Şimdi Ara

edirne ve tekirdağ nasıl şehirlerdir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
15.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar edirne ve tekirdağ hakkında bilgisi olanlar yaşam pahalılığı, sosyal imkanlar ve insanların yapısı hakkında beni bilgilendirebilir mi???
    ...

• Tekirdağ merkezden bahsediyorsak ; Çok büyük bir yer değildir ama gelişmeye devam ediyor,sosyal imkanları da kısıtlı gibidir fazla zamanını harcayabileceğin yerler yok.Değirmenaltı,Kumbağ,sahil,çarşı gibi yerlerde dolaşabilirsin genelde.Artı olarak yazın denize girebileceğin birkaç yer var.İnsanları genelde iyidir,eğitimlidir.Ama özellikle son 10 yıl içerisinde olan göçler sayesinde şehir yavaş yavaş boka batmaya başladı.Yaşanılabilir mi evet,memleket sonuçta seviyor insan
  • mesela tekirdağa bağlı çorlu ilçesi var tekirdağın kendisinden büyük
  • Üniversite olarak düşünüyorsan düşünme bence pek imkan yok buralarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kucuk sehirler. Sosyal olanaklar kisitlidir ama insanlar son derece medenidir. Trakyada yapilacak en guzel sosyal aktivite raki icmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edirne harikadır.Şiddetle tavsiye edebilirim.Üniversiteyi orada okudum.Halkı son derece anlayışlıdır.Avrupalıdır diyebilirim
  • Tekirdağ, İstanbul iline yakınlığı, denizi ve yaşam koşulları bakımından ülkemizin kalburüstü kentlerinden biridir. Nüfusu ilçelerde yoğunlaşmış olsada Tekidağ yılbaşından itibaren büyükşehir olacaktır. Bunun yanında büyüme hızı en yüksek ilk üç il arasındadır. 300-400 TL ile çok güzel bir daire tutabilirsiniz.

Açıkcası hangi amaçla bu illeri sorduğunuzu söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Edirne çok gelişti sosyal olanak konusunda orta şekerli diyebilirim çoğu aradığın şeyi bulabilirsin diyorumya edirne çok gelişti ve yaşam kalitesi arttı , tekirdağ hakkında fikrim yok ama trakyanın her karış toprağı aynı vatanımız gibi güzeldir , trakya insanı candır rumeli candır havası başka olur buraların tavsiye ederim .
  • Edirne güzel şehir denizi yok ona alışamadım sadece
  • Edirne'ye gitmedim bilmiyorum.
    Ama Tekirdağ'ın merkezi hoşuma gitmedi. Yazın ortasında yani hareketli olması gereken dönemde gitmeme rağmen hayat yok.
    Tekirdağ'ın merkezinde kalacaksanız canınız sıkılabilir.
    Tekirdağ/Çorlu'yu çok duydum ama gidemedim.

Bunun yerine Tekirdağ/Şarköy çok daha güzel bir yer. Yaşanılabilir. Tavsiye ederim.
  • Bir Tekirdağlı ve Edirne'de okumuş biri olarak ikisi hakkında da bilgi verebilirim sana. Edirne'ye de, Tekirdağ'a da gitsen eğer İstanbul'da yaşıyorsan ve sosyal hayatın iyiyse bir süre sonra sıkılacağını garanti edebilirim. Edirne sessiz sakin, pek fazla olay çıkmayan, kısıtlı eğlence kulüplerine sahip, her tarafın öğrenci olduğu ve halkın buna alıştığı, belirli mahallelerden uzak durursan çok fazla rahat edebileceğin bir yer. Zaten sanırım 4 yıllık gideceksin, e senin bulunduğun kampüsün aktiviteleri de daha iyi olacaktır. Yani Edirne bir öğrenci için güzel şehirdir, çok fazla sosyal olan içinse yapacak bir şey yok, okumaya gidiyorsunuz, ona odaklanın.

Tekirdağ'a gelirsek; olayı boldur, halkı tipik trakya halkıdır, misafirperverdirler, tabii çok fazla göç aldığı için merkez şu an ne durumda bilemiyorum. Ben Şarköylü olduğum halde Şarköy'de bile tanımadığım birçok insan görüyorum artık. Tabii yarısı akrabam olunca sorun olmuyor. Neyse, namık kemal üniversitesi trakya üniversitesine göre yeni bir okul, yani oranın vereceği eğitimi verebilir mi? bilemiyorum. Sosyal yaşantı hemen hemen Edirne ile aynı ama denizi olması, sırf o sahilden dolayı bile Tekirdağ tercih edilebilir.

İki şehirde de rahat edersin; ancak tercihin şehir ise 'Tekirdağ', Üniversite ise (ki böyle olmalı) 'Edirne' olmalı.

• Şehirleri geç, insanları problemli. Bir tane aklı başında insan tanımadım oradan. (2 yıl NKÜ 'de okudum)
  • Edirne iyidir ama insanlarını (çingeneler diyebilirim) sevmem. Sosyal olarak iyidir mesela ben teknoloji merakısıyım. Teknosa extra var yetiyor :)
  • kardeşim edirnede okumuştu üniversiteyi. bikaç kez gittim, güzel şehirdi. binevler mi ne öyle biyer vardı tam öğrencilik yer.
  • edirneden çingeneleri çıkartırsak insanları gayet iyidir bu arada kızları da baya avrupalı kız derecesindedir. renkli gözlü sarışın güzeller görmen mümkün. ben keşanda bulundum daha önce çingenelerin bulunduğu mahalleler var oraya uğramazsan pek çingene görmüyosun kızları güzel ama çok fazla sosyal hayat beklemek de hata olur tabi

tekirdağ da bi tek merkezi biliyorum duyduğuma göre ara sokakları falan dar saçma sapanmış ama o merkez sahil köfteciler falan hoşuma gidiyo benim.
  • üniversite tercihlerimde yazmak için soruyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

kardeşim edirnede okumuştu üniversiteyi. bikaç kez gittim, güzel şehirdi. binevler mi ne öyle biyer vardı tam öğrencilik yer.

Binevler de halamlar oturur,yalnız Binevler tarafı okul vs. için gelenlerin kaldığı bir semt genelde.

Onun dışında Keşan-Erikli'ye gitmeni tavsiye ederim süper bir denizi ve şahane inanları var.
  • Tekirdağ berbat biryer,ama edirne yabancı ülkelerle sınırkomşusu olduğu için çok modern ve güzel bir ortam var çok güzel bir yer birde gittğinde tava ciğer yedinmi bide badem ezmesi aldınmı misss...
  • Namık kemal'de okuyorum ben ama neden trakya'ya gitmediğimi her gün sorgularım edirne her yönden daha iyi , denize zaten tekirdağ'da da giremiyorsun (en azından ben giremiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Namık kemal'de okuyorum ben ama neden trakya'ya gitmediğimi her gün sorgularım edirne her yönden daha iyi , denize zaten tekirdağ'da da giremiyorsun (en azından ben giremiyorum)

ne bakımdan daha iyi edirne???
    ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.