Şimdi Ara

EE mi Tıp mı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
9.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TIP HER AÇIDAN daha mantıklı. En önemlisi kovulma tehliken yok. Oradan oraya sürüklenme yok. Rahat hayat...
  • khems kullanıcısına yanıt
    Tıp okuyan birisi olarak yazayım sana, 6. sınıfım Erciyes üniversitesinde, ben insanlığa hizmet etmek istiyorum, bu uğurda kendimi geliştireceğim, güler yüzlü olacağım ve bir hastamın dahi yüzü asık girip mutlu şekilde içeriden çıkmasını sağlayacağım bu bana yeter Allah rızası alacağım dersen Tıp yaz, tabiiki bir çok zorluk da olacak, bitmek bilmeyen notlar, sözlüdeki gıcık hocalar, devamsızlık yapamayacaksın vs vs.. Elektrik elektronik zamanında benim de düşündüğüm bölümlerdendi, onda da çalışır projelere katılır sosyal sorumluluk görevleri vs alırsan çok kolay ve dolgun bir maaşla iş bulursun. kendini geliştirmene bakar. Zaten yeni başlasan tıpa 6 yıl sonra atanması büyük ihtimalle kpss gibi bir sınavla olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astepsiyon

Olay cerrahlik yapabilmek degil olay insanlara guzelce hizmet edebilmek ve insanlari sevebilmektir bence insanlari sevmiyorsan onlarla ilgilenmek hosuna gitmiyorsa tip secme yani benim fikrim çünkü cok doktor var saygi ve garanti is diye secen ama hepsinin yuzu asik ve insanlardan nefret ediyo adam parasına bakiyo belki cok klise gelicek soylediklerim ama öyle yani yapicak bisi insanlarla ilgilenmek hosunuza gidiyorsa secin tipi iyi forumlar

Dostum ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama sabahtan akşama kadar bir devlet hastanesi acilinde bir doktoru gözle bakalım ne şartlarda, ne sıkıntılarla çalışıyor. 24 saatte 500 hasta bakıyor adam. O rezillik içinde insan sevgisinin s si kalırsa haklısın. Türkiye'den bahsediyoruz, Finlandiya ya da İzlanda değil. Ayrıca para falan olayları geride kalalı 13 sene oldu. Normal devlet memurun biraz daha iyi alıyorlar, öyle kafanızdaki uçuk rakamlar yok artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drkayzer -- 28 Haziran 2015; 2:23:15 >

• valla açık ve net söylemek lazım puanında yüksek gelecek zaten mühendislik yazma yazacağın yüksek yerlerde dersleri geçmek daha da zor olacaktır normale göre, ayrıca okulu bitirdiğinde ruh sağlığın saçların ve gözlerin eskisi gibi olmayabilir benden abi tavsiyesi
  • Belki de yazdıklarımı okumayıp başlıktan dolayı söylediklerini beğeniyorlardır. O kadar boş bir yorum yapmışsın ki. Para derdim olsa tıp der geçerdim. O kadar da ön yargısız okuyun dedik konunun başında yine anlatamadık derdimizi...
  • Hepinizin mesajını okudum. O kadar farklı şeyler yazmışsınız ki kafam daha çok karıştı
    Bence her ikisi de çok güzel meslekler. Her ikisine de aynı ilgiyi besliyorum. Bakalım neler olacak?
  • Kardeş para açısından söyleyeyim. Doğuda mecburi hizmet yapan sözleşmeli bir pratisyen hekimim. Hasta çok gelirse maaşımiz 8500 falan oluyor. Mesela geçen ay elime 9500 tl geçti. Mühendislikte mezun olur olmaz bu maaşı alabilecek misin. Bi de bu açıdan düşün.

Tabi çektiğin çileye değecek bi para değil.

Tıp düşünürsen yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 28 Haziran 2015; 2:50:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki bölüm de zorlukları olan bölümler. tıpın okuması daha zor. ama iş sıkıntısı daha az olacaktır. eede iyi ortalama ile mezun bile olsan iş bulma sıkıntısı çekeceksin. yine sende biter iş ama mühendislikte farklı özelliklerinin de önemi artıyor. kendini iyi pazarlamalısın.
    not: itü ehbde okuyorum.
  • deoksiriboz1001 D kullanıcısına yanıt
    Aile hekimi misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamane1994

Neden tıppa yönlendirdin adamı?

Ikilemde kalanlar için tıp öneriyorum hocam. Bizim bölumün (odtü için) tıptan aşaği kalir yani yok zorluk bakımindan. Iş bulma işi ise artık sıkıntılı bi durum oldu bölümde. 1yıldır mezun olup iş arayanlar var. Ha iyi iş bulan yok mu elbette var ama oran olarak son yıllarda azaldı.

• 4697 kullanıcısına yanıt
    Okulu seviyorum aslinda ama dersler hem agir, ilgimi cekmiyor...hem de meslek de problemli..cok fazla insanla ugrasmak,,ayrica hergun aymi.isi yapmak.da pek bana gore degil..mesela ilerde goz doktoru olmak istiyorum, olursa, her sabah is yeri diye gittigim hastanede onlarca insana hep ayni seyi yapacam, su yaziyi okuyor musun, mercege bak..vs..

Bilemiyorum ama bunlar kisisel de olabilir, kimisi de meslegi cok sever

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Kardeş para açısından söyleyeyim. Doğuda mecburi hizmet yapan sözleşmeli bir pratisyen hekimim. Hasta çok gelirse maaşımiz 8500 falan oluyor. Mesela geçen ay elime 9500 tl geçti. Mühendislikte mezun olur olmaz bu maaşı alabilecek misin. Bi de bu açıdan düşün.

Tabi çektiğin çileye değecek bi para değil.

Tıp düşünürsen yardımcı olabilirim.

Hocam tus falan dusunmuyormusun..
    Ben su an 2ye gectim de gelecege dair cok korkutuyotlar insani..

• Sadece istatistik konuşsun,

Türkiye de sana dolgun ücret verecek kaç tane Elektrik ya da elektronik şirket var ?

Peki Türkiye de sermayesi insan olan kaç tane sağlık kuruluşu vr ? Özel hastaneler, özel muayeneler, kamu hastaneleri, sağlık ocakları, aile hekimlikleri v.s İstediğin şehirde hatta ilçe de çalışma imkanın bile var.

Fark çok açık ortada değil mi ? Sağlık sektörü ayrı bir dünya... Korkma yaz gitsin, 10 sene sonra gelip teşekkür edeceksin tıp diyenlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 28 Haziran 2015; 4:28:22 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    hocam deli gibi tıp isteyip mecburen mühendislik okuyanlar ne ypacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: eee-metu

quote:

Orijinalden alıntı: asu34

Öyle değil..

Mesela sen şuan türkiyenin en iyisi hacettepe ve çapaya gidebilirsin

Ama türkiyenin en iyi ee si olan boğaziçi ve bilkente gidemezsin

Zaten 2 sinede yakınsın ben Tıp derim

Türkiye'nin en iyi ee eğitimi veren okulları Odtü ve bilkenttir. Taban puana göre yorum yapmak pek sağlıklı değil. Boğaziçinde ee bölümü bir binanın bir katına sıkışmış halde nasıl en iyi ee eğitimi veriyormuş?

odtü ile bilkentin ders yüküne bak allah aşkına hangisi daha zor karar ver.

http://postimg.org/image/dkqphtf6f/

3. sınıfa bak bilkentin A:SD:AS:d:as:dA:SD:

• quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

quote:

Orijinalden alıntı: asu34

Öyle değil..

Mesela sen şuan türkiyenin en iyisi hacettepe ve çapaya gidebilirsin

Ama türkiyenin en iyi ee si olan boğaziçi ve bilkente gidemezsin

Zaten 2 sinede yakınsın ben Tıp derim

Olaya puan olarak bakma. boun ankarada odtu bebekte olsa sence siralamalari ne olurdu?

olm saçmalama odtü eee 200 kişi alıyor boun 50 kişi. odtü'ye giren 50yi alsan puanı daha yüksek olur. ayrıca açık ara odtü türkiyenin en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prince Legolas -- 28 Haziran 2015; 5:31:37 >
  • 1)makine mühendisliklerini karşılaştırmışsın ee değil. bilkentte makine 6 yıl önce açıldı. 1 senedir mezun veriyor. makineleri karşılaştırmak çok mantıklı değil. karşılaştırsan bile programdan ders adlarına bakıp hangi okulun zor olduğunu anlamayamazsın. her ikisinde de derse girmen lazım.
    2)odtüyü severim bir duruşu sosyal bir yönü vardır ama bilkentten zor olduğunu düşünmüyorum. hatta ee için konuşursak bilkentten iyi olduğunu sanmıyorum odtünün. odtü birincisi şu an bilkentte master yapıyor. ben bilkent birincisinin mit ya da stanford dışında başka bir üniversitede yükseklisans doktor yağtığını görmedim duymadım. hele odtüye gittiğini hiç duymadım.

linkten odtü birincisi arkadaşı görebilirsin gpa:4.00https://tr.linkedin.com/pub/an%C4%B1l-kara/90/3ab/195

bu da geçen senenin bilkent birincisi. şu an mit'de.
    https://tr.linkedin.com/pub/celal-furkan-%C5%9Fenel/31/20b/125

odtü birincisi arkadaşı birebir de tanıyorum ve çok iyi biri olduğunu biliyorum. arkasından konuşmuş gibi olmak istemem ama odtü ve bilkent mezunları arasında vizyon farkı olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Decade5 -- 28 Haziran 2015; 7:35:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: khems

Belki de yazdıklarımı okumayıp başlıktan dolayı söylediklerini beğeniyorlardır. O kadar boş bir yorum yapmışsın ki. Para derdim olsa tıp der geçerdim. O kadar da ön yargısız okuyun dedik konunun başında yine anlatamadık derdimizi...

Kardeş ben bir insanın birbirinden tamamen zıt iki alanı çok isteyebileceğini sanmıyorum
    Birini çok ister diğerini şartlardan dolayı mantığı uygun görür
    Mesela ben psikoloji,biyoloji,tıp seviyorum
    üçü de birbiri ile bağlantılı,psikoloji bölümü ders içeriğine bakarsan bunu anlarsın fizyoloji dersi falan var

• Şimdiki aklım olsa, hiç düşünmeden doktora-master ne varsa bitirerek yazılım uzmanı olurdum. Google iş ilanlarında $25.000 maaşla java yazılım uzmanları arıyor.. Ahh Ah!
  • uçak mühendisliğini de düşün derim
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.