Şimdi Ara

(Edit: Düştü) Rahat olun ötv daha da düşecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
8.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarı yarıya düştü araç satışları ben bir kez daha bekliyorum düşmesini.. Ne böyle poloya 100.000 passata 250.000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radikal ve Sert

çok büyük yanlış ötv indirimi.otomobil ve akaryakıt fiyatları artmalı.heryerde trafik var.park yeri kalmadı.toplu taşımayı kullanın biraz.
    Ben diyelim ki Çorum-Giresun-Denizli vb şehirler de yaşıyorum.Park yeri sıkıntım yok.Trafik sıkıntım yok.Toplu taşıma da sahip olduğum arsaya-bağa-bahçeye gitmiyor.

Bence benzin fiyatları bilhassa daha da artmalı.Zira bu kafaya ulaşmak bu kadar ucuz ve kolay olmamalı.

Selam ve Dua ile

• Adamlar İkinci El araç sahipleri, Ötv’nin düşmesini isterler mi hiç ? 😐

Ama onca Gariban var memlekette Otomobile ihtiyaçtan hasret...Demem oki bizde bu HEP BENCİLİK olduğu sürece bizim milletten cacık olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen sanki memlekette her yer metro tramvay toplu taşıma adam dünyayı İstanbul dan ibaret sanıyor. Yolda buradan10 tane arabanın fotosunu çekip koysam 8 nin trafiğe bile çıkmaması lazim. Adam çekmiş altına güzel arabayı diyor ki ÖTV indirimi gelmesin her yer araba dolmasın. Demiyor ki cennet gibi vatanda neden herkes insan gibi imkanlarda yaşamıyor mesele araba alıp almama meselesi değil bazıları kaymağı yerken sana ayağını yerden kesecek arabanın bile lüks gozukmesi. O zaman herkes tasaruf yapsın. Zenginliği tepedekiler krizi fakirliği aşağıdakiler bölüsmesin.

• Ötv düzenlemesinin satışlara etkisi hissedilir derecede olmayacaktır. Bir sonraki rakamlarda görürüz. Satışların düşmesinin bir nedeni de filo satışlarının düşmesi fleetcorp iflas etti. Diğer büyük filolarda zorda.

• Boş yere kendinizi üzmeyin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul'daysan eğer bir gün eşin ve çocuklarınla bir dene istersen toplu taşımayı.

Ayrıca insanların saygısızlığını, toplu taşımanın yetersizliğini geçtim; Eşinle binip 2 vesait bir yere gidip gel, aynı mesafeye arabanla gidip gelsen daha az benzin yakarsın.
    Kesinlikle doğru.

Bende günde 2 bazen 3 vesait yapıyorum.

Pazartesi akbile 20 lira yüklüyorum hafta sonu gelmeden bakiye bitiyor.

• Ötv değilde devlet 2. elde de araç alım satımı için ciddi vergi koymalı bence

Noter ücretlerinden bahsetmiyorum

Mesela ev alandan yüzde 3-4 toplam vergi çıkıyor. Bunun gibi bir oran araba alandan da olmalı

Önceden de böyleydi yanlış hatırlamıyorsam

Bu sayede küçükte olsa bir kaynak oluşmuş olmaz mı?
  • no problemo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv sektörü temsilcileri pamuğu hazırlasın
  • Burada lehte ya da aleyhte olan arkadaşlara önerim eski ama simcity 3000 oyununu bi oynayın. Vergileri artırınca neler olduğunu bir simulasyonda görün.

ÖTV'nin artması da doğru değil azalması da. Bir denge olması lazım. Gönül ister ki kendimiz üretelim araç. Ama yok işte.

Vestel telefon üretiyor da ne oluyor anca topluyor. Belki ekran ve kart. SoC üretebiliyor mu? Onu sormak lazım.

