Şimdi Ara

EE mi Tıp mı? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
9.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Genius

quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

quote:

Orijinalden alıntı: asu34

Öyle değil..

Mesela sen şuan türkiyenin en iyisi hacettepe ve çapaya gidebilirsin

Ama türkiyenin en iyi ee si olan boğaziçi ve bilkente gidemezsin

Zaten 2 sinede yakınsın ben Tıp derim

Olaya puan olarak bakma. boun ankarada odtu bebekte olsa sence siralamalari ne olurdu?

olm saçmalama odtü eee 200 kişi alıyor boun 50 kişi. odtü'ye giren 50yi alsan puanı daha yüksek olur. ayrıca açık ara odtü türkiyenin en iyisidir.

Aynen bir de o fark var. ama eede ben bilkentin daha iyi oldugunu dusunuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben diğer mühendislikleri de düşün derim.

Senin gibi derece yapmıştım ve sabancı burslu girmiştim. Orada hayatımda hiç düşünmediğim bilgisayar müh. okudum ve şu an çoğu tıpçıya nazaran maaş olarak, kariyer olarak yaşantım olarak iyi konumdayım.

Olayı şöyle düşünebilirsin.

Tıp dünyası bir sınavdan 50-80 arası almak gibidir. Hiç çalışmasan bile 50 alırsın ama 80 i geçemezsin.

Ama mühendislik dünyası 0 - 100 arasıdır tamamen sana, ilgine ve çalışmana kalmıştır. Özellikle mesleğini seversen dünyanın en iyi bilişim firmalarında(apple, google, ibm, oracle) iş bulabilirsin. Önünde böyle bir seçenek var.
  • Öncelikle sonucun için tebrik ederim, umarım iyiden ziyade "mutlu" olup insanlara,bilime hayrının dokunacağı bir meslek seçersin. Birine kolay kolay "tıp seç" demek bana saçma geliyor. Ne meslek, ne puan, ne okul faktörü senin o mesleği seçmende asıl gerekçe değildir. Asıl gerekçen o mesleği sevecek,rezilliklerini de göze alabilmek olacaktır. Tıp okumayan biri için uzaktan davulun sesi hoş geliyor belki; ama kim ne derse desin bu ülkede en çok zorlukları doktorlar seçer.Eğitim süreci daha uzun,daha yıpratıcı ki eğitim 5-6 yıl sürsün;hayatın boyunca yapacağın meslekte nelerin muhattabın olacağını düşün.Ama bu tıp zor, seçme kardeşim anlamına gelmiyor. Göze alabiliyorsan ve baş edebileceksen zevkli meslek haline gelir senin için. Abim odtü eem mezunu ben autf'deyim, bu nedenle daha çok karşılaştırma yapabiliyorum, umarım doğru bir karar alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence seveceğim isi yap ama sunu da unutma.. EE olursan 2000 tlye de çalışabilirsin..ama doktor olursan en kotu 6000 alırsın..
    maddiyat oönemli değil deme ileride görürsün önemini.. İdealim var ve kendimi gelistiririm diyorsan
    mühendislik yaz ama garanti meslek istersen tip yaz.. Benim muhendis arkadaşların çoğu yurtdisinda çalışıyor ulkemizde şartlar zor

• Bilenler TOBB ETU Ee hakkinda bilgilendirebilir mi sıralama konu sahibiyle aynı neredeyse.

• in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    6 yıl boru değil demişsin fakat şunları eklemek lazım 6. Sınıfta nöbetlerin başlar. Bu dönemde gece gündüz çalışırsın.tabi bu max 5 er günlük periyotlar şeklinde olur. Nöbet zamanı hastaneden çıkamazsın. Sonrasında TUS derdi var. Dünyanın en zor 3. Sınavı olarak geçiyor. Diyelim ki tus u kazandın ve 4 binliraya yapman gereken iş 6. Sınıfta yaptığın işten oldukça fazla olacak. Nöbet sayıların iyice artıyor ve evin yolunu unutuyorsun. Sonrasında nispeten rahatsın fakat mühendislik seçersen zaten sen hiç sene kaybetmemiş bir doktora göre 6 senelik bir mühendis oluyorsun .illaki kazandığın para ve koskoca 6 senede öğrendiğin dil sayısı artacak.nöbet derdi cartı curtu yok.bir patronun olacak tek derdin o adam olacak. Doktorken belki patronun yok ama günde en az 60 hastayla uğraşıyorsun. Kısacası ben sabırlı biriyim gerçekten doktor olmak istiyorum diyorsan tıp seç. Öyle arada kalanlara göre bir meslek değil kanaatimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıslaktahtakurusu -- 28 Haziran 2015; 12:28:44 >

• Şaşma, tıp

• quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

quote:

Orijinalden alıntı: khems

Belki de yazdıklarımı okumayıp başlıktan dolayı söylediklerini beğeniyorlardır. O kadar boş bir yorum yapmışsın ki. Para derdim olsa tıp der geçerdim. O kadar da ön yargısız okuyun dedik konunun başında yine anlatamadık derdimizi...

