Şimdi Ara

Ceng yerine ee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
7.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rekabet ortamının bir tık daha az olması ve elektrik elektronik de özellikle yapay zeka ve gömüllü sistemlerde uzmanlaşabilme benim gözümde eeyi daha mantıklı kılıyor siz ne derseniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• uslubunu duzelt once. gerizekali yazmis bir de ahahah.

1) yapay zeka yuksek lisansta uzmanlasilacak bir alan. ceng'de sadece son sene technical elective olarak introduction to ai dersi alirsin. ha ben udemy'den iki python kutuphanesi ezberleyip yaparim diyorsan buyur seni onden alalim.

2) cs'te yine sadece introduction to embedded systems dersi alinir gomulu sistemler icin giris niteliginde. ee'de mikroislemcilerin calisma prensiplerini en temelinden ogrenirsin. sana mi yazmistim bilmiyorum embedded alanin calismak icin cs mezunu olup ee yuksek lisansi yapmak isteyen bir adami. cok zorlandigindan bahsediyordu.

adam seceneklerini acik tutmak istediginden bahsetmis. bunda sana rahatsizlik veren sey ne? dun agliyordun bir konuda. hayattaki umutsuzlugunun ve uzuntunun acisini nickinin arkasina siginip burada tercih yaparken bilgi almaya calisan insanlardan cikarma.
    ODTÜ'de okuyup nasıl bu kadar bihabersiniz sektörden. EE mezunu udemy kursu alıp 2 kütüphane öğrenip geçmiyor yapay zekaya. Bu işin teorik kısmı gayet tabii öğrenilebilir. Stanford'un MOOC eğitimleri dururken çok da önemli değil sizin aldığınız AI dersleri. EE mühendisi ceng'in istediği her alanında çalışabilir, kendini yetiştirdiği takdirde. Zaten sizi rahatsız eden de bu. Size kalsa kimse gelmesin, kaymasın. Yapay zeka multidisipliner bir alan. İçinde yazılım gördüğünüz her şeye bu cs alanı diye atlıyorsunuz. İçerisinde cs kadar matematik ve istatistik barındırıyor. Bilgi kirliliğinden yakınıp böyle bir yazı yazmanız gerçekten anlamsız.
    "Zaten EE'nin bilgisayar mühendisliği alanında kayabileceği 1-2 alan var, sinyal-görüntü işleme, gömülü sistemler, similasyon vs. gibi." Cümlenin cahilliğine bakar mısınız daha bir şey anlatmaya çalışmıyorum ben cahillere üsteki alanlar bilgisayar mğhendisliğinin alanlarıymış slkdhaskldhsadkhsadh bakar mısın koskoca görüntü işleme sinyal işleme gömülü sistemler falan bilgisayar mühendisliğinin alanıymıs ulan karşınıza bir fpga boardı çıktıgında fps oyunu sanacak tipler gelmiş yine sallıyor hadi abicim işinize gidin fikir sahibi olmadıgnız konularda da yorum yapmayın yapay zeka şirketi sizi bekliyordu aw lisans çıkışı gelse de yapay zeka alanı üzerine çalışsa diye cahil topluluğu resmen ee de de son sene seçmeli olarak ıntro aı dersını tüm okullar verir zaten merak etmeyin sizin aldığınız kadarını yani salak saçma tipler yorum atıyor aw 4 sene sonra sonra site tasarlayacak herifler gelmiş bölüme sallıyor okumaya g*tünüzün yemeyeceği bir alan hakkkında atıp tutmayın bir zahmet
    Ulan bu alanı da mı sahiplendiniz. Bizler ayrık matematik dersi alıyoruz orada hoşuma gittiği için seçtim bu nicki .Bu nicki seçmemde bilgisayarin etkisi yok yani, patladın :D Kompleksim olsa en başında bilgisayar yazardım zaten. Ya da MYP ile geçerim çok dert değil :D
    Senin okuduğunu anlamada sıkıntın var. En ufak bilgisayarı gömmedim siz EE'yi gömüyorsunuz hele ki sen. Size diyorum ki yapay zeka, computer vision her ne ise artık direkt atlıyorsun o da cs alanı diye başkası çalışamaz, edemez. Az önce görüntü işlemenin ceng alanı olduğunu söyleyen ODTÜ mezunu gördüm, daha fazla bu konu üzerine konuşmaya gerek yok sanırım :D

