Şimdi Ara

Eczane İçin Hızlı Ama Ekonomik Toplama Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Eczane açıyoruz. Bunun için 2-3 tane aynı sistem bilgisayar alacağız. Hızlı bir şekilde reçete girebileceğimiz, donmayan kasmayan 1000 TL maliyetli bir sistem istiyorum. Monitörüm var.

Oyun vs. gibi işlerde kullanmayacağız. Arada youtubedan video açarız o kadar. Önemli olan beni yarı yolda bırakmaması.

• Tavsiyem all-in-one bilgisayarlar.Hem yer kaplamaz hemde şık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Eczane İçin Hızlı Ama Ekonomik Toplama Bilgisayar
  • g4400 + h110 anakart + 8gb ddr4 ram + 128gb ssd + 500w psu lu kasa ..1000 tl altına gelir..

itx kasa + itx anakart alırsan--> 200-300tl masrafın artar ama daha az yer kaplar daha pratik şık olur..
  • frhtmglkc123 F kullanıcısına yanıt
    Mini Atx bir sistem neredeyse sıfır yer kaplar monitörün altına yada arkasına koyabilirsiniz rahatlıkla Sizin yapacagınız işlemler için rami fazla tuttum donmaz kasmaz
     Eczane İçin Hızlı Ama Ekonomik Toplama Bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 5 Ekim 2016; 23:28:35 >
  • Kasa fanları için mutlaka fan filtresi alın, uzun süre sıcaklık ve ses sıkıntısı yaşamazsınız. Ama filtreler arada bir temizlenmeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.hepsiburada.com/lenovo-s20-f0ay0051tx-intel-celeron-j1900-1-6ghz-2-0ghz-2gb-500gb-19-5-all-in-one-bilgisayar-p-BD601705?magaza=expertoptanci

Mis gibi sistem isinmaz etmez pasif sogutmali kasa derdi yok elk tuketimi yok tercih edilmeli diye dusunuyorum

• Öncelikle hayırlı olsun. Kazancı bereketi bol bir isyeriniz olur umarım.

All in one bilgisayarlar arıza yaptı mı tamiri zor ve olur. Bence de en uygunu m-atx sistemler. Bir alternatif de şu: Monitörün şık durmasını ve yer kaplamamasını istiyorsanız tavsiyem şudur; tezgahın bir bölümünü bilgisayar için ayırın, tezgahtaki mdf yi ekran sığacak şekilde kestirip ekranı tezgaha ve yere paralel olacak şekilde oraya oturtun üstünü de tıpkı masa gibi camla kapattiginizda on numara beş yıldız olur. Tezgahın altına da kasayı koyarsınız böylece hem kibar durmuş olur hem de tozdan kirden, meraklı vatandaşlardan korumuş olursunuz. Çoğu eczanede bu sistemi gördüm. Çok kullanışlı ve kibar durduğunu düşünüyorum.

Kasa olarak da tavsiye veren arkadaşlar güzel sistemler yazmışlar bu fiyata en ucuz alınacak sifir sistem g4400 + h110. Ssd mutlaka olmalı. Ancak 8 GB ram gereksiz.

• whattheayran kullanıcısına yanıt
    Ben eczaciyim 8gb uzeri eczanede kullsnilabilacak bir program yok..8gb fazla fazla yeter..tavsiye ettigim itx sistem gayet duzgun oldu..itx olmasindan vazgecilirse mATX sistem 300tl asagi toplanabilir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • all in one düşünmüyorum. Monitörüm var zaten. Bilgisayar da tezgahın arkasında kalacağı için pek sorun yok şıklık ve görüntü bakımından. Sadece Eczanem diye program onu kullanacağım, arada youtube, office programları o kadar. H110M zaten aklımda vardı iyice yattı aklıma. Bir işlemcide aklım takılmıştı pek bilmediğim için g4400 benim işimi görür gibi. Ekran kartı almaya gerek var mı sizce.?
    o zaman mATX anakart ve kasa alırsın..bide ekran kartı almana gerek yok g4400 o/b vga yeterli.. SSD almanda hız acısından fayda var..eczane programları hep database ve yogun harddisk kullanan programlar..
    ana bilgisayara extra dahili 1TB-2TB hdd al.. kullandıgın database sürekli onda yedeklensin olası bir göçme durumunda mağdur olma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 6 Ekim 2016; 10:22:44 >
  • Teşekkürler. Bu arada işletim sistemi ayrı bir maliyet olacak. Onu hiç katmadık bile.
  • whattheayran kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler İnşAllah istediğimiz gibi işlerimiz olur. Tavsiyen için teşekkürler
  • Lisans olayını şu şekilde çözebilirsiniz. Reklama girdiği için direk link veremiyorum ama gittigidiyorda birkaç tane satıcı uygun fiyata (70-80 TL) oem Windows 10 lisansı satıyor. Kendim 2 3 makinama bu lisanslarla kurdum Windowsu 1 yılı aşkın süredir problem yok. Hem denetlemelerde vs. sorun olmaz hem de sürekli update alırsınız bilgisayarınız temiz kalmış olur.

Bir de eğer aynı konfigurasyon ile birden fazla makina toplayacaksaniz birine kurulum yapıp, programları driverlari vs. yükleyip macrium reflect Free ile sistemin imajını alıp diğer makinelere de zahmetsizce kurulum yapabilirsiniz. Göçme vs. durumlarında da imaj iş görür.

• windows 10 alacaksın ama office için para verme open office yada benzeri ücretsiz bişey kullan..
  • gittigidiyordan almak daha mantıklı geldi.
  • Turbo açtı zannetim konuyu varya
  • http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h110m-pro-vd-intel-h110-soket-1151-ddr4-2133mhz-vgadvi-anakart.html#genel-bakis

Bu uygunmdur ana kart için h100 bir sürü modeli var içinde fiyat olarak bu iyiydi
    Bu birazdaha büyük olanı bizim tavsiye ettigimiz daha ufak mını atx kasada ona göre ufak oluyo ve yer kaplamıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.