Şimdi Ara

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da Yaşam Nasıldır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum sakinleri. Sizlere bir konuda bilgi danışmak istiyorum. Bu yıl ÖMSS'ye girdim ve ümidim olmasa da(puandan dolayı değil, milletin kendi adamlarını yerleştirmesi düşüncesinden dolayı.) tercih kılavuzunda çoğunlukla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı tercih ettim. Ben de trakyalıyım ama sınır ötesinden bu durumdan dolayı bu illerle ilgili pek bilgi sahibi değilim..Olur da yerleşirsem, bu saydığım illerde yaşam nasıldır? Kocaeli'ye göre yaşam pahalı mıdır, ucuz mudur? Kira ücretleri ortalama nedir? Oralarda bulunmuşlar, orada yaşayanlar yardımcı olursanız sevinirim. İlginizden dolayı teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da Yaşam

Trakya bölgesinin en batısında yer alan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, huzurlu şehirleri ve zengin tarihiyle dikkat çeken illerdir.

Edirne

Tarihi Edirne, Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci başkentiydi ve bu nedenle çok sayıda tarihi cami, saray ve köprüye ev sahipliği yapıyor. Şehir, Meriç Nehri kıyısında yer alır ve Yunanistan ve Bulgaristan sınırına yakındır. Edirne'de yaşam, Osmanlı tarihinin izlerini taşıyan kültürel bir atmosfer içinde geçer.

Kırklareli

Kırklareli, Trakya'nın en küçük ilidir ve İğneada Longoz Ormanları ile tanınır. Şehir, Bulgaristan sınırına yakındır ve genellikle huzurlu ve sakin bir yaşam sunar. Kırklareli'nde nerede oturulacağına karar verirken, merkeze yakınlığı ve sosyal olanakları göz önünde bulundurmalısın.

Tekirdağ

Tekirdağ, Marmara Denizi kıyısında yer alan bir diğer önemli Trakya ilidir. Şehir, üzüm bağları ve şarapçılıkla ünlüdür. Tekirdağ'da yaşam, sahil şeridi boyunca uzanan güzel manzaralar ve hareketli bir şehir hayatı sunar.

Genel Olarak Trakya'da Yaşam

Trakya genelinde yaşam, sakin ve huzurlu bir tempoya sahiptir. Bölge, tarım ve turizm açısından gelişmiş olup, sakinlerine uygun fiyatlı bir yaşam standardı sunar. Ayrıca, Trakya'nın konumu, İstanbul ve diğer büyük şehirlere kolay erişim sağlar.

Trakya'da yaşam, Osmanlı tarihi, doğal güzellikler ve sakin bir atmosfer arayanlar için ideal olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Son bir güncelleme.
  • Güzel bir yer tekirdağ..
  • Tekirdağ en güzeli bence bir öğrenci için Edirneyi pek bilmiyorum ama Kırklareli bir ogrenci için en berbat şehirdir sakın gitme

Not:Kırklareli'nde yaşıyorum Tekirdağlıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyidir bea
  • Beconico hocam öğrenci değilim, devlet memuru yerleştirmesi için oraları tercih ettim. Gökhan hocam teşekkürler. Güdümlü anne terliği hocam teşekkürler. Demek ki nereye gidersem gideyim şu an ki yaşadığım Kocaeli'den iyi olacak. Hayırlısı diyelim, başka forumdaşlar fikirlerini beyan etmek isterlerse buyursunlar konuya.
  • tekirdağ gerçekten güzel bir il avm si eksikti maxi vardı uzakta kalıyordu şehir içine tekira açıldı gerçekten çok büyük ve güzel bir yer her türlü etkinlik olur sinema vs. felan ve ayrıca yaşam çok çok kolay rahat rahat gezebilir yürüyebilir sahilde dolaşabilir istediğiniz her yerde takılabilir ve kaybolmazsınız her yer bilindiktir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aksaray mı kırşehir mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tekirdağ iyidir iyi
  • Teşekkür ederim yardımlarınız için TorPrikon ve Audrey Hepburn hocam. Umarım Tekirdağ'a yerleşirim, anlattıklarınıza göre bu üç il içinde en iyisi Tekirdağ sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Beconico hocam öğrenci değilim, devlet memuru yerleştirmesi için oraları tercih ettim. Gökhan hocam teşekkürler. Güdümlü anne terliği hocam teşekkürler. Demek ki nereye gidersem gideyim şu an ki yaşadığım Kocaeli'den iyi olacak. Hayırlısı diyelim, başka forumdaşlar fikirlerini beyan etmek isterlerse buyursunlar konuya.