Sen ki bu forumda Sadi Evren Şeker'i küçümseyen, İlber Ortaylı'ya küfür eden trolsün. SS'leri duruyor. Seni ciddiye bile almıyorum aslında ama artık şu yanlışı bir durdurmam lazım.
    Bilader yapay zekaya yöneleceksen EE'den gereksiz ders neden aldın ne demektir ya?

Sen Türkiye derecesi yaptın ODTÜ bilgisayar kazandın boşuna kazandın o zaman. Çünkü derece yapmak demek Türkçe, kimya, biyoloji, geometri, tarih, coğrafyayı yalayıp yutmak demek. O zaman sen enayisin bu dersleri eşek gibi çalıştın?

Ki elektronik mühendisliğindeki dersler baba derslerdir. Ciddi anlamda hakkıyla verilen dersler zekayı tavana çeken derslerdir. Bilgisayarla karşılaştırılamaz bile. Beynin yanar bu elektronik derslerinde. Beynin yanması ne demek? İşleyen demir paslanmaz? Yani ne kadar zorlanirsan analitik zekan fırlar. Bu sebeple çoğu elektronikçi için bilgisayar mühendisliğine yönelmek çerez gibidir. Bilgisayarcilari çıldırtan da budur. Çekmezler, ağlarlar, neden bizim ekmeğinizi alıyorlar diye :D

Oysaki bir bilgisayarci s**sen elektroniğe kayamaz. Yemez yani. Logic design derslerini çalışırken bile kafayı yer bilgisayarcilar. Beyinleri zorlanmadigi için aşırı zor gelir elektronik dersleri.

Yani ileride sizin ekmeğinizi her sektörden gelen alacak. Ele ayağa düşücek. Ekonomi mezunu bile C++ developer olarak çalışabiliyor. Sen ekonomi mezununun anten, radarlarla uğrabilecegini düşünüyor musun? :d

Her zaman baba bir bölüm okumak daha mantıklıdır.
    Ben şu konuya açıklık getirmek istiyorum. Bilgisayar Mühendisi arkadaşlar şöyle diyor " Birçok EE Mühendisi bizim alanımızda çalışıyor". Bu doğru bir önerme ama içeriğini ifade edelim. Neden çalışıyor ? Çünkü şirketlerin kaliteli Bilgisayar Mühendisi aradığı dönemlerde daha fazla maaş teklif edildi bundan. Sadece EE ciler değil Matematik Mühendisleri, İstatistikçiler hatta biraz yeteneği olup kendini bu konuda yetiştirmiş bir çok mühendis bu işe girdi.

Elektronikçiler işsiz kaldıkları için bu işe girmedi, daha fazla kazandıkları için girdiler. Ama bu sektör'de yavaş yavaş doyuma ulaşıyor. Bundan 5 sene öncesine göre çok daha fazla Bilgisayar Mühendisi yetişiyor. Kaliteli, kalitesiz okulların kontenjanları sürekli artıyor. Bence bi 5 seneye bu dalda ancak çok çok iyi Bilgisayar Mühendisleri iyi para kazanabilecek.

Elektrik Elektronik ise kendi alanında iş yapmaya devam edecektir. Çünkü bu alanda tahmininizin üzerinde bir iş potansiyeli var.
    Kanka "Discrete math" yazınca çok havalı göründün

Ulan kendi kalene gol atmaktan yorulmadın be. Sana bununla ilgili kaynak bile atmayacağım, okuma alışkanlığın pek yok çünkü. Zaten atsam nolacak yabancı uzmanlar senden iyi mi bilecek :D

Sen her şeye muhalif olunca da çok havalı sananlardansın :( Sana bir şeyin doğru olduğunu göstermem için kaynak bile yetmez maalesef. Ama yine açıklayayım;

YTU ceng'de okuyorsun biz AI yönelik dersler alıyoruz diye sürekli yırtmışsın kendini. 4 ders var saydığın alanla ilişikli :D Onlar da seçmeliler aynı okulda olduğumuz için biliyorum her seçmeli her zaman açılmıyor. O dersi verecek kim varsa ona göre açılıyor seçmeliler. Bu seneki bilgisayar ders programına baktım sadece yapay zeka ve robotik açılmış. Robotiği zaten EE'ciler alıyor. Açılan yapay zeka dersinin içeriğini iyi bir EE'ci 3 ayda daha fazlasını öğrenir ama sen bilirsin :D AI alanında sizi EE'den üstün kılacak dersler bunlarsa üzgünüm hocam işiniz zor görünüyor. Diğer okullarda durum nasıl bilemem tabii.

EE mezunu biri AI alanında yüksek yapıp seni geçince derdini İK'cılara anlat. Ya da onlara da bize yaptığın gibi hakaret edersin sanırım :D Sorgulayın falan dersin :D

O saydığın alanlarda matematik, istatistik ve ee'yı çıkardığında. Ne robotiği kalır, ne makine öğrenmesi. Şunu sadece cs'ye yamamayı bırakın artık. Regresyon kullanmadan sürekli zamanda tahmin sağlayan bir algoritma yazsana bana. CS alanı sonuçta yapabilmen gerekiyor.
  • Up

• Söylediğin alanlarda çalışmak istiyorsan gönül rahatlığıyla secebilirsin ee yi evet cenge talep 3-4 sene daha bu şekilde sürer gibi kontenjan da artırılır büyük ihtimalle ee de bu kadar rekabet yok iyi olan koparip gidiyor açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/odtu-elektrik-elektronik-muhendisligi-tanitim--144633190#144633190

odtü ee için açtığım konu.
    https://forum.donanimhaber.com/odtu-ee-bilgisayar-dusunen-varsa-soru-sorabilir--127056712-4#144868877

odtü ceng'den ee'ye geçmiş bir hocamız.

spesifik olarak soruların olursa özelden veya buradan cevaplamaya çalışırım.

• internete yazarsan birçok ee ci ceng alanında çalısıyor + yapay zeka için birçok temel dersi alamayacaksın.
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası yazılımla iç içe bir bölüm ama 1 2 alanı dışında ceng alanında çalışmasını gerektirmeyecek bölümler var gömüllü sistemler gibi

• Hiçbir lisans eğitimde hangi bölüm olduğundan bağımsız bırak o iki konuda uzmanlaşmayı giriş dersi bile verilmiyor giriş derslerini alabildiğin yerlerde de ancak öğretim üyesi onayı ile alabiliyorsunuz gömülü sistemler nasıl eeye görece daha yakınsa yapay zekada o kadar csye görece yakın nasıl ek bir çabayla eeci yapay zekaya yönelebilirse aynı şekilde cscide gömülü sistemlere yönelebilir bu iki alanda çalışmak isteyen biri için herhangi bir avantaj söz konusu değil rekabet konusunda ise okuldan okula değişmekle top okullarda kayda değer fark olduğunu düşünmüyorum her iki bölüm öğrencileri de oldukça rekabetçi tüm bunlardan bağımsız bu iki alan birbiri ile görece pek ilişkili alanlar değiller ikisinde de uzmanlık seviyesinde olayım diyemeyeceğin kadar büyük alanlar birini seçip odaklanmak daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 4 Ağustos 2020; 2:41:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden mi CENG?
    geçen hafta önce açıldı
    EE OKUNUR MU (CENG VS EE)
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Damlamis cs ci :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Ceng olmasa olmazdık

• hocam ee ile bilgisayar iki farklı alan değil ki bence. elektronik seçersen çok benzerler birbirlerine. ee ve ceng de bence bölümün değil aldığın sıfat rekabet ortamını belirliyor.
  • Hocam kusura bakmayın ben yazılıma ilerleyeceğim nerede yazmışım. Başka bie konuda da gözünüz kapalı ceng savunuyordunuz sizin eleştirilerinizi ciddiye almayacağım. İyi günler.

• Kardeşim evet tüm alanlar cente tamam mı her şeyi ceng yapıyor. Yazılım olan her şey ceng. Benim açtığım bir konu gelip fanboy şekilde bir şeyler yazan sensin

• Mantıklı

• uslubunu duzelt once. gerizekali yazmis bir de ahahah.

1) yapay zeka yuksek lisansta uzmanlasilacak bir alan. ceng'de sadece son sene technical elective olarak introduction to ai dersi alirsin. ha ben udemy'den iki python kutuphanesi ezberleyip yaparim diyorsan buyur seni onden alalim.

2) cs'te yine sadece introduction to embedded systems dersi alinir gomulu sistemler icin giris niteliginde. ee'de mikroislemcilerin calisma prensiplerini en temelinden ogrenirsin. sana mi yazmistim bilmiyorum embedded alanin calismak icin cs mezunu olup ee yuksek lisansi yapmak isteyen bir adami. cok zorlandigindan bahsediyordu.

adam seceneklerini acik tutmak istediginden bahsetmis. bunda sana rahatsizlik veren sey ne? dun agliyordun bir konuda. hayattaki umutsuzlugunun ve uzuntunun acisini nickinin arkasina siginip burada tercih yaparken bilgi almaya calisan insanlardan cikarma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 4 Ağustos 2020; 12:9:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak gelip bana bir sebep bile belirtmeden ceng alanı diyorsun saçmalık diyorsun bana de ki cengten yapay zekaya ilerlemen daha mantıklı sen ne yazıyorsun rekabetten kaçıyor ben buna nasıl bir cevap vereyim yani bak valla gerek yok atışmaya ben senin sebep vermemenden ötürü kızıyorum, yapay zeka ve gömüllü sistemler de eenin de alt alanları yani direkt oradaki ee okuyanlar boşa mı okuyor

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşın üslubu çok doğru olmayabilir ama dedikleri doğru. Yapay zeka istiyorsanız EE'de hiç şansınız yok diyebilirim. Yapay zeka onların alanı değil. Gömülü sistemler eyvallah onların alanına giriyor, ama ağırlıklı olarak yine yazılım içeren bir konu. EE daha donanım odaklı bir bölüm, mikro çip, devre tasarımı, kontrol vs gibi. Yazdığınız alanlarda çalışmak istiyorsanız EE çok uygun bir bölüm değil bence. Konuda çok fazla kirli bilgi var fikrimce. EE ve CENG çok iki farklı alanlardır, birbirlerinin işine yapamazlar. Fakat arkadaşın dediği gibi çok fazla bilgisayar mühendisliği işi yapan elektrik-elektronik mühendisi var. Fakat bu bence çoğunuzun sandığı gibi EE'ci her iki mühendisliği de götürür şeklinde olumlu değil, tam tersine iş alanı daha da CENG'e kaydığı için iş kaygısı çeken EE'cilerin yönelimi olarak görüyorum ben bunu. Ve bu alanda yönelen kişiler de temel eğitimleri almadıkları için çok zorlanırlar. Zaten EE'nin bilgisayar mühendisliği alanında kayabileceği 1-2 alan var, sinyal-görüntü işleme, gömülü sistemler, similasyon vs. gibi. Bu alanlara yönelenler de ciddi anlamda zorlanıyorlar. Doğrudan bu bölümlerin mezunlarına sorarsanız kirli bilgi almaktan kurtulmuş olursunuz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.