Şimdi Ara

(Edit: Düştü) Rahat olun ötv daha da düşecek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
8.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Peki park sorunu ve trafik içinde bir açıklamaniz var mı?

Mesela oturduğunuz evin kendine ait otoparkı var mı?

Eğer ki yoksa daire alırken veya kiralarken otoparkı olsun diye araştırma yapmismiydiniz?
    Park sorunun sebebi belli. Eski sehirlerde her zaman park sorunu olacaktir. Avrupada eski olan sehirlerde de park sorunu var ama en azindan yeni yapilan binalarda bu sorun engelleniyor. Biz de ise yillaridr park sorunu var ama takan yok.
    Kural olmasina ragmen park yeri gosterip park yeri yapmayan binalar vardi. Su an hala var midir bilemiyorum.

Trafge gelince ayni sekilde Istanbulda trafik olmasini onleyemezsiniz ama azaltilabilir. Artmasi engellenebilirdi. ZAten sikisik olan yere 300-500 dairelik residaz yapilmasina izin vermeden once ya yol yapilir ya da toplu tasima.

Medeni olan ulkelerde trafigi azaltmak icin vergi artirilmiyor, toplu tasimaya yatirim yapiliyor. Cozumler var ama uygulanmasi lazim. Plansizlik, rusvet, gormezden gelme, rant oldukca trafikte park sorunu da kotuye gitmeye devam edecektir.

• NakeBenihime kullanıcısına yanıt
    Senin gibi soytarılar yüzünden toplu taşıma kullanılmaz zaten. Pis herif.

Biz diyoruzki arabalar zaten bu fiyatlarla satılmıyor, devlet zaten satılmayan arabadan vergi alamıyor, o vergiye ihtiyacı olduğu için düşürecek diyorum. Hala daha o kaz kafan almıyosa git konuyu aklı başı yerinde bi adam okuyup anlatsın sana en baştan.
  • Shadeforty-5 kullanıcısına yanıt
    Bunlara derdini anlatamazsın. Şimdi hasbelkader altına bi araba çekmiş istiyoki başka kimse alamasında yollar parklar bana kalsın.

Emin ol yarın başına bi iş gelsin arabasını satmak zorunda kalsın, 2 ay sonra kendisi sızlanır fiyatlar düşsede araba alabilsek diye.

O dışarıda gördüğünüz kimseye faydası olmayan bencil adamlar bunlar işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    mayıs ayında 95bin lira 26bin dolar ediyor.
    şimdi 26 bin dolar 160bin lira ediyor.
  • Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Sabah tramvaya bindim ve aklıma ilk düşen ayağımı yerden kesecek kadar bile olsa araç sahibi olmam gerektiği. Kümes hayvanı taşır gibi insan taşıyorlar. Metroda yoğun olmayan saatler gelince hemen sefer aralığını 5-10 dakikada artırıyorlar ki refah yüzü görmeyelim. Eşin dostun var mı bilmiyorum ama bu sabah tramvayda dokunma tartışması yaşandı. Kadın tamam kalabalık dokunun ama ağırlığınızı vermeyin dedi tartıştığı kişiye. Eşine dostuna bunu reva görür mü insan?

Ayrıca trafiğin sebebi insanların araç kullanması değil imar yolsuzluklarıdır. İstanbul'da büyük projelerin yarısı mahkeme kararlarına rağmen tamamlandı. Mahkemenin reddettiği çok davada gerekçe nüfus yoğunluğunun hedeflenen düzeyden fazla oluşacağı bunun da trafiği felç etmesidir. Allah aşkına ikinci köprüde trafik bitmiyor. Köprü ayağının oradaki ormanları imara açtıktan sonra biter mi? Sonra millete araçlara binmeyin derlerse kimse kusura bakmasın anasına avradına küfürü yer. Fikirtepe misal, ne olacak? Tüm projeler tamamlandıktan sonra uzunçayır Kadıköy hattı felç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul'daysan eğer bir gün eşin ve çocuklarınla bir dene istersen toplu taşımayı.

