Şimdi Ara

Ceng yerine ee (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
7.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rootloci

Az önce bunları yazmıyordunuz. İbre niye 180 derece döndü böyle ? Yapay zekada şansı yoktan, elektrik derslerine gerek yok'a evrildi.
    Ana lokomotif matematiktir, cs'den önce. Bana kalırsa bence de kesinlikle elektrik derslerine gerek. Hatta farklı konularda soran arkadaşlara da söyledim niyetiniz en başında buysa yazılım matematik/yazılım vs okuyun diye. Ancak iş bulamayanlar oluyor, EE'de aradığını bulamayanlar oluyor. Ben bu bağlamda ciddi bir emek ile bu alanda iş yapabileceklerini savunuyorum. Siz neredeyse şans yok diyorsunuz. Sizce de bilgi kirliliği olmuyor mu ?
    ee de aradığını bulabilen oluyor mu ki
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi ne yapmak istediğine göre değişir anladığım kadarıyla sen yazılım ağırlıklı işlerle uğraşmak istiyorsun o yüzden 4 sene boyunca ee dersleriyle uğraşman çok fazla yük olur bence itü ceng yaz o yüzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka "Discrete math" yazınca çok havalı göründün

Ulan kendi kalene gol atmaktan yorulmadın be. Sana bununla ilgili kaynak bile atmayacağım, okuma alışkanlığın pek yok çünkü. Zaten atsam nolacak yabancı uzmanlar senden iyi mi bilecek :D

Sen her şeye muhalif olunca da çok havalı sananlardansın :( Sana bir şeyin doğru olduğunu göstermem için kaynak bile yetmez maalesef. Ama yine açıklayayım;

YTU ceng'de okuyorsun biz AI yönelik dersler alıyoruz diye sürekli yırtmışsın kendini. 4 ders var saydığın alanla ilişikli :D Onlar da seçmeliler aynı okulda olduğumuz için biliyorum her seçmeli her zaman açılmıyor. O dersi verecek kim varsa ona göre açılıyor seçmeliler. Bu seneki bilgisayar ders programına baktım sadece yapay zeka ve robotik açılmış. Robotiği zaten EE'ciler alıyor. Açılan yapay zeka dersinin içeriğini iyi bir EE'ci 3 ayda daha fazlasını öğrenir ama sen bilirsin :D AI alanında sizi EE'den üstün kılacak dersler bunlarsa üzgünüm hocam işiniz zor görünüyor. Diğer okullarda durum nasıl bilemem tabii.

EE mezunu biri AI alanında yüksek yapıp seni geçince derdini İK'cılara anlat. Ya da onlara da bize yaptığın gibi hakaret edersin sanırım :D Sorgulayın falan dersin :D

O saydığın alanlarda matematik, istatistik ve ee'yı çıkardığında. Ne robotiği kalır, ne makine öğrenmesi. Şunu sadece cs'ye yamamayı bırakın artık. Regresyon kullanmadan sürekli zamanda tahmin sağlayan bir algoritma yazsana bana. CS alanı sonuçta yapabilmen gerekiyor.

• WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    EE mezunları istediği işi burada yapamıyor. TR'den çıktığında çok ileri işler var yurt dışında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rootloci

EE mezunları istediği işi burada yapamıyor. TR'den çıktığında çok ileri işler var yurt dışında.
    yurtdışı da herkese kucak açmıyor ki ama
    Hocam hiç sormayın her gün farklı mealeğe adıyorum kendimi sonum ne olacak hayırlısı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam haklılık payınız var. Herkese açıyor gibi yanlış anlaşılmış olabilirim. Yüksek değil iş için gidiyorsanız gerçekten zor kabul almak. Benim gidenlerden bildiklerimin çoğu yüksek yapıp orada devam edenler veya 5-6 yıl burada tecrübe edinip gidenler. Yetkin insan sayısının az olduğu bir alanda uzmansanız işler değişir tabii.
  • Öncelikle ben ne YTÜden bahsettim ne de AI dersleri alıyoruz diye kendimi yırttım. Ancak bunları geçerek bir süreliğine senin seviyene inip sana haddini bildireyim bari.

Altta ai, makine öğrenmesi, veri bilimi gibi konularla direkt ve dolaylı yoldan alakalı olarak ilgilenen ve sinyal işleme, görüntü işleme gibi sadece eede verildiğini düşündüğünüz derslerden 2019-2020 yılı içerisinde ytüde seçmeli olarak açılanları listeliyorum.

Kanıt isteyene iki dönemin de ders programlarını atarım.

-Sayısal işaret işleme
    -Biyoenformatiğe giriş
    -Ayrık olay simülasyonu
    -Robot teknolojilerine giriş
    -Yapay Zeka
    -Büyük veri işleme ve analizi
    -İstatistiksel veri analizi
    -Uzman sistemlere giriş
    -Yapay sinir ağlarına giriş
    -Veri Madenciliğine Giriş
    -Görüntü işleme

Sadece yapay zeka ve robotik dğeilmiş değil mi?

ee mezunu biri aida yüksek lisans yaparken bilgisayar mezunu birinin ellerini başlayıp 2 yıl boyunca mahzende mi tutacaklar? Bu ne aptalca bir bakış açısıdır?

Matematik ve istatistik bilgisayar bilimlerinde yoğun olarak ilgilenilen konular. Computer Science yani "sayı sayma bilimi". Artık bilim alanları birbirinden kesin dogmalarla ayrılmış değil içiçedirler. Ne bir bilgisayar mühendisi sırf ee alanı olduğu için görüntü işlemede ilerleyemez, ne de bir ee ci yazılımda ilerleyemez. Zaten seninle inanılmaz farklı şeyler söylemiyoruz ama nedense bir kompleksin tuttuğu için bilgisayar mühendisliğine saldırmaya çalışıyorsun. Haklı çıkmak için yalan söyleyecek kadar da düşmüşsün maalesef.

Seninle daha fazla tartışmaya ne sabrım ne enerjim kaldı. Zaten hala anlamadıysan muhtemelen bir daha da anlamazsın beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 4 Ağustos 2020; 15:25:49 >

• Allah'ıma şükür sonunda benim seviyeme indiniz. Gerçekten sizin gibi bir deha ile konuşurken zorlanıyordum hocam. Yazının kalanını okumadan blokluyorum sizi.

Hadi kalın sağlıcakla.

Fotoğrafı sildim sizinle konu daha fazla uzamasın, bıktım vallahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rootloci -- 4 Ağustos 2020; 14:28:37 >
  • Verecek bir cevabım yok demiyor da.

Size de sağlıcakla kalın
  • popülerde gördüm konuyu tam olarak okumadım ama yapay zekanın ee alanı olduğunu iddia eden ağır geri zekalıdır.

gömülü sistemler için ise ee okuyun tabi ama gidip de ee bitirip yapay zeka ile uğraşacağım diyorsanız ağır ee dersleriyle hem zaman kaybedip hem de amelelik yapacak üstüne bambaşka bir alanla boğuşmak zorunda kalacaksınız.
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Hocam ağır olmuş ama dediğiniz şey doğru :) Ben arkadaşlara laf anlatmaktan yoruldum saldım açıkçası. Neye inanmak istiyorlarsa inansınlar bir şey demiyorum.
  • Kimse böyle bir şeyi iddia etmedi yapay zeka ee nin alanı falan da demedi üstte gerizekali görmek istiyorsan aynaya bakabilrisin yok popülerde gördüm de şunu diyen gerizekalıdır falan da okumadan sazan gibi atlama bir üsteki odtlu arkadasın da sıkıntısını çözemedik size katılmıs ama kimse yapay zeka ee nin alanıdır demedi sizin bu kafadaki sınırlarınız yok mu yok şu şunu yapar yok bu bunu yapamaz falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreutz -- 4 Ağustos 2020; 16:3:25 >
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Hocam muhtemelen ee sıralamaları bilgisayarın altına düştüğü için eecilerde bir aşağılık kompleksi ve özgüven kaybı görülmeye başlandı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    "dağdan gelip de" sen kantinde tost sırası beklerken ben eski hali ygs/lys olan bu forumda takılıyordum
  • O zamanlar bende vardım aslan parçası sen rahat ol
    Yani ben şunu anlamıyorum, ben bir mühendisken tutup da doktorluk yapabilirim diyebiliyor muyum? Veya bir avukat işletmecinin yapacağı işi yapabilir mi? Diğer herhangi bir meslekte bu yokken bu EE'nin bilgisayar mühendisliğini yapabileceği gibi bir algı bana aşırı tuhaf geliyor. O zaman biz okumayak yani bölümü kapatıp gidelim, niye bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm var.
    baktım geçmişine ESOGÜ Elektrik Elektronikte başarılar o zaman :D
  • Kimse size bir şey demedi ki aşağılık kompleksine giren sizlersiniz siz diyorsunuz ki yapamazsınız bizde diyoruz kı uğraşırsak vakit ayırırsak yapıyoruz siz sanıyoruz kı sizin işniniz size özel verdiğin örnekler de çok saçma tıp ee den falan çıkmadı niye makinacılarda bu olay olmuyor dusundun mu sayın bilgisayar mühendisi ? yada kodluyoruz gibi platformlardakı bootcamplere katılıp insanlar neden devoleper falan oluyor bunlara da isyan ediyor musun sayın bılgısayar muhendısı biz boşa okuyoruz siz ne yapıyorsunuz falan diyor musunuz sayın bilgisyar mühendisi size bir şey diyen yok sizin bencil tutumunuzda sıkıntı var dersler ağırsa ağır kardeşim size giren çıkan ne ben bölümü 1 sene uzatıp öyle mezun olucam belki sizene anladınız mı yaptığınız işi kendinize özel göstermekten vazgeçin matematik mühendislerinede aynı şeyi dıyor musunuz ?
  • burdakı mesele unı meselesı degıl kı benım gırdıgım zaman cengler daha düşüktü siz bunu burda odtu ee de okuyan adama da yapıyorsunuz ama sen avel olduğun için üniden falan vurmaya calışıyorsun anladığım kadarıyla sagolun hocam size de çok başarılar diliyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.