Şimdi Ara

Eczacılik vs Veteriner hekimlik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
10.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Septsept -- 11 Ağustos 2021; 0:56:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veterinerlik kontejanii 2300
    Eczacilik kontejani 3300
    Arastitmadan yanlis bilgi vermeyelim

• Hocam öncelikle sinavdaki durumunuz için geçmiş olsun. Ben veterinerlik okuyorum ve sizede tavsiye ederim. Hayvanlarla cok ciddi bir probleminiz yoksa rahatca alisacaginiz dusuncesindeyim. Okumak evet oldukça zor fakat azimli olursanız 5 senede rahatça bitirilebilecek bir bölüm. Ama gerçekten çok azimli olmaniz lazim bir yerden sonra bu azminiz sönüyor ve gecsem yetere dönüyor o zmanda kalmaya başlıyorsunuz. Zor sayilmasininin bir sebebide gelen öğrencilerin kapasitesi genelde ya calisarak oraya gelebilenler ve yatarak gekenler var bu iki grupta okumakta zorlaniyor. Is imkanlarina gelecek olursak burda 30a yakin dal var size hepsini anlatamayacagim ama kendinize uygun bur dal bulacağınız kesin. Kendi kliniğinizin yaninda bile büyük şehirlerin hayvan hastanelerinde uzmanliginiz uzeirne calisirsinjz ki bunun yaninda cok farkli alanlarıniz var, virolog, gıda farbirkalari, denetleyici personeler, hayvan üretim çiftlikleri, su ürünleri ve daha aklima gelemeyen pek cok bölümu var. 40-45 k ile veterinerlik tercih etme konusuna gelirsek bu sizin için + olabilir veteriner fakültesine ilk 3 le girerseniz 750 tl yök bursu alıyorsunuz. Ama ankarada ve istanbulda ilk 3e girme imkaniniz düşük. Gelecek yillara gelirsek su anda is imkani artan nadir bölümlerden birisi. Hem devlet tesviki hemde hayvancılığa olan yonelimin artmasinin yaninda bati tarafında pet kültürunun de gelismesi bunlara örnek. Okurken sosyal hayatınızın olmamasida tamamen uydurma bir arkadasimin pek sosyal hayatı yok oda isi psikopatliga döküp bütün derslerden aa alıyor. Hocam elimden geldiğince konuyu aydinlatmaya çalıştım umarim tercih zamanında dikkate alirsiniz. Ayrica yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa yazmanız yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eruvetos -- 11 Temmuz 2019; 13:3:6 >

• Eruvetos E kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlik hocam gercekten çok ferahlatıcı bir yazı olmuş.
    Hocam elimden geldiğince çalisacağim zaten tek başima ayri ev tutacağim kafam rahat olacak.
    Ayriça burs konusunu ilk kez duyuyorum kesinmi bu ilk 3 mevuzsu?Bir sürü kriteri falan filan vardır gibi geldi bana .
    Zaten tercih edeceğim yer izmirde yeni açilan dokuzeylul olacak.O da bu yıl 110 120k civarı falan kapatır diye düşünüyorum.Bir ihtimal ilk üçte girebilirim.

• Hocam ben İstanbul üniversitesinde veterinelik okuyorum Eruvetos hocamın dediklerine katılıyorum. Biraz azimle veremeyeceğiniz ders yok. İlk iki yada üç sene gittiğiniz üniversiteye bağlı olarak klinik öncesi denilen kısmı görüyoruz. Biyokimya fizyoloji histoloji anatomi gibi dersler. Geçen sene 40k civarındaydı birinci giren arkadaş. Ankara ve İstanbul'u araştırıp öyle tercih yapan bence. Çünkü hocalar ve üniversitenin klinik ve laboratuvar imkanları çok önemli. Yeni açılan bir fakültede herşey tam olmayabiliyor ne yazık ki.

• Tabiki eczacılık net yani kıyas yapman bile ilginç. Veterinerlik kolay iş değil çok yakınım veteriner az çok biliyorum rezillik gecesi gündüzü yok eczacılıkta en azından kendini toparlayıp bir dükkan açarsan daha iyi olur diye düşünüyorum en basitinden bir adı var yani .
  • Hocam oyle eczane açmak kolay değil artık. Kontenjana bağlı. Illa büyükbaş veterineri olacak da değil. Pet veterinerliği de gayet kazançlı ve prestijli iyi yaptıktan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nexus6a -- 11 Temmuz 2019; 16:34:25 >
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Meslegin gidisati hakkindaki bilgiyide mi vet. Hekimlerinden aldın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • havarkorkmaz3400 H kullanıcısına yanıt
    Evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne geldiyse başımiza isme aldanmaktan geldi zaten.

• Septsept kullanıcısına yanıt
    Yazma kardeşim allah allah ya sanki elinden tutup zorla eczacılık yazdırıyoz..!
  • Niye bu atar?Size bir şey demedim.Genel olarak konuştum

• Septsept kullanıcısına yanıt
    Atar yapan sensin kardeş yazdığını oku önce .
  • O sıralamayla vet yazarsan emin ol ki seneye veterinerlik fakültesine gidersen okurken bidaha hazırlanırsın en iyisi ankara ingilizce vet o da 53k da sanırım aradaki farka bak.
    Mühendislik alanına yönelebilirsin aklında en başından vet olsaydı durum çok farklı olurdu ama sevmeden bişey yapmak zordur bence ki o fakültenin adı geçtimi heycanlanmıyorsan türkiyenin en zor bölümü olarak anılan veti çok zor sıkılarak atlatırsın hocam iyi şanslar.

• babam zenginse %50 burslu ozel diş yaz 3.sene basinda kesin gecis yaparsin dogu tarafına . calismana gore ilk senede gecebilirsin
    hemsirelik yaz stratejik dusun . kpss 70 atanma 4-5k maaş.rahat okul hayatı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 12 Temmuz 2019; 8:47:24 >
  • Malesef hocam o kadar iyi değil durumumuz.

• hocam vet ol. köylerde baytarlık yaparsın iyi para var.

• Bekobeko19005 kullanıcısına yanıt
    Hocam baya baya vete kaydım gibi buradaki yorumlardan sonra.
    Neden eczacılık sizce?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.