Şimdi Ara

Eczacılik vs Veteriner hekimlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
10.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eczacılık ve veterinerlik arasındayım 40 binlerde bir sıralama bekliyorum.
    Iki mesleğede ilgim yok 3.yılımdı ve sınava hasta girmem ve aşirı heycan yapmam hayalim olan bölümden cok uzaklara attı beni.

Veteriner hekimliğin iş imkanı garanti gibi olması cezbedici fakat zor iş ,zamanla alışırım hayvan pisliğine falan diye gidecem gidersem.Özel sektörde kazancı da genel olarak sıralmasına oranla çok yukarlarda.İşin herkes tarafindan rahatca yapılamıycak olmasi ve rahat yaşam isteği bunda büyük etken diye düşünüyorum.Vet okursamda aileme çok yakın olucam bunuda bir avantaj olarak görüyorum.

Eczacılik için konuşursam iş garantisi yok tam olarak ama genede kimsenin kolay kolay işşiz kaldığıni görmedim.Dükkan devri alacak kadar param yok.Olursa devlet kademesinde ya da firmalarda falan çalişılabilirim.

Dediğim gibi hangisine gidersem içim buruk gideceğim ama realist bakmanızı istiyor ve kendi görüşlerinizi merak ediyorum.Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

Tercihimi vetten yana kullandım ve iyiki seçmişim diyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Septsept -- 28 Temmuz 2022; 12:37:8 >

• Veterinerliğin önü daha açık gibi ama çok zor bölümmüş haberin olsun
  • Veterinerlik yapabilirim diyorsan onu tercih etmen daha iyi kendini gelistirme cerrahi alana kayma gibi imkanlarida var
  • Bence de veterinerlik
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam bana da öyle geliyor.
    Ama içime oturan şey ecza devlette 45 binlerde veterinerlik 190 binlerde falan kapatıyor.Bu sıralamayla vet yazmak da biraz koymuyor değil.
  • İlgin yoksa yalvarırım veterinerlik yazma. 2 kedim var, hayvanları ve isini sevmeyen veterinerlerden cok çektim. İlgi duymadan yapılacak is degil.
  • Septsept kullanıcısına yanıt
    Hocam aliskanliklar kolay terkedilmiyor eczacilik da 2013 de cikan eczane yasasi etkilerine gecen yil gostermeye basladi 2017 de 36k ile kpatamisti 2018 de 45k ile kapatti bu yil 55-60k arasi kapatacak buyuk ihtimalle onumuzdeki 3-4 sene siralama olarak en cok gerileyen bolumlerden biri eczacilik olacak cunku meslegin durumu ortada
    Veterinerlik olarak siralamanin gerilerde almasi sizin icin muhtamelen avantaj olacak hem kpss de hemde yuksek lisans ales vb. sinavlarda rakiplerinizin onunde olmaniz muhtamel ayrica veteriner maasida devlette 5.5-7.5k arasi degisiyor bazi kurumlarda yurtdisi gorevleri falan oluyor ayrica yazdigim gibi cerrahi avantajlariyla adinizi duyurmaniz yada ciddi kazanclari olabilecek bir bolum tabiki şans ve çalismaya da bagli
    Mesela bir tanidigim kimya muhendisligi okuyordu hazirliktan sonra birakip siralamasi okudugu bolume gore cok daha dusuk olan hemsirelige gecmisti gecen yil bitir bitirmez guzel bir sehre atandi maddi manevi olarakta gayet mutluydu
    Baya şey yazdim hocam iyice dusunup karar verin ama çokta kafaniza takmayin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ECZACILIK VS ODYOLOJİ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • azadutyun kullanıcısına yanıt
    Ilgim malesef yok ama ülke sartları .
    Ama önüme gelen bi hayvana yardım etmiycek kadar karaktersiz biri değilim.İşimi gerektiği şekliyle yapmaya çalışırim diye düsünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Septsept

Ilgim malesef yok ama ülke sartları .
    Ama önüme gelen bi hayvana yardım etmiycek kadar karaktersiz biri değilim.İşimi gerektiği şekliyle yapmaya çalışırim diye düsünüyorum
    Hocam o is öyle değil bakın cidden cok zor bir bölüm ve is. Önüne gelen hayvana yardım etmek degil olay yani bir veterinerle veya öğrenciyle konusun. Sevmeden ilgi duymadan kesinlikle yapılamayacagını düsünüyorum. En son veterinere gittiğimde bi kedi deli gibi saldırdı adama ama adam isine ve hayvanlara o kadar asık ki bi saat ugrastı hayvanı sakinleştirdi. Her gün böyle hastalarınızın oldugunu düsünün. Agzı dili yok ve derdini anlayıp care oluyorsunuz. Akademide ilerlemek isterseniz yine de ilgi duymak lazım. Lütfen önü daha acık diye yazmadan önce tekrar düsünün, mutlaka alandan insanlarla konusun fikir alısverisi yapın. Puanı düsük diye kimse ciddiye almıyor belki ama cok cok kıymetli ve zor bir meslek.

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağ ol öncelikle,eline sağlık.
    Benim niyetim aslinda akademisyen olarak ünide kalmak yada kpss ama bu tabiki kesin değil bu yüzden iş sahasına çikmayı da göze alarak yazıyorum.
    Yazdıkların kafamdakileri destekledi hocam teşekkürler tekrar :)
  • şüphesiz veterinerlik
  • azadutyun kullanıcısına yanıt
    Veterinerlerle görüşeceğim zaten hocam.Tahmin ettiğim zorlukları yaşamakla arasinda büyük fark olacağını biliyorum.Sonuçların açıklanmasıni bekliyorum bakalım artık :)
    Teşekkürler yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Septsept

Veterinerlerle görüşeceğim zaten hocam.Tahmin ettiğim zorlukları yaşamakla arasinda büyük fark olacağını biliyorum.Sonuçların açıklanmasıni bekliyorum bakalım artık :)
    Teşekkürler yorumunuz için.
    Rica ederim. Her seye ragmen ben bu yola bas koyacağım dersen haber ver lütfen hala icime sinen bir veteriner bulamadım :D
  • Veterinerliğe ilgin yoksa okuma 7 yılda belki bitirirsin okulu pet açarım gibi hayalin varsa da çevre lazım ayrıca mesleğin gelecek 5 yıldaki gidişatı pek iyi değil
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Çalışma alışkanlığim ve calısma ortamım iyi 45 binlerden çok daha iyi bir sıralamayi hak ediyordum ama bu konuyu uzatmak istemiyorum.
    Ayrıca 5 yilda bitiririm diye düşünüyorum.
    Her meslek artık kötüye gidiyor malesef.
    Hocam sene içerisinde veterinerlik düşünmüştüm en az 10 veteriner hekimle bizzat görüştüm sadece 4 tanesi 5 yılda bitirmiş hepsinin ortak sözü eğer ilgili değilsen okulu uzatmayı göze al oldu bölümde hiç bir sosyalliğimiz olmuyor dedi çoğu ki bu da bölümden uzaklaşma sebebim 2 haftada bir sözlü mü sınav mı ne oluyormuş gerçekten ilgili değilsen seçme o sıralamada çok güzel bölümler var biraz daha düşün bence
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Güzel dediğiniz hangi bölümler mesela hocam?
    Hocam şuan ilgi duymamam hiç sevmiycem anlamına gelmiyorki.
    Zaten dersler ilk 3 yıl çok teorik üzerineymiş.Bi şekilde geçerim.
    Okulu uzatacağımı kolay kolay sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Septsept -- 11 Temmuz 2019; 0:9:54 >
  • Veteriner fakültesi tâbi.Eczacilik ne yazık ki öldü .
    Kardeşim sen de Ankara veterinerliği tercih et kaçla kapattığını napacaksin ?
  • Eczacılık tabi. Kendin diyorsun 130 lara kadar veterinerlik var veterinerlik mezunu daha fazla olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.