Kardeş ben bir insanın birbirinden tamamen zıt iki alanı çok isteyebileceğini sanmıyorum
    Birini çok ister diğerini şartlardan dolayı mantığı uygun görür
    Mesela ben psikoloji,biyoloji,tıp seviyorum
    üçü de birbiri ile bağlantılı,psikoloji bölümü ders içeriğine bakarsan bunu anlarsın fizyoloji dersi falan var

Hem Tarih'e hem Matematiğe çok ilgili kişi hiç mi duymadın mesela? Birisi illaki şerbetli tatlı mı sever, sütlü sevemez mi? Bazen yönelim farklı alanlara dahi olsa eşit dağılır. Bunu çarpıtmaya lüzum yok.

• Yorumunuz için teşekkürler. EE de muhtemelen çok yıpratıcı olacaktır. Doktorlukta ise cerrahlığa geçmeyi düşünüyorum, eğer yapabilirsem.
  • Thranduil the Great King T kullanıcısına yanıt
    Mühendislikleri düşünürken hepsini göz önüne aldım. Fiziğin elektrik alanı ve Matematiğe olan ilgimden dolayı böyle bir tercih yaptım. Sizce Endüstri az mı kazandırıyor? Ve fark ettiyseniz diğer mühendislikler ile ilgili en ufak bir söylemde bulunmadım. Lütfen ön yargılarınız ile hareket etmeyin.
  • ıslaktahtakurusu I kullanıcısına yanıt
    Sabırlı bir kişiliğim var fakat her gün her gün sinir bozucu insanlarla nereye kadar dayanır bilmiyorum. Ve Tıp okur isem hedefim Cerrahlık, yani bir süre sonra çok da ilgilenmeyeceğimi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decade5

1)makine mühendisliklerini karşılaştırmışsın ee değil. bilkentte makine 6 yıl önce açıldı. 1 senedir mezun veriyor. makineleri karşılaştırmak çok mantıklı değil. karşılaştırsan bile programdan ders adlarına bakıp hangi okulun zor olduğunu anlamayamazsın. her ikisinde de derse girmen lazım.
    2)odtüyü severim bir duruşu sosyal bir yönü vardır ama bilkentten zor olduğunu düşünmüyorum. hatta ee için konuşursak bilkentten iyi olduğunu sanmıyorum odtünün. odtü birincisi şu an bilkentte master yapıyor. ben bilkent birincisinin mit ya da stanford dışında başka bir üniversitede yükseklisans doktor yağtığını görmedim duymadım. hele odtüye gittiğini hiç duymadım.

linkten odtü birincisi arkadaşı görebilirsin gpa:4.00https://tr.linkedin.com/pub/an%C4%B1l-kara/90/3ab/195

bu da geçen senenin bilkent birincisi. şu an mit'de.
    https://tr.linkedin.com/pub/celal-furkan-%C5%9Fenel/31/20b/125

odtü birincisi arkadaşı birebir de tanıyorum ve çok iyi biri olduğunu biliyorum. arkasından konuşmuş gibi olmak istemem ama odtü ve bilkent mezunları arasında vizyon farkı olduğunu düşünüyorum.

Amerikada master yapınca mı vizyon sahibi oluyoruz? Adam belki milliyetçi nerden biliyosun? Benim de ortalamam 4.0 şu an böyle bitirsem bile Amerika'ya gitmem master için. Ayrıca bilkentin derece ile mezun olan odtü öğrencilerinin peşinde nasıl koştuğunu da biliyoruz.

• Bir yil tip okudum biraktim benim sebebim okul zor diye degildi her gun hastaneye git gel kolay bir durum değil bi de ustune tipi bitirip doktor olamiyorsun direkt once tus sonra 4 yil asistanlik sonra iki yil devlete Calis tayininin ciktigi yerde gelecek gözümden buyudu bununla mi ugrascam yıllarca dedim zaten istediğim muhendislik tutmadigi için gitmistim ama fakultede meslege asiklar da gordum birinci siniftan nobet tutanlar hocanin agzindan çıkan her kelimeyi beynine yazanlar onlardan olabileceksen kesinlikle tip yaz ama yok diyorsan vasifsiz doktorlar surusune katilirsin ama çok da iyi maasin olur onu hiç dert etme

• quote:

