Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    50 set olan değeri aştığını görmedim.Bu soğuk günlerde bile 45-46 ya çıkıyor en çok.
    Bugün 08:00-23:00 23°C 5.5 m3 sarfiyat
  • Malatya'da ikamet ediyorum son 10-15 gün bulunduğum yer akşamları-7--10 derecelerde seyrediyor. Lago işinden birşey anlamadım. oturduğum bina 3 yıllık mantolama var... evin cephesi güney batı, zemin üstü 1. kat. net ısıtılan alan 115 m2 salonda gömme balkon var güneş az alıyor y. odası batarken kısmen alıyor ancak ısıtmaya etkisi hiç yok gibi diğer odalar güneş alıyor saat 10.00-15.00 arası. Odaların düzeni salon güney cephesinin en solunda sağında mutfak, mutfak yanında o.odası-çocuk odası (güney ve batı cephesi açıkta) en sonda yatak odası (3 cephesi açıkta güney-batı-kuzey, batı cephesinde fransız pencere)
    çok rahat düşük kazan sıcaklığında ısınırım dedim ancak umduğum gibi olmadı.
    Mutfak: 80cm petek 16m2
    salon : 180cm petek 30m2
    hol: 100 cm petek 17 m2
    o.odası : 120 cm petek 15 m2
    ç.odası: 140 cm petek 13 m2
    y. odası 160 cm petek 16 m2
    banyo : havlupan sanırım 50-60 arası 6 m2

peteği çeyrek tur açık olan salon ve mutfak hariç bütün petekleri büyüttüm ve neva kombiyi eca confeo premix ile değiştim, lago ot aldım ve hol'e konumlandırdım (salonda idi). Güya çok rahat ısınırım diye salon ve banyo hariç her peteğe danfoss tv taktım. Ancak istenilen şekilde ısınamamanın sebebi alt komşunun evde olmaması gibi gözüküyor yerler ıslak zeminler hariç pvc, sonuç ev sürekli belli bir ısıda seyrediyor 22.5-23 dereceleri göremiyorum. Lago gereksiz yere uzun süre 40-50 derecelerde yanıyor sıcak su ihtiyacı olduğunda kazan sıcaklığı düştükten sonra tekrar devreye giriyor... sonra herşey yeni baştan. Allahtan güneşli zamanlarda kaloriferin çalışmasına gerek kalmıyor. Onun dışındaki zamanlarda ısınmak

• eksik kalmış...
    Onun dışındaki zamanlarda ısınmak için günlük yaklaşık 12-14m3 gaz tüketimi gerçekleşiyor. Her şey boşa gitti...
    Lago modülasyon yapmaksızın normal ot gibi çalışırmı? çalışmazsa son çare olarak aç/kapa çalışan bir ot alıp yüksek kazan sıcaklığındamı bu işi çözüme kavuşturayım?
  • harputt H kullanıcısına yanıt
    Lago holde ve radyatorde termostatik vana var,ikisinin ayni yerde olmasi yanlis..alt katin yanmamasi sizin icin problem tabiki..birde kazan sicakligini 60 alip deneyin,50 de surekli calisacagina 60 da mola vermesi daha iyi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salonda idi hole alınca trv'yi 5 alıp soğuk giderinden ayar verdim ama ne çare benim sorum lago kullanan arkadaşlar ot'den kazan sıcaklığını 55-60lara ayarlayınca ne kadar zaman zarfında bu değere ulaşıyor. Ben ne kadar yükseltsemde belki 3-4 saatte ulaşıyordur ama ister istemez sıcak su kullanımı icap ettiğinde tekrar herşey yeniden başlıyor. Birde bu termostatı aç/kapa olarak kullanma imkanı varmıdır?
  • harputt H kullanıcısına yanıt
    Her ev icin bu sure ayni olmaz,kolay isinan ev icin 10 dk, zor isinan ev icin 30 dk olabilir.lagonun takildigi yer modulasyonlu baglanti yeridir,ac kapa oda termostatinin baglanti yeri farklidir,yani on_ off sekilde kullanamazsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ttrapper

Lago Fb ot şuana kadar Gözlemlemelerimi aktarmak istiyorum çalişma mantığını tamamen anladim diyebilirim..

Set edilen sicaklik ile ot üzerinde sicaklik farki fazla ise +9 -9 olarak çalişiyor Örnek Set değeri 22 derece Lago da görünen 20 derece ise kazan sicakligi da 40 derece olarak ayarli varsayalim 49 da stop 31 de tekrar ateşleme yapıyor istenilen sicakliğa ulaşmak için yüksek bi ısıtma eğrisi oluşturuyor.

Set edilen sicaklikığa ulaşmış üzerine çıkmışsa şuan benim evdeki öyle 20.5 set edilen sicaklik lago üzerinde 21 dereceye kadar kombi çalişiyor yani 0.5 derece üzerine cikiyor set edilen sicakligin kombinin tekrar ateşleme yapmasi 20.9 derece yani 0.1 hashaslıkta devam ediyor lago fb 21 dereceyi gorunce ateşleme kesiliyor devirdaim devam ediyor.