Ayrıca insanların saygısızlığını, toplu taşımanın yetersizliğini geçtim; Eşinle binip 2 vesait bir yere gidip gel, aynı mesafeye arabanla gidip gelsen daha az benzin yakarsın.
    bunu yazmak için girmiştim ellerinize sağlık
    aile söz konusu olunca toplu taşıma ağır yük...
    bireyselde zaten sürekli toplu taşıma kullanıyorum araç garajda..
  • kronin K kullanıcısına yanıt
    Dediklerinin her kelimesine katiliyorum. Arabayi luks olarak gormek nedir ya. Vergi toplama sistemi b.ktan oldugu icin sacma sapan seylerden vergi alarak halki somuruyorlar.kara para aklamayi sifira indirmeyi gectim,gitgide arttirdiklari icin.kimden alabiliyosa vergiyi ondan aliyor. Bazi insanlarda heryer doldu bilmem ne , Nufusa oranladiginda belkide en az arabaya sahip ulkeyizdir.

• Seçili ülkelere göre bin kişi başına düşen binek araç sayısı / @verikaynagi

🇱🇺Lüksemburg: 662
    🇮🇹İtalya:625
    🇲🇹Malta:615
    🇩🇪Almanya:555
    🇫🇷Fransa:479
    🇹🇷 Türkiye:142
  • ÖTV'nin amacı yandaşların ve diğer elemanların affedilen vergilerin bir şekilde çıkartılmasıydı.

ÖTV düşerse bu vergilerin acısını nereden çıkaracaklar?
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Konuya tek verilecek cevap bu aslında.NOKTA...
  • İstanbul'da yasamasam bir dakka beklemeden aracı satardim. Ama İstanbul gibi kesmekes bir şehirde toplu taşıma kullanmak tam bir eziyet. Metrobuse binerken kavga gürültü biniyorsun, insanlarla göt göte gidiyorsun, sorunlu tipler bazen sorun çıkarıyor hiç unutmam birgun metrobuste teki bana su çantanı ceksene lan ibbine demişti ne diyeceğimi şaşırdım Velhasıl kisa mesafe olmadıkça İstanbul'da toplu taşıma kullanmayin, yoksa bu kanser millet insani deli eder.

• hayaller hayaller

mecbur kalınmasa zaten ötv. toptan kaldırılırdı ,arabaya gelene kadar daha neler var neler
    üstelik şu günlerde her kesimden durumumuz kötü ,bize şu teşvikleri verin yoksa batacağız yakınmaları geliyor

bu konunun birde "almayın ,almazsanız ucuzlar" versiyonu var ,yıllardır söylenir ama ucuzladığı hiç görülmedi ,aksine ucuzlayacak diye almayanlar daha sonra hiç alamadı yada çok daha pahalıya almak zorunda kaldı

hayatınızda hiç ekonomik kriz görmediğiniz belli oluyor ,kriz döneminde arabasız yaşayamayan zaten ölecek demektir
    araba ihtiyaç olabilir ama temel gıda maddeleri kadar değil yani

hadi arabaları biz üretiyor olsak dediğinize doğru denilebilir , araç satımından devlet vergi geliri elde ediyor doğrudur ama şu dönemde Tl.ye değil ,dövize ihtiyaç var ve her satılan arabadan yurt dışına sağlam döviz çıkışı oluyor

• Kış Kış ötv Kış Kış, Yallah ötv Yallah, Çekgit ötv Çekgit. 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düştü
  • Oltaya gelmemek lazım en az 3-5 bin düşüğüne zaten 2019da 2018ler alınabilir olacak. Yakin vakitte tum markalarin bayilerini , malumsiteye ilan verirken gormek ümidiyle

Vakit eldekinin degerini bilme vakti elinde olmayan zaten kârda; mtv yok, sigorta yok, bakim yok, yakit yok

• olan gene bizim ikibin tidiaya oldu.
  • Bunun adının uzaktan yakından İndirimle alakası Yoktur...ÇÜNKÜ 120.000 LİRALIK ARACI 300.000 LİRA YAPMIŞLAR ZATEN, HALİYLE İNDİRİMLE 15.000 LİRA İNSE NE İNMESE NE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 31 Ekim 2018; 22:19:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acaba satışlarda ne oranda düşme görülecek ,inşallah daha önce ki ötv. indirimlerinde olduğu gibi ,ötv. indirimini kendi ceplerine atmazlar (satıcılar)

bugün haberlere bakamamıştım o nedenle başta inanamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 1 Kasım 2018; 1:25:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.