Şimdi Ara

[EDİT]Üniversitedeyim Param Yetmiyor Bu Millet Ne Yapıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olm ben çalışıyorum aylık harcadığım para 200 ü geçmez. Adamda ki lükse bakar mısınız 200 lira alkole veriyor. :D
  • Haftalik 50 lira aliyorum. Bana 400 kaliyor diyorsun.nasil yetmiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  [EDİT]Üniversitedeyim Param Yetmiyor Bu Millet Ne Yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: etem1907

bende sizin gibileri anlamıyorum.biri çıkar yok 1500 liraya geçenimemiyorum biri çıkar yok 500 liraya geçinemiyorum.Arkadaş siz ne yapıyorsunuz ya da sizin aileniz ne iş yapıyor da bu kadar lükssünüz?Bu dediğiniz paralara 4 kişilik aile geçinmeye çalışıyor be yazıktır günahtır.Hava atacam diye kafelerden çıkmazsanız para da yetişmez pul da yetişmez.Anlamıyorum ben de gencim ama çoğu Türk gencinden çok farklı düşüncelerim var.Gidip kafeye 10 liraya çay içersiniz sonra gelip burada ağlarsınız para yetmiyor diye.

Not:Bu dediklerim sadece konuyu açan arkadaşa değil yetinemiyorum diyen tüm kişilere

Adam Adam

Yürü be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de ben yazayım 2011 de bitti okul. Bu da benimkisi.

500 tl kira böl dörde 125. Doğalgaz, elektrik, su desen toplam 200 tl. Kışın 250 tl.

Haftalık 70 lira gönderiyorlardı yetiyordu, 100 lira gönderdiklerdi sonra babam hayli hayli yetti. Hele bir kere sinemaya gidecektim adam 200 tl gönderdi valide de kredi kartını kullan bu ay dedi, valideden de aldık 160 lira uçtum o hafta resmen.

Günlük 10 lira harcıyordum. Sabah kahvaltı yapmıyorum, öğlen yemeği okuldan 2 tl. Akşam da A101 den alışveriş yapıyorduk yetiyordu. Kafeye gidince çay 1 lira. kahve 3 4 liraydı. Haftada 1 2 de oraya gidiyorduk. Yetiyordu tabii ki para.

Yetiştiremeyen arkadaşlarım da vardı. Adam sabah kahvaltısını evde yapmıyor, gelip kantinden yiyor. öğlen yemeğinde yemekhanede güzel yemek var gidiyor kantinden yemek yiyor. Adam 2 güne bir içiyor. kafeye gidip 50 lira hesap bırakıyor. Kızlara hava atacağım diye her şeyi yapıyor. yetmez tabi böyle para.

• Benim zamanda (2012-2013) kredi alıyordum 280 lira, evden 100 lira gelirdi extra masraf olmazsa.
    Aylık 110 Kyk yurt parası,
    Sigara yok, alkol yok çok şükür.
    Orda Hatay usulu döner çok güzeldi hiçbir yerde öylesine görmedim. Hergün 1 defa döner yerdim. (ayranla 3.50 lira) Ayda 105 lira.
    Yurdun yemekleri şaşırtacak derece de güzeldi sabah akşam yerdim genellikle.
    Her ay 1 defa cinema 7 buçuk lira. Arkadaşa da ismarlasan 15 lira.
    E geriye 150 lira kalıyor cepte oda cafelerde gidiyordu. İyi idare etmişim ben

Not: Kız arkadaş memleketteydi o yüzden idare etmişim belki de :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifakinti -- 21 Mart 2016; 11:44:35 >
  • Para yetmiyor diyip 300 lira alkole para vermek .

Mok ic

• O ne öyle. o kadar para ile geçinemiyorsan çalışacaksın arkadaşım başka alternatif yok. Burger ne ya ben okulun ilk ayı öğlen yemeği olarak kipa'dan aldığım 10 lu çokoprensle su içtim bardak bardak param yok diye. geçinemediğin para ile ben motorsikletimi üni zamanında alırdım ciddi söylüyorum. Ev yemeği yemeye bak sağıklı bslen biraz. kız arkadaşını da eve çağır çay demle dışarıda içmende şart değil. İş olarakta anketörlük, afiş dağıtma, düğün salonlarında komilik lokanta da ya da restauranta da olabilir. Animasyoncular varsa açılışlara falan giden kontak kur haftada 1-2 kere çağırırlar sağa sola. Maskotluk falan yaparsın fena değil parası. Sosyete varsa çevrende köpek gezdir konuşup hayvanım var dersin anlarım dersin. Alt sınıflarına ders öğret ya da not sat, dolmuşta muavinlik yap okul hattında ya da derneklere üye ol burs bağlamaya çalış ypılcak şey çok.Ben bu yazdıklarımın hepsini yaptım ailemden de yalan olasın koca uni hayatım boyunca 2 ya da 3 kere para almışımdır o da 50 tl yi geçmez. O parayla geçinemeyen adama kusura bakma ama beceriksiz derler.

• quote:

Orijinalden alıntı: FavellaS

ne diyon dışarıda sürekli yetiyor evet anlayamadığım insan tarzı geldi arkadaşım ciddi anlatsana nasıl yetiyor

Alkole ,sigaraya para vermeyince çok rahat şekilde yetiyor. Çay her yerde çay popüler kültür adamı olucam diye gidip çaya 5lira vermek salaklık.

• Elin suriyelisi 1200 lira burs alsın, biz burda ay sonu hesabı yapıp okumaya çalışalım.
  • Konuyu okumadim pek ama Suriyeli Olsan Rahatça yaşardin.
    1300 Tl burs aliyorlar...

• Kyk da 500 e geçiniyorum.yurt+servis dahil
  • 900 lira kira fazla bence, Ankarada 4+1 evlerin kirasi 900 lira

• Arkadaş nasıl hayata bakış açınız var anlamış değilim, herif gelmiş 700 TL'den bahsediyor. Kaldı ki 1000 TL bile para değil bu devirde, İstanbul gibi şehirlerde adam gibi hayat yaşamak için aylık rahat 4-5,000 TL gelirinin olması lazım. O paralarla sürünürsünüz kusura bakmayın. Buradaki asosyal adamlara da aldanmayın, kafasını evden çıkartmayanlar için 700 TL bile iyi para. Şaka gibi ya adam gelmiş 500 TL yetiyor demiş. Allah akıl fikir versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etem1907

bende sizin gibileri anlamıyorum.biri çıkar yok 1500 liraya geçenimemiyorum biri çıkar yok 500 liraya geçinemiyorum.Arkadaş siz ne yapıyorsunuz ya da sizin aileniz ne iş yapıyor da bu kadar lükssünüz?Bu dediğiniz paralara 4 kişilik aile geçinmeye çalışıyor be yazıktır günahtır.Hava atacam diye kafelerden çıkmazsanız para da yetişmez pul da yetişmez.Anlamıyorum ben de gencim ama çoğu Türk gencinden çok farklı düşüncelerim var.Gidip kafeye 10 liraya çay içersiniz sonra gelip burada ağlarsınız para yetmiyor diye.

Not:Bu dediklerim sadece konuyu açan arkadaşa değil yetinemiyorum diyen tüm kişilere

1500 TL ve 4 kişilik aile? Bu kafalar yüzünden ülke bugün bu halde işte aferin.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    böyle bişey var cidden 500 yetiyor diyen arkadaşlar kusura bakmasında okuduğunuz okuyacağınız üninin *** hayatında bi daha yaşayamıyacağın hayatını çalışmaya adamadan önce yapabileceğin şeyler için kısıtlı zamanın varken yapmazsan ne zaman yapıcan şimdi içmicem ne zaman içicem şimdi kız arakdaşım olmicak ne zaman olucak şimdi gezmicem ne zaman gezicem 900 açık yetmiyor ki bana kalan parada orda 300 falan yani ki o da kalmıyor evden çıkmayıp yaşayacak olsam üni gelmez açıktan okurdum

sormak istediğim benim kadar para alıp dışarıdan içeri girmeyenler var ne yapıyorlar onu anlamaktı konudan öğrendiğim okul yemekhanesinden yemek yemem lazım birazda olsa bişeyler kattı teşekkürler yorumlar için
  • üniversitedeyken ortalama 350 tl ile geçiniyordum . herşey dahil kira fatura yeme içme otobüs çay çorba.
  • Adam 500 lira yetmiyor dedi diye o parayla aile geçiniyor edebiyatı yaptınız 500 liraya hangi aile geçiniyor yol alın. Size minimum giderleri yazıyorum
    750 kira
    250 fatura
    600 yemek
    200 lira ayda 4 kere gezme

1800TL
    Bunun içine her ay çıkacak 4234923 tane masrafı yol parasını şunu bunu yazmıyorum

Aptal degilsen bütün hayatın boyunca sadece o ayı çıkarmak için çalışmazsın kenara ciddi bir miktar atıp ileride sefasını süremeyeceksen hiçbir anlamı yok yani 2000 lira kazanıyorsan boşa hayattasın.
    Bir de öğrenci olduğunu düşün hiçbir gelirin yok aileden gelen parayı yiyorsun boşu boşuna ailenin cebindeki para okul civarı esnafına fırsatçı ev sahibine emlakçısına gidiyor. Mezun oldugunda aldığın maaş 2 milyar olacaksa boşuna okumayın bile arkadaşlar. Sayısı üçü geçmeyecek bölüm veya kalan bölümlerin en iyi okulunda okumuyorsanız gireceginiz iş açıktan yada özelden okuyan adamdan farklı olmayacak boşa masraf yapmayın arkadaşlar. Özele gidin şehrinizdeki en azından masrafınız olmaz ailenizle gül gibi yaşarsınız, yada yurtdışında okuyun eğitim görürsünüz dil ögrenirsiniz hayatı dibine kadar yaşarsınız belki orda kalırsınız adam gibi maaşla çalışırsınız, yada okumayın zengin olma yolları bulun 2 milyarın sizin için küçük bir miktar görünecegi kadar para kazanın. Ha diyorsanız benden cacik olmaz gider 4 kişi hayvani şartlarda kıç kadar evde yaşarım, yemegi günde 2 öğün aynı yemek okul yemekhanesinde yerim, dışarı adımı atmam. Siz şehir dışında okumaya devam edin gençler siz eşşek oldukça semer vuranınız çok olur. Şu an şehir dışında okuyorum yurt 450 lira özele göre ucuz ama berbat biryer yaşadığım hayat ailemin yanında oldugundan çok berbat sosyal hayat 0 sigara alkol yok yemekhaneden baska yerde yemiyorum illa bişey almam gerekirse su falan bimden alıyorum kykda 200 liraya kalanlardan bile az masrafım vardır belki ama deger mi degmez boşa kendinize benim gibi hayatı zindan etmeyin sene bitince arkama bakmadan kaçacam burdan başlarım okuluna da diplomasına da derslerim iyi ama sene başından beri okul bana 1 kelime katmamıştır notları alır çalışır geçersin mezun olunca da bir halt olacagı yok iibf okuyoz ülkenin her yeri iibf 4 sene hamam böcegi gibi yaşamanın karşılığı yaptıgın masrafı bile karşılamak için yıllarca b*ktan üni bile okumasan girebilecegin işlerde çalışmak. yani degmez ben kaççam siz de kaçın.

• Mesajı yazdıktan sonra son sayfayı okudum da hepinize acıyorum gençler adam ayda 200 lirayla geçiniyorum diyor hamam böceği gibi hayat yaşıyor çok merak ediyorum bu 200e 300e 500e geçinen sürüngenler mezun olduklarında kaç para aldılar yada iş bulabildiler mi? Tıp okursun saglam okulda hukuk okursun anlarım digerlerinin alayı hayatının 4 yılını aç aç milletin ağız kokusunu çekerek çöpe atmış insanlar. 4 yıl ne için dayandınız o hayata 2 milyar maaş için mi? LOL.

Benim olmazsa olmazlarım
    >Tek yaşarım. Milletin gürültüsünü pisliğini embesilliğini çekemem.
    >Adam gibi beslenirim. 4 yıl sonunda afrikalıya benzeyeceğime sporumu yapar erkeğe benzerim.
    >Ayda birkaç kez de olsa gezerim. Eğer ayda 4 kere de gezemeyeceksem bu yaşta olmanın anlamı yok.
    >Üşüyemem. Ailem beni okula gece soğuktan titreyip sabah olsun diye göndermedi. Adam gibi kaloriferli klimalı ne haltsa ondan olacak ve çalışacak.

Bunları sağlamak için gereken para 1800 lira. Bunların "lüks" olduğunu söyleyen de hayat boyu 1+1 evde 6 kişi çokoprens yiyerek yaşamaya devam etsin. Kendine saygısı olan adam birilerinin bunları istemesine itiraz edecegine bu asgari ihtiyaçları karşılamasına izin vermeyen devletine milletine itiraz eder. Gecekondudan bozma 1+1 ev sırf üni yanında ve sırf dandik ekonomimiz emlak üzerinden dönüyor da beton pahalı diye 750 lira olmasın diye sesiniz çıksın, bu faturalara her ay zam yapılmasın diye sesiniz çıksın, biz 4 yıl odada oturmaya gelmedik 50 lira altına çıkılacak mekanlar olsun diye sesiniz çıksın.

• Haftalik 800 aliyorum yetmiyor siz neyden bahsediyosunuz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.