Şimdi Ara

EE mi Tıp mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
9.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okumadan önce lütfen ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Para veya markası için Tıp düşünmüyorum.
    İlk 2000 rahat, ilk 1000 ise muhtemelen gelecek gibi gözüküyor. Herkes gibi benim de meslek telaşım başladı. Elektrik Elektronik Mühendisliği de Tıp da ilgimi çekiyor açıkçası. Bir şekilde okuyacağımı da düşünüyorum.
    Ailem herhangi bir baskı yapmıyor üzerimde. Her ikisi de güzel bölümler hangisini seçersen seç iyi olacağını düşünüyoruz diyorlar. Fakat ben ikisine de aynı yakınlıkta hissediyorum kendimi.
    Kan vs. korkularım yok, göz bölgesi hariç iğrenmeden cerrahlık yapabileceğimi düşünüyorum. İnsan vücuduna ve elektronik mekanizmalara da ilgim var.
    Tıp daha garanti ve saygılı bir meslek olarak duruyor, mühendislik de ise önüm daha açıkmış gibi hissediyorum.
    Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

• Kardeşim İTÜ'de mühendisim çevremdeki Mühendislerin ve doktorların halini görüyorum hiççç Düşünme Çapa tıp seç

Ben de önüm açık diye mühendislik seçmiştim şimdi hayvan gibi pişmanım tıp için tekrar giricem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi in a nutshell -- 27 Haziran 2015; 14:11:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • Olay cerrahlik yapabilmek degil olay insanlara guzelce hizmet edebilmek ve insanlari sevebilmektir bence insanlari sevmiyorsan onlarla ilgilenmek hosuna gitmiyorsa tip secme yani benim fikrim çünkü cok doktor var saygi ve garanti is diye secen ama hepsinin yuzu asik ve insanlardan nefret ediyo adam parasına bakiyo belki cok klise gelicek soylediklerim ama öyle yani yapicak bisi insanlarla ilgilenmek hosunuza gidiyorsa secin tipi iyi forumlar

• in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    Neden hocam açar mısınız biraz

• Kardeş tıp son anlarda karar vetilicek bi meslek değil. Pek ilgin yoksa önermem. Tebrikler sıran için :)

• Ygs ve lys en netlerin nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ee ile tıp ne alaka
    ah şu para yok mu
    insana ters takla attırır

• Valla hayalim ee idi. Bogazici odtude okursan cok iyi bolum

• O puanla girecegin muhendislik en az tip kadar zordur yogunluk olarak..ben bu dusunceyle tip yazmistim, pisman miyim dersen hayir cunku ben rahatina cok duskun biriyim, zora gelemezdim..sirf rahat diye endustri istiyordum bogazici 2 soruyla kacinca cerrahpasa geldi, mutluyum ben..
    Ama ben calisir cabalarim dersen, maddiyat da cok onemli degilse o puanla odtuye git, ulkene, kendine daha hayirli olur

• astepsiyon A kullanıcısına yanıt
    İşte sorun tam da ortada olmam. Naziğimdir, insanlarla uğraşmayı da severim fakat yalnız kalmaktan da hoşlanıyorum. Ne çok insanlardan uzak ne de çok yakın olmam gerekiyor kısacası
    Ben mesleğe sadece para gözü ile bakmıyorum. İnsanlığa yarar sağlamak için bir fırsat olarak görüyorum. Ama mühendislikte ve tıpta bu hedeflerimi yıkmaya çalışırlar mı bilmiyorum. Elimden geleni yapsam da hep karşıma engel çıkaracakları bir meslek de seçmek istemiyorum.
  • Konuyla pek alakasi yok ama 2013 lys 1.si fatih aslan ,ikisi arasinda kalip ee secmisti .