Pardon anlayamamış kısaltmayı ama her türlü Tekirdağ diyorum emekli olduğunuzda tercih edebilirsiniz Kırklareli'ni

• Rica edermi herkeste olur hata. İlginiz için teşekkür ederim.
  • Edirne iyidir ben Edirneliyim. ama orda ortamın olması lazım ya da kurman lazım. universite ogrencileri bakımındanda aslında ögrenci nufusu gayet fazla. akşam gezmeleri, mekanlar, eglenceler belli biyerden sonra sıkabilir ama eglenceli hale getirmek senin elinde :P onun dışında tam kafa şehridir derdin tasan olmaz, bi korkun olmaz. saz gibi yaşarsın bide memurmuşsun oh mis. dedigim gibi arkadas ortamınıda yaparsan 10 olur. daha başka bide kiralar falan normal seviyede 500 +- 100 olarak diyim. oturacagn yeri iyi seç ama edirnenin mahallelerinin %80i nezihtir. edirne hakkında sormak istedigin bşka bsy olursa pmdende sorablrsn :). tekirdağ a gelirsek, biraz daha kalablktr. son yıllarda nufus artış oranı baya bir yukseldi. tabi bu yerli halk dogurganlıgından dgl :d hep dsardan gelme insanlar yuzunden(anlamşsndr). ama zaten çok çeşit insana izmitten alşknsndr orda okudugumdan blyrm :d tekirdagda tabiki her imkan bir iki tık daha onde edirneden. kırklareli ise edirnenin bir tık altı olarak dusunebilirsin. sıkıcı biryerdir. pek yapıcak bşy yok. bu 3 yerinde insanı çok çok iyidir yerli halktan bhsdyrm. şmdlk boyle açklym.

• Mr.Seko hocam teşekkürler bilgi için. Oraların insanını az çok tahmin edebiliyorum bende trakyalıyım aslen. Bakalım yerleşirsek gidip göreceğiz hemşerilerimizi.
  • Tekirdağ kesinlikle iyidir, öğrenci için çok uygun, istanbula yakın, mütevazi bi şehir. Sahili güzeldir, avm si filan her şeyi de vardır. Ayrıca kira v.s herşey de ucuzdur yani istanbulla karşılaştırırsak özellikle bedava gibi birşey :)

Ben mesela deniz olmayan yerde boğuluyorum sahile çıkıp yürüyebilmen lazım, oyüzen Edirne ve Kırklareli için güzel yorumlar yapamıycam.
  • Kirklareli yi tavsiye etmem.ot gibi sehir.bi istasyon caddesi var baskada birşeyi yok.ama sevdiğim bir yani insanları bisiklet kullanmayı severler.
    Ayrıca sokaklar başı boş köpek(cogunda belediye tasması var) doludur bilgine...
    Gece az kaçmadık :D

