Şimdi Ara

EE OKUNUR MU (CENG VS EE) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
6
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    html e yönelmeye başlamışsınız sanırım
  • Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Eskiden dershanelerde ee oku yine programcı ol derlerdi. Bölümümdeki fizik temelli birkaç derse bile tahammül edemezken, elektrik okuyup daha ağır şekliyle bir sürü benzeri ders alıp yazılımcı olduğumu düşünemiyorum. Eğer nihai hedefiniz yazılımcı olmaksa bence bilgisayar müh okuyun.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bilsem 4.siniftan kalma hocam o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

ama o zamanlar da çok zordu kodu kendisi tamamlamıyordu tek tek hepsini yazıyordun işkence gibiydi
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    O gunler yuzunden cs yazmiyorum zaten

• Yahu internetten öğrensem bilgisayarın işini yaparım denmiş yine. İnternetten öğrenip bilgisayar işi yapma derdindeyseniz neden direkt bilgisayar okumuyorsunuz sorusunu geçtim, internetten öğreniyoruz madem sosyal bilimlerin falan hiç değeri yoktur sizin gözünüzde herhalde. 4 sene boyunca iyi bir okulda bilgisayar bilimi öğrenmekle internetten "herkes için python" kursları ile başlayıp çabalarsan biraz daha ilerleyip iyi bir pythoncu olmak bir mi? Cengci çalışsa da eecinin işini yapamaz denmiş kimse de dememiş neden yapsın ki. Şu sayfayı okumanızı öneriyorum:
    http://user.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/

Bilgisayar VS EE sizin ilgi alanlarınız özelinde anlamlı olur arkadaşlar, bunu nasıl bulacağınız da yazıldı. Bilgisayara ilginiz olup da kapsar diye elektrik seçerseniz yarın siz elekromanyetik dalga teorisi, devre analizi 2 alıp acı çekerken bilgisayarcı arkadaşlarınız güzelce otomata alır siz de derslerinizden düşük almak pahasına belki zaman ayırıp bi python kursuna kayıt olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asongoficeandfire -- 28 Temmuz 2020; 8:55:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: whatif

tüm mesajı beğendim son satır hariç.

hocam bi soru sormak istiyorum. yılların eeciliği olmasa içinizden bilgisayar seç demek geliyor değil mi?

konuyla ilgili olarak;

derslere bakarak seçmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. çünkü bir çok kişi dersleri sevip işi sevmeyebilir, aynı olmuyor çünkü.

EE nin alanlarına bakıcaksın bilgisayarla kesişmeyen bir alanı seversen EE seç. Bilgisayarla kesişen bişi seçeyim ikisiyle de ilgileneyim diye bir düşünce varsa aklında CS seç.
    Hocam ben yaptığım işten gerçekten zevk alıyorum ve yazdığım kodun aslında en dipte silikon katmanında nelerin döndüğünü anlamak bana zevk veriyor. Yani bir BM mezunu olsaydım muhtemelen GPS takip cihazı ya da basit bi telefon(GSM modül) tasarımı yapmayacaktım. Aslında ben bilgisayar mühendisliğini değil de bilgisayarı yapan mühendisliği(EM) seçtiğim için memnunum. Basit bir HID device yapıp kendi fare ve klavyemi yapabiliyorum. Bazen dediğiniz gibi BM okusaydım dediğim oluyor ancak genellikle hergün EEM mezunu olduğum için şükrediyorum. Dediğim gibi iki alanda benim, ben kendimi bir tarafın savunucusu koruyusu olarak görmüyorum hatta yüksek lisansı BM üzerine yapabilirim çünkü yaptığım işte analog ve digital elektronik kısımlarını iyi biliyorum artık yüksek lisansı elektronikten yapmanın bana çok faydası olmayabilir ama BM üzerine yaparsam yazılım tarafında çok değişik kapılar açılabilir.

• asongoficeandfire A kullanıcısına yanıt
    Canım benim yukarda neyden bahsetmişim ben ?
    Sadece yazılım bilmek seni yazılımcı yapar ben makina yada ee mühendisliğine yazılım eklersem tek başıma bile yeni fikirleri tasarlar hayata geçirebilirim senin o gördüğün teknolojileri yapan yazılımcılar değil yine ee ve makine mühendisleri
    Yazılımcı termal kamera yapabilir mi güneş paneli yapabilir mi motor vs yapabilir mi ? hiçbir bok yapamaz
    Makinacı ee ci güneş panelini yapar yazılım bilgisiylede yapay zeka ekler yeni birşeyler ortaya koyar
    Milletde öyle bi algı oluşmuş ki teknolojiyi yazılımcılar ilerletiyor sanıyorlar otomobil ev eşyaları savunma sanayisi kıçındaki don bile makinacıların ürünü
    Yazılım tek başına benim gözümde birşey değil yazılımı kullanacağın ürünü bilmen o ürünü üreten olman gerekiyor bu yüzden ee makina okur okurken nasıl ingilizce öğreniyorsak sektörümüze uygun yazılım dilinide öğrenmemiz bilmemiz gerekiyor yemek sonrası tatlı gibi.