Bencede çalışma mantığı sizin anlattığınız şekilde ama uygun olduğunu düşünmüyorum aslında evin ısı kaybı hızına göre sabit seçeceği sıcaklıkta çalıştırmalı ve oda sıcaklığına yaklaştıkça alev boyunu kısmalı

• arkadaşlar lago fb kullanıyorum. 21.5 e ayarlı iken sanki 22 ye ayarlıymış gibi çalışıyor.( yani yanıp sönmeyi 22 ye göre ayarlıyor) sorun ne olabilir?
  • dembay1 D kullanıcısına yanıt
    0,5 derece kadar yukseltiyor ayarlanan sicakligi 22 derece istemiyorsan 21 derece ayarlayabilirsin
  • quote:

0,5 derece kadar yukseltiyor ayarlanan sicakligi 22 derece istemiyorsan 21 derece ayarlayabilirsin

tamam o şekilde halledebilirim ama neden 21.5 ayarlı iken 22 de çalışıyor? ilk lagom güzel çalışıyordu ancak ayar yaparken saat geri kalıyor diye değiştirdiler.değişen de 22 de çalışıyor. ( lagolarda ayar yaparken saati geri kalıyor.)
  • dembay1 D kullanıcısına yanıt
    valla aldigimdan bu yana bu sekilde calisiyor ne yazarsan 0.5 kadar üzerine cikiyor 0.6 çıkarsa kapatiyor kendini kombi taki yazdigin sicakligin 0.1 derece altina düşene kadar çalişmaz 21.5 yazmissin 21.4 olursa devreye girer
  • quote:

valla aldigimdan bu yana bu sekilde calisiyor ne yazarsan 0.5 kadar üzerine cikiyor 0.6 çıkarsa kapatiyor kendini kombi taki yazdigin sicakligin 0.1 derece altina düşene kadar çalişmaz 21.5 yazmissin 21.4 olursa devreye girer

21.4 te değil. ekranda hep 22 yazıyor. çalıştığı zamanda 22 kapattığı zamanda 22.
  • evet has has olarak göstermiyor tam sıcakligi ondalıklı yazmıyor ama çalişma şekli o şekilde
  • Arkadaşlar bu gün bu oda termostadından taktık.. Kullanımsuyu sıcaklığını 50 derecede bırakmama rağmen sıcak su alamıyoruz.. farklı bir ayarı varmıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayabrt

Arkadaşlar bu gün bu oda termostadından taktık.. Kullanımsuyu sıcaklığını 50 derecede bırakmama rağmen sıcak su alamıyoruz.. farklı bir ayarı varmıdır..

Kombinizde normalde sorun yoksa, probleminiz işletme türüyle alakalı. Öncelikle doğru işletme türünü seçmiş olmanız gerekiyor. Fabrika ayarı işletme türünde sıcak su vermez. Sıcaklık göstergesinin altında bir on/off simgesi yanar haldeyse bu işletme türündesiniz demektir. Sol yuvarlak kaidedeki mode seçeneği ile ihtiyacınıza göre prog1 veya prog2'yi seçebilirsiniz. Bu programlara sıcaklığı da gece ve gündüz olarak yine sol kaideden temp ile atayabilirsiniz.
  • Lago fb modülasyonlu oda termostadıjı dün servis taktı. Fakat kombi 20 derecedeayarlu iken 21 derecede kapatıyor 20,5 te kapatması gerekmez mi.
    Ayrıca termostadı iade etmek istersem kombiye bağlı 2 kabloyu birbirine bağlayıp kısa devre şeklinde yaparsam standart olarak kombiyi kullanabilir miyim acil. Tşk

• 20'ye ayarlıda olsa 20,5'i aştığında (kombi devrede iken) sanırım 21'e yuvarlıyor. Kombiye bağlı 2 kabloyu birbirine bağlayıp kısa devre şeklinde yaparsanız standart olarak kombiyi kullanabilirsiniz.
  • arkadaşlar konuya katkıda bulunanlara teşekkür ederim
    termostadı aldım kendim taktım kullanıyorum memnunum tavsiye ederim
  • arkadaslar eca confeo premix alalı 1 hafta oldu.bayagı bır acemıyım yardımcı olursanız cok sevınırım.bu parametreden bahsetmıssınız ben gıdıp kontrol ettım 80 de duruyor.evın sıcaklıgıda su anda 23 derece gozukuyor ama sıcak degıl
    sımdı bu kazan sıcaklıgını 50 ye dusursem daha fazla mı sogur
    bır de 50 ye cektıgım zaman yakıt tasarrufu saglarmıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow_okann

arkadaslar eca confeo premix alalı 1 hafta oldu.bayagı bır acemıyım yardımcı olursanız cok sevınırım.bu parametreden bahsetmıssınız ben gıdıp kontrol ettım 80 de duruyor.evın sıcaklıgıda su anda 23 derece gozukuyor ama sıcak degıl
    sımdı bu kazan sıcaklıgını 50 ye dusursem daha fazla mı sogur
    bır de 50 ye cektıgım zaman yakıt tasarrufu saglarmıyım

Ben 55 yaptim su an isinabiliyorum o deger maksimum kazan sicakligidir.siz 55 yapin eger kombi surekli 55 te calisirsa o maksimum kazan sicakligi yetmiyor demektir yukseltirsiniz.ama ilk calistirildiginda 55 olabilir bir muddet calistirip oyle bakmalisiniz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.