Şimdi Ara

Ceng yerine ee (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
7.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ettüğünüz küfürler için teşekkürler seviyenizi bir kez daha kanıtladınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam güzel bir şekilde açıkladığınız için. Anladım hocam ben biraz daha araştırayım o zaman alt alanları hangisine yönelmez istediğimi. Ama şey düşünüyorum ben hocam birkaç meslek dışında zaten yazılım öğrenmek şart yani yazılım yapacaz diye illa ceng yazmaya gerek yok bence. Dediklerinizi düşüneceğim

• Hocam haksız yere saygısız bir mesaj attıysam özür dilerim. Ancak dün de bir konudaki tavrınızı görünce cenge biraz duygusal yaklaştıpınızı düşünerek bugün dediklerinize ön yargılı yaklaştım. Ama siz de açtığım konuya yazdığınız yorumun başında saçmalık diyorsunuz. Zaten her şeyi mantıklı düşünebilsem bu süreçte bu kadar konu açmazdım biraz empati yapmanızı isterim. Tekrardan kusura bakmayın

• Teşekkürler abi teşekkürler

• Ben şu konuya açıklık getirmek istiyorum. Bilgisayar Mühendisi arkadaşlar şöyle diyor " Birçok EE Mühendisi bizim alanımızda çalışıyor". Bu doğru bir önerme ama içeriğini ifade edelim. Neden çalışıyor ? Çünkü şirketlerin kaliteli Bilgisayar Mühendisi aradığı dönemlerde daha fazla maaş teklif edildi bundan. Sadece EE ciler değil Matematik Mühendisleri, İstatistikçiler hatta biraz yeteneği olup kendini bu konuda yetiştirmiş bir çok mühendis bu işe girdi.

Elektronikçiler işsiz kaldıkları için bu işe girmedi, daha fazla kazandıkları için girdiler. Ama bu sektör'de yavaş yavaş doyuma ulaşıyor. Bundan 5 sene öncesine göre çok daha fazla Bilgisayar Mühendisi yetişiyor. Kaliteli, kalitesiz okulların kontenjanları sürekli artıyor. Bence bi 5 seneye bu dalda ancak çok çok iyi Bilgisayar Mühendisleri iyi para kazanabilecek.

Elektrik Elektronik ise kendi alanında iş yapmaya devam edecektir. Çünkü bu alanda tahmininizin üzerinde bir iş potansiyeli var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 4 Ağustos 2020; 12:32:14 >

• Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Hocam gayet güzel açıklamışsınız sadece kendi alanında bile çok geniş iş alanları var elektrik elektroniğin.

• "Zaten EE'nin bilgisayar mühendisliği alanında kayabileceği 1-2 alan var, sinyal-görüntü işleme, gömülü sistemler, similasyon vs. gibi." Cümlenin cahilliğine bakar mısınız daha bir şey anlatmaya çalışmıyorum ben cahillere üsteki alanlar bilgisayar mğhendisliğinin alanlarıymış slkdhaskldhsadkhsadh bakar mısın koskoca görüntü işleme sinyal işleme gömülü sistemler falan bilgisayar mühendisliğinin alanıymıs ulan karşınıza bir fpga boardı çıktıgında fps oyunu sanacak tipler gelmiş yine sallıyor hadi abicim işinize gidin fikir sahibi olmadıgnız konularda da yorum yapmayın yapay zeka şirketi sizi bekliyordu aw lisans çıkışı gelse de yapay zeka alanı üzerine çalışsa diye cahil topluluğu resmen ee de de son sene seçmeli olarak ıntro aı dersını tüm okullar verir zaten merak etmeyin sizin aldığınız kadarını yani salak saçma tipler yorum atıyor aw 4 sene sonra sonra site tasarlayacak herifler gelmiş bölüme sallıyor okumaya g*tünüzün yemeyeceği bir alan hakkkında atıp tutmayın bir zahmet

• ODTU mezunu ee muhendisiyle konuştum o eskindi artık pc ile müfredatları tamamen farklı pc yaz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedicilerdenki -- 4 Ağustos 2020; 12:41:47 >
  • Ulan ne güzel ülke 3-5 kendini akademisyen sanan tip youtube kanalı açıyor sonra yayınlarına ee ci çağırıp bizim alan sizin alanları da aldı diyor sözü geçen sadi evren denen herif bomboş bir adamdır bunu duyan 17-18 yaşında henüz olgunlaşamamış insanlarda gelip burda aynılarını yazmaya çalışıp mılleti etkılıyor
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    ODTÜ ee yi ayrı tutuyorum, Bilgisayar trackini seçip bilgisayar mühendisliği dersleri alıyorlar. Belki başka okullarda da vardır. Ancak onun dışında artık ee ve ceng müfredatları birbirinden epey ayrıldı.

Arkadaşın söylediklerinde bir yanlışlık yok. Görüntü işleme Gömülü sistemler gibi alanlar artık bilgisayar mühendisliğinde de yoğunlaşılan alanlar.

FPGA board falan demişsin ama şahsen 2 tane digital circuit dersi aldım. FPGA boardla bir çok proje yaptık oyunlardan tut kamera sistemlerine kadar.

Kimsenin eeye salladığı yok. Agresif bir şekilde savunmak yersiz. Ama arkadaşın saydığı alanlarda bilgisayar mühendisliği okuması daha mantıklı olabilir diyoruz sadece. EE cengden daha zor bir bölüm. Hem zorlanmaz hem de elektrik, kontrol, elektroniğin alakasız alanlarındaki derslerle uğraşmak zorunda kalmaz.
    Yazdıklarınızın neresini düzelteyim? Sinyal ve görüntü işlemenin giderek yapay zekaya kaydığından, matlab ile artık kimsenin görüntü işleme yapmadığından haberiniz var mı acaba? CNN'lerin artması ile beraber görüntü işleme işleri makine öğrenmesine kayıyor giderek.

Peki yapay zekanın temeli olan Discrete Computation dersini de verir mi EE? Veya tek başına hiçbir işe yaramayan yapay zeka dersinin yanında makine öğrenmesi dersi de verir mi? Veya makine öğrenmesinin alt dalları olan derin öğrenme, doğal dil işleme, bilgisayarlı görü derslerini de verir mi? Asıl sizin hiçbir fikrinizin olmadığı şeylerde yorum yapmayın. Yapay zeka tamamiyle bilgisayar mühendisliğinin, ve de temelleri neticesinde matematiğin alanarıdır. EE'nin yapay zeka ile uzaktan yakından alakası bile yoktur.

Artı ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunuyum, bence yeterince yorum yapacak kadar fikrim var. O çok değer verdiğiniz FPGA ve daha büyük board'lar ile de kodlama yaptım, ne olduklarını gayet iyi biliyorum.

Bilgisayar mühendisliğini "site tasarlamak" olarak düşürmeniz de gerçekten içler acısı.

Ben EE'nin kötü bir bölüm olduğunu asla söylemedim. Gayet de güzel bir bölüm, ODTÜ EE mezunu olan biri asla işsiz kalmaz Allah'ın izniyle. Sadece doğru bilinen ilgi alanlarını düzeltip arkadaşları bilgilendirmek istedim.

ODTÜ'de okuyup nasıl bu kadar bihabersiniz sektörden. EE mezunu udemy kursu alıp 2 kütüphane öğrenip geçmiyor yapay zekaya. Bu işin teorik kısmı gayet tabii öğrenilebilir. Stanford'un MOOC eğitimleri dururken çok da önemli değil sizin aldığınız AI dersleri. EE mühendisi ceng'in istediği her alanında çalışabilir, kendini yetiştirdiği takdirde. Zaten sizi rahatsız eden de bu. Size kalsa kimse gelmesin, kaymasın. Yapay zeka multidisipliner bir alan. İçinde yazılım gördüğünüz her şeye bu cs alanı diye atlıyorsunuz. İçerisinde cs kadar matematik ve istatistik barındırıyor. Bilgi kirliliğinden yakınıp böyle bir yazı yazmanız gerçekten anlamsız.
  • Ya sen bı konuşma ne olduğun belli değil seni forumda takan falan mı var Allah aşkına ddbdbdnndn sana gelince ben yapay zeka ee ye girer vs demedim yapay zekayla bizim ilgilendiğimiz kısım sinyal işleme zaten sinyal işleme o okullarda verilen intro ai dersinden daha yakın bir alan benim kızdığım gömülü sistemler sinyal işleme vs bunlar bilgisayarın alaniymis bilgisayar okuyan adam ne anlasin sinyalden ayrıca Türkiye'de gömülü sistemler alanında çalışanların yüzde 95 i elektrik elektronik mezunu. Oradaki mesele intro dersiydi Ben de madem çok önemli bu ders lisans seviyesinde dedim bizde de alınıyor dedim olay bu biz sınırlarımızı biliyoruz sizin gibi awww o cengin alanı awwww ceng ceng modunda değiliz şuan bilgisayar yazanların yüzde 50-60 i ileride front end back end olarak çalışacağını sen de çok iyi biliyorsun bilgisayar mühendisliğini de bundan ibaret sanmıyorum merak etme hadi iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yani ne diyeyim. Ben kimse işimizi yapmasın demiyorum. Ama EE mezunu olup stanford MOOC'den kurs alacaksanız neden EE okudunuz? 4 sene niye dirsek çürüttünüz? Yapay zeka eyvallah çok disiplinli bir alan, ama ana lokomotif bilgisayar mühendisliği. Yani EE mühendisinin bu işi yapması saçma geliyor bana. Eğer yapay zekaya yönelmek istiyorsan neden o kadar elektrik dersi aldın? O kadar dersi almak hiçbir işine yaramayacak, boşuna uğraşmış olacaksın. Bilgisayarda ise aldığın çoğu ders bir şekilde yapacağın işe katkı sağlıyor. Yani ben anlamadım bu fanatizm nereden geliyor. Ben size EE leş gibi bölüm, seçmeyin dedim mi hiç? Gayet de güzel bir bölüm. Ama yaptığı iş bu değil.
    Hocam kaç yıllık EE programlarını bilgisayarın programı gibi yazıp kayabileceğimiz alan gibi lütfediyorlar :D
    Hocam EE mezunlarından bu işi onlardan daha iyi yapanlar çıktığı için bu onları rahatsız ediyor, burada algı kasıyorlar. Yapay zeka için hiç şansı yokmuş EE'nin Arada hiç Linkedin'e de mi girmiyorlar acaba :D
  • Kontrol ve otomasyon okuyup graph_theorem nicki alman bile bilgisayar mühendisliğine karşı bir aşağılık kompleksine sahip olduğunu gösteriyor. Her fırsatta bilgisayar mühendisliğini gömme çabaların biraz komik oluyor hal buyken.

Hiç bir bilgisayar mühendislği öğrencisi veya mezunu başka alanlardan bu sektörde çalışanlar olduğunu reddetmez zaten. Ancak bu durum yavaş yavaş değişiyor. Bilgisayar mühendisliği popülerleştikçe ve mezun sayısı arttıkça işverenler Bilgisayar mühendisliği mezunlarına öncelik vermeye başladı.

Bilgisayar mühendisliğinde alana dair bir çok ödev proje yapılır, bitirme projesi yapılır ve ee okuyanların aksine yazılım alanında gelişmek için öğrenciler daha fazla vakit ayırabilir.

Çok çok iyi okulların ee ve diğer mühendisliklerinden mezun olan insanlar hariç ortalma üstü bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olan kişiler 2020 yılında daha avantajlıdır yazılım sektöründe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 4 Ağustos 2020; 13:15:17 >

Ağla kanka ne diyeyim. Mantıklı bir argümanın bile yok.
    Az önce bunları yazmıyordunuz. İbre niye 180 derece döndü böyle ? Yapay zekada şansı yoktan, elektrik derslerine gerek yok'a evrildi.
    Ana lokomotif matematiktir, cs'den önce. Bana kalırsa bence de kesinlikle elektrik derslerine gerek. Hatta farklı konularda soran arkadaşlara da söyledim niyetiniz en başında buysa yazılım matematik/yazılım vs okuyun diye. Ancak iş bulamayanlar oluyor, EE'de aradığını bulamayanlar oluyor. Ben bu bağlamda ciddi bir emek ile bu alanda iş yapabileceklerini savunuyorum. Siz neredeyse şans yok diyorsunuz. Sizce de bilgi kirliliği olmuyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.