Şimdi Ara

ECOBOOST MOTOR YAZILIM SONRASI TEKLEME SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motoru kırmadan rahat edemeyeceksin anlaşıldı, şimdiden iyi bir motor ustası bulmaya bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Aralık 2020; 23:25:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yazılım ve bir pc ile yoktan varetmeye çalışan düşünce sistemine üzülüyorum sadece..

• Arabada LPG varmı. Hangi yazılım firmasına ne kadara yaptırdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 24 Aralık 2020; 0:51:37 >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Emirim niye yazılım atmak istiyorlar ki ? Renault 9 Broadway lere açık hava filtresi takıyorlardı az yaksın diye. Fordlar çok yakar taunuslar vardı imrenirlerde broadway sahiplerine. Yakıtı yüksek az yaksın diye mi ?

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Tepeee Bey gelmiş kendisi çok eskilerdendir. Yalnız Kurmay Yarbay diye rütbe duymadım hiç, kurmay albay oluyorlar ve apoletlerindeki çelenklerin içi kırmızı boyalı oluyor. Kurmaylık sınavına erken girince kurmay oluyor mu bilmiyorum fakat komkars kursuna gitmişti bizim yarbay kurmay başkanı. KOMKARS = Komuta karargah Eğitimi kısaca kurmaylık oluyor

Sadece yazılım ile olsaydı bu işler Tepee Bey in dediği gibi koskoca Apple 6 çekirdeki Apple A12 Bionic işlemciyi yapmazdı, eski işlemcilere yazılım atar geçerdi   

• önce bujileri ardından bobinleri değiştir. sorun ateşleme sistemi ile alakalı. yazılımla daha fazla yakıt püskürtüldüğü ve avans ayarı değiştiği için mevcut ateşleme sistemi yetersiz kalıyor. ya ateşleme sistemine el atacaksın ya da yazılımsız kullanmaya devam edeceksin.

eidt: ilave olarak son zamanlarda pandemi yüzünden (etanol kullanımının kısıtlanması) benzindeki oktan miktarı düştüğü için yakıtın da etkisi olabilir. aslında yazılımı hiç sildirmeden depoya 5 lt etanol katıp gazlasaydın sorunun nereden kaynaklandığı daha iyi anlaşılırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 23 Aralık 2020; 22:57:21 >
  • Yazılım "attırırsan" olacağı bu.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    valla uçuş seven hocam benzinli üniteye yazılım düşünmek baştan hata zaten, turbo dizel için geçen konuda muhabbetimiz oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fordun binlerce mühendisinin uğraşıp yaptığı bir motora , sözde ford ustası olan bir kişiye kafanıza göre yazılım arttırıp sonrada araç tekliyor ya demek ! bence dua edin motoru elinize almadığınıza. bizim ülkemizdeki araba sahibi insanların büyük kısmında yazılım modifiye v.b. takıntılı durumlar var

aracın yazılımı değişecekse yetkili servis arar bilgi verir müsait zamanda günceller

• 1.6 litre hacimden 182 bg iyi bir güç. bobinler, bujiler ve hava filtresini değiştirerek bunu 185'e tamamlarsın.

daha da performans istiyorsan bence hafifletme yönüne gitmelisin. o motora performans parçası bulman zor. bulsan da işçiliği zor.

motoru daha fazla zorlamak yerine daha hafif jantlar, gereksiz ağırlıkların atılması, hafif koltuklar gibi modifiyelere gitmeni öneririm.

deneme yanılma ile sadece turbo basıncını oynarsan elinde sonunda piston kırarsın. paran performansa değil tamire gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Tepeee Bey gelmiş kendisi çok eskilerdendir. Yalnız Kurmay Yarbay diye rütbe duymadım hiç, kurmay albay oluyorlar ve apoletlerindeki çelenklerin içi kırmızı boyalı oluyor. Kurmaylık sınavına erken girince kurmay oluyor mu bilmiyorum fakat komkars kursuna gitmişti bizim yarbay kurmay başkanı. KOMKARS = Komuta karargah Eğitimi kısaca kurmaylık oluyor

Sadece yazılım ile olsaydı bu işler Tepee Bey in dediği gibi koskoca Apple 6 çekirdeki Apple A12 Bionic işlemciyi yapmazdı, eski işlemcilere yazılım atar geçerdi   

başka bir şey bulamadın bunamı takıldın.

sextant,diyapozen,süpernova,moron,idiot,karadelik desem anlayabilecekmisin

bol bol kitap oku,empati denen kavrama yoğunlaş

Umberto Eco dan Foucault Sarkacı nı yeni bitirdim.

bu kitabı oku sonra yine yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 24 Aralık 2020; 5:23:21 >

• Ne yaptığını bilen bir tuningçi olsaydı zaten arabadaki varsa(!) sorunu tespit eder söylerdi.

Elinde kopyala-yapıştır hazır olan yazılımı yükleyince ve ne yaptığını da bilmeyince bunlar oluyor.

İyi bir chip tuningçi aracın kondisyon ve durumuna bakar ve limitler dahilinde ona göre map dosyalarını hazırlar yükler.

"Binlerce mühendisten iyi mi biliyorlar" olayı hem doğru hem yanlış. Şurası var ki, piyasaya sürülen motorlar endüstriyel planlama, ticari anlaşmalar, emisyon, pazarlama, vs. bir sürü teknik ve iktisadi etmenden dolayı limitlerinin altında oluyor.

Ne yaptığını bilen (burası çokomelli!) bir tuner, motor uygunsa güç artışını sorunsuz şekilde sağlayabilir.

• Bu motor için en kararlı ve denenmiş yazılım superchips'indir, Türkiye şartlarında en ideali o. Distribütörü de var, karşınızda kurumsal muhatabınız olur.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

https://www.dr.com.tr/Kitap/Daragacinda-Uc-Fidan/Arastirma-Tarih/Politikaarastirma/Turkiye-Politika/urunno=0000000105809

Ben suan bunu okuyorum Tepeebey ama ne yalan soyleyeyim kitabin konusu hic ilgimi cekmedi. Okurum desem yalan olur,okumam buyuk ihtimal. Dunyanin donmesi deneyi, eski bati donemi, ronesans zamanlari vb konular gunumuzde para etmiyor. Kapitalizm rejimi ve hegemonyasi altinda yasiyoruz. Fizikci olsam bana ayri bir algi ve vizyon katardi ama degilim. Kitap okuyabilecek kadar rahat ve ozel hayatinizi bol bol yasayacak kadar bir isiniz varsa ne mutlu size. Idiot moron kufurde olur alinmam hersey diyebilirsiniz sanal dunya. 926 per kanunu 368-1c Antk41 ve yazisma kullari vardi hatirlayamadim fakat yururlukten kaldirildi, kurumlar arasi musterek yazismalara gecildi. Bunlar para ediyor ve seni yuceltiyor.

Empatiyi cok iyi yaparim ama bu ulkede yapilmaz zarif ve ince dusunmek zayiflik olarak algilaniyor bizim milletimizde bu adami dize getiririm,ezerim ve komplekslerimi uzerinde tatmin edebilirim... yaziyi fazla uzatmayayim Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Akademiye Giriş Sınavları Üsteğmen rütbesinin üçüncü senesinden Yüzbaşı rütbesinin üçüncü senesine kadar aday subaya toplam 6 giriş hakkı verilir. Erkenden kurmaylik statusu veriliyormus. Apple orneginde demek istedigim metaforik dusundum eger sadece donanim kurtarsaydi eski islemcileri kullanmaya devam ederdi fakat is sadece yazilimla bitmiyor. Motoru swaplamak ve stage kitler var onlari uyarlamak gerekli demistim. Benim kimseyle sidik yaristirma niyetim yok sanal dunya sanalda kalir. Para veya sen benim kim oldugumu biliyor musun ? hukmu burada gecersiz kalir.

• Arkadaşlar sorun çözüldü şuan araç 210 hp catback egzoz ile efsane oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

https://www.dr.com.tr/Kitap/Daragacinda-Uc-Fidan/Arastirma-Tarih/Politikaarastirma/Turkiye-Politika/urunno=0000000105809

Ben suan bunu okuyorum Tepeebey ama ne yalan soyleyeyim kitabin konusu hic ilgimi cekmedi. Okurum desem yalan olur,okumam buyuk ihtimal. Dunyanin donmesi deneyi, eski bati donemi, ronesans zamanlari vb konular gunumuzde para etmiyor. Kapitalizm rejimi ve hegemonyasi altinda yasiyoruz. Fizikci olsam bana ayri bir algi ve vizyon katardi ama degilim. Kitap okuyabilecek kadar rahat ve ozel hayatinizi bol bol yasayacak kadar bir isiniz varsa ne mutlu size. Idiot moron kufurde olur alinmam hersey diyebilirsiniz sanal dunya. 926 per kanunu 368-1c Antk41 ve yazisma kullari vardi hatirlayamadim fakat yururlukten kaldirildi, kurumlar arasi musterek yazismalara gecildi. Bunlar para ediyor ve seni yuceltiyor.

Empatiyi cok iyi yaparim ama bu ulkede yapilmaz zarif ve ince dusunmek zayiflik olarak algilaniyor bizim milletimizde bu adami dize getiririm,ezerim ve komplekslerimi uzerinde tatmin edebilirim... yaziyi fazla uzatmayayim Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Akademiye Giriş Sınavları Üsteğmen rütbesinin üçüncü senesinden Yüzbaşı rütbesinin üçüncü senesine kadar aday subaya toplam 6 giriş hakkı verilir. Erkenden kurmaylik statusu veriliyormus. Apple orneginde demek istedigim metaforik dusundum eger sadece donanim kurtarsaydi eski islemcileri kullanmaya devam ederdi fakat is sadece yazilimla bitmiyor. Motoru swaplamak ve stage kitler var onlari uyarlamak gerekli demistim. Benim kimseyle sidik yaristirma niyetim yok sanal dunya sanalda kalir. Para veya sen benim kim oldugumu biliyor musun ? hukmu burada gecersiz kalir.

Sevgili arkadaşım adım gökhan 46 yaşındayım

kitap okumaya zaman ayırıyorum diyelim ve okuyorum.

tavsiye istersen gazap üzümleri ve vadideki zambak ı sayabilirim

Tepe bey vs hoş olmamış açıkcası..

araştırmayı ve bilgi sahibi olmayı kendime misyon edindim diyelim.

müzik ve kitap için bir beklenti ve ve ideolojik sınırlarım yok evrenseldir benim için.

bahsettiğiniz ego benim kim olduğumu biliyormusun tavrından ziyade ben buyum demek istedim size.

haddimi aştıysam özür dilerim.

başkaları ile karıştırmamak adına

resim yapıyorum kurşunkalem,nickdeki resim benim karalamam.

2005 yılından beridir f1 takip ediyorum ve 1:18 diecast f 1 araba kolleksiyonum ve model araba 1:18 araba kolleksiyonum var.

doğayı seven bitki yetiştiren mütevazi bir yaşantım var kısaca..

sanılanın aksine bence sanalda olan özelde de olmalı.

bende istanbul leventte yim

panaromik boğaz manzaralı 150 metreden istanbula bakmak ve bir kahve ısmarlayabilirim size bu kadar da sıcak samimi

ve dostane.

saygı ve sevgilerimle.

• Özellikle büyük harfler ile ECOBOOST 182hp yani arkadaş diyor yazılım yaptım forum haberiniz olsun ama malesef 182 hp olupda verimsiz ve sorunlu motorun forumda dikkat çekmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

tekleme yazılımdan olmaz ateslemeden olur

Yanlış anlama da ne kadar cahilce bir cevap. Yazılımda sence neler ile oynuyorlar ? Bilmiyorsan diye basit dille yazayım. Her bir çevrimde yanma odasına ne kadar yakıt gireceği, bu yakıt ile beraber ne kadar hava gireceği ve bu yakıt hava karışımının piston hangi konumda ilken ATEŞLENECEĞİ. Turbo basınç tahliye valfinin hangi basınçta açılacağı diye uzar gider. Yazılımla zaten ateşleme sistemine müdahale ediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayatakav

Arkadaşlar sorun çözüldü şuan araç 210 hp catback egzoz ile efsane oldu

Sorun neden kaynaklanmış.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.