< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 31 Ekim 2018; 17:9:7 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 31 Ekim 2018; 17:9:7 > |
çok büyük yanlış ötv indirimi.otomobil ve akaryakıt fiyatları artmalı.heryerde trafik var.park yeri kalmadı.toplu taşımayı kullanın biraz.
|
Emlakçılar da hükümetten 0,85 li konut kredisini bir süreliğine tekrar getirilsin kampanyası beklesin bu arada bankalarda mevzuatlara yüzde 30 vermeye devam etsin,, hatta ve hatta repo faizi yüzde 50 olsun 1 yıl yatıralım , otomotivde seneye öde kampanyası olursa yarısını faizden karşılayalım,,
|
Bizim yada gençlerin son model araca binmesinde sıkıntı yok binebilirler fakat sıkıntı olan bizim bu araçları ithal ediyor olmamız. İthal eder iken de sürekli borçlanıyor olmamız bu anlamda hak etmediğimiz konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Genç nesiller haklı olarak her şeyi talep ediyor kanları kaynıyor bu doğal fakat biz bu gençleri yaratıcılığa sevk edecek bu enerjilerini faydalı hale getirecek sistemleri 100 senedir kuramadık kuramıyoruz.
|
ÖTV'nin asıl amacı otomobil satışını sınırlandırarak cari açığın büyümesini engellemektir.
Hükümet bu bahanenin altına sığınacağı için otomobil satışlarının artmasını istemeyecektir zaten. |
Park sorunun sebebi belli. Eski sehirlerde her zaman park sorunu olacaktir. Avrupada eski olan sehirlerde de park sorunu var ama en azindan yeni yapilan binalarda bu sorun engelleniyor. Biz de ise yillaridr park sorunu var ama takan yok.
Kural olmasina ragmen park yeri gosterip park yeri yapmayan binalar vardi. Su an hala var midir bilemiyorum. Trafge gelince ayni sekilde Istanbulda trafik olmasini onleyemezsiniz ama azaltilabilir. Artmasi engellenebilirdi. ZAten sikisik olan yere 300-500 dairelik residaz yapilmasina izin vermeden once ya yol yapilir ya da toplu tasima. Medeni olan ulkelerde trafigi azaltmak icin vergi artirilmiyor, toplu tasimaya yatirim yapiliyor. Cozumler var ama uygulanmasi lazim. Plansizlik, rusvet, gormezden gelme, rant oldukca trafikte park sorunu da kotuye gitmeye devam edecektir. |
Araba bir ihtiyaçtır, lüks değildir şunu kafanıza sokun artık.. cebinde 30 bini olup 200 bin lik araba almaya kalkmasın zaten insan, ayağını yorganına göre uzatsın. Bir forumdaşın dediğine katılıyorum, çoğu araba eski ve güvensiz( ötv). Buradada birileri diyor ki trafik oluyormuş, herkes araba almasınmış..Bunu diyen adam hiç toplu taşınmaya binmiş mi merak ediyorum, berbat ötesi bir ulaşım var, çağdışı..Biriside çok haketmek gerek demiş. Haketmek nedir ? Adamın 10 bin maaşı vardı 5 ini arabaya bağlamıştır. Adamın hiç ev masrafı yoktur. Araba almak için ayda 2,3 bin ödüyordur. Yada mesela benim istanbul un köy olan ilçesinde fii tarihinden kalma 1,2 dönüm arsam var, hasbelkader imar geldi, patladı.. keyfi 4,5 tane araba aldım, türüne göre farklı farklı.. Şimdi ben mi bu şekilde haketmiş mi olacağım, yoksa yok parasını araca bağlayan biri mi? Gerçek şu ki ikimizde haketmiş olacağız, arabayı evini döndürebilen adam arabaya binebilir. Hak mak, toplu taşıma bilmem ne böyle nutuklar aracı olup trafikte sinir krizi geçirenleri tavlar, buyursunlar metrobüs hemen orada.
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Nisan 2021; 18:32:25 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|