Bu kriz aslında çok şeye gebe. Keşke vestel ya da başka marka kendi işlemcisini üretse. Kendi yazılımını optimize etse (bakın alsın yazsın demiyorum) ve uygun fiyata ürün yapsa da biz de samsnglara iphone lara gitmesek.
  • bence herkes çindeki gibi scooter, elektrikli scooter ve bisiklet kullanmaya özendirilmeli, yollar buna göre düzenlenmeli. trafikteki araba sayisi azalir insanlar daha da bilinclenir.

paso yabanci marka araba dolu etraf zaten. batsin otomotivciler bana ne faydalari var?

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Beyin güç tasarruf moduna geçmiş herhalde
  • Nerede boş beleş çoluk çocuk var toplanmış aklınca burada fikir yürütüyor. Yok ötv inmeliymiş yok toplu taşıma kullanınmış.

Bu adamların eminim ne arabası vardır ne araba alacak parası ne de İstanbul gibi bir şehirde yaşıyordur. Ben 30 yıldır istanbulda yaşıyorum sen bi git bin bakalım akşam 5 ten sonra Metrobüse binebiliyorsan köpek muamelesiyle bin bakalım minibüse seni sardalya gibi sıkıştırsınlar bide leş gibi insanları çek yetmedimi git bin bakalım bi İETT ye mal gibi tıkıştırsınlar seni oda zamanında gelirse. Ulan hiçbirşey bilmiyonuz bari açın haberleri okuyun Metrobüste millet bırak arabaya binmeyi metrobüs gişelerine girmeden kuyruğa giriyorlar.

Yok ÖTV inecekmiş yok ya ? Devlet o ÖTV yi indirince vergiyi nerden alacak beyinsiz arkadaşım senin ÖTV siz bindiğin aracına koyduğun benzinden mazottan marketteki reyonlarından alacak.
  • Türkiye'deki işçilerin yüzde 23.3 u haftada 60 saatten fazla çalışarak dünya 1. Ligini elinde tutuyor. 2. Sırada güney kore yüzde 22 orana sahip.

Şimdi Güney Kore ile hayat koşullarını karsilastirsak senin bu iddia ettiğin saçmalığın önde gideni olur.

2. Konuya gelirsek otomobilin lüks tüketimden sayılmaması 90larin sonuna denk gelir. İlk seri üretim otomobili Ford ürettiğinden otomobil maliyetleri 50 bin dolar civarindaydi. Yani lukstu. Artık 9bin dolar mertebelerine düştü. Benzer durum çamaşır makinası ve bulaşık makinası için çok daha öncesinde gerçekleşti. Hadi evinde bunlar olmadan yasa da görelim.

Barınma konusuna gelirsek hele yazdiginin elle tutulur hiç bir tarafı yok çünkü bir canlının en temel ihtiyaçlarından biri barınmadir.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup abuk subuk konuşuyorsunuz insanlarda yanlış şeyler öğreniyor. Aaa araba lüks tüketimmis bak ÖTV alınmalı diyor.

Son olarak 7 yaşından büyük otomobillerin ülkeye maliyeti sıfır bir otomobil fiyatından daha fazladır. Gerek yakıt sarfiyatı kaynaklı gerek yedek parça kaynaklı. Uyduruk bir fara bozulan bir sensore binlerce lira ödeme yapılıyor.

• ötv düşsün veya düşmesin mevzu bu değil.
    bunu geceden sabaha yapan kişiler yani devlet hata yapıyor.
    1 gün önce araç alan kişi bu durumdan yararlanamıyor ama 1 gün sonra alan yararlanıyor.
    böyle bir şey olabilir mi.
    zaten bu matrah artışı bir işe yaramadı, başka da olmaması dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FinalVerdict93

Ötv nin düşürülmesi yanliş. Daha da arttırılmalı. Aynı faizlerin arttırıldığı gibi..

