Şimdi Ara

'Edifier S730' İçin Alternatif Uydu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Edifier S730 u televizyon için aldım, wooferdan inanılmaz derecede mutluyum. Ama uydular oldukça kaliteli olmakla beraber hedefimin altında (çok net tiz ve mid) kalıyorlar. Çözüm olarak bir çift HIFI uydu ile değişiklik planlıyorum. Aklımda şuan yamaha NS-333 modeli var. Fiyat/performans olarak zirvede. Ancak iki ürünün özelliklerinin birbiriyle kullanılmaya uygun olup olmadığı konusunda deneyimli arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var. Ayrıca bu model olmasa bile hangi markanın, hangi modelini tercih edebilirim ? Şimdiden açıklamalarınıza teşekkür ediyorum.

Yamaha NS-333
    http://www.eniyiteknoloji.com/NS-333-NS-777555-ICIN-SURROUND-HOPARLOR-1-cift-FIRSAT-URUNU,PR-34039.html?ref=idealfiyatrehberi

Edifier S730
    http://www.hepsiburada.com/Liste/edifier-s730-21-300-watt-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd847525&categoryId=256

• verdiğiniz linkteki hoparlör kaliteli fakat edifierle uyumlu değil 60 watt RMS değerine sahip oysa edifierin çıkışı 75 RMS,buda alacağınız hoparlörlerin zarar görmesine neden olur.ayrıca bu hoparlörlerin OHM ları da uygun değil 6 OHM diyor edifierin çıkışı ise 4 OHM dur yani bu hoparlörler olmaz, dediğim kriterlere uyan bir hoparlör bulursanız uyar.iyide performans alırsınız edifierin anfi çıkışı baya güçlü ben az kalsın bir hoparlörü yakıyordum ama kurtardım
  • Teşekkürler, şuan denemek için elimde atıl duran 6 ohm 40 watt lık arçelik müzik setinin hoparlörlerini bağladım ve orjinallerine göre bunlar bile kayda değer kalite artışı sağladı. Tabi 4-6 ohm yüzünden statik gürültü daha fazla (tıslama). Yakında denon 1611 ve bir çift ön ile bir orta hoparlör alıp edifier in subwooferını set haline getiricem.
  • Elimde 1çift müzik seti kolonu var 90W 8ohm bunları s730 bağlasam daha iyi ses alabilir miyim yoksa performans düşer mi ayrıca sisteme bir zarar verir mi
  • Edifier amfisi 4 ohm ise 6 yada 8 ohm hoparlor baglayabilirsiniz zarar vermez. Amfinin cikisindan daha dusuk ohm baglarsaniz (mesela 2 ohm) o zaman zarar gorebilir.

Yalniz edifier in cikislari bu hoparlorleri tam besleyemez gucsuzdur. Ayrica direncleride daha yuksek olacagi icin araba kullanirken hem gaza hem frene ayni anda basmak gibi bir sey olur.

Yapacaginiz en mantikli sey ses kartinin fronta ayri bir amfi ve hoparlor takimi baglamak olacaktir. Edifierin frontlarini ise rear surround olarak baglarsiniz bu sekilde 7.1 sisteminiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 31 Ocak 2012; 15:18:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Edifier amfisi 4 ohm ise 6 yada 8 ohm hoparlor baglayabilirsiniz zarar vermez. Amfinin cikisindan daha dusuk ohm baglarsaniz (mesela 2 ohm) o zaman zarar gorebilir.

Yalniz edifier in cikislari bu hoparlorleri tam besleyemez gucsuzdur. Ayrica direncleride daha yuksek olacagi icin araba kullanirken hem gaza hem frene ayni anda basmak gibi bir sey olur.

Yapacaginiz en mantikli sey ses kartinin fronta ayri bir amfi ve hoparlor takimi baglamak olacaktir. Edifierin frontlarini ise rear surround olarak baglarsiniz bu sekilde 7.1 sisteminiz olur.

Hocam sağol bilgiler için teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.