıyım. Apartmanımıza 6 adet almıştım. Tabi kullanması zor. Bende bunun için küçük bir kullanma kılavuzu yapıp termostatların yanına astırdım. Belki size de yarar diye paylaşıyorum.

• musto44 M kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir anlatım olmuş benim ayar konusunda hiçbir sıkıntım yok tek sorunum mesela 22ye ayarlıyorum 22.5 gelip durması lazım bitürlü kapanmıyor ama gazı kesiyor sonra tekrar açıyor anlayamadım gitti tek çare ısıyı yükseltmek galiba min. ve max. sıcaklıkları tekrar fabrika ayarlarına aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firari5535 -- 18 Aralık 2016; 22:35:58 >
  • firari5535 F kullanıcısına yanıt
    havalar iyice soğudu artik benim ki de kapanmıyor sıcaklığı ancak karşılıyor diye düşünüyorum. havalar sicakken pompayi da uzun sure durdurduğu oluyordu beklemede kalıyordu.artik hic görmüyorum.

• musto44 M kullanıcısına yanıt
    firari5535 F kullanıcısına yanıt
    güzel olmuş. ben sadece gündüzü dusuk tutuyorum geceyi dusmuyorum. termsotat a gire gunduz sıcaklığım 17.00 09.30 arasi . termostata gire gece sıcaklığı kalan saatler. 22.5 gunduz 22 yada 21.5 gece ayarı. kullanırken tam tersi yani gece ayarını biz sadece gunduzde kullaniyoruz. esim ev hanimi cocuk da var. en guzelini boyle hissettik.ayrica termostat peteklere cok uzak orada 22 yakalayinca oturma odam 23 de oluyor bu sekilde.

Ben daha tam proglama yapmadım şimdilik manuel olarak kullanıyorum gece 20 gündüz 22 derecede ama öğlen saatlerinde gece modunda duruyor. Kazan sıcaklığını yükselttim bakalım şimdi nasıl olacak

• Gaz kesip pompayla su cevrimine gecmesini istemeyenler P02 degerini OFF yapabilirler. Devreden cikma isisina gelene kadar non stop 50 derece civari yanar ve tamamen kapanir. Bu calisma biciminde on off dijital termostat gibi davranir. Yani 22 ayarlarsaniz oda sicakliginiz gun icinde min 21.5 max 22.5 salinma yapar. Pompadan rahatsiz olup on off gibide calismasin isteyenler P02 degerini 7 yaparlarsa sorun cozulur. Daha uzun isitip daha az gaz keser.

Oda sicakligini ayarlanan derecede uzun sure sabit tutsun diyenler P02 degerini 20 yapsinlar. Ornegin oda sicakligini tek zamanli 22 derece ayarlarsaniz 21.9-22.1 gibi gun boyu sabit tutar.Sik sik gaz kesip su cevrimi yapar. Pompa ise neredeyse araliksiz calisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 19 Aralık 2016; 14:31:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Gaz kesip pompayla su cevrimine gecmesini istemeyenler P02 degerini OFF yapabilirler. Devreden cikma isisina gelene kadar non stop 50 derece civari yanar ve tamamen kapanir. Bu calisma biciminde on off dijital termostat gibi davranir. Yani 22 ayarlarsaniz oda sicakliginiz gun icinde min 21.5 max 22.5 salinma yapar. Pompadan rahatsiz olup on off gibide calismasin isteyenler P02 degerini 7 yaparlarsa sorun cozulur. Daha uzun isitip daha az gaz keser.

Oda sicakligini ayarlanan derecede uzun sure sabit tutsun diyenler P02 degerini 20 yapsinlar. Ornegin oda sicakligini tek zamanli 22 derece ayarlarsaniz 21.9-22.1 gibi gun boyu sabit tutar.Sik sik gaz kesip su cevrimi yapar. Pompa ise neredeyse araliksiz calisir.

Benim şuan termostat hakkında o kadar çok bilgim yok ben hiç kapanmamasını evi ısıtamadığı için kapanmıyor diye düşünüyordum. Yakıtta hangisi daha tasarruflu olur ve siz hangi çalışma şeklini önerirsiniz.

• Yok ondan degil. Oda isindikca kazan isisini dusurdugu icin uzun suruyor. P02 OFF yaparsaniz 1-2 saatte isitip kapatir. Kazan sicakligini dusurmez. 50 civari sabit bir sicaklikta isitana kadar devamli yanar.

Tasarruf konusu kapsamli bir hesap gerektiriyor. P02 OFF yaptiginizda pompadan tasarruf edersiniz. Pompanin ve iyonizasyon elektrodunun da omru 2 kat uzar. Yogusma verimi ise kabaca yari yariya duser. Tam yogusmada yuzde 11 tasarruf yapar yarisi da 5.5 eder. ornegin gunde 6 metrekup gaz yakiyorsaniz kaybiniz 0.3 metrekup. olur Pompanin yaktigi elektrik ise saatte yaklasik 4 kurus civaridir. Buna gore hesap yapacaksiniz. Kayip kazanc orani her durumda dusuk oldugu icin kafa yormaya degmez.
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    O zaman ben hiçbir oynama yapmayayım böyle kullanmaya devam

• urun.n11.com
    E.c.a. Modülasyonlu Haftalık Programlanabilir Oda Termostatı - n11.com
    http://urun.n11.com/termostat/eca-dijital-oda-termostati-kablolu-P141721416

Arkadaşlar yukarıda ki ürün orjinal mi? ayrıca SCOT model kombim var henüz açılmadı yukarıda ki termostatın siparişini vermiştim ecanın sitesinde scot için uyumlu diyor ancak satıcısı uyumsuz olduğunu söylüyor. Bu termostatı SCOT modelinde kullanan var mı?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.