• bütün bu düşüncelerim tamamen bir bilimin ve onun uygulanmasının(eem), bilimin uygulanmasının uygulanmasıyla kıyaslanmasıdır(ce)bu gerçekleri herkes bilse de konuya bakan yalan yanlış bilgilerle insanları yoneltmeyin. Uygulamanın uygulaması olan bir alan gelip de saygısızlık ettiğinde artık birilerinin önemseyip de cevap vermesi şarttır.mezunlarının daha çok kazanması o bölümü daha saygın yapmıyor arkadaşlar.ben eemden çok fizik bölümü mezunlarına saygı duyarım.ülkemizde her yıl puanları düşen eem yi savunmama rağmen.önce adam gibi fizik öğrenin ondan sonra gidip başka disiplinleri eleştirirsiniz.bilgisayar müh f16 ise eem uçak gemisidir.tabi kullanmasını bilene.her 2 alan da pırlanta gibi bir gelecek sunar.sadece biri diğerinden daha köklü ve ağırdır.o yüzden aklınız varsa gidin ilk10 da bir ünide bilgisayar müh okuyun fakat asla sizin okumaya gö*ünüzün yemediği bir alan hakkında cahilce atıp tutmayın.allah taş eder taş.

• quote:

Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

Canım benim yukarda neyden bahsetmişim ben ?
    Sadece yazılım bilmek seni yazılımcı yapar ben makina yada ee mühendisliğine yazılım eklersem tek başıma bile yeni fikirleri tasarlar hayata geçirebilirim senin o gördüğün teknolojileri yapan yazılımcılar değil yine ee ve makine mühendisleri
    Yazılımcı termal kamera yapabilir mi güneş paneli yapabilir mi motor vs yapabilir mi ? hiçbir bok yapamaz
    Makinacı ee ci güneş panelini yapar yazılım bilgisiylede yapay zeka ekler yeni birşeyler ortaya koyar
    Milletde öyle bi algı oluşmuş ki teknolojiyi yazılımcılar ilerletiyor sanıyorlar otomobil ev eşyaları savunma sanayisi kıçındaki don bile makinacıların ürünü
    Yazılım tek başına benim gözümde birşey değil yazılımı kullanacağın ürünü bilmen o ürünü üreten olman gerekiyor bu yüzden ee makina okur okurken nasıl ingilizce öğreniyorsak sektörümüze uygun yazılım dilinide öğrenmemiz bilmemiz gerekiyor yemek sonrası tatlı gibi.
    makinacı nasıl güneş pili yapıyor ya

makina ve ee yi aynı potansiyel iş alanına koyan birini dinlemenizi önermem arkadaşlar iki bölüm arasında dağlar kadar fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

Yazılımda kullandığın dilleri yazanlar makinacılar o diller makina dili olarak geçer.
    Makinacı tasarımı yapar ve üretir eğer yazılım bilgisinede sahip olursan ürettiğin ürünü tamamen sen yaparsın
    Makina ile yazılım uzak alakasız şeyler değiller.

Kısaca ben 2 senelik bir eğitimle sağlam bir yazılımcıda olur tam kapasite bir mühendis olabilirim peki ceng okuyan makinacı olabilir mi ? yazılım dışında bi bok yapamaz
    aga sen harbiden hastasın, makina dili dediğiniz dümdüz 1 ve 0dan oluşan bir şey makina mühendisliği okuyan birisi neyle yazacak bunu termodinamikle mi mukavametle mi malzeme yapılarıyla mı ne anlatıyorsun ya?

c'de konsola hello world yazıp kendisini cs ci sanan bir eleman sanırım arkadaş, tercih yapacak hocamlara kaale almamalarını öneriyorum şiddetle.

not: ee okuyorum.

• İkisi de mükemmel alanlar. Farklı alanlar. EEE okurken yazılımda kendinizi geliştirebilirsiniz fakat derinlemesine öğrenmek için ayrıca çok vakit harcamanız gerekir. Ceng veya CS okurken de Hardware alanına yönelebilirsiniz. Ama derin konularda, fiziksel bir lab ortamı gerektiren konularda EEE bölümü okuyanların imkânlarına sahip olamazsınız.

Bana daha çok ilgi alanıyla alakalı gibi geliyor. Ben eee okurum sonra yazılımda kendimi geliştiririm yazılımdan yürürüm falan diyorsanız bence kendinizi yormaya hiç gerek yok. Eee zor bir bölüm. CS-Ceng ise kolay bir bölüm. Yazılımla uğraşmayıp elektronik ile uğraşacak iseniz de hedef belli zaten.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.