• ikilemdeysen tıp yaz bence pişman olmak daha zor, en kötü ihtimalle garanti meslek diye kendini motive edersin
    ama mühendisliği sevmezsen tünelin ucu bombok bi yere çıkar
  • Bilmiyorum hocam artik yani senin secimine kalmis yazi tura bile atabilirsin ben insanlarla ilgilenmeyi sevdigim icin tip yazicam insallah gelirse kazanirsam da cok mutlu olurum hayirlisi olsun hepimiz icin

• khems kullanıcısına yanıt
    Senin sıranı hesapladı. 650-1300 arası olacak

Ee istersen en iyi odtü gelir boğaziçi bilkent gelmez 2300 ile alan yere gidersin...
    Yada sırana uygun hacettepe ing tıpa gidersin çapaya cerrahpaşaya gidersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ'de 3. Sınıf mühendislik öğrencisiyim yeniden sınava hazırlanıyorum tıp için Düşünen kardeşlerim için basit bir karşılaştırma yapmak istedim

Mühendislik
    İTÜ-ODTÜ-Boğaziçi'nde okumak isteyenleri baz alarak yazıyorum veya o ayarda bir üniversiteyi isteyenler için.
    1) okuması çok zor saçlarınız dökülebilir
    2) dalga geçmeyin ciddi bir şekilde söylüyorum kız oranı sıfıra yakın
    3) okulu bitirdiğinizde ortalama 2.500 lirayla başlarsınız askerlik sorununu çözmeniz gerek hemen de iş bulamazsınız
    4)haftanın 6 günü çalışırsınız patronun emrinde sizi dilediği gibi sömürür
    5) 200 kişiden sadece 7-8 tanesi çok iyi yere gelir ki onlarda 3 dil bilip sürekli kendini geliştiren tiplerdir şansları da yaver giderse iyi yerlere gelirler
    6) her gün kovulma tehlikesi

Doktorluk
    1) okuması zordur 6 yıl boru değil
    2) insanla uğraşmak zorundasınız benim istememe nedenim buydu
    3) 6 yılın sonunda Uzmanlık yapmazsanız 5-6 milyara pratisyen olarak çalışırsınız eğer Uzmanlık yaparsanız 5 yıl boyunca 4 bin gibi bir maaşla asistan olarak Uzmanlık eğitimi alırsınız
    4) uzman olduktan sonra ortalama 8-15 milyar arası Maaş alırsınız haftada 4 gün çalışarak sabah 9 akşam 5
    5) sizi kimse kovamaz
    6) doktor Havası vardır Boğaziçi mezunu olsanız bile mühendis Havası yoktur

Özetle size tavsiyem sakın ben idealistim mühendis Olacağım gibi Şeyler tutturmayın sonra gerçeklerle karşılaşınca çok üzülürsünüz eğer kan tutmuyorsa sizi ki aslında ona da alışırsınız ama doktorluk seçin herkese başarılar :)

• tıp
  • Odtü eem

• in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    6 yıl sonra ne olacağı belli olmaz her yıl 16.000 mezun 96.000 türkiyenin ihtiyacı olan doktor sayısı 30.000

Bence 6 yıla kadar doktorlara kpss gelirse şaşırmayın kpss gelince özel hastaneye giderler ordada yine patron olayı vsvs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asu34 -- 27 Haziran 2015; 14:28:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Monha
    Her ikisine de belirli bil ilgim var. Sadece kesinlikle bu olmalı diyemiyorum. Tebrik için de teşekkür ederim :)

@GasunnN
    Netler böyle hocam:
    YGS: Türkçe:35-5 Sosyal:27-12 Mat:39-1 Fen: 36-4
    LYS Mat:49-1 Geo:26-4 Fizik:26-4 Kimya:29-1 Biyoloji:25-5
    Edebiyata biraz çalışmıştım ona da öylesine bir girdim
    LYS Edebiyat: 44-12 Coğrafya: 19-5
    Dil Sınavı: 56-24
    Obp:95-96

@R3DROS3V3RTIGO
    Para ile ne alakası var? Öyle bir görüşüm olsa risk almaz Tıp seçerdim. Tek bir alanda çok iyi bir insan değilim. Daha çok her alanda ortalama bir kişiliğim var. Bu yüzden kararsız kalmamın çok normal olduğunu düşünüyorum

@ysnncyln
    Tıp da çok iyi EE'nin kaliteli fakülteleri de. Boğaziçi ve ODTÜ olabilir gibi gözüküyor. EE seçersem hangisi olur onu da bilmiyorum. Ankara'da yaşıyorum ve ailem ile çok iyi anlaşıyoruz. İstanbul'a gidip o kadar zorluk çekmeli miyim bilmiyorum.

@İssiz Adam
    Zorluğunu bir şekilde göze alıyorum. Tıp okumak çok mu kolay onu anlayamadım. Bence sen EE'yi de rahat bir şekilde okurdun Sence EE'nin ülkeye daha hayırlı olmasının sebebi nedir?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.