Şimdi Ara

Eczacılık, diş, beslenme ve diyetetik yazmayı düşünenler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 beslenme ve diyetetik mezunuyum. Ailem de eczacılar mevcut.(anne baba) En yakın 2 arkadaşımdan birisi diş hekimliği son sınıf öğrencisi. Kuzenim de devlette diş hekimi. Bu sene bu bölümleri tercih etmekte kararsız olanlar burada istediklerini sorabilir.
    Not: ben eusa girip klinik eczacı olmakta kararlıyım. Dusa girip muhakkak kazanacağım diyen eczacılık veya diş hekimliği isteyen adaylar gönül rahatlığıyla yazabilir. Burada vereceğim bilgiler genel olarak özelde veya kendi kliniğinde çalışacak diş hekimi adayları ve eczane eczacılığı düşünenler için olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dişte atama gerçekten sıkıntılı mı?
    Diş okunur mu?
    Özelde ilk seneler sanırım 3-4k maaş veriyorlarmış, bu konularda ve genel olarak diş hakkında yorum yapabilir misin?

• Hocam özelde ilk girişte ne aldığımı gerçekten önemsemiyorum ama zaman geçtikçe hakkımızı alıyor muyuz çevrenizde 1-3 yıllık hekimler veri kariyer gidişatları nedir devlete atanmayı hiç düşünmüyorum

• Dişte atamalar şu anda sıkıntılı. Ancak bu mevcut hukumetin yaptığı saçmalıklardan birisi olarak da düşünülebilir. Muhtemel bir hükumet değişikliği bu kadar açıkta kalacak diş hekimini tahminimce devlete yerleştirecektir ama bu durum görüldüğü üzere sıkıntı. Özelde şu anda asgari ücrete başlayan, sigortası yatırılmayan, sigorta paranı maaşından keserim denilen yeni mezun diş hekimleri mevcut. Tanıdıkları diş hastanelerinin sahipleri ve yöneticileri olan 5 k ya başlayan diş hekimleri de mevcut. Açıkçası şu an biraz kumar oynamak gibi gözüküyor. Diş hekimliğini kazanan kapasiteye sahip bir öğrenci rahatlıkla bir sene mezuna kalıp tıp da kazanabilir. Ben en kötü ihtimalle yarı burslu vs tıp okumayı veya mezuna kalıp tıp kazanmayı tercih ederdim. Ancak yukarıda bahsi geçen diyetisyenlik ve eczacılık bölümlerine göre diş her zaman daha iyidir dersek yanlış olmaz. Eğer bir alternatif üretilemiyorsa diş okunur ama bence zorlayarak alternatif üretilmeli

• Ben de eczacılık son sınıf öğrencisi olarak yardımcı olabilirim.Staj,özel sektör hastane atamaları EUS gibi konularda öğrencilik tecrubelerimi anlatabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben size bir soru sorayım o halde. Ailesinde eczacı olmayan bir aday, eczane eczacılığı düşünüyorsa şu anki şartlarda bu ne kadar mümkün? Benim çevremdeki birkaç yeni mezun hariç hiç kimse istediği ile açamıyor +devir için çok çok yüksek ücretler talep ediliyor?

• respectable_man kullanıcısına yanıt
    Ailende eczacı yoksa veya bir eczane devir alacak paranız yoksa şu şartlarda ozellikle batıda eczane acamazsiniz.Doguda açabilirsiniz çoğu ilde eksik var lakin doğuda böyle bir yatırım yapmak geri dönüşü çok zor olan bir şey.Para manasında demiyorum en kotu eczane 6-7 belki daha fazla para kazanır kazanıyor ben hayatını doğu yaşamına göre adapte etmekten bahsediyorum.Bildigim kadarıyla eczane taşımak için 5-10 yıl arası bir süre gerekiyor bu taşıma esnasında da kontenjan kuralı gecerli yani açtığınız eczane sizin hayatınızı bağlayacak eğer kapatmazsaniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GoodnightANDgoodluck G kullanıcısına yanıt
    Zamanla kendini geliştirdikçe maaşın artıyor. 3 yıldan daha fazla aktif çalışmış bir diş hekimi maaşı şu anki şartlarda 4-5 k arası değiştiği söyleniyor. Ancak çalışırken ileri derecede sömürü düzeni olduğu ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini söylüyorlar.
    18k civarında sıralama bekliyorum. Düşük seviye bir tıp yerine iyi bir diş daha iyi olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8FE7B1F6

Ailende eczacı yoksa veya bir eczane devir alacak paranız yoksa şu şartlarda ozellikle batıda eczane acamazsiniz.Doguda açabilirsiniz çoğu ilde eksik var lakin doğuda böyle bir yatırım yapmak geri dönüşü çok zor olan bir şey.Para manasında demiyorum en kotu eczane 6-7 belki daha fazla para kazanır kazanıyor ben hayatını doğu yaşamına göre adapte etmekten bahsediyorum.Bildigim kadarıyla eczane taşımak için 5-10 yıl arası bir süre gerekiyor bu taşıma esnasında da kontenjan kuralı gecerli yani açtığınız eczane sizin hayatınızı bağlayacak eğer kapatmazsaniz
    Hocam bu soruyu bilerek sordum, bazı arkadaşlar bu şekilde yazınca kasıtlı kötüleme yaptığımı düşünüyorlar. Bir eczacılık öğrencisi olarak objektif yorumunuz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sametk123

18k civarında sıralama bekliyorum. Düşük seviye bir tıp yerine iyi bir diş daha iyi olmaz mı?
    Hocam kesinlikle kumar oynama tıpa git derim. En kötü ihtimalle ortalamayı ilk sene yüksek tutup batıda bir yere yatay geçiş yaparsın. Ve mezun olunca da kafan rahat olur.
  • Diş uçuruma doğru sürükleniyor. Son bir hamle yapılmazsa eğer uçurumdan düşecek.

