selamın aleyküm arkadslar öncelikle bildiginiz gibi benim arbamda bir tesisat vardı ve onu sattım simdi edison anfi almayı düsünüyorum ve buna bass secmek en önemlisi tabi kickerl5 istiyorum acıkcası ama oda nette cok pahalı l5 38 cm almak istiyorum buda nette 399 ytl buna orj. kabinide eklersek 499ytl falan yapıor ama ben sahibindende gezinirken alphasonik die bir basa rastgeldim fiyatıda 280ytl(kampanyalı fiyatı die yazıo nrmal fiyatı 350yazıo) 30cm 700rms bu bass audiobahn firmasında üretiliyomus bildigim kadarıyla ve tr yede alpine getiriyomus ikiside kendini belli etmis bir car audıo firması ondan aklıma yattı aslında sizce nasıldır iimi bir bassdr memnun kalırmıyım kullanan yada bilen arkadaslar varsa yardımcı oolurlarmı simdiden tesk.
Eğer o ampliden verim almak istiyorsanız en fazla 2ohmluk bir subwoofer almanız gerek. 4ohmda zaten fazla bi güç veremez,1ohma da iniyor aslında ama pek stabil çalışacağını da zannetmiyorum açıkçası.2ohm bi woofer sizin için en temizi olacaktır. 2ohm woofer derken tabii ki çift bobin 1+1 veya 4+4 de olabilir.
ölede zaten iste bu anfi 2ohmda 700wrms veriyor bu basssda öle 700w rms tam uyuyusuyor ama iste bass nasıldr pisman olurmuyum bilemiyorum aslında bu anfiyle 1 ohmda l5 besliyen cok fazla kisi var hatta bnm bie abimde besliyor
Valla hocam alphasonik diye bi marka duymadım,görmedim,dinlemedim,bilmiyorum... Güvendiğim markalardan pek şaşmam,siz de eğer o ürünü almayı düşünüyorsanız kendi arabanızda bi şekilde dinleyerek alın,sesini dinlemeden bilmediğiniz ürünleri almayın derim.
saolasın hocam gene ozaman benim secimim kickerdan olucak galiba :D bide kicker l5 alırsam mecbur 2+2ohm alıcam 1 ohmda giricem artık ne yapalım 1000wrms vermiyosa genede artık 800wrms falan veriodur yaa besliyen olduguna göre abi bide buna kapasitör lazım kapasitörden fazla anlamıyorum 1 farad kapasitör yeterli olurmu sizce yardımcı olurmuusunuz
quote:
Orjinalden alıntı: sarisinan
saolasın hocam gene ozaman benim secimim kickerdan olucak galiba :D bide kicker l5 alırsam mecbur 2+2ohm alıcam 1 ohmda giricem artık ne yapalım 1000wrms vermiyosa genede artık 800wrms falan veriodur yaa besliyen olduguna göre abi bide buna kapasitör lazım kapasitörden fazla anlamıyorum 1 farad kapasitör yeterli olurmu sizce yardımcı olurmuusunuz
Açıkçası 1 Farad kapasitörler genelde süs amaçlı kullanılır,yani pek de faydası söylenmez ama elbette ki yararı olacaktır.Genelde sağlam sistemlerde ciddi faydası olması açısından 4 Farad civarı kapasitörler kullanılır,veya 4 tane 1Faradlık kapasitör kullanılır v.s
Siz de isterseniz 1Farad'lık kapasitör alabilirsiniz tabii ki yararı olacaktır ama çok uçuk bi voltaj dengeleme performansı beklemeyin.
Kicker L5, 750 watt rms 4+4 olanından. 2 ohm da iyi verim alabilrisin.
