Şimdi Ara

EE OKUNUR MU (CENG VS EE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
6
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru başlıkta mezunlardan ve şu an hala okuyanlardan bilgi alabilirsek daha iyi olur
    ceng mi ee mi hangisi seçilmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 5.5 yıllık gömülü yazılım mühendisiyim. Mezuniyetim EEM. Gömülü yazılım mühendislerinin %90 a yakını EEM mezunudur, %10 bile BM mezunu değildir ancak BM mezunu olup da bu işi yapanlar gerçekten çok iyiler. EEM size çok sayıda kapı açacaktır fazla alternatif olması, sizin kararsızlık seviyenize göre dezavantaj da olabilir, avantaj da. Öncelikle şunu belirteyim eğer böyle bir konu açıyorsanız 2 seçenek de sizi çok iyi yerlere götürecektir, tebrik ederim.

Yapay zeka ve görüntü işleme gibi alanlar şuan revaçta bu açıdan BM mantıklı görünüyor, ancak yapay zekanın ve görüntü işlemenin bir donanım katmanı var ki burada da EEM olmazsa olmaz. Bence aralarında sidik yarışına gerek yok zira iki bölüm de çok çok çok iyi.

Yapacağınız tercihte sizin ne istediğiniz ve ne beklediğiniz önemlidir. İkisi arasındaki farkı düzgünce araştırın bi zahmet bu kadar sınava çalıştıktan sonra şimdi de araştırma maratonu başlıyor sizin için. Daha Elektrik Mühendisi ile Elektronik Mühendisinin farkını bilemiyorsanız yapacağınız tercih facia olabilir.

Bizim sizin yaşınızdayken merak ettiğimizi siz de merak ediyorsunuz, gelelim işin maddiyatına. İki bölüm de gerçekten maddi olarak size iyi paralar kazandıracaktır.

Tüm bu söylediklerim gerçekten istediği için bu bölümlere isteyerek ve severek tercih edenler içindir. Popüleritesinden dolayı tıp tercih edenlerin hazin sonu ortadadır.

Gelecekte yapay zekanın gelişmesiyle bir çok bölümün bitecek. Belki BM ve EEM de sonu gelecek ancak son kale biz olacağız bundan şüpheniz olmasın.
    Elektronik bir meslek disiplinidir. Bu anlamda ceng'den daha üstündür. İlgili birisi kurs alarak kendini geliştirerek iyi bir yazılımcı olabilir ama Elektronik Mühendisi olamaz. Bana göre kaliteli bir Elektronik mühendisi, hele ki yazılımı da buna katan bir mühendis çok değerlidir. Hatta bütün mühendisliklerden değerli olabilir şaka yapmıyorum.

Diğer yandan kendini sürekli güncel tutan ve geliştiren bir Ceng mezunu da iyi imkanlarla kaliteli işlerde çalışabilir. Buradaki tek sıkıntı 40 lı yaşlardan sonra hala piyasada kalmak istiyorsa Ceng mezunu kendini sürekli güncellemelidir. O yaşlarda alttan zehir gibi gelen yazılımcılarla baş edemeyebilir. Ama 40 yaşına kadar iyi bir yönetici pozisyonu almışsa bu müstesna.
    Ceng'in daha kapsamlı olduğunu iddia edenler var, çıldırırsın. Bir EEM'ci kendini o alanda eğitirse CENG'in neredeyse her işini yapabilir. Neyse burada fazla detaya girmeyeceğim. ( Veri yapıları diye üstüme atlamayın diye yazıyorum. Veri yapıları, tasarım örüntüleri, otomat teorisi hepsi internetten layığı ile öğrenilebiliyor. )
    Eğer bilgisayar için kafanda kuşku varsa EEM biçilmiş kaftan. Kontrol, haberleşme, yazılım ne istersen var bölümde. Yazılıma kayman da kolay olur. Bilgisayar yazarsan EEM'ye dönemezsin. Ancak kafanda Ceng net ise sakın EEM ile uğraşma çok zor ve yazılımda işine yaramayacak tonla ders alırsın. EEM okursan yükseği bilgisayardan yapabilirsin bu şekilde de kayabilirsin. Ama tekrar belirteyim bilgisayardan emin değilsen düşün bunları.
    Yazılımda kullandığın dilleri yazanlar makinacılar o diller makina dili olarak geçer.
    Makinacı tasarımı yapar ve üretir eğer yazılım bilgisinede sahip olursan ürettiğin ürünü tamamen sen yaparsın
    Makina ile yazılım uzak alakasız şeyler değiller.

Kısaca ben 2 senelik bir eğitimle sağlam bir yazılımcıda olur tam kapasite bir mühendis olabilirim peki ceng okuyan makinacı olabilir mi ? yazılım dışında bi bok yapamaz
  • Up

• UP

• Ee deki iş imkanları nasıl bu tarz şeyler üzerinden de değerlendirilise iyi olur

• Yazılıma kaymayı düşünüyorsan ee okurken çoğu kişi ceng seç diyor.
  • Elektronik bir meslek disiplinidir. Bu anlamda ceng'den daha üstündür. İlgili birisi kurs alarak kendini geliştirerek iyi bir yazılımcı olabilir ama Elektronik Mühendisi olamaz. Bana göre kaliteli bir Elektronik mühendisi, hele ki yazılımı da buna katan bir mühendis çok değerlidir. Hatta bütün mühendisliklerden değerli olabilir şaka yapmıyorum.

Diğer yandan kendini sürekli güncel tutan ve geliştiren bir Ceng mezunu da iyi imkanlarla kaliteli işlerde çalışabilir. Buradaki tek sıkıntı 40 lı yaşlardan sonra hala piyasada kalmak istiyorsa Ceng mezunu kendini sürekli güncellemelidir. O yaşlarda alttan zehir gibi gelen yazılımcılarla baş edemeyebilir. Ama 40 yaşına kadar iyi bir yönetici pozisyonu almışsa bu müstesna.
  • Biri elma biri armut hocam yazılım için okuyacaksan okuma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık hala okunur mu?
    5 yıl önce açıldı
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Ceng yerine ee
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    Hocam ee yazarsam yazılıma yönelmem diye düşünüyorum mantıksız olur

• Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler cengte rekabet ortamı daha sert ve herkes tarafından öğrenilebilir bi meslek olması dezavantaj

• hocam ders programlarına bak, içeriklerini araştır. Halihazırda okuyan veya mezun olmuş kişilerle görüş ve kabiliyetlerinin ve ilginin hangisine yakın olduğunu tespit et. Hangisi seçilmeli diye bir sorunun bir manası yok. İkisinde de farklı kapılar açılıyor.

• Hocam ders içeriklerine bakıp karar verin, benzer dursalar da çok farklılar. Bilgisayarın elektriğin son sınıfta seçilen bir opsiyonu olan halinde de daha donanımsal uğraşılır. Bilgisayar ayrı bir disiplin, düşünüş biçimi, soyut kavramlar önemli. Elektrik ise birçok alanı olan matematik ağırlıklı uygulamalı bir bölüm. Armut elma denilmiş, çok yerinde bir tespit.
  • byenx kullanıcısına yanıt
    Hocam cok fazla sorabilecegim kisi yok ceng tarafında
    ee nin iş imkanları hakkında bilginiz var mı

• asongoficeandfire A kullanıcısına yanıt
    Hocam ders iceriklerine nereden bakabilirim tecrubem yok

• kangalsucuk kullanıcısına yanıt
    malesef hocam ben de henüz işin araştırma safhasındayım

edit: Bu arada herkesin tanıdığı olacak diye bir şey yok zaten kaçımızın çevresi mühendislerle dolu
    farklı platformlardan ulaşabilirsin okuyanlara, çalışanlara vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byenx -- 27 Temmuz 2020; 23:30:45 >
  • byenx kullanıcısına yanıt
    Hocam aklınızda ne var merak ettim

• 40 yaşımdan sonra yeni şeyler öğrenmekle çok uğraşamam—>ee

40 yaşımdan sonra da kendimi güncel tutarım—>bilgisayar

Kabaca böyle özetleyebiliriz

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam cengte genel olarak rekabet bitmiyo gibi

Bilgisayara, endüstriye biraz bakmıştım. Endüstride özellikle bilişim tarafına kaymak, veri bilimidir, makine öğrenmesidir vs kafama yatmıştı ama şu an bilgisayara daha yakın gibiyim

Evet, cengde sürekli yeni bir şeyler çıkıyor, sürekli güncel tutman gerekir kendini. EE pek öyle değil daha yavaş gelişiyor

Bilgisayarda 40tan sonra yönetici olursun diyenler var fakat piyasada o kadar fazla yönetici pozisyonu olduğunu düşünmüyorum

• 5.5 yıllık gömülü yazılım mühendisiyim. Mezuniyetim EEM. Gömülü yazılım mühendislerinin %90 a yakını EEM mezunudur, %10 bile BM mezunu değildir ancak BM mezunu olup da bu işi yapanlar gerçekten çok iyiler. EEM size çok sayıda kapı açacaktır fazla alternatif olması, sizin kararsızlık seviyenize göre dezavantaj da olabilir, avantaj da. Öncelikle şunu belirteyim eğer böyle bir konu açıyorsanız 2 seçenek de sizi çok iyi yerlere götürecektir, tebrik ederim.

Yapay zeka ve görüntü işleme gibi alanlar şuan revaçta bu açıdan BM mantıklı görünüyor, ancak yapay zekanın ve görüntü işlemenin bir donanım katmanı var ki burada da EEM olmazsa olmaz. Bence aralarında sidik yarışına gerek yok zira iki bölüm de çok çok çok iyi.

Yapacağınız tercihte sizin ne istediğiniz ve ne beklediğiniz önemlidir. İkisi arasındaki farkı düzgünce araştırın bi zahmet bu kadar sınava çalıştıktan sonra şimdi de araştırma maratonu başlıyor sizin için. Daha Elektrik Mühendisi ile Elektronik Mühendisinin farkını bilemiyorsanız yapacağınız tercih facia olabilir.

Bizim sizin yaşınızdayken merak ettiğimizi siz de merak ediyorsunuz, gelelim işin maddiyatına. İki bölüm de gerçekten maddi olarak size iyi paralar kazandıracaktır.

Tüm bu söylediklerim gerçekten istediği için bu bölümlere isteyerek ve severek tercih edenler içindir. Popüleritesinden dolayı tıp tercih edenlerin hazin sonu ortadadır.

Gelecekte yapay zekanın gelişmesiyle bir çok bölümün bitecek. Belki BM ve EEM de sonu gelecek ancak son kale biz olacağız bundan şüpheniz olmasın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.