İçinde bulunduğum mesleği kotulemem iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapıyorum.

Arkadaşlara EUS sınavı hakkında kabaca bilgi vereyim hazır böyle bir konu varken.

Sınavda yaklaşık 12 adet ders var eczaciligin temel derslerinden 15 er soru var ve tüm eğitim hayatınizi test edecek zor bir sınav.Yaklasik 5-6 ay düzenli calismayla günde 6 saat civarı ile bu sınavı kazanan arkadaşlarım var.

Puanlar gerçekten geçen sene düşüktü yanlış hatırlamıyorsam 62 puanla atanan vardı en yüksek 88 puan.300 kişi girmişti 53 kişi tercih yaptı 23 kişi atandı.Cogu kontenjan klinik eczacılıktan 3-4 tane fitofarmasi var ve önümüzdeki sene 2 yeni branş eklenecek deniyor.

Bu sene bulunduğum okula fitofarmasiden biri geldi farmakognozi kürsüsünde eğitim alacak 3 yil.Lablarda hocalara yardım ederek başladı maaşi 5000-6000 arası imiş.Mezun olduktan sonra ne olur bilmiyoruz çünkü program başlayalı daha 3 sene yeni oluyor ve ilk mezunlar bu sene verildi.

Güzel bir alternatif meslek için ama kontenjan çok az kontenjan ve branş artarsa meslek biraz rahatlayacak.

Anladım peki bu 4 5 düz maaş mı acaba yani diş hekimliği prim var sanırım özel sektör, işinin önceden hazır olması ve işverene bağlı,bir yılda yüksek miktarlara ulaşan da biliyorum 3 4 binde kalan da tamamen mühendislik gibi oldu

4 5 net maaş olarak söyledi hocam. Dediğim gibi şu aralar sıkıntılıymış maalesef.
  • Diş Hekimliği ile ilgili sorularda ben de buradayım.

2019 DUS’a 4 bin aday girdi 588 kişi yerleşti.

Merak eden varsa

Araştırma görevlisi + döner alıyorsunuz.

Araştırma görevlisi maaşı 7 bin tl

Döner resto ve protezde 2-3 bin tl

Taşrada vs olmanın dezavantajı da olabilir.

Uzmanlık öğrencileri olan abi ablalarımız 9-10 bin tl/ay alıyor ortalama.

3. Açıktan atama kurası oldu her yıl ortalama 1-1.2k arası atama oluyor.

Uzman diş hekimi olup açıktan atamaya katılırsanız çok daha avantajlısınız.

Konum sınırlandırması olmaması bence Diş Hekimliğinin yaşayan son avantajı.

Şark ve icabsız hiçbir ön koşul olmadan muayene açabiliyorsunuz. Tabi bunun zorlukları da var. Tanınmak vs gibi. Muayeneyi yönetmek de yazmak kadar kolay değil.

Bir gün eczacılığa gelen konum sınırlandırması muayenelere de gelirse bence uçurumdan düştüğü gün olur.

Yakın zamanda Aile Diş Hekimliği hayata geçirileceği planlanıyor. Daire Başkanlığı açıldı Sağlık Bakanlığında.

Ne kadar işe yarayacak bilmiyorum fakat AKP hükümetinin 2023 vizyonu bana vizyonsuzluk kokuyor.

Öyle yani.

Bence ülkenin genel hali kötüydü, son 2 yılda kötüyü geçtim çok kötü.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu başkanlık aile diş hekimliğine dair yıllar sonra gelen ilk şey ama twitter gündeminde yer bulmadı neden anlayamadım en azından o konuda bastırılabilir hatta ilerde tıp modeli gibi her sağlık ocağında düz diş hekimi adsmlerde uzman hekimler gibi bir model olsa nasıl olur acaba tabi bunun özeli öldürme riski de var

Özel sektörde hali hazırda inanılmaz büyük para kazanan diş hekimleri var. Diş hastaneleri sahipleri var. Onlar masa başında mağlup edildiği anda aile diş hekimliği gelir.

Gündem olmamasının sebebi şu 7 bin vs kontenjanları daha yeni görüyor bizim bölüm.

Tuzu kuru olan diş tabipleri kliniklerine kapanmış çok münferit takılıyorlar.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Ne trajik biz de o hekimlerin yönettiği tdb den çözüm bekliyoruz umarım dinsizin hakkından imansız gelir de şu aile diş hekimliği uygulanıp en azından mesleğini önümüzdeki 20 yılı kurtulur biraz olsun sonucta herkesin dusa hazırlanacak parası zamanı yok

TDB denilen kurum, yıllarca bedavaya doktora öğrencisini çalıştırırız ayağı çektiğinden DUS diye bir şey ülkeye yıllar sonra geldi.

Çok şükür ki DUS var.

Bence 588/4000 iyi sayı.

Bu yılki kontenjana da bakalım.

Fakültelere proflar dağılsın da Tıpta Uzmanlık Kurulu bunlara uzmanlıkları da açar.

Aynı fakültede kontenjan artmasın bari farklı fakülteler açılsın yani.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.