• TGYüksel ve savas146 hocam teşekkür ediyorum ilginiz için. Umarım Tekirdağ'a atanırım da bu kadar methedilen şehri tanıma fırsatım olur.
  • Ben Tekirdağlıyım ancak Tekirdağ böyle anlattığınız gibi bir yer değil.
    Tekirdağ:
    Öncelikle eskiden (yaklaşık 5,10 yıl önce) küçük ama sevimli tiyatrodan tut kiraz festivali gibi zibilyon tane etkinliğe ev sahipliği yapan çok güzel bir yerdi. Sonra şehre siyaset girdi. Önce etkinlikler birer birer tarihin tozlu sayfalarına gömüldü, sonra Tekirdağ'ın tarihi mirası neredeyse kaybedilme noktasına gelindi.Artı bir de yollar BERBAT! Son olarak da şehir mimarı açıdan hızla büyümekte ancak yanlış büyümekte. Tıpkı İstanbul'un ücra köşeleri gibi her yer beton yığını oluyor. Tekirdağ'ın sahili güzeldir ancak dışarıdan. İçine girip gezmeye kalktığınızda Tekirdağ halkı bisiklet kullananlara karşı çok da sıcakkanlı değil. Bunun yanı sıra sahilde leş gibi balık kokuları ve denizin aşırı kirli olması da cabası. Tekirdağ'ın birtakım ilçeleri (Kumbağ, Şarköy, ve bazı etkinlikler yapılan köyler) yaz aylarında idare eder ancak merkezi çöp. Öğrenciyseniz üniversitenin olduğu yerlerde öğrenci hayatı pahalı değil ve vakit geçirebileceğiniz mekanlar var ancak kısıtlı. Sadece küçük bir caddeden ibaret.
    Tekirdağ'ın Artıları Sahil, Ucuz kiralar, Fazla Mekan (Cafe,Bar,AVM)
    Tekirdağ'ın Eksileri Kirli hava, Berbat yollar, Çok Halklılık (neredeyse her milletten insan barınmakta), Halkın garip kafa yapısı
    Kırklareli:
    Kırklareli hakkında çok bilgim yok ancak okuyan yada orada okumuş arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye dayanarak kötü olduğu yorumuna katılabilirim.
    Edirne:
    Gelelim Edirne'ye bana göre Edirne Tekirdağ'dan iyidir. Çünkü daha fazla opsiyonunuz var. Boş vakitlerinizde ormanda yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayıp şehirde çok rahat gezebilirsiniz. Edirne geneliyle düzlük ve yolları güzeldir. Mekan açısından Tekirdağ'dan bir tık aşağıda diyebiliriz ancak mekanlar falan hep para tuzağı zaten bir çaya 3-4 lira vermektense alın yanınıza arkadaşlarınızı oturun bir parka kendi çayınızı demleyin piknik yapar gibi eğlenin. Son olarak belirtmek istiyorum Edirne de tıpkı Tekirdağ gibi yalnızca sıcak havalarda güzeldir. Kışın her iki şehirde de yapabileceğiniz pek de bir etkinlik yok. Ancak öğrenciyseniz kesinlikle EDİRNE. Memur isen bu tartışılır ancak ben onda da Edirne'yi tercih ederim. Tatil için sonuçta Edirne halkı da Tekirdağ halkı da Erikli, Güneyli gibi yerlere gitmekte...
    Edirne'nin Artıları Öğrenci için daha opsiyonel (yapacak şey çok), Daha eğlenceli, Daha Nazih bir halk, Harika yollar, Ciğerlerinizi tazeleyen mis gibi bir orman şehir ile iç içe ve Tekirdağ'dakine nazaran daha aktif kullanılıyor.
    Edirne'nin Eksileri Pahalı kiralar ve pahalı hayat :( , küçük olması uzun süre kalanları sıkabiliyor.

SIRALAMA:
    1.Edirne
    2.Tekirdağ
    3.Kırklareli(Başka bir tercih hakkınız varsa kesinlikle buradan uzak durmanızı tavsiye ederim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunguroglu1 -- 12 Temmuz 2017; 17:0:8 >

• edirnede öğrenci aşırı çok olduğundan ortam vs daha iyi okuyan arkadaşlarımdan biliyorum çorluluyum tekirdağa yakın bir ilçe tekirdağda açıkçası bence pek birşey yok trakya içinde gidiceksen edirne en iyisi öğrencilik açışından imkanlar gayet iyi fiyat hakkında bi bilgim yok ama pahalı değildir fazla tekirdağın tek +'sı denizinin olması ama sırf deniz var diyede bi şehire gidilmez benim görüşüme göre okuyucaksanız 1. tercihiniz edirne olmalı tekirdağ kırklareli arasında kararsızım ikiside iyi diyebilirim ama hangisi üstün diye sorarsan bi yorum yapamam buna kırklareli aşırı büyük bir şehir değil küçükte değil ikisinin ortası güzel bir şehir diyebilirim bu ara yapilan çalışmalardan sonra güzelleşmeye başladı çarşısı tekirdağda hizmet biraz kötü sürekli bi yol çalışması vs kazı çalışması bir sürü problem çıkıyor sürekli bi sıkıntı var o şehirde edirne iyidir bana göre diyecek bişey bulamadım

• nasıl macursun sen ? buraları bilmiyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.