Şimdi Ara

EE mi Tıp mı? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
9.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazımızda belli başlı çok sorulan bölümlere yer vermek istedik. Ancak gözümüzden kaçan sizlerin de merak ettiği bölümler varsa sizler için araştırmasını yapabiliriz.

En çok sorulan sorulardan başlayalım.

İnşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği en çok sorulan mühendislik dalları arasında başı çekiyor.

inşaat mühendisliği
    elektrik elektronik mühendisliği
    makine mühendisliği
    bilgisayar mühendisliği

devletteki mühendis maaşlarının standart olduğunu düşünürsek bu dörtlü arasındaki en mantıklı bölüm inşaat mühendisliği gözüküyor.

Sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet gibi bölümlerde sık sık sorulan bölümler arasında gözümüze çarpıyor. peki bu 3 bölümün en değerlisi hangisi?

sosyal hizmet/sosyal çalışmacı
    psikoloji
    sosyoloji

sıralaması gözümüze çarpıyor. Bunlar sadece Devlet memuru statüsü olduğunu ve psikoloji ile sosyal hizmet arasında çok az bir fark olduğunu dile getirmek gerekir. Psikoloji mezunlarının formasyon ile birlikte öğretmen olma ihtimalleri de göz önüne alınınca birinci sırada değerlendirilmesi kuvvetle muhtemel oluyor.

Peki sağlık bölümlerinde durumlar nasıl? FTR, odyoloji, beslenme diyetetik, gastronomi gibi bölümler en çok soru aldığımız bölümler arasında göze çarpıyor.

FTR
    Beslenme Diyetetik
    Odyoloji
    Gastronomi olarak sıralanma olduğunu gözlemliyoruz.

Merak ettiğiniz mesleklerin gelecek durumlarını yorum bırakarak öğrenebilirsiniz.

http://www.ozgurhaberci.com/egitim/devlet-memuru-olmak-icin-en-avantajli-bolum-hangisi-h644.html

• Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Tıp seçtim hocam
  • khems kullanıcısına yanıt
    Tebrikler şimdiden :)) siralamaniz kaç geldi? o kadar sayfa varki arada bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minnakkk -- 10 Temmuz 2015; 9:00:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • minnakkk M kullanıcısına yanıt
    MF-3:700 küsür
    MF-4: 400 küsür
    TM-1: 84

Küsuratları hatırlayamadım
  • çok büyük bir ilginiz yoksa mühendislik yazmayın. İşini kaybetme korkusuyla yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bir doktor ne kadar stres yaşarsa yaşasın iş hayatında, işsizlik korkusu yaşamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khems

Tıp seçtim hocam

Tam olarak hangi sebepten? Bir de hangi tıp?

• Gezmeyi Seven Adam G kullanıcısına yanıt
    İkisini de yakın olmam ve tıbbın stresi ve yoruculuğunu göze almam bunda etkili oldu. Eğer senin kafanda bazı sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • khems kullanıcısına yanıt
    Peki nereyi yazmayı düşünüyorsunuz? medipol tip i filan da araştırın :) ilk yildan itaberen klinik dersleri veriliyormuş . normalde 4.-5. sınıfta başlayan ders. ayrıca ingilizce birde başarı bursu alırsınız

• minnakkk M kullanıcısına yanıt
    Bizim üniversitelerle içli dışlı olan doktor tanıdıklarımız var onlarla görüştüm. Medipol'u şişirme olarak tabir ettiler. Göz boyuyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khems

Tıp seçtim hocam

Hayirlisi olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Saolun, umarım sizin için de öyle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decade5

başvuru yapıp kabul alamamış diye biliyorum. zaten bilkente geliş amacı da doktorayı amerikada yapabilmekti.

Başvuru yapıp kabul alamaması imkansıza yakın, kendine özel sebeplerinin olduğunu düşünüyorum. Burs bulamamış da olabilir. Bu sene ODTÜ EEden mezun olup burs bulamadığı için Top10 daki okullara gidemeyecek arkadaşım var üniversiteye kabul aldığı halde. Bu senenin birincisi Princeton'a gidecek. Onun haricinde yine Princeton, MIT, Georgia-California Tech, UCSB, EPFL, ETH Zurich gibi top10 okullara kabul alanlar var bu senenin mezunlarından, üstelik okul birincisi olmadıkları halde.

O yüzden 2014 birincisinin kabul alamamış olmasını ben olası görmüyorum. 2014 1.sinin 2015 1.si 2.si veya ne biliyim bu sene top10 okullara kabul alan ODTÜ EE mezunlarından az nitelikli olmadığını göz önünde bulundurursak bu tarz okullara kabul almamasında bir neden görmüyorum. Bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

quote:

başvuru yapıp kabul alamamış diye biliyorum. zaten bilkente geliş amacı da doktorayı amerikada yapabilmekti.

Başvuru yapıp kabul alamaması imkansıza yakın, kendine özel sebeplerinin olduğunu düşünüyorum. Burs bulamamış da olabilir. Bu sene ODTÜ EEden mezun olup burs bulamadığı için Top10 daki okullara gidemeyecek arkadaşım var üniversiteye kabul aldığı halde. Bu senenin birincisi Princeton'a gidecek. Onun haricinde yine Princeton, MIT, Georgia-California Tech, UCSB, EPFL, ETH Zurich gibi top10 okullara kabul alanlar var bu senenin mezunlarından, üstelik okul birincisi olmadıkları halde.

O yüzden 2014 birincisinin kabul alamamış olmasını ben olası görmüyorum. 2014 1.sinin 2015 1.si 2.si veya ne biliyim bu sene top10 okullara kabul alan ODTÜ EE mezunlarından az nitelikli olmadığını göz önünde bulundurursak bu tarz okullara kabul almamasında bir neden görmüyorum. Bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum.

kabul alamamış olabilir neden olmasın? gre'si toefl'ı düşüktür, statement of purpose'unu yeterli görmemişlerdir, hocanın yazdığı referansı yeterli görmemişlerdir, mülakatta yeterli görülmemiştir vs. bir çok neden oaiblir kabul edilmemesinde. ayrıca amerikada genelde funding buluyosun phd pozisyonu için. gideceğin okuldaki hoca ayarlıyor zaten bunu. hoca zaten burs vermemişse bi anlamda kabul etmemiş gibi bişeydir. ikincisi top10 okul değil yazdıklarından bazıları. hatta top10 demeyelim zirve okullar var. MIT Stanford berkeley caltech gibi. diğerleri bunlar seviyesinde değil genelde. belki avrupada epfl olaiblir.
    red yiyen arkadaşların belki ms'ye başvurmuşlardır bilmiyorum. bu arada bu arkadaş bilkentten atıldı serdar hocayla anlaşamadığı için. şu an şirket kurmaya falan çalışıyor diye duydum. 4.00 a yazık olmuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

quote:

kabul alamamış olabilir neden olmasın? gre'si toefl'ı düşüktür, statement of purpose'unu yeterli görmemişlerdir, hocanın yazdığı referansı yeterli görmemişlerdir, mülakatta yeterli görülmemiştir vs. bir çok neden oaiblir kabul edilmemesinde. ayrıca amerikada genelde funding buluyosun phd pozisyonu için. gideceğin okuldaki hoca ayarlıyor zaten bunu. hoca zaten burs vermemişse bi anlamda kabul etmemiş gibi bişeydir. ikincisi top10 okul değil yazdıklarından bazıları. hatta top10 demeyelim zirve okullar var. MIT Stanford berkeley caltech gibi. diğerleri bunlar seviyesinde değil genelde. belki avrupada epfl olaiblir.
    red yiyen arkadaşların belki ms'ye başvurmuşlardır bilmiyorum. bu arada bu arkadaş bilkentten atıldı serdar hocayla anlaşamadığı için. şu an şirket kurmaya falan çalışıyor diye duydum. 4.00 a yazık olmuş.

Tabi almayabilir ama çok düşük bir olasılık. Eğer 4.0 yapabilecek bir donanıma sahip olup GRE-TOEFL gibi nedenlerden kabul almadıysa evet o 4.0a yazık olmuş gerçekten. Benim dediğim master başvuruları için bu arada. Phd için nasıl bir kriter var nasıl bir süreç var bilmiyorum.

Ayrıca Princeton mühendislikte ilk 10da. ETH ise Avrupanın 1 numarası, Dünyanın da bazı sıralamalara göre ilk 10unda bazılarında 11-12de gözüküyor. EPFL nin lafının geçtiği yerde ETHnin geçmemesi söz konusu bile değil.

Neyse uzun lafın kısası 2014 1.si kendine yazık etmiş.

• Aklımda deli sorular
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Foreman

Aklımda deli sorular

nickine ihanet etme
  • Mühendislerin %95 i sistemin beyaz yakalı kölesidir. Kullanıp atılmak benim için dert değil ya da babamın şirketinde, atölyesinde çalışıcam işim hazır patron olarak işe başlıycam diyorsanız sıkıntı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tıp, sonuçta garanti sınıfı geçsen yeter ama mühendislik öyle mi?Uğraş dur işte projedir odur budur falan.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.