Herkes araba almamalı. Insanlar biraz tüketime değil, üretime odaklanmalı. Tüketmek için önce HAK etmeniz gerekir. Ülke olarak bu kadar lüks araçlara binmeyi HAK edecek kadar çalıştığımızı düşünmüyorum. Bireysel olarak çok çalışıyorum şahsen.. benim gibi bir çok kişi var ancak ülke genel olarak tembel.

Bakın faizler arttı konut satışları diplerde.. Kimse konut almıyor , inşaat sektörü durma noktasına geldi. Bence bu MÜTHİŞ bir ilerleme.. Otomotivde böyle olmalı. Yeter. Doyduk otomobile. Hepimizin altında mersolar bmw ler.. 18 yaşında çocuklarin altında en son model arabalar. O çocuk onu hak edecek ne yaptı ?

Bu ülkede ne zaman insaat ve otomotiv sektörü durma noktasına gelir işte o zaman kalkınmaya başlarız.
    Hocam zaten araba ortalama bir geliri olan bir insanin cok zor alabilecegi kadar pahali.
    18 yasindaki adam herhalde kendi calisip almadi babasi almistir. O da muteahhitlik yapmistir.

Simdi buradaki hatalar sunlar.
    - Isteyen parasini istedigi yere harcar. Hak edecek kadar calismadik diyorsun. Eger hak edecek kadar calismamissan o kredinin borcunu odeyemezsin aracini satmak zorunda kalirsin. Eger odeyebiliyorsan sorun yok. Calismadan aldi dediklerin rusvet yiyenler, ranttan kazanc saglayanlar, politikadan kazanc saglayanlar ise o baska konu. onlari vergiyi artirarak zaten engelleyemezsin

- Herkesin altinda Merso, Bmw dedigine gore ulkenin gerceklerinden cok uzaksin. Evet tabiiki eski yillara gore Bmw Mercedes satislari artti ozellikle C sinifina girmeleri ve 1.6 motorlar ile. Yani aslinda Bmw, Mercedes sahibi olmak fiyatindan dolayi kolaylasti eskiye gore. Ama herkesin altinda denecek kadar cok degil.

- Dunyadaki en yuksek araba vergisinin oldugu ilk 5 ulke arasindayiz yani Dunyanin geri kalaninda arabalar daha ucuz. Yani araba zaten biz de cok pahali, simdi sen ucuz dersen mantiksizlik.

-Dunya ile karsilastirinca araba sahipligi orani yuksek degil hatta dusuk. Bir onceki madde zaten bunun sebebini acikliuyor. Simdi sen arabay doyduk diyorsan dayanagi nedir?

Kisaca soylediklerin mantikli degil.

-

• quote:

Orijinalden alıntı: Radikal ve Sert

çok büyük yanlış ötv indirimi.otomobil ve akaryakıt fiyatları artmalı.heryerde trafik var.park yeri kalmadı.toplu taşımayı kullanın biraz.
    Hocam haklısınızda daha bir tane aracı bile olmayan aileler için yanlış bir yorum olur annem ya da kardeşim kışın bi hastalandığında en yakın hastane 5 km uzakta dolmuş desen 1 km ona yürümek lazım otobüs desen zıt yönde. Araçlar bugünlerde çok amaç dışı kullanılmaya başlandı bence, adam bi markete gidecek 300 metre ileride site içerisinden arabasına binip gidiyor
  • Otv indirimi gelmemeli gelirse koşup Türkiye'de tek çakılı çivisi olmayan firmalarda araba kuyruğuna girersiniz. Ondan sonra cari açık düşmez.

Yerlisi gelsin ucuz olsun ondan alıp binin bütün parayı yurtdışına göndermeyin.

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Peki park sorunu ve trafik içinde bir açıklamaniz var mı?

Mesela oturduğunuz evin kendine ait otoparkı var mı?

Eğer ki yoksa daire alırken veya kiralarken otoparkı olsun diye araştırma yapmismiydiniz?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.