kardeş şimdi sen bası nerde kullanacaksın cam önü kullanacaksan vibe al derim 550 rms 1600 peakk tabi senin kararın ortalığı sallamak istiyosan sana güzel bi anfi markası ve subwofer söleyimmm SOUNDMAG böle bi anfi var 359 dolar 1500 rms veriyo 1 omda 2 tane güzel rms değerlerini güzel ayarlarsannn süper çalar camları indirirsin
abimin araçta sierra 1200 d 2 adet l7 1000 rms 2000 peak 2 tane jbl 75,4 anfii 1 tkm jbl mid tiz ana ünite pioneer 8650 arka cam bommm yolaa fırlattııı o biçiiiimm
ya kusura bakmayın beyler ne zamandır girmiyodum foruma bide simdi yeni konu actım ben konuyu caraudıoya actım sanıodum simdi bende punto aldım ona bass arıyorum yeni konu acmstımzaten orda ayrıntılı yazdım kusura bakmayın nyaa harbiden simdi ne yapsak anfi olarak ed1000a kullanıcamda HERTZ HX380D OLURMU O NASILDIR 2 ohmda bu anfiyle full perf. besleyebilirmiyim
quote:
Orjinalden alıntı: emrahdeniz06
kardeş şimdi sen bası nerde kullanacaksın cam önü kullanacaksan vibe al derim 550 rms 1600 peakk tabi senin kararın ortalığı sallamak istiyosan sana güzel bi anfi markası ve subwofer söleyimmm SOUNDMAG böle bi anfi var 359 dolar 1500 rms veriyo 1 omda 2 tane güzel rms değerlerini güzel ayarlarsannn süper çalar camları indirirsin
abimin araçta sierra 1200 d 2 adet l7 1000 rms 2000 peak 2 tane jbl 75,4 anfii 1 tkm jbl mid tiz ana ünite pioneer 8650 arka cam bommm yolaa fırlattııı o biçiiiimm
blackair 2yi pandizotta kullanıyor soundmag anfinin 1500watt rms vereceğine inanıyor vede bu anfiyle beslediğin aracın camlarını indiriyor daha öncedende cam indirme tecrübesi var çok güzel sallamış yaa adamlar yurt dışından getirdikleri tanesi 2000 watt rms olan 46cm boyutundaki dev hoparlörleri kullanıyor 2tane dobloda aracın heryeri rahat 10cm hareket ediyor fakat camlarda kırılma yok ama arkadaş 2 tane l7 ile camları yola atıyor garip yaa geçen bende 2 tane w-gtiyle arabanın kapıları uçurdum biliyonnubi ara getirde arabayı kapıştırak
quote:
Orjinalden alıntı: 2_Fun
quote:
Orjinalden alıntı: emrahdeniz06
blackair 2yi pandizotta kullanıyor soundmag anfinin 1500watt rms vereceğine inanıyor vede bu anfiyle beslediğin aracın camlarını indiriyor daha öncedende cam indirme tecrübesi var çok güzel sallamış yaa adamlar yurt dışından getirdikleri tanesi 2000 watt rms olan 46cm boyutundaki dev hoparlörleri kullanıyor 2tane dobloda aracın heryeri rahat 10cm hareket ediyor fakat camlarda kırılma yok ama arkadaş 2 tane l7 ile camları yola atıyor garip yaa geçen bende 2 tane w-gtiyle arabanın kapıları uçurdum biliyonnubi ara getirde arabayı kapıştırak
araba 126 bis olabilir hocam camın fitilini sokmus sonra yolda tam kızlar geçerken son sese dayamıştır.
Yarışmaya katılan araçlar bile normal camı fırlatamıyor sen nasıl fırlatıyorsun camı?Onlarda özel esnek cam kullanılıyor ama normalde bile cam fırlamıyor.Yolda otobanda 100 km üstü giderken oluşan rüzgar basıncıyla cam fırlamıyorda,senin gidip c serisi bası free air'miş gibi mdf üzerinde kullandığın zamanmı fırlıyor cam?İlgin doğrusu.İyi yazmışsın...
arkadaşlar bizim kuzunin araçta edison 1000a vardıı arka pandizotta 4 tane pioneer 305f vardı artık düşününn 1000 rms vermezz.. bu sistemi sattık 2* sierra 1200d 1200 rms 2 ohm 2* kicker l7 1000rms 2000 peak 8650 ana ünitee arka camı fırlattıııtık doğanın
Yaa gerçekten hiçbirinizi anlamıyorum. Arabaya sağlam tesisat kurduysanız kurdunuz tamam araba titredi doğaldır. Ama camla alıp veremediğiniz nedir? neden tesisat yapınca ilk camları patlatmaya çalışıyorsunuz? onun yerine amacınız kaliteli müzik dinlemek olsa kötü mü olur? dışarıya dinletmekte amacınız olabilir verin sesi bulunduğunuz yer dinlesin ama cam fırlatmak istiyosanız gidin trafiğe kapalı yerlerde deneyin. İnsanların içinde yada trafikte denediniz nasıl olsa patlamaz diye ama diyelimki camların fitileri düştü siz görmeden. Ve açtınız sesi arkadada yayalar geçiyordu o cam onların üstünde patlıycak sizce hoş mu olur? bunun hesabını kim vericek? bi insanın canı bu kadar değersiz olamaz bence. Onun için birakın şu cam mevzusunu sadece kaliteli müzik dinleyin hatta camları sağlamlaştırın ki çıkmasın yada patlamasın diye...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme