Şimdi Ara

Ceng yerine ee (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
7.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam tek noktalamayla paragraf yazıyor nasıl çıldırdıysa.

Tamam kardeşim eeciler her şeyi yapar bilgisayar mühendisliklerini kapatıyoruz tümden.
  • böyle bir şey kasteden yok ki tıp hayaliyle yanıp tutuşan arkadaşım sen olayı cok yanlış anlamışsın ama seni boyle böyle yola getiriyoruz trol olamıyorsun artık ciddi ciddi yazıyorsun aferin
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayar mğhendisliği okuyorum 3. senem esogulu kardeşim benim hadi şimdi git de cengcilerden işlerini ellerinden al esogunun dehası seni
  • Aynen doğru fake kimlik atmıştın geçenlerde demi ahahah kimse işini alacak falan da demedi komplekslere bak dasdsadas vasıfsız seni
  • yok kardeşim yalan dolan.Gir bilgisayara son dönemleriniz zaten.Dediğin gibi rekabet arttı ve son payları sizin dönem yicek.Sonra elini atsan bilgisayar müh olacak.İnşaat bölümü gibi.Gömülü sistemde haklılık payın var.Savunma sanayinin artması ile iş imkanı var evet.

not:Ben ee müh(İşsiz) arkadaş bilgisaayrcı(7k para alıyor) aynı okuldan farklı bölüm mezunu
    Kimlik attım, usisten ekran görüntüsü attım, attım da attım. Ama insan inanmak istemeyince pek bir faydası olmuyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

Hocam yani ne diyeyim. Ben kimse işimizi yapmasın demiyorum. Ama EE mezunu olup stanford MOOC'den kurs alacaksanız neden EE okudunuz? 4 sene niye dirsek çürüttünüz? Yapay zeka eyvallah çok disiplinli bir alan, ama ana lokomotif bilgisayar mühendisliği. Yani EE mühendisinin bu işi yapması saçma geliyor bana. Eğer yapay zekaya yönelmek istiyorsan neden o kadar elektrik dersi aldın? O kadar dersi almak hiçbir işine yaramayacak, boşuna uğraşmış olacaksın. Bilgisayarda ise aldığın çoğu ders bir şekilde yapacağın işe katkı sağlıyor. Yani ben anlamadım bu fanatizm nereden geliyor. Ben size EE leş gibi bölüm, seçmeyin dedim mi hiç? Gayet de güzel bir bölüm. Ama yaptığı iş bu değil.
    Bilader yapay zekaya yöneleceksen EE'den gereksiz ders neden aldın ne demektir ya?

Sen Türkiye derecesi yaptın ODTÜ bilgisayar kazandın boşuna kazandın o zaman. Çünkü derece yapmak demek Türkçe, kimya, biyoloji, geometri, tarih, coğrafyayı yalayıp yutmak demek. O zaman sen enayisin bu dersleri eşek gibi çalıştın?

Ki elektronik mühendisliğindeki dersler baba derslerdir. Ciddi anlamda hakkıyla verilen dersler zekayı tavana çeken derslerdir. Bilgisayarla karşılaştırılamaz bile. Beynin yanar bu elektronik derslerinde. Beynin yanması ne demek? İşleyen demir paslanmaz? Yani ne kadar zorlanirsan analitik zekan fırlar. Bu sebeple çoğu elektronikçi için bilgisayar mühendisliğine yönelmek çerez gibidir. Bilgisayarcilari çıldırtan da budur. Çekmezler, ağlarlar, neden bizim ekmeğinizi alıyorlar diye :D

Oysaki bir bilgisayarci s**sen elektroniğe kayamaz. Yemez yani. Logic design derslerini çalışırken bile kafayı yer bilgisayarcilar. Beyinleri zorlanmadigi için aşırı zor gelir elektronik dersleri.

Yani ileride sizin ekmeğinizi her sektörden gelen alacak. Ele ayağa düşücek. Ekonomi mezunu bile C++ developer olarak çalışabiliyor. Sen ekonomi mezununun anten, radarlarla uğrabilecegini düşünüyor musun? :d

Her zaman baba bir bölüm okumak daha mantıklıdır.

• Yapay zekayı uğraşsa işletme okuyan da halleder cs okuyorum burda coğu kişi hiç bir şey bilmiyor ai ile ilgili. AI ana 3 kısmı var beceri olarak iyi bir istatistik bilgisi, iyi bir cebir bilgis ve iyi bir kodlama-ki odlamayı herkes öğrenebilir- gerektirir. Gidin linkedin US a girin ai engineer lar nerden mezun ? ee de var cs de var math da var statistic de var. Ee neyin lafını yapıyorsunuz? Uğraşan biri ee den de aicı olur ceng den de. Hatta örnek verdiğim gibi istatistikçi bile ai engineering yapabilir. Siz bachelor degree dlere bu kadar takılmayın önemli olan ai içi requirementları sağlmaka hangi beceriler gerekir bunları karşılamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Bilader yapay zekaya yöneleceksen EE'den gereksiz ders neden aldın ne demektir ya?

Sen Türkiye derecesi yaptın ODTÜ bilgisayar kazandın boşuna kazandın o zaman. Çünkü derece yapmak demek Türkçe, kimya, biyoloji, geometri, tarih, coğrafyayı yalayıp yutmak demek. O zaman sen enayisin bu dersleri eşek gibi çalıştın?

Ki elektronik mühendisliğindeki dersler baba derslerdir. Ciddi anlamda hakkıyla verilen dersler zekayı tavana çeken derslerdir. Bilgisayarla karşılaştırılamaz bile. Beynin yanar bu elektronik derslerinde. Beynin yanması ne demek? İşleyen demir paslanmaz? Yani ne kadar zorlanirsan analitik zekan fırlar. Bu sebeple çoğu elektronikçi için bilgisayar mühendisliğine yönelmek çerez gibidir. Bilgisayarcilari çıldırtan da budur. Çekmezler, ağlarlar, neden bizim ekmeğinizi alıyorlar diye :D

Oysaki bir bilgisayarci s**sen elektroniğe kayamaz. Yemez yani. Logic design derslerini çalışırken bile kafayı yer bilgisayarcilar. Beyinleri zorlanmadigi için aşırı zor gelir elektronik dersleri.

Yani ileride sizin ekmeğinizi her sektörden gelen alacak. Ele ayağa düşücek. Ekonomi mezunu bile C++ developer olarak çalışabiliyor. Sen ekonomi mezununun anten, radarlarla uğrabilecegini düşünüyor musun? :d

Her zaman baba bir bölüm okumak daha mantıklıdır.

Alıntıları Göster
    ahah o yüzden mi sokakta bol bol işsiz ee ci var :D

açın olm gözünüzü bölümünüz bir tıp falan değil. %60 ınız işsiz. iş bulanlar da en iyi ihtimal aselsana gidiyorlar. o da iyi okulda falansan

• +90youtube
    Alanında iş bulamayanlar: Elektrik ve Elektronik Mühendisi
    https://www.youtube.com/watch?v=OachmS1dm_s

:D :D
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Şu yazıya neresinden girip de yok etsem bilemedim. Her cümlesi mi yanlış olur bir insanın.
  • Kesinlikle üste bunu anlatmaya çalıştık ama yemeyince üniversiteden falan vurmaya çalıştılar en komiği de odtu mezunu adamın bunları anlamak istememesi zaten diğeri vasıfsız trol onu tanımayan yok
    Ağla esogulu ai dehası
  • https://forum.donanimhaber.com/tip-yazin--144841257#144841257
    laf anlatmaya çalıştıklarımızın açtıkları konulara bak yüzde 80 i troll
  • cs cinin elinde işini alcakmış ee

adamın cümlesine bak videodaki : "ben orta yerde çalışan ee ci görmedim ya çok iyi yerde çalışıyorlar ya işsizler"

sizin herhalde ütopyanızdaki ee , herkesin garanti iş bulduğu %100 istihdam oranına sahip ee. ama maalesef gerçekler böyle değil ne yazık ki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

https://forum.donanimhaber.com/tip-yazin--144841257#144841257
    laf anlatmaya çalıştıklarımızın açtıkları konulara bak yüzde 80 i troll
    ironiden anlamayan nesle aşina değilim be kardeşim. cevap verilcek kalibrede de değilsin zaten de lütfediyorum.değerini bil :)
  • aynen hayatta da böyle takılmamaya devam edersin umarım :D insanlar senin ironilerini anlamıyor baksana süperzeka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

aynen hayatta da böyle takılmamaya devam edersin umarım :D insanlar senin ironilerini anlamıyor baksana süperzeka
    sana cevap vermediğim halde nası çaresizliğe düştüysen geçmişimi araştırma telaşına düşmüşsün :)

tamam kardeşim bişey demiyorum alın cs cileri işinden edin. nası olsa ee ciler tanrıdır. iş bulabilirlerse önce tabii hehe
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    geçen gördüğüm "Kurban pazarında et paylaşımı kavgası! 3 yaralı" haberi aklıma geldi, burada da millet birbirine girecek birazdan ee mi ceng mi diye, bahane çok Bu arada şu iki videoyu izle eğer karar vermekte zorlanıyorsan.
    CENG:
    ODTÜ-METUyoutube
    ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı Tanıtımı
    https://www.youtube.com/watch?v=ZN9mR2ztGzw

EE:
    ODTÜ-METUyoutube
    ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Lisans Programı Tanıtımı
    https://www.youtube.com/watch?v=FSXLAVf0oh0

• quote:

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

sana cevap vermediğim halde nası çaresizliğe düştüysen geçmişimi araştırma telaşına düşmüşsün :)

tamam kardeşim bişey demiyorum alın cs cileri işinden edin. nası olsa ee ciler tanrıdır. iş bulabilirlerse önce tabii hehe

Alıntıları Göster
    O işsiz eleman 8-9 senede Hacettepe eeyi bitirmiş.

Şahsen elektronik devre tasarımı yaparken çalışma arkadaşım isletme, ekonomi mezunu olsaydı çıldırırdım :D sizin lise mezunu kankiniz bile oluyor bilgisayarcilarda peygamber sabrı var ya :D neyse patron çıldırdı her şey 1 milyon diye bir slogan vardı ya ... Bilgisayarin sonu böyle Allah'ın formatcilari sizi :D

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.