Orijinalden alıntı: khems

Okumadan önce lütfen ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Para veya markası için Tıp düşünmüyorum.
    İlk 2000 rahat, ilk 1000 ise muhtemelen gelecek gibi gözüküyor. Herkes gibi benim de meslek telaşım başladı. Elektrik Elektronik Mühendisliği de Tıp da ilgimi çekiyor açıkçası. Bir şekilde okuyacağımı da düşünüyorum.
    Ailem herhangi bir baskı yapmıyor üzerimde. Her ikisi de güzel bölümler hangisini seçersen seç iyi olacağını düşünüyoruz diyorlar. Fakat ben ikisine de aynı yakınlıkta hissediyorum kendimi.
    Kan vs. korkularım yok, göz bölgesi hariç iğrenmeden cerrahlık yapabileceğimi düşünüyorum. İnsan vücuduna ve elektronik mekanizmalara da ilgim var.
    Tıp daha garanti ve saygılı bir meslek olarak duruyor, mühendislik de ise önüm daha açıkmış gibi hissediyorum.
    Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

itü dışında bi üniversitede mühendislik okuma fikrin varsa hiç okuma. analitik düşünme durumuna göre karar ver. analitik zekan iyiyse itüde mühendislik tavsiye ederim.

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    şu anda malatya inönü üniversitesindeyim. allah isteyen herkese nasip etsin. yeterli emek gösterildikten sonra allah nasip ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eee-metu

quote:

1)makine mühendisliklerini karşılaştırmışsın ee değil. bilkentte makine 6 yıl önce açıldı. 1 senedir mezun veriyor. makineleri karşılaştırmak çok mantıklı değil. karşılaştırsan bile programdan ders adlarına bakıp hangi okulun zor olduğunu anlamayamazsın. her ikisinde de derse girmen lazım.
    2)odtüyü severim bir duruşu sosyal bir yönü vardır ama bilkentten zor olduğunu düşünmüyorum. hatta ee için konuşursak bilkentten iyi olduğunu sanmıyorum odtünün. odtü birincisi şu an bilkentte master yapıyor. ben bilkent birincisinin mit ya da stanford dışında başka bir üniversitede yükseklisans doktor yağtığını görmedim duymadım. hele odtüye gittiğini hiç duymadım.

linkten odtü birincisi arkadaşı görebilirsin gpa:4.00https://tr.linkedin.com/pub/an%C4%B1l-kara/90/3ab/195

odtü birincisi arkadaşı birebir de tanıyorum ve çok iyi biri olduğunu biliyorum. arkasından konuşmuş gibi olmak istemem ama odtü ve bilkent mezunları arasında vizyon farkı olduğunu düşünüyorum.

Amerikada master yapınca mı vizyon sahibi oluyoruz? Adam belki milliyetçi nerden biliyosun? Benim de ortalamam 4.0 şu an böyle bitirsem bile Amerika'ya gitmem master için. Ayrıca bilkentin derece ile mezun olan odtü öğrencilerinin peşinde nasıl koştuğunu da biliyoruz.

milliyetçiliği nedeniyle daha iyi bir eğitim alacağı okula gimiyorsa bu zaten vizyonu hakkında bilgi verir. odtüyü 4.00 bititmiş birinin türkiyede kalması bence çok vizyon gerektiren bir durum değil. yine de kendine ait özel nedenleri varsa buna bişey diyemem. özel nedenleri olamadığını varsayarak konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Decade5 -- 28 Haziran 2015; 17:13:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eee-metu

quote:

milliyetçiliği nedeniyle daha iyi bir eğitim alacağı okula gimiyorsa bu zaten vizyonu hakkında bilgi verir. odtüyü 4.00 bititmiş birinin türkiyede kalması bence çok vizyon gerektiren bir durum değil. yine de kendine ait özel nedenleri varsa bunu bişey diyemem. özel nedenleri olamadığını varsayarak konuşuyorum.

O senin milliyetçilik anlayışın

• Bence tıp hizmetin maneviyatın son noktası düsünsene hastan var ve büyük hastalillari atlatiyor ve sonra ona iyileştin diyorsun o andaki mutlulugu eminol hic bir meslek vermez ayrica kendini gelistirmen ve kendine biseyler katmak cok rahat evet ömür boyu okuycaksın ama birde işin diğer tarafına bakmalısın.

• hedefbüyük H kullanıcısına yanıt
    Tıpta doktorların %99,9746565 sinde kendini geliştirme diye bir şey yoktur. Var olan bilgileriyle ölene kadar iş yaparlar. Yaratıcılık yoktur.Ezber vardır.

Türkiyede doktorların %97,4564 sinde saydığın maneviyatla ilgili olan düşünce yoktur. Gelen hastaları ne kadar kısa sürede ilaç yazıp gönderirsem mesai saatim o kadar erken biter ve eve o kadar erken giderim anlayışı vardır.
  • Hayir kendini gelistirirsin evt ezberdir ama kuru bilgi degildir. Evet dediginiz gibi hasta ciksin gitsin ilacini alsin diyen tipler var ama bence tipi secicekse para icin degil maneviyat icin yapmali ben sadece bundan bahsetmistim ki zaten hakkiyla yaparsa ekonomik olarakda iyi bir yere gelir

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.