Kimisi diyor tıpcılardan iyi kazanıyorlar aylık min 50k kimisi diyor önü kapandı bitti sizce yazılır mı hacettepe marmara mezunu eczaci da işsiz kalmaz diye düşünüyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthkafir -- 26 Temmuz 2022; 2:5:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Eczacılık yazılır mi
-
-
ne alakası var marmara mezunu ile? dükkan açarken mezun olduğun üniversiteye mi bakıyorlar?
-
olay sadece eczane açıp oturmak değilki ilaç sektöründe , sanayide vs çalışmak gibi başka alanlar da var tabi o zaman bu paraları kazanmak daha zor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sosyal ilişkilerin iyi değilse yazma+çirkinsen hiç yazma+artık dükkan açılmıyo
İlaç üretmek istiyosan kimya müh yaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reynaaa10 -- 26 Temmuz 2022; 2:8:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eczacılık şu anda dükkan açmak için değil akedemisyen olmak için mantıklı
Büyük illerde dükkan açılmıyor olabilir suanlik ama sıkça devretme olayı oluyor. Ayrica Büyük iller dışında da dolmuş değil tabi mezun olana kadar ne olur idk
Paran var mı varsa o kadar yaz
Ama ben dükkan alcağıma o parayla yurtdışında üni okurdum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O eskidendi yavrum be 2010 yılından önce falandı yani kendi yerini aç paraya gömül. Artık hemen hemen eczacılığın dengi kimya mühendisliği. İlaç firmaları bile kimyacıları tercih ediyor.
Up
Dükkan olayı eskide kaldı. Şimdi sen bölümü yazıp mezun olana kadar hiçbir yer kalmaz neredeyse. Farklı alanlara kayarım dersen yaz ama dükkan için yazma.
dükkan acmak zor bizim ilçede açamıyorsun çünkü dolu awk
-
Bir eczacı ile konuştum oda dükkan açmayı biraz ertele sanayi alanlarinda kendini geliştir ilac üretim kısmına vs geç dedi . Bende öyle düşünüyorum kimya müh ün ilac konusunda eczaci kadar yetkisi yokmuş bu arada
işsiz kalırsın %98 yazma
Yazılır tabiki hele bide kendi eczaneni açtımmı mis gibi
Hacettepe eczacılık mezunu olarak 2020-2022 arasında mezun olanlardan pek işsiz kalanını görmedim arkadaşlarım arasından. Ancak şu var ki ben 2015 hacettepe eczacılık girişliyim, bizim dönemimizde 30 kadar olan eczacılık fakültesi mezun olurken 70lere çıktı. Neredeyse 1.5-2 kat daha fazla mezun veriyor (aldıkları kontenjanlara göre). Yanlış biliyor olabilirim ancak yıllık 2500 kişiyi geçik mezun veriyor fakülteler. Serbest eczane sayısı ise 35 bin civarında. 6 yılda eczane devralabilecek konuma geleceksin, (5 yıl eğitim + 1 yıl yard. eczacılık) kısacası, talep çok fazlalaşacak ama yeni eczane açılamayacak bir sürü yönetmelik var (3500 nüfusa 1 eczane sınırlaması gibi, ayrıca devraldığın ruhsatın taşıma vs hakları da sana geçmiyor devralmak risk olmaya başladı). Bölümü yazacaksan bile serbest eczane işinin her zaman ikinci planda olacağını kabul ederek yazmalısın. Ha ama sermayen güçlüdür her yıl devredilen onlarca eczane var basarsın parasını alırsın ona bir şey diyemem. O ayrı bir konu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
siz mezunsunuz sanırım. acaba siz ne yapıyorsunuz şu anda ?. ek olarak bu bölümün yurt dışı olanakları nasıl, çalışma olanakları nasıl neler yapılabiliyor bilen birinden dinlemek isterim. iyi günler dilerim
-
Eczane devralmak falan gibi bir planım yok şuanlik ilaç sanayide çalışmak istiyorum dediğiniz mezunlar nerelerde çalışıyor bir bilginiz var mi
Merhaba kusura bakmayın nöbet vs derken hiç bakamadım. Yurtdışı olanağı var, ancak yeterlilik sınavına girmelisiniz. Her ülkenin farklı. Amerika'da ekstradan bu sınavdan sonra eyalet bazında tekrar sınava giriyorsunuz. Tecrübem olmadığı için ne desem yanlış olur, Türk Amerikan Eczacılar Birliği var, okulu yazdıysanız ve tutarsa onlardan bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Başka ülkelerde durum nedir bilmiyorum. Kazanç açısından İsviçre ve Amerika eczacılara en yüksek maaşı veren ülkeler.
Yurt içinde okul bittikten sonra 1 yıl yardımcı eczacılık ya da kamu görevi yapmak zorundasınız. Daha sonra 3500 nüfusa 1 eczaneden daha az eczane düşen bir yere eczanenizi açabilir ya da eczane devralabilirsiniz. Devir ücretleri her sene daha da artıyor çünkü devredilecek eczane gittikçe azalıyor, yeni mezunlar geldikçe ücretler artmakta.
Kamuda bir hastanede, SGK'da, TİTCK'da, Sağlık Bakanlığında/Müdürlüklerinde çalışabilirsiniz. Genel anlamda kazançlar serbest eczaneye göre daha düşük o yüzden en çok tercih edilen sektör serbest eczane sahibi olmak.
Arkadaşlarımdan ilaç şirketlerinde çeşitli pozisyonlarda çalışmaya başlayanlar oldu, kendi eczanesini açan oldu, hastanede çalışan da var, şu an hala ikinci eczacı olarak maaşlı şekilde serbest eczanede çalışanlar da mevcut.
Geç cevap için üzgünüm umarım hakkınızda iyi olacak bir tercih dönemi geçmiştir sizler için.
-
Bir üst mesajımda yazdım detayları, geç cevap için tekrardan üzgünüm.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X