Şimdi Ara

[EDİT]Üniversitedeyim Param Yetmiyor Bu Millet Ne Yapıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yol yok alışveriş yapıyoruz haftalık 50 lira evde öyle yiyorum en kötü çocuklarla o ay parası bitmeyen kimse ondan otlanıyoruz
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Hayır hesaplamıyorum ama yaklaşık 2 günde bir 5 litre su aldığım için ve 5 litre su 1.60 Tl olduğu için biliyorum. Allaha şükür içtiğim suyu hesaplamama gerek yok...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    okul yemekhanesinde günde 1 kere bedava yiyebiliyorum,yemekhane bursu çıktı.yani yemeğe para yok(ekleme:yurtta her gün kahvaltı ve akşam yemeği çıkıyor. sınırsız gibi, gidip 2. 3. tabağı istesen veriyorlar.kahvaltı zaten açık büfe. haftasonları bir de ek olarak bir de öğlen yemek çıkıyor. )
    metro 1.5 lira. toplam 3,her biniş için 10 kuruş iade alıyorum() ayda 25 gün binsem 75 lira de hadi.
    gezmem,sigara falan yok.
    25 lira çay may de (ki hiç içmem)
    50 lirayı (çok abartılı) da bime kaptırdım diyelim.
    25 lira da beklenmedik harcama

en kötü ihtimalle 150. biraz zorlasam 300 bile artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumb Truck -- 21 Mart 2016; 0:14:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kyk parası (140 TL) dahil aylık 350 tl harcıyorum

alkol sigara yok , internet okul ve yurdun kullanıyom , yemek sabah aksam yurtta , öğlen okulda 2 lira , hergun olmasada bikac gün günlük ekstradan 5 liraya yiyecek flan alıyorum gayet yetiyor. okul zaten 7ay. 1 ayı dönem arası tatili diye saymiyorum 2bin tlye 6 ay geçiyorum böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 21 Mart 2016; 0:20:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüüüüü 180 lira bana yetıyor aylık yol ve yemeğıme 1 lira yola git 1 lira yoldan gel. 2 lira okuldan yemekhaneden ye 2lira aksama dogru 2.öğünüde ye okuldan etti sana 6 lira öğrenciyim 180lira ile geciniyorum. universite 1 sınıf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConiLesh -- 21 Mart 2016; 0:26:29 >
  • Hocam aylık 700 kira param var apartta kalıyorum ama mimarlık olduğundan zorunlu tek kalıyorum onun dışında 500 lira maksimum kredi kartım ve ailemin yolladığı cep harçlıklarım var en fazla 300 400 tl yapıyordur toplamda çok fazla olduğunu bilmeme rağmen bende elimden geldiğince bir uçtan katkı yapmaya calısıyorum kendi bütçeme ayrıca malesef ki aylık bölümüme giden para zaten neredeyse nakit paramın yarısını yiyordur birazda aktif olunca bende zor getiriyorum bazen param olmadığı bile oluyor
  • FavellaS F kullanıcısına yanıt
    Zübeydede takıl kanka para harcanmıyo orda çay 1 lira zaten
  • 300 lirasını alkole rahat rahat gömen birisi burada geçinemiyorum demesin. Neden geçinemediğini kendi yazmış zaten..

• 900 ₺ tabii ki yetmez. 1200 ₺ gibi alıyorum ben ailemden aylık, ev kirası faturalar aylık 400₺ gidiyor. Kalanı ancak yetiyor.
  • 4 kişi kalıyoruz evde kira 700(yakıtı içinde)

Kişi başı 175 kira
    Elektrik 70-80 geliyor
    Su 50-60
    internet 60
    Telefon faturam 35-40 değişiyor.
    Aylık yol param 50 tl(günde 1.25x2=2.50)
    okulun yemekhanesine aylık 30 tl yüklüyorum. kaba hesap 350 tl. Daha yemek masrafım yok burada. 400 burs alıyorum. ama her ay 250 içerde olduğum için 150 tl yatıyor bana evdekilerde duruma göre 350-500 arası gönderiyor ama yine de ay sonunu zor çıkartıyorum. 750-850 arası zor yetiyor. gurbette okumak çok zor vallahi. Allahtan son sene de kurtuluyorum masraflardan. Dışarı bir çıksanız arkadaşlarla ee çay felan içiyon günlük nerden baksan 10 lira öyle gider. ee arada ıvır zıvır abur cubur felanda yiyorsun gidiyor bir şekilde para anlayamıyorsunuz bile.

• 1-dogalgaz yakma
    2-alkol icme
    3-burgerden yeme. Bi menuye 20 lira vermek yerine 12 liraya bi paket tavuk gogsu al pisir makarnayla ye, 3 gun yeter sana

Bu dediklerimi uygula uste para bile biriktirirsin

• FavellaS F kullanıcısına yanıt
    hayır alkol sigara derken sanki barınma ihtiyaçlarını sayıyormuş gibisin daha ne yapıcan millet senin gibi bir gecede 200 tl ezmiyor alkolle onla şunla komiksiniz ve gördüğüm kadarıyla bu serzenişlere sahip olanlar genelde alkol kullananlar oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tur1st

Sürekli dısarda yiyip icenleri bende anlamiyorum. Hem cogu sigarada iciyor. 1.500 anca yetmesi lazim oylelerine.
    Yillik 2300 Kyk + Aylik 300 lira filan harciyom. Her aileye benden lazim abi. Sigara, alkol yok zaten. Hic bisey harcamiyom gibi.

barınma yok mu?
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt
    yakında zübeydeye taşicaz evi evden çok zübeydedeyiz
  • Bana da yetmiyor aylik 900 alkol yok, sigara var, sigara ocak söndürüyor valla. Her gün bi kafede kahvalti yapip kahvesini baska mekanda icip ogle yemegini disarda yiyip aksam farkli takilan ogrenciler var nasil yapiyorlar hayret ediyorum vallahi

• Burger'da part time işe başla. Hem ek gelir elde edersin hem de hamburgeri bedavaya getirirsin

• aylık 700 lira ev masraflarına gidiyor kiradır faturadır
    800 de ben yiyorum
    alkol yok sigara yok
    ne az geliyor ne fazla
    500-600 lira verilse onlada geçinirim daha azı mümkün değil sanırım
    haftada 1-2 kere dışarı çıkıyorum o kadar
  • O kadar parayla ne yapıyorsunuz? Aylık 800 lira alıyorum. 600 lira rahat yetiyor herşey için. Ev tuttuk 4 kişi. Evin masrafı kişi başı 300 lira bile olmuyor. Aylık 200 lirada kenara koyuyorum
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    Kyk derken yurt ucreti o:)

• kardeşim bu siteye bak istersen.25 sayfa boyunca tartışmışlar.bu sistemle yabancı ülkelerde ayda 5000 dolara kadar kazananlar varmış.türkiyede ise 300 lira civarı kazanan biri varmış şimdilik..http://www.ytpara.com/farkli-kazanc-yollari/94241-mobincube-tanitim.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zilan0101 -- 21 Mart 2016; 9:00:47 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.