su dökmen gerek. genlensme tankına hava da bas, bisiklet pompası ile olabilir. |
** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (73. sayfa)
-
-
Petekler gün boyunca yanıyor sorun yok fakat sıcak suyu açtığımda F4 arızası veriyor resetleme ve gaz kontrolü yaptım. Akşam fan ve prosestatı sökeceğim.
Sadece su ısıtmada bunu yapmasının özel bir arıza sebebi var mıdır?
-
Aynısı babamın Vaillant eski kombisinde de var. Kalorifer sağlam ama sıcak su açınca f22 yanıyor. NTC sensör değişecek bakalım çalışacak mı?
Sizin F4'de çok fazla şeye işaret ediyor. (Kart, baca borusu oturmaması, bir ton değişik arıza)
-
Teşekkürler hızlıca kontrol edeceğim sonucu yazarım. 1 gün boyunca petekler çalıştığında herhangi bir sıkıntı yok fakat suyu açtığımda ilk ateşlemeden sonra F4 e düşüyor. Kart yüzeyini de alkol ile temizleyip gözle görülür bir yanma ya da kısa devre lekesi var mı bakacağım.
-
Hanifi SeymenyoutubeECA PROTEUS PLUS F4 Arızası nasıl giderilir? LÜTFEN ABONE OLUNhttps://www.youtube.com/shorts/hDQdRVm4XH8
Fan temizliğinden sonra düzeldiğini yazan çok var ayrıca.
-
Hocam Pompanın üzerindeki siyah kutu üzerinde 1-2-3 ayarı var 3. ayarda çalışıyor onu soruyorsanız
-
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim ben 30 kw demiştim ama 35 kw miş kombi . Kombi takılmış tesisat yapılmış bunları değiştirme şansımız yok diyor mütahit bundan sonrası için çözüm bulmamız gerekiyor. Bir kaç firma ile görüştüm boruların sanyangoz şeklinde döşenmesi gerektiğini söyledi ama bizim ev u şeklinde döşenmiş. görüştüğüm firmalar cam kenarları 15 cm ortalar 7.5 cm boşluk olması gerektiğini söyledi ama bizim ev cam kenarları 30 cm ortalar 15 cm aralıklarla döşenmiş. ısınmıyoruz dedik mütahit adam gönderdi havasını aldı vs vs bodrum katı kapattık üst kat ılıman oldu kombiciyi arayin 60 a yükseltsin dedi ama yine soguk bugun sabah uyandım üst kat 20.5 dereceydi kombi 55 de yanıyor ama kombici kombiyi kitlemiş ekranda 45 yazıyor 45 dönüş suyu sıcaklıgıymış 55 de yanıyormuş kombiciyi aradım mühendislerden iyimi biliyorsunuz dedi 55 son dedi 60 a getirirsem sorumluluk almam bi yere zarar verirse dedi . başka bir firma vilo marka 25-90-180 pompa takarsan 55 den 60 a getirirsen ısınırsın dedi ne yapacagım bilmiyorum . başka biri pompayı üst kata tak emiş yapsın diyor herkes birşey diyor . Evi yapan tesisatcıya bodrum yerler sıcak dıyorum üst kat yerler soguk dıyorum ev iyi diyor ben terledim diyor kardeşim hava suan 0 derece ev 20.5 derece yarın birgün hava -10 düşerse ev 15 dereceye düşer dedim hemen ısınmaz parke diyor 3 hafta oldu bodrum neden sıcak dıyorum cvp vermıyor bunaldım vallahi
-
tesisat yeni mi? belki borularda inşaat pisliği kalmıştır
-
bizde böyle bir f4 arızasıyla karşılaşmıştık,
gaz geliyor ocak falan yanıyordu ama kombi f4 hatası verip yanmayı kesiyordu
sıkıntı gaz saatinden sonra koydukları emniyet valfinden çıktı emniyet valfinin bobini bozulmuş takılı kalmış içinden gaz geçişi az oluyormuş, ocak yanıyor ama kombi için yeterli olmuyor, emniyet valfini elle açınca problem çözüldü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni ev yeni tesisat hocam pislik yok diyorlar kontrol ettiler
-
@calculus07 burada arkadaşın tesisatında problem meydana geldi. yeni ev ve yerden ısıtma
-
Pompanın salyangoz kısmında suyu basıtığı yönü belli eden ok yönü yada üçgen simge
KIRMIZI ok ile çizdiğim yer mi hocam . burayı soruyorsanız burası 3. seviyede 1-2-3 ayari var 3. ayarda
-
Temizletmi gerekiyor diyorsunuz
-
Kollektörler Sıcak alt üst iki kollektörde sıcak
-
Gerek kalmadı internette yönünü buldum. Debimetreli kollektör bağlanacak yada çok hassas şekilde reglaj yapılacak
Merhaba @disintegration
kombi pompasıyla ilave pompanın eşzamanlı çalışması nasıl oluyor acaba, yardımcı olabilirmisiniz? Ben de denge kabı taktırdım fakat şimdi kombi düzgün çalışmıyor. bir sıcaklıkta sabitleyip sürekli çalışıyor. Bu sorunumu 2 haftadır sormadığım yer kişi kombici kalmadı, çözemedik
-
Yoğunlaşma olması için kaç derece aralığında olması lazım. Çok çeşitli şeyler yazan var deneyip test edebilen varsa yazabilir mi.
Yüksek derecede yakmam lazım Economici olacak onu merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
en fazla 55c kazan sıcaklığı
ama evde 40-45c civarı rahat ısınıyorsanız bu kazan sıcaklığı yetiyorsa yoğ verimi artar
kombi kazan sıcaklığı ne kadar düşük olursa yoğ verimi artar
-
Yeni girdim birinci kat 45 derece yetmiyor şu an
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X