Şimdi Ara

ECS A780GM-A 5200 MT Black Series O/c Sorunum Var HeLp me.. :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd AthLon 64 X 2 4800+ işLemci var Dün aLdıqım ECS anakartı kurduktan Sonra ne yapsam yapayım o/c yapamadım

Asus M2N AnakartımLa bile 225 Fsb ye cıkıodum bu bize kazık atti biLen biri varsa bunun icin ne yapmaLıyım?

Boot Kısmında GeneLde inteL de oLan O/C ayarLarı kapaLı gibiLerinden Yazan yazı buLunmakta..

Simdiden TeşekkürLer..

• Overclock dan anlamam ama bu anakartta bios güncellemesi yapmak lazım. Belki sorununu bu şekilde çözersin.
  • Sistem imzamda, anakart ve CPU aynı. Şu an 225 FSB ile 2.8 GHz'de, RAM'leride 800 MHz de stabil olarak kullanıyorum. RAM hızını 667'ye çekince max. 245 FSB yaptım.

CPU-Z Validate

EDIT: BIOS farketmiyor. Şu an son BIOS yüklü ama, ilk BIOS ile'de 240 FSB'de kullanıyordum. Güncelleme ile FSB duvarının artırıldığı söylenmişti ama, en fazla 245'e çıkabildim. Bende acemiyim...

quote:

Orjinalden alıntı: HERTZface

Amd AthLon 64 X 2 4800+ işLemci var Dün aLdıqım ECS anakartı kurduktan Sonra ne yapsam yapayım o/c yapamadım

Asus M2N AnakartımLa bile 225 Fsb ye cıkıodum bu bize kazık atti biLen biri varsa bunun icin ne yapmaLıyım?

Boot Kısmında GeneLde inteL de oLan O/C ayarLarı kapaLı gibiLerinden Yazan yazı buLunmakta..

Simdiden TeşekkürLer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majaturump -- 7 Nisan 2008; 0:04:26 >

• 03 07 2008 bios yukLu Suanda yane Bios Taze ve yeni ona raqmen o/c qirişi yapamıorum o diiL Daha Rahat bi o/C icin psu da deişdim
    500 w toughpower aLdım ama bu Sebebden onu biLe kasamıorum
  • bios da frequance and voltage gibi ayar menüsü var oradan enable yapıp bir altdan da fsb yi artırracaksın
    3800+ x2yi 245 fsb de kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetbaz -- 7 Nisan 2008; 1:26:54 >
  • Evet bu anakartın BIOS menüsünde, hemen "load default settings" başlığının üzerindeki menünün içinde o.c. ayarları. ordan CPU o.c. u enable yapcan altta FSB: 200 görüncek onu artırcan. RAM hızlarının ayarlandığı menüde ana BIOS ekranında baştan 3. sıradaki başlık altında.
  • Ben O/c böLümünü Acamıyorum Sorun Orda Fsb Acmak icin EnabLe YapIp ManueL Secip yapmasInı bende biLiorum ama Ben o/C Kısmını acamıorum Sanqi ŞifreLiymiş qibi bi haLi var cünkü
  • Walla kardeş kusura bakma o zaman, ben yanlış anladım sorunu... Yardımcı olamadım... Teknik servise mesaj atmanı önermekten başka bişi yapamıyorum şu an, bende acemisiyim bu işin...

quote:

Orjinalden alıntı: HERTZface

Ben O/c böLümünü Acamıyorum Sorun Orda Fsb Acmak icin EnabLe YapIp ManueL Secip yapmasInı bende biLiorum ama Ben o/C Kısmını acamıorum Sanqi ŞifreLiymiş qibi bi haLi var cünkü
  • Orjinalden alıntı: majaturump

Walla kardeş kusura bakma o zaman, ben yanlış anladım sorunu... Yardımcı olamadım... Teknik servise mesaj atmanı önermekten başka bişi yapamıyorum şu an, bende acemisiyim bu işin...

Sorun diiL yardımcı oLdun ya en azından biLipde SöyLemeyen utansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HERTZface -- 7 Nisan 2008; 20:16:36 >
  • Dedidin gibi CPU o.c. bolumunu enable yapıyorum ama sag tarafta kırmızı yazıyla şu uyarı cıkıyor

WARNİNG:doing overclock my result in demage to system

quote:

Orjinalden alıntı: majaturump

Evet bu anakartın BIOS menüsünde, hemen "load default settings" başlığının üzerindeki menünün içinde o.c. ayarları. ordan CPU o.c. u enable yapcan altta FSB: 200 görüncek onu artırcan. RAM hızlarının ayarlandığı menüde ana BIOS ekranında baştan 3. sıradaki başlık altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 7 Nisan 2008; 22:34:23 >
  • Doğrudur... Ancak o yazı sadece bir uyarıdan ibaret, senin benim gibi acemileri, o.c. dan uzak tutmak için.... voltaj moltaj verip, sonrada anakartı garantiden değiştirmesinler diye

quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

Dedidin gibi CPU o.c. bolumunu enable yapıyorum ama sag tarafta kırmızı yazıyla şu uyarı cıkıyor

quote:

Evet bu anakartın BIOS menüsünde, hemen "load default settings" başlığının üzerindeki menünün içinde o.c. ayarları. ordan CPU o.c. u enable yapcan altta FSB: 200 görüncek onu artırcan. RAM hızlarının ayarlandığı menüde ana BIOS ekranında baştan 3. sıradaki başlık altında.

• quote:

Dedidin gibi CPU o.c. bolumunu enable yapıyorum ama sag tarafta kırmızı yazıyla şu uyarı cıkıyor

quote:

Peki sendeqi bu probLemde şöyLe bi durumda Varmı O yazı oLmasına rağmen o/c yapabiLiomusun yoksa ayarLar kitLenmiş gibimi duruyor ?
    Yani EnabLe Yapmana ragmen o/c menusunden Fsb ayarı yapabiLiormusun ?

• page up tuşuna basmayı denedin mi peki?
  • @HERTZ face:
    Sorun da Oo zaten yazıyı sallayan yokta enter tusuna basmama ragmen FSB degismiyor 200'de sabit nasıl arttırabiliriz
  • quote:

@HERTZ face:
    Sorun da Oo zaten yazıyı sallayan yokta enter tusuna basmama ragmen FSB degismiyor 200'de sabit nasıl arttırabiliriz

NumLock taki Arti eksi Tuşlarini dene veya page up pagedown tuşlarini artira bilirsen F10 a basarak save le ondan sonra zaten kendi reset atiyor..
  • ben bugün 260 fsb verdim üzerine rakamları giriom bilmiorum sendeki nasıl ama +,- de oluyor rakam girmede kafana göre bnm ki de 4800 dü 2500 den 3133 e çıkardım 300 watt psu ile ilk defa oc deniyorum ve galiba beceriyorum çok mutluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancndn -- 9 Nisan 2008; 19:10:03 >
  • cihancndn
    Nasipse bende gigabyteın 780G chipsetli modelinde azda olsa ilk overclockumu yapacağım. Hele bi anakartı alalımda.
  • amd x2 4800 240 fsb de hiç ısınmadan kullanıyorum. daha da arttırmak istiyorum
  • Vallaha ben en son 2.72 de stabil kaldım ama
    ramlerin sağlam olması bende şuan 2.5 de kullanıyorum ramler 667@800 Mhz voltj 26(Biosa göre artırım),ram(24)
    + Gpu 575 Mhz sorunsuz kullanıyorum.fsb 250 ....

ECS A780GM-A 5200 MT Black Series O/c Sorunum Var HeLp me.. :(

edit:Resim ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo_combat -- 11 Haziran 2